Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exley 2011. 04. 04. 10:36
Előzmény: #30099  pampa
#30100
A Tabdy.ban a piacnál jól be lehet seggelni, Stohl jó helyre kerül nem baj majd iszunk eggyütt dzsointott szívunk aztán autókázunk, amióta a gergényi nyugvó ponton van ujra lehet a városban csalinkázni. Vége a terrornak. A Zuslág is jól érzi magát szetem, haza sem akar menni...hi-hi.
pampa 2011. 04. 04. 10:27
#30099
Ilyen van Magyarországon?

"Stohl Andrásnak meg lehet az esélye, arra, hogy a kecskeméti ún. „parkettás börtönben" tölthesse le a büntetését - írja a Bors.

Amennyiben a színész-műsorvezetőt a másodfokon is jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélik, valószínűleg Budapesten, a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe kell bevonulnia.

Mint első bűntényesnek, arra jó esélye van, hogy börtönfokozatról fogházra csökkentse a bíróság a büntetését. Ha magatartásával elégedettek lesznek, akkor Stohl három hónap elteltével kérvényezheti, hogy a kecskeméti „szanatóriumban" tölthesse le büntetése többi részét. Ha viszont börtönnel sújtják jogerősen, erre csak hat hónap múltán kerülhet sor.

A Bors információja szerint a kecskeméti „parkettás börtönbe" többnyire azok kerülnek, akik nem szándékosan követtek el bűncselekményt. Közéjük tartoznak például a közlekedési baleset miatt elítéltek is.

Az intézmény onnan kapta a "nevét", hogy zárkák helyett parkettás szobák vannak, az ajtók kulcsait az elítéltek eltehetik. A fürdés naponta kötelező, óránként tíz percet lehet telefonálni, és internetezni is van mód. Egy ottani fogvatartott havonta négyszer 24 óránál rövidebb eltávozásra is jogosult, sőt büntetése második felében egy-egy hétvégére haza is mehet.
Törölt felhasználó 2011. 04. 03. 22:06
Előzmény: #30096  Törölt felhasználó
#30098
"így viszont maradtunk 950 e. válaszadó , jogilag és tök demokratikusan mint 2/3 teljes haza , és annak egyetértő félanalfabétapolgárságban maradó alanyai"

Ráadásul, soha nem tudjuk meg, hogy hány lelkes válaszadó írta például , hogy kapd be. Magyarul, milyen vérlázító szemtelenség 950e. lelkesen helyeslő Hazafiról brekegni?!
Törölt felhasználó 2011. 04. 03. 21:56
Előzmény: #30095  Törölt felhasználó
#30097
sokan nem tudják itt sem ..

a 2006 évi költségvetési csalás ügyében bírósági ítélet született már régen , ami megállapította hogy nem igazak ezek az állítások .

ezek a "megállapítások" ugyanolyan "igazak" , mint a 2010 év májusában átadott bajnai-oszko féle költségvetési és államháztartási anyag xxx milliárd forintos negatívuma .
Törölt felhasználó 2011. 04. 03. 21:47
Előzmény: #30092  Törölt felhasználó
#30096
ez sem így van ..

sztem a szoc.rezsimben rengeteg olyan cucc volt , ami becsülendő lett volna ..

nekiláttunk a kapitalizmusnak is mint tóth az anyjának .. / ahogy szoktuk : mindent teljes odaadással nagy vehemenciával jól elbasszuk

ahelyett hogy megfontoltabban eresztettünk volna szélnek/útnak pl. 1 milka mez.dolgozó helyett - inkább más módját a dolognak / de még csak alternatívát sem kerestek.

de nagyon sok/ezerszámra / alsóbb szintű jogszabályt is megszüntettünk seperc alatt, ahelyett hogy átgondolva átformáltunk volna erre a nyelvezetre ..

oszt még pár nap , és mindjárt újjászületik a kmk megint . a pártunk helyet a kormányunk a tévedhetetlen hiszen nem is kellene már ab meg lassan /álam/elnök sem , hiszen tényleg csak protokollárisra süllyedt a szintje ugyanúgy mint a kádár érában .. a végrehajtó hatalom egésze is lassan betagozódik szintén a pártunk és kormányunk mögé ..

az alkotmányozásban levő "szenteskedés" vagy "nemzetihitvalláskodás" az csak fal a lényegit elfedően (de aki ezt szopja , az szopja csak nyugodtan)

felőlem a donald kacsa is benne lehet az alkotmány előszobájában , csak a lényegi alkotmányozási pontok lehettek volna tisztességesek nekünk áll.polgároknak ..

így viszont maradtunk 950 e. válaszadó , jogilag és tök demokratikusan mint 2/3 teljes haza , és annak egyetértő félanalfabétapolgárságban maradó alanyai
Törölt felhasználó 2011. 04. 03. 21:01
Előzmény: #30058  Törölt felhasználó
#30095
Gyurcsány állítólagos hazugságaira én is rendkívül kíváncsi lennék.
Ahogy már többször próbáltam elemezni annak a két évnek a politikáját, aminek a vége a 2006-os választási győzelem volt, nos egyetlen egy dologban hazudott csupán. Elhitette az őt megválasztó többséggel (a más pártokra szavazókkal ugye nem kell ebben az értelemben foglalkoznunk, hiszen azok semmit sem hittek el vagy meg sem hallották amit kommunikálni próbált), hogy amennyiben rá illetve az MSZP-re szavaznak, úgy gazdasági fellendülés jön és "jobban fognak élni, mint négy éve".

Kétségtelen, hogy ehhez olyan eszközöket alkalmazott, amelyeket regnáló kormány addig még nem (pl. megalapozatlan, a következő évi büdzsé hiányát nagymértékben növelő ÁFA csökkentés, a választások miatt nyilvánosságra nem hozott negyedéves költségvetési hiányadatok),
Mondhatnám puff neki. És akkor mi van?

Kétségtelen volt az is, hogy a választásokat követően igencsak cudar világ köszönt az országra, ha az elszállt kiadások szellemét ismét vissza akarjuk gyömöszölni a költségvetési palackba. Ezt csak az nem tudta, aki nem akarta. A kampány ugyanis másról sem szólt a Fidesz részéről, mint hogy a kormány eltitkolja a valós helyzetet, az ország a szakadék szélén van, egy párt képes a kibillent világot Hamletként helyrehozni: a Fidesz. Az a Fidesz, amelyik ugyanekkor - sok más mellett - 14. havi nyugdíjat ígért a nyugdíjasoknak.

Kétségtelen továbbá, hogy ennek a választási kampánynak volt a legismertebb új magyar szó-alkotása az "igéretcunami". A Kétfarkú Kutyapárt ekkor ígérte az ingyensört és a teljes adómentességet - válaszul az egyre inkább elrugaszkodott politikai ígéretkampányra. Szóval egyik pártnak sem volt semmit a másik szemére vetnie. Persze az már akkor tudott volt, hogy a legrosszabbul az a párt jár, aki végül megnyeri a választást. Így is történt. Egy baromi nagy rakás szar tetején ült az ország, amit sürgősen el kellett lapátolni.

Az ellenzékben maradó, sértett Fidesz - élén az országjáró Orbánnal - azonban elhatározta, hogy bármi áron is, de megfojtja a kormánypártot és annak általuk mélyen gyűlölt vezetőjét. És ekkor jött az öszödi "halotti" beszéd. A többit már ismerjük.

Gyurcsány - ha volt is négy évre szóló stratégiája (én hiszem azóta is, hogy igen) -, azt a kialakuló gerillaháborúban már nem tudta végigvinni. Hiszen az a kétségtelenül hatékony fideszes stratégia, amely a napi sajtótájékoztatókra épülve módszeresen nyomta a sárba a kormányt és torpedózta meg annak minden elképzelését, semmilyen stratégia végrehajtását sem tette lehetővé. A kormány be nem váltott ígéretei miatt csalódott, a kényszerű megszorítások okán még inkább elkeseredő társadalom pedig vevő volt erre a fideszes taktikára és kezdte élete minden sikertelenségéért a kormányt és annak vezetőjét okolni. A Fidesz pedig - mi sem természetesebb - szívesen állt ennek az elégedetlenségnek az élére, politikájában gátlástalanul kihasználva még a szélsőségesek gyűlölettobzódását is. (Éppen ezért álságos a mostani rendőrök elleni vizsgálat továbbá a vonatkozó ítéletek megsemmisítése, hiszen ha volt haszonélvezője az utcai erőszaknak - bármelyik oldalon is állt az elkövető -, az a Jobbikon kívül éppen a Fidesz volt.

Szóval összegezve: a Fidesz politikai stratégiája akár (tudom rossz példa) a Steven Segal féle harcmodor, melynek során a védekező az ellenfél lendületét használja ki és viszi tovább saját támadásába. Ezt kitűnően tudják. De egyébként semmivel sem jobbak, mint az általuk eképpen legyőzött párt. Sőt.
ts3 2011. 04. 03. 19:13
Előzmény: #30093  Törölt felhasználó
#30094
Ez első egy hónap valóban fantasztikus volt, a forint is esett vagy 20 Ft-ot az euro-hoz képest, az amerikai tőzsdét is sikerült bedöntenie ennek a két jógyerekenk.
Törölt felhasználó 2011. 04. 03. 18:44
Előzmény: #30079  Törölt felhasználó
#30093
Enigma8:

"A Fideszben én is csalódtam, az első havi jó indulás után"

Az első hónapban mi is tetszett annyira? A Kósa-Szíjjártó Ft döngető riogatás, Matolcsy változó hogyan mentsük meg a devizahiteleseket szövegei, vagy Orbán folytatódó kampánya az elszámoltatásról és a nyilvánvalóan teljesíthetetlen 1 millió új munkahelyről? Melyik?
Törölt felhasználó 2011. 04. 03. 17:36
Előzmény: #30090  Törölt felhasználó
#30092
Az oké, hogy a privatizáció során sok volt a kótyavetye, a privatizációk már csak ilyenek, de miért is olyan jó az az állami (önkormányzati) tulajdon? Hol vannak a pozitív példák? A komcsi világ totális zsákutcás negyven éve? Vagy az a megmaradt néhány cég, ami lyukas fazékként viszi ingünket, gatyánkat, sőt most már a nyugdíjra félretett pénzünket is? Arról nem is beszélve, hogy a politikusi, meg mindenfajta korrupció melegágyai, ami ne legyünk naivak, bőven pártfüggetlen tényező. Ami nyugtalanító, az az, hogy újabban már nem csak az állami tulajdont nyúlja le a politika, hanem a magántulajdont is dézsmálja. Persze szigorúan válságra hivatkozással.
Törölt felhasználó 2011. 04. 03. 14:34
Előzmény: #30090  Törölt felhasználó
#30091
én már az elején sem tapasztaltam /lassan sem/ a közszolgáltatók árképzését(??) ..illetve a rezsi óradíjakat (hol van rezsióradíj/díj ?) egyedül a /természetesen mások / általi 2 milkás havi összeghatárt húzták meg / a maguk akolbeliekét vígan helyben hagyva / illetve simor fizuját csapták le ..

de hol van ezekben rezsiórabér/díj ? / az a kádár érában volt , ami sztem egy nagyon jó dolog volt, hiszen nem engedte az árak mérhetetlen elszabadulását .

az eu pályázatokat visszamenőlegesen elvonták , és azóta ülnek rajta -sztem várják az eu elnökség végét vele.

ez az alternatíva csoportosulás - már 98 -2002 ben sem működött , mitől működne most ? mi változott ?

***

leszarom a csalásokat , zabrálásokat hiszen azt minden kormányon levő csinálta , csinálja - és nagyságrendektől függetlenül / nekem mindegy melyik lop többet kevesebbet , ettől nem fogom az egyiket - mert kevesebb lop - majd jobban "szeretni"

van ráhatásom hogy ne lopjanak ?
nincs - mert a mérvadó pártokból végig csak lopósok a választhatóak immár közel 20- de hogy 12 éve , az biztos
Törölt felhasználó 2011. 04. 03. 12:39
Előzmény: #30088  Törölt felhasználó
#30090
Hogy miben csalódtam?? Leült a tempo totálisan. Lehet ez Eu elnökség miatt oszlanak meg az erők, de punnyadtság vett erőt a Fideszen is. Az első hónap a választások után az nagyon jó volt, no és az ígéretek.
Konkrétabban: Arról volt szó átvizsgálják a közszolgáltatók árképzéseit, és csökkenteni fognak rezsidíjakat ahol lehet. Munkahelyek tömkelegét ígérték, és totálisan rossz úton haladnak aZ Eu források, pályázatok elosztásában. Bíztam abban , hogy végre a Fidesz már hatékonyan fogja ezeket felhasználni. A 16%-s adókulcs elhibázott-- minimum két kulcs kell. Ezt egyébként már a Fidesz is elismeri, de nagyon lassan lépegetnek a változások irányába. MÁV , BKV. Totálisan elhibázott h újabb pénzt nyomnak be. A Máv -nál irgalmatlan korrupció megy a mai napig. Nem értem miért kell az ogy képviselők csökkentésére még 3 évet várni. Egy hónapon belül meglehetne tenni. sorolhatnám tovább.
Csak azért vagyok Fidesz párti , mert jobb alternatíva nincs. Nagyon sok mindent másképp csinálnék.
exley 2011. 04. 03. 10:34
Előzmény: #30088  Törölt felhasználó
#30089
Überelik a miszterházy-fletó ifjusági miniszterek alatt elkövetett csalások sikkasztások sorozatát..ez van, ha az igazsászolgáltatás nincs a csúcson. Lopás a hadügyben, bkvnál, mávnál, aztán lehet konszolidálni a tökkel ütött nyugdíjra sporóló millok megtakarításaiból.
Törölt felhasználó 2011. 04. 03. 10:28
Előzmény: #30079  Törölt felhasználó
#30088
ja... és a továbbiakban miben csalódtál annyira az első hónap után a fideszben ..

megyó / fidesz segédlettel/ és gyurcsány 2006 ig szórták a pénzt .. utána már nem /itt meg ezután a fidesz lózungok arattak /

2010 május óta mi volt eddig a "fényévekben" jobb .. mesélj

exley 2011. 04. 03. 10:21
Előzmény: #30085  exley
#30087
..meg kellene vizsgálni a "valamire jutott" pogi mesterek mennyit raboltak az elmút egy év során.
exley 2011. 04. 03. 10:15
Előzmény: #30085  exley
#30086
21:22 a m@csk@s vérszívó d@gev@ nkommenyisták a mestrházy pojáca és libás és fletó miatt szaladt el a hiány(zorba a görög) nem a fitymások eszetlen pazarlása miatt, lézernek lambodzsingiszkános audi szijjasna meg havi 2 milka puszira, és amit a polg mestrek villlámgyorsan kiszedtek az onkori pénztárakból, közbenellopták a manyupot az utolsó roncsokkal a bkv-val eggyüttfillérig, a máv meg úgyanúgy döcög a r
exley 2011. 04. 03. 10:04
Előzmény: #30082  mondoka
#30085
Fitymás dájcs@k, valmire jutott lézerek, tolvaj polgármatyok, szjjjas seggnyalok csillagászati összegeket rámolnak ki az állam kasszából, büntetlenül, hajrá tolvaj magyarok.
Törölt felhasználó 2011. 04. 02. 23:43
Előzmény: #30082  mondoka
#30084
Előbb nyugodtam letisztultan nézd meg ezt a filmet picit több mint 2h . A vége különösen fontos, amikor felsorolja mit kell tenni a globális kizsákmányolás ellen. Az hogy két politikai párt közül tudsz választani , melyek a háttérben ráadásul koalícióban , egyezségben vannak,--ÉRTELMETLEN.
Ha végig nézted beszélgethetünk újból
link
mondoka 2011. 04. 02. 22:31
Előzmény: #30082  mondoka
#30083
Ettől, vagy efelől viszont még akár fejjel is mehetünk a falnak most. Ez , 98-2002 mára elvesztette jelentőségét, minden hatását. Mindenben állapotában felül lett írva, vagy le lett rontva mostanra.
mondoka 2011. 04. 02. 22:27
Előzmény: #30079  Törölt felhasználó
#30082
Általában a legtöbb dologban azért jobbak mint az Mszp. Ami esetleg jó is volna, ha nem merülne ki abban ,hogy pusztán nincsennek olyan rosszak mint ők.
Most ígylátom.
98-2002 szerintem jobb volt. Mint a mostani ciklus.Egészségesebb szellemiség volt az egészről leszűrhető.-Ha most visszanézve ránézek azokra az évekre.
Amely évek így vagy úgy de a "redszerváltás" után megélt legjobb, vagy legkevésbé rossz évek voltak. Ez viszont mára a mult. Ettől viszont most akár fejjel is mehetünk a falnak.
exley 2011. 04. 02. 21:53
Előzmény: #30079  Törölt felhasználó
#30081
Ez egy piti horti majmoló, fehér lovon kéne járnia.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek