Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 09. 27. 01:06
#32000
Ha valakit netán érdekelne.
link
Törölt felhasználó 2011. 09. 26. 15:20
Előzmény: törölt hozzászólás
#31999
Az OTP innen kopírozza a grafikonját.
link

(Bankszektor)
Törölt felhasználó 2011. 09. 26. 14:57
Törölt hozzászólás
#31998
pampa 2011. 09. 26. 14:01
#31997
"Felállt a Roma Koordinációs Tanács
Forrás: MTI | 2011. szeptember 26. hétfő 13:46 | | A+ A- | Megosztás:
A testület célja minél több szereplőt bevonni a roma stratégia elkészítésébe és végrehajtásába.

Megtartotta alakuló ülését hétfőn a Parlamentben a Roma Koordinációs Tanács (ROK-T), a testület célja, hogy minél több szereplőt vonjanak be a roma stratégia elkészítésébe és végrehajtásába. A tanácsnak 27 tagja van.


Képgaléria
Az volt a cél, hogy minden olyan szereplőt meghívjanak, akiknek romaügyben mondanivalójuk lehet, így a tanács tagjai között vannak többek között az MTA, az egyházak, a munkaadók és munkavállalók képviselői, a romaönkormányzatok, civil szervezetek delegáltjai – hangsúlyozta Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a tanács megalakulását reménykeltőnek és üzenetértékűnek nevezte a magyarországi cigányság számára. Mint mondta, emlékezete óta ilyen széleskörű társadalmi összefogás romaügyben nem volt, mint most ezen a tanácskozáson.

Megoldani nem tudják tehát létrehoznak egy bizottságot....
Magyar specialitás, meg egy gittegylet.
Törölt felhasználó 2011. 09. 26. 00:38
Előzmény: #31988  Törölt felhasználó
#31996
Denis, erre a tévedésedre persze nem reagáltál.

Írtad:

"Neked sem kell a nyereséged után adóznod/veszteséged visszaigényelni, amíg nem realizáltad/zártad a poziciód.
A cégek mérlegére ugyanez vonatkozik."

Én pedig:

"Magánszemélynek valóban nem kell nem realizált nyerő után adóznia. De a cégek bizony adóznak nem realizált árfolyamnyereség után is. Ha ugyanis a könyvértékeket korrigálják a valós értékekkel, az így keletkezett pénzügyi nyereség eredménynövelő, így bizony fizetnek utána adót."

A fenti szöveged durva tájékozatlanságra utalnak, nyilván ezért ugortad át a hozzászólásom erre vonatkozó részét. Pedig elég lett volna ennyi: 'oké, tévedtem'.

Nos?
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 09. 25. 21:04
Előzmény: #31994  mondoka
#31995
amikor feleségül vetted a jelenlegi nejed, akkor az oltár előtt "az igenes" kérdésre is az volt a válaszod, hogy "összetett kérdés"? :)
na jó, csak ökörködtem... persze, hozzá lehetett volna még tenni egy könyvtárnyi dolgot... már csak azért is, mert amit kifejtesz, az arra az esetre vonatkozik, amikor az eladónak "jó lapjai" vannak, és a magyar kurmány nem éppen a jó lapjairól híres, az oroszok meg igen :)
erről meg eszembe is jutott, hogy Zsiday Viktor is kártyás hasonlattal jött, amikor azt bizonygatta, hogy az állam balek volt, amikor megvette a MOL-t, és végső soron igaza is lett, mert jó drágán lepasszolták a ruszkik az adófizetőknek, akinek vitya még gratulált is a jó vételhez :)
de hogy visszatérjek a jó lapokra: lenyomták a ruszkik a torkunkon a cuccot, erre "tökös" vitya nem azt mondja, hogy belekényszerítettek minket egy igen előnytelen deal-be, hanem elhiteti a zombie-jaival, hogy mekkora üzlet volt már :)
amúgy a szocik is rossz üzleteket kötöttek MOL témában, csodálkozom is, hogy a zombie-népség miért nem érvelt vitya mellett azzal, hogy "de bezzeg a komcsik is hülyék és/vagy korruptak"... lehet, fogyófélben vannak, és lassanként elérjük azt, hogy tele lesz az ország gondolkodó emberekkel (na jó, ez még messze van :) sőt ha így megy minden tovább, itthon maradnak a zombie-k meg még akik kibírják a hazai viszonyokat, a többi értelmes, jól képzett ember meg kivándorol, aztán a többi nyakán marad a sok zombie)
amúgy jelen piaci viszonyok között 20k felett igen valószínűtlen, hogy bárki is megvenné, bármit is fogadkozna a kurmány...
részben amúgy épp a fent vázolt folyamatok öngerjesztő hatásai miatt...
mondoka 2011. 09. 25. 20:28
Előzmény: #31993  upgrayeddAKS
#31994
Semmiben nem akarok vitatkozni a Mol-lal kapcsolatos logikáddal. Az úgy van.
De azon felül kiegészíteném. Ekkora pakkok sohasem az aktuális piaci áron forognak egy ilyen cégnél, ha eladásra kerülne. Ez nem olyan pakk ugyanis, mint egy kisbefektető mondjuk 100db Molrészvénye. E mögött politika, és bármi egyébb menedzsmentjoggal járó tényező áll. Egy ilyen méretű pakkot sem megvenni, sem eladni nem lehetne az úgymond "piacon" -annélkül, hogy a piaci árviszonyokat teljesen át ne alakítanánk.
Ezt a pakkot sokkal drágábban is el lehetne adni mint a piaci ár, de még annál is ami akkor volt a piaci ár amikor megvették. Pusztán azzal a támogatással kellene még megtoldani, hogy a Magyar Állam a továbbiakban a vevőt támogatja minden törekvésében, hogy a Mol fölötti ellenőrzést az illető tulajdonos átvegye.

Persze nem ez a cél. De az sem hogy a Fideszt fényezzem. Nem is ezért írtam. Nem szolgáltak rá hogy védjem őket.
De az állami Mol pakett kérdése egy eléggé összetett kérdés. Ezt szerettem volna elmondani.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 09. 25. 20:13
#31993
számviteli szempontból bukó van a MOL-on és az OTP-n is a beragadtaknak (állam, stb.)
spekuláns szempontból is
önáltatós szempontból nincs, de azt meg ki nem sz..ja le? :) mert a piac tesz rá magasról. magyar pozi nélkül beszélek, tehát felőlem akár holnaptól is indulhatna a rakéta (nem valószínű), sőt még örülnék is neki, hiszen utána úgyis leöntenék, szóval drukkolok a beragadtaknak...
van egy kis gond viszont azzal a zombie-logikával, ami alapján állambá nem bukott a MOL-pakkon, mégpedig az, hogy az eszközei közül kikerült kb. 2 milliárd EUR, és bekerült helyette nagyjából ennyi értékű MOL részvény, ami azonban most töredékét éri ennek
akinek nem inge, ne vegye magára se a zombie-zást, se a többit, de az alapján a logika alapján, amiket ide leírtatok, az új autót az autószalonból kihozó boldog tulajdonos sem bukik semmit a verdán, amint kigördül a szalonból, sőt ha totálkárosra töri (de azt is vehetjük, amikor úgy amortizálja, hogy még használható, csak kevesebbet ér), akkor sem, hiszen NEM ADJA EL. ettől még az autó értéke a töredéke annak, mint amit adott érte, és az se riasszon el senkit a hasonlat értelmezésétől, hogy egy részvényt nem lehet úgy amortizálni, mint egy autót, mert a vállalatot (aminek a részvényét adják-veszik) viszont még jobban is lehet, márpedig 21 % az már elég komoly tulajdonhányad, akár bele is pofázhatnak az idióták a cég dolgaiba, és ugye tudjuk, hogy nem lenne újdonság, ha élnének a lehetőséggel? a kurmány tehát arra készül, hogy jó sokakat beültessen a drágán vett autóba, aztán 200-al nekimenjen egy fának, mert ők úgy látták, hogy a fa pislogott, tehát félelmében félre fog ugrani (így is lehet értelmezni azt, hogy a magyarokkal nem érdemes tengelyt akasztani :) mert majd fennakad a fán a kardántengely...) persze nem csak a tengely akasztására kerül majd sor :) ha már 1x ott van a fa is...
Törölt felhasználó 2011. 09. 25. 19:58
Előzmény: #31991  Törölt felhasználó
#31992
:)) Nálam pénzügyileg már maga az nem helyes, hogy valaki 5000-en vesz OTP-t.
Törölt felhasználó 2011. 09. 25. 19:08
Előzmény: #31990  Törölt felhasználó
#31991
"szerintem rajtad kívül mindenki érti miről van szó"

Én is értem, miről beszéltek, csak a megközelítésetek PÉNZÜGYILEG nem helyes. Magánember tekintetében adózásilag, jogilag helytálló, de pénzügyileg ez a megközelítés hibás, önbecsapás. Ennyi.
Törölt felhasználó 2011. 09. 25. 19:02
Előzmény: #31981  Törölt felhasználó
#31990
szerintem rajtad kívül mindenki érti miről van szó, de úgy látom felesleges koptatni a betűket, egyezzünk döntetlenben. neked is igazad van a saját szemszögedből, meg nekem is.
Törölt felhasználó 2011. 09. 25. 17:43
Előzmény: #31988  Törölt felhasználó
#31989
Spekiként a határidő és a részvény között azért olyan nagy különbség nincs.

Pl. 6000-en nyitok hatin OTP longot, 6000-en veszek OTP-t a prompton. Most 3000. Mindkét esetben tartom a pozit. Egyik esetben már le is vonták menet közben naponta a bukót, másik esetben nem, de a számlaegyenlegem ugyannyi. Szerintem speki szempontból a két eset PONTOSAN UGYANAZ. A jövőre nézve is ugyanaz a döntési helyzet: tartom, vagy zárok. És nem azért kell tartsam a pozit, mert bukóban vagyok és nem realizálok, hanem azért, HA azt várom, hogy innen emelkedni fog. Ha ennek nincs reális esélye, akkor zárnom kell.

Ez ilyen egyszerű.
Törölt felhasználó 2011. 09. 25. 17:27
Előzmény: #31986  Törölt felhasználó
#31988
Nem kellene idekeverni a derivativ piacokat, mert nem arról szólt a téma. A határidős és opciós piac másról szól, más kötelezettségek vannak.
Törölt felhasználó 2011. 09. 25. 17:25
Előzmény: #31983  Törölt felhasználó
#31987
A cég akkor tudja könyvelésében szerepeltetni a veszteséget, ha csinál egy önkötést a veszteségben lévő poziciójára.Ezzel csökkentheti a cég nyereségét.
Törölt felhasználó 2011. 09. 25. 17:23
Előzmény: #31983  Törölt felhasználó
#31986
"Neked sem kell a nyereséged után adóznod/veszteséged visszaigényelni, amíg nem realizáltad/zártad a poziciód.
A cégek mérlegére ugyanez vonatkozik."

Ez nem igaz. Magánszemélynek valóban nem kell nem realizált nyerő után adóznia. De a cégek bizony adóznak nem realizált árfolyamnyereség után is. Ha ugyanis a könyvértékeket korrigálják a valós értékekkel, az így keletkezett pénzügyi nyereség eredménynövelő, így bizony fizetnek utána adót.

És mégegyszer: derivatív termékeknél naponta vonják a bukót, ill. jóváírják a nyerőt. Itt a veszteség, nyereség nagyonis valós, hiszen naponta elszámolják. Ha lezártad, ha nem.
Törölt felhasználó 2011. 09. 25. 17:21
Előzmény: #31983  Törölt felhasználó
#31985
" Az érzet pedig nem más, mint egy pillanatnyi szubjektív állapot"

Nem szubjektív. Nagyonis objektív. Akinek 6000-es OTP-je van, az jelenleg elbukta a pénze felét. Objektíven. Még lehet, hogy visszakeresi. De az is lehet, hogy tovább bukik. Ezt nem tudhatjuk. Csak az az egy biztos: most 50%-os bukóban van.

Törölt felhasználó 2011. 09. 25. 17:20
Előzmény: #31983  Törölt felhasználó
#31984
még annyit hozzá, hogy Aki 6000-nél vett, és most 3000 az árfolyam, annak 3000-es lebegő draw-down-ja (nem vesztesége !!!) van.
De az OTP részvényesek > 90%-nak jelenleg lebegő dd-ja van, sőt ez elmondható az összes hazai és nk. részvényesre egyaránt.
Törölt felhasználó 2011. 09. 25. 17:18
Előzmény: #31982  Törölt felhasználó
#31983
Létezik olyan hogy „lebegő profit” . Amíg nem realizál valaki, addig lebegő profitról beszélünk. Ez lehet negatív és pozitív irányú. A veszteség/nyereség a pozíció realizálásakor vs. lezárásakor keletkezik. Az érzet pedig nem más, mint egy pillanatnyi szubjektív állapot, mely mindenkinél mást jelent, mitöbb bármikor, bármely irányban változhat. Mindenki más stratégiával (vagy anélkül) és ami legalább annyira lényeges, hogy más TF-ban gondolkodik.

Neked sem kell a nyereséged után adóznod/veszteséged visszaigényelni, amíg nem realizáltad/zártad a poziciód.
A cégek mérlegére ugyanez vonatkozik.
Törölt felhasználó 2011. 09. 25. 17:11
Előzmény: #31980  Törölt felhasználó
#31982
Elárulom, cégek esetében a mérlegben is valós piaci árakhoz kell igazítani a könyvértéket. Vajon miért?

Elmondom. Mert egy 6000 Ft-on vett OTP most kb. 3000-et ér. Nem 6000-et. Hiába nem adtad el.
Törölt felhasználó 2011. 09. 25. 17:07
Előzmény: #31980  Törölt felhasználó
#31981
"még eladhatja egy-két hónap netán év múlva akár hatezer-ötszáz forintért is."

És ha nem?

Akkor mikor bukott, akkor maikor eladja, abban a pillanatban, vagy folyamatosan, miközben esett?

A ti hozzáállásorok önbecsapás.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók