Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 12:57
Előzmény: #34199  Törölt felhasználó
#34200
egy jó komment az előbbi blogban:

Népszavazásra :)

Képviselők:

Akarja-e , hogy a pártok állami támogatása megszünjön?

A képviselő jelölteket pontozzák nyelvtudás, végzettég, szakértelem, nyilvános IQ teszt eredmény, jogi, pénzügyi ismeretek, stb. alapján (minden munkához kell tudás, csak politikusnak mehet minden hü..e?)

Akarja-e , hogy az aktuális legnagyobb ellenzéki, nem kormányzó párt ellenőrizhesse az állami cégeket, beruházásokat, szerződéseket, hivatalokat, stb. teljes ellenőrzési jogkörrel ?

Akarja-e , hogy max. 2x4 évig lehessen valaki parlamenti, ökormányzati képviselő (legyenek új emberek!)?

Akarja-e , hogy csak olyan képviselő kerüljön a parlamentbe akit személyszerint vállasztottak? (listás bekerülés eltörlése)

Akarja-e , hogy max 65 éves korig lehessen valaki közalk, köztiszviselő, tanár (pl, vén hü..e prof. az egyetemeken)
Akarja-e , hogy max. 100 fő parlamenti képviselő legyen? (sok hü..e, végtelen viták)

Akarja-e , hogy max az átlag bér 3x-at kaphassa max közalk, köztiszviselő havonta, bármilyen címen összesen max?

Akarja-e , hogy a képviselők visszahivhatóak legyenek, és a mentelmi joguk megszünjön?

Akarja-e , hogy 8 évre visszamenőleg minden közalkalmazott,köztiszviselő elszámoltatható legyen, vagyoni felelősséggel, hogy valóban a köz érdekének megfelelően járt el?

Akarja-e , a korrupció szigorú büntetését, online bejelentési lehetőséget, pl: ügyfélkapu legnagyobb aktuális ellenzéki, nem kormányzó párt felügyeletével?

Akarja-e , hogy az Állam, Önkormányzat csak olyan hitelt vehessen fel népszavazás nélkül amit saját idejében vissza fizet, a köv választásig ?

Bürökrácia:

Akarja-e , hogy minden hivatali ügyet interneten keresztül is lehessen intézni (pl gkv adás-vétel, adatvátozás, cégalapítás, stb. Pl: ügyfélkapu) ?

Akarja-e , hogy hivatal olyan információt, igazolást, stb ne kérhessen az állampolgároktól, cégektől ami más hivataltól beszerezhető ?(pl cégkivonat, anyakönyi kiv., adó ig. )

Akarja-e , hogy minden adót csak egyszer kelljen bevallani, pl ha a munkaltató bevallotta, befizette az szja-a, a dolgozónak ne kelljen, vagy ingalan értékesítés, illetékhivatal=NAV
(pl, csak ellenőrizni az ügyfélkapun)?

Egyéb:

Akarja-e , hogy a szavazó lapok mellé tegyenek egy egyszerű IQ, stb teszt kérdést aki mindkettőt helyesen kitölti annak érvényes a szavazata. (aki nem tud gondolkozni az ne szavazzon! ...) ?

Akarja-e , hogy a max. állami nyugdíj a minimálbér 2x legyen?

Akarja-e , hogy a bíróságoknak 6 hónapon belül itéletet kelljen hozni, indokolt esetben 1 év ?

Akarja-e , hogy ezekről 3 hónapon belül törvény lépjen hatályba ?

stb...
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 12:57
#34199

HOL VÉRZIK A MAGYAR ADÓRENDSZER?
2012.02.29. 08:03 Syllabux

Ezer helyen. Most nem a mindenki által ismert fekete lyukakra gondolok, mint a BKV, a MÁV, a látványsportok, az egészségügy vagy az egyházak. És nem az a legnagyobb baj, hogy az egykulcsos adó onnan vesz el, ahonnan alig van mit – elvégre a társadalmi szolidaritás elve nincs kőbe vésve.







































Lázár János igazsága

Lázár János bizonyos elveket meglepő következetességgel képvisel. Szerinte a tehetség és a kitartó tevékenykedés bizonyos előjogokat teremt: ne feledjük, ő még a lézerblokkolóját is közpénzből akarta finanszíroztatni. Úgy gondolja, megérdemelten kapta a fizetését, amikor 1,6 milliárdot nyertek az ERSTÉ-vel kötött üzleten, de mikor 23 milliárdra nőtt Hódmezővásárhely adóssága, nem jutott eszébe, hogy a város polgárainak adójából kapott jövedelmét a veszteség arányában csökkentsék.

És ez az a pont, ahol megdöccen a politikai elit logikája. A politikusokat mindig nagyon jól meg kell fizetni. Természetesen csak azért, hogy ne lehessen megvesztegetni őket – és ezt képesek rezzenéstelen arccal a képünkbe mondani. Azért beszédes, hogy nemrég két olyan polgármester is akadt, aki elfelejtette bevallani polgármesteri fizetését, amitől óhatatlanul az a benyomása támad az embernek, hogy valójában nem ebből élnek. Sőt, elhanyagolható tétel a jövedelmükben.



Az érinthetetlenek

Jelenlegi bajaink egy része a pártfinanszírozásból fakad. Nem csak arról van szó, hogy a politikai elitet nem érintik a társadalom többségének mindennapi problémái – bár a közteherviselésről nem tudnék a helyükben ilyen könnyedén beszélni. A politikusok közpénzekből, azaz a választópolgárok adójából szerzett jövedelme és az átlagfizetések közt egyre szélesedő szakadék tátong.

A politikába ellenőrizetlenül döntött közpénz döbbenetes mértékű kontraszelekciót eredményezett. Ma csupa olyan ember nyüzsög a magyar politikai életben, aki képességei és munkamorálja révén egyetlen más területen se tehetne szert ekkora jövedelemre. Ők kíméletlenül elmartak mindenkit, aki ért valamihez – ugyanis aki meg tud élni a szakmájából, nem áll be tülekedni ezek közé. A jó szakember pánikszerűen menekül ebből a közegből, ami a tehetséget a kíméletlenség és gátlástalanság szinonimájaként értelmezi. Nézzünk végig a politikusainkon és az országon: a látvány önmagáért beszél.

A befizetett adónkból luxuskörülmények közt tartjuk el a jelenünket és a jövőnket megfojtó sáskahadat. És a jelenlegi pártfinanszírozásnak köszönhetően teljesen mindegy, ki kerül hatalomra. Nem számít, ki melyik „oldalon” áll, legfeljebb a jelszavaik különböznek.













































Adó/politika

Az egykulcsos adó akár gazdasági föllendülést is eredményezhetne egy protestáns etikájú, puritán országban. Ott, ahol az állam szerepe minimális. Nálunk viszont nem a piac diktál, hanem a fenntarthatatlanul nagyra nőtt államszervezet. Állami megrendelések nélkül senkiből se lehet a gazdasági élet jelentős szereplője. Magyarországon nem a termelésbe forgatják vissza a profitot.

Álszent dolog arra hivatkozni, hogy az egykulcsos adó révén megmaradt extrajövedelem fellendíti a magyar gazdaságot. A politikai-gazdasági elit nem hazai termékekre költi a pénzét: ebből a pénzből külföldi luxuscikkek, külföldi utazások, külföldön szerzett diplomák lesznek. Az egykulcsos adó egyetlen eredménye, hogy a tehetőseket nem sújtja annyira az infláció – és ebbe a körbe vastagon beleértendő az a politikai elit, amely a közpénzekből kapott jövedelmét igyekszik a lehető leginkább adómentessé tenni.

Magyarország csak akkor lábalhat ki a válságból, ha a jelenlegi politikai elit számára kevésbé vonzóvá tesszük az államigazgatást, és ezt egyedül a politikusok jövedelmének drasztikus csökkentésével lehet elérni. A szaktárcák élére szakemberek és nem szakcelebek kellenek.

Jelenleg minél magasabbra kerül valaki, annál több mindenhez ért. Ha ezek magas szakértelmet és teljes embert kívánó feladatok, akkor nem szabad engedni, hogy egyesek halmozzák a pozíciókat. Ha pedig csak dísznek vannak ott, akkor fölösleges túlfizetni őket. A demokrácia lényege, hogy a választópolgárok maguk dönthessék el, mire költik a befizetett adójukat. Ennek érdekében olyan hivatalnokokat alkalmaznak, akik a lehető leghatékonyabban költik a közpénzeket arra, hogy kellemesebb legyen az adófizetők élete.

Lehetetlen helyzet, hogy valaki milliárdok fölött regnál, és nincs büntetőjogi felelőssége. Húsz év alatt egyetlen civil szervezet sem akadt, amelyik kidolgozta volna a politikusok javadalmazásának és elszámoltatásának rendszerét. Valljuk be, ezt az érintettekre bízni naivitás. Lehet sírni, hogy megvezették a társadalmat, de valójában mindenre mi adtunk felhatalmazást – és adunk a jövőben is.

Ezt szívjuk.
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 12:50
Előzmény: #34195  szivacs
#34198
link

te melyik vagy szivacs? a sánta lobbista? a nyerges lobbista? a simicska lobbista? a lázár lobbista? a baldauk lobbista? a patonai lobbista? a demján lobbista? a csányi lobbista?

ezek mind mind hazaárulók.
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 12:25
Előzmény: #34196  S52Raptor
#34197
Mellesleg multi normális munka körülményeket biztosít és racionálisan, hatékonyan működik.Magyar cégek vállalkozók esetében néha elsírom magam /puritán körülmények, primitívség, lehúzás stb. / olyan mintha 20 évet az időben visszaléptem volna. Szóval aki piacképes akar lenni kénytelen a multi módszereit másolni.
S52Raptor 2012. 02. 29. 12:11
Előzmény: #34195  szivacs
#34196
szivacs
Tökéletesen egyetértek az általad felsorolt célokkal. És szerintem valamennyi magyar ember egyetért velük.
A kérdés, ami viszont folyton vitákat generál, az, hogyan valósítsuk meg e célokat.

Az alapprobléma ugyanis az, hogy a kkv-k bármit termelnek vagy szolgáltatnak, a magas közterhek miatt a lé nagy részét megtartják maguknak, igyekeznek minél kevesebb adót és egyéb közterhet fizetni. Ha nem így tennének, tönkremennének. Ez szerintem 90%-ban igaz.
A magyar nagyvállalkozó már eleve gyanus módon szerezte a tőkéjét - egy-két kivételtől eltekintve - ha meg nem, akkor "bizonyára zsidó" (nevet nem említek). Valószínű tehát, hogy ha számbavesszük a magyar nagyvállalkozói kört, azok vagy a Fidesz vagy az MSZP holdudvarához tartoznak. Ki dönti el, hogy a "segítség" amit az államtól kapnak, "jó helyre" kerül/t-e. A korrupció vagy egyik vagy másik oldalon - a szerint ki van éppen hatalmon - kódolva.
Ha viszont egyes piaci szegmensben tevékenykedő nagyvállalkozói kört nézzük (pl: építőipar) azt látjuk, hogy a lé amit hatalma fejlesztések okán kifizet nekik az állam, hogy mégiscsak tökös magyar gyerek kapja a megrendelést, kézen közön eltűnik, a cég meg felszámolás alá kerül (pl.: Vegyépszer).

Mi marad tehát: sajna a külföldi multi. Aki "normális" bért fizet a munkavállalóinak, kifizeti az arra eső adót és közterhet, kifizeti a nyereségadó ás most a különböző jogcímeken kivetett pótadót is. Mert ő nem tud, de nem is akar eltűnni. Mert ő szabályos keretek között igyekszik játszani. Amíg hagyják.

Nos igazam vagy vagy igazam van.

De várom a te valódi megoldásodat. Mert biztos van ilyen, ha már a célt oly szépen sikerült lefektetned.
szivacs
szivacs 2012. 02. 29. 11:38
Előzmény: #34193  rockmaster
#34195
Nem haragszom, de nem demagógia.
Túlzottan anti-fidesz szemszögből nézed, próbálj ezen kicsit felülemelkedni.

Tényszerű dolgok? Jó, nézzük tényszerűen az alapokat!

Mi a nép érdeke? Ez persze összetett kérdés, nézzük csak a gazdasági vonatkozásait - ma és pláne itt mindenki erre koncentrál ugye.

A nép gazdasági érdeke:
- a magyar piacon elköltött pénzek minél kisebb része hagyja el az országot és minél nagyobb része maradjon a magyar gazdaságban,
lebontva:
- a magyar piacon elköltött pénzek a lehető legtöbb munkahelyet teremtsék és tartsák fenn a kereskedelemben,
- a magyar piacon elköltött pénzek minél nagyobb arányban kerüljenek hazai gyártókhoz termékeik révén,
- a magyar piacon elköltött pénzek olyan forgalmazókhoz, gyártókhoz kerüljenek, melyek minél nagyobb mértékben itt adóznak,
- a magyar piacon elköltött pénzek olyan cégeknél forogjanak, melyeknek tulajdonosai, menedzsmentje magyar és hajlandó figyelembe venni a magyar gazdaság érdekeit (pl. nem holdingolja, offshorozza ki a jövedelmét),
- a magyar piacon elköltött pénzek olyan cégeknek hozzanak hasznot, melyek hajlandóak itt fejleszteni, bővíteni, további munkahelyeket és adóbevételeket generálni,

Röviden áttekintve ezen kulcspontok körül fogható meg a közös érdekünk, melynek motiválnia kell a döntéseket.

Mellesleg minden más ország is így tesz - nálunk sokkal hatékonyabban.
Az, hogy ez az érdekérvényesítés párt, szakmai lobbi, cég és magánérdekeken keresztül valósítható meg a kapitalizmusban, bizonyos nemzetközi gyakorlat során kialakult keretek között, azt láthatjuk a ny-európai országokban, amit ott nem is szokás kifogásolni. Ezen külföldi gyakorlat megítélésének lényege pedig a közérdek elsődlegességének érvényesülése kell legyen.
Törölt felhasználó 2012. 02. 29. 11:26
Előzmény: #34192  szivacs
#34194
igazad van. a békemenet szervezői és az EU-s zászlókat égetők hazaárulók. AZ EU tagság NPV-je pozitív Magyarország számára, ezért orbán és csatlósai hazaárulók. most értetted csak meg?
rockmaster 2012. 02. 29. 11:11
Előzmény: #34192  szivacs
#34193
Ez nem a nép érdeke, hanem egy cég érdeke. Érdekes gondolat összemosni a kettőt. Ez olyan, mint amikor mindenki Viktora kijelenti h megtámadták Magyarországot. Nem Magyarországot támadják, hanem a Fideszt.
Amúgy 2006-ban mintha a Fidesz kérte volna h indítsanak Magyarország ellen eljárást.. nos ha kicsit késve is, de ez teljesült. Visszanyalt a fagyi.
Ne haragudj, de amit mondasz, az üres demagógia, semmi köze tényszerű dolgokhoz.
szivacs
szivacs 2012. 02. 29. 10:42
Előzmény: #34190  rockmaster
#34192
Nem gondolom, hogy kizárólag fidesz közelinek kell lenni ahhoz, hogy valaki úgy gondolja, hogy annak a népnek az érdekeit kell előtérbe helyezni, amelyiknek tagja.
Általában az a nem normális, ha egy népnek - az őrülteket és a hazaárulókat leszámítva - nem csak így gondolkodó tagjai vannak.
csendben 2012. 02. 29. 10:39
Előzmény: #34190  rockmaster
#34191
Az elkülönített 1,2milliárdos kommunikációs pénzből csak ilyenre futja...
rockmaster 2012. 02. 29. 10:14
Előzmény: #34189  szivacs
#34190
Te is Fidesz közeli vagy?
szivacs
szivacs 2012. 02. 29. 10:07
Előzmény: #34188  rockmaster
#34189
Magyar céget hozna helyzetbe Magyarországon ??? - micsoda megbocsáthatatlan diszkrimináció, unortodox európaellenes, amerikaellenes szabdkereskedelemtagadás!!!

Nem volt elég 20 év, hogy megtanulják ezek a patkány magyarok, hogy Magyarországon kizárólag külföldi céget szabad helyzetbe hozni, azt viszont kötelező - ez az ortodox hagyomány!
Azonnal önkéntes tüntetést kell szervezni BATtonyán - "Hadd szívjunk!" táblákkal!
rockmaster 2012. 02. 28. 23:45
#34188
egyre lazábban nyomják a srácok:

link

rockmaster 2012. 02. 28. 23:41
Előzmény: #34186  rockmaster
#34187
a helyes link:

link
rockmaster 2012. 02. 28. 23:40
#34186
aratás van, pedig még messze az ősz...

link
/arat_az_allami_tendereken_az_img
loliense 2012. 02. 28. 20:24
Előzmény: #34184  ts3
#34185
Csak kéreti magát,majd visszajön később mínuszolni remélem!

Türelmetlen voltam belátom,-nem tudta kifejteni eléggé,miként büntetné a Fidesz Indiát
ts3 2012. 02. 28. 20:18
Előzmény: #34180  loliense
#34184
Na már el is kergetted.
Szundi 2012. 02. 28. 18:17
#34183
Törölt felhasználó 2012. 02. 28. 17:55
Előzmény: #34181  Törölt felhasználó
#34182
Törölt felhasználó 2012. 02. 28. 14:37
Előzmény: #34179  pampa
#34181
Terényi János nagykövetet Újdelhiben?

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek