Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 11. 17. 11:16
Előzmény: #27099  Törölt felhasználó
#27100
2008. május 7-én Máriási Károllyal, jogi tanácsadójával egyebek mellett azt közölte: "van egy információm, hogy ez a rohadék Hagyó, ez most nagyon nekem akar jönni, mert őnála borul össze minden a fővárosban, és nem akarja, hogy legyen bárki, aki erősebb PR-ban, vagy bármi nála".

A másik beszélgetésben peidg Hunvald Zoltai Gusztávtól (!) kért segítséget. Zoltai a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója. Bár még csak hétfő reggel 9 óra van, de máris a hét legnagyobb rejtélye, hogyha az ügyészség a sarkamban van, akkor miért a Mazsihisz vezetőjétől kérnék segítséget? Mit tudna Zoltai úr segíteni?

Hunvald György (hívó): – Van néhány nagyon érdekes dolog egyébként.
Zoltai Gusztáv (hívott): – Igen?
Hunvald: – Én nem tudom, az ügyészségen vannak nagyon rám szállva.
Zoltai G.: – Terád?
Hunvald: – Igen, igen…
Zoltai G.: – De nem a, nem a Tordai-ügy miatt?
Hunvald: – Nem a Tordai-ügy miatt! Nekem mondták, hogy politikai, de nem értem, hogy mitől politikai! Mert nem csinálok…
Zoltai G.: – Utánanézzünk?
Hunvald: – Nézzetek már utána, hogy mi a (van?)! De ez a Központi Nyomozó Főügyészség!
Zoltai G.: – Jó!
Hunvald: – Ott el kéne sikálni, mert egyszerűen nem lehet normálisan hogyhívjákolni.
Zoltai G.: – Jó! Odafigyelek! Megnézetem! Jó?
Hunvald: – Jó! Oké!

A Nokiás-doboz után ismerkedjünk meg a legújabb maffia-szlenggel: "hogyhívjákolni" = csalás, hűtlen kezelés, magánokirat-hamisításl, hivatali vesztegetés, hivatali visszaélés.

ui: Zoltai Gusztáv segített Hunvaldnak? Beleavatkozott a nyomozásba? Zoltai Gusztávot kihallgatta az ügyészség? Zoltai Gusztáv gyanúsított vagy csak tanú?

HV:
SZDSZ-es társa, Gál György, akivel gyakran beszélt, az egyik alkalommal, júniusban konkrétan figyelmeztette: "Lövési van, de nagyon!... Kéne beszélgetned a nagy, a nagyfőnökkel, ilyen négyszemköztin".
Törölt felhasználó 2010. 11. 17. 10:40
Előzmény: #27093  Törölt felhasználó
#27099
Az ország eladósodásáért nem a szabadkőműves horda tehető felelőssé.
Az igazi felelősök azok akik ellopják, elherdálják és saját számlájukra (vagy barátaikéra)utalják az állami és önkormányzati pénzeket, amelyeket az államadósságból fedeznek és amelyeket majd mi és a gyerekeink fizetnek ki egyszer (addig meg nyelünk). A röhej az, hogy csak 2 választásunk van, vagy FIDESZ, vagy MSZP és egyik sem jó választás.

Egy kis példa az ügyeskedésre, ami végeredményben az államadósságot növeli:

link

A nagy gond az államadósság.

Orbán Viktor mondta:

"Olyan helyzetben vagyunk, mint az a fuvaros, aki hitelből vásárolt teherautóval szállít, és ebből próbál megélni. Hiába lennének megrendelései, már a benzinpénzt is az adósság törlesztésére kell költenie. Vagyis lassan, de biztosan az egész vállalkozása értelmetlenné válik. Ha ebből a helyzetből nem tud kitörni, jön a hitelező, elviszik tőle a járművét, nincstelenné válik, esélye sem marad a talpra állásra. Ma ott tartunk, hogy államadósságunk meghaladta a húszezermilliárd forintot. Vagyis minden magyar állampolgár – az aggastyántól a ma megszületett újszülöttig – fejenként kétmillió forint terhet visel a hátán. A költségvetés nyelvén szólva 2010-ben mintegy 1200 milliárd forintot meghaladó összeget fordítottunk adósságkezelésre. Adósságszolgálat és adósságtörlesztés nélkül az Önök előtt fekvő 2011-es költségvetés nem 3 %-os hiányt, hanem 0,8 %-os többletet mutatna."

Ezek szerint egy 4 tagú család-ra 8 millió forint jut. Minél több gyereked van, annál magsabb ez a szám. Így tényleg érdemes gyereket vállalni...
szivacs
szivacs 2010. 11. 16. 17:41
Előzmény: #27097  Törölt felhasználó
#27098
Köszönjük!
Törölt felhasználó 2010. 11. 16. 17:30
#27097
"Tetemre hívom itt a Duna partján a magyar fővárost: ez a város megtagadta ezeréves múltját, ez a város sárba tiporta koronáját, nemzeti színeit és vörös rongyokba öltözött. Ez a város börtönre vetette, kiüldözte a hazából annak legjobbjait és egy év alatt elprédálta összes javainkat. De minél jobban közeledtünk, annál jobban leolvadt szívünkről a jég, és készek vagyunk megbocsátani. Megbocsátunk akkor, hogy ha ez a megtévelyedett város visszatér megint a hazájához, szívéből, lelkéből szeretni fogja a rögöt, amelyben őseink csontjai porladoznak, szeretni azt a rögöt, amelyet verítékes homlokkal munkálnak falusi testvéreink, szeretni a koronát, a dupla keresztet. Katonáim, miután földjeikről betakarították Isten áldását, fegyvert vettek a kezükbe, hogy rendet teremtsenek itt e hazában. Ezek a kezek nyitva állanak testvéri kézszorításra, de büntetni is tudnak, ha kell. Meg vagyok győződve róla, azaz úgy remélem, hogy erre nem fog sor kerülni, hanem ellenkezőleg, akik bűnösöknek érzik magukat, megtérnek, és hatványozott erõvel segítenek a nemzeti reményekben tündöklő Budapest felépítésében. A mártírokat, az itt sokat szenvedett véreinket meleg szeretettel öleljük szívünkhöz."

link
szivacs
szivacs 2010. 11. 16. 13:45
Előzmény: #27092  Törölt felhasználó
#27096
fejtsd ki bővebben
Törölt felhasználó 2010. 11. 16. 12:50
Előzmény: #27094  Törölt felhasználó
#27095
link

ez sem rossz:))

tud ez a matolcsy gyerek a progresszív adózás mellett érvelni, ha arra van szükség (cig)
Törölt felhasználó 2010. 11. 16. 12:38
Előzmény: #27093  Törölt felhasználó
#27094
link

lex szász. igazi gusztustalan tempó
Törölt felhasználó 2010. 11. 16. 12:23
Előzmény: #27092  Törölt felhasználó
#27093
"A Lázár-javaslat egy másik embertípus fogyasztására lett szánva. Ő az, aki utál mindenkit, akinek magasabb a fizetése, mint az övé. Ő az, aki mindenről lemaradt, mindenből kimaradt. Ráadásul önhibájából. Aki nem elvi alapon szidja a seggnyaló, helyezkedő korruptakat. Ő is szeretett volna segget nyalni, korrumpálódni (mivel a becsületes önerőből való felemelkedéshez nincs esze), de sajna a sikeres bűnözéshez is kell némi adottság, tudás, dörzsöltség, IQ, miegyéb. Mivel pedig az ő intellektuális-szakmai kondíciói még az átlag legalját sem súrolják, ott is csak pofára esett. Ő az, aki se becsülettel, se becstelenül nem fogja vinni semmire. Nem kap jó kéglit, verdát, fizut, dögös szexpartnert. Neki egyetlen szerep juthatna egy gengszterbandában: ő lenne a balek, aki elviszi a balhét, akire mindent rá lehet fogni, mert olyan hülye, hogy önmagát buktatja le.

Mi marad hát neki? A frusztrált, görcsös, irigy, zsigeri gyűlölet. Hogy ha neki úgyse lehet, akkor másnak se legyen. Utál és összemos mindenkit, aki gazdag és sikeres. Bűnös és tisztest, gátlástalant és erkölcsöst. Szerencsére nem ő az elsöprő többség, de elég van belőle ahhoz, hogy a politika figyeljen rá. Mert a sötét, buta rosszindulatán kívül csak egyvalamivel rendelkezik: szavazata, az van neki. És az ilyen (az átlagos képességű, közepesen frusztrált kisemberrel ellentétben) biztos el is megy szavazni. Dühből ikszel. Ez a réteg gyorsan mozgósítható, mert nincsenek pozitív céljai, csak annyit kíván: hadd ránthasson le mindenkit önmaga szintjére. Neki szól e paragrafus. Aprócska baj csupán annyi vele, hogy az ilyen ember véglegesen ezzel sem elégíthető ki. Amitől igazán nagy orgazmusa lenne, az már egy másik rendszer. Olyan, amelynek katonáit Orbán Viktor szólította fel 1989. június 16-án hazatérésre.

Általánosítani persze hülyeség: nem az egész nép ilyen, csak egy része. Az általános népellenesség ugyanolyan ostobaság, mint ama általános elit- és sikerellenesség, amire most próbálják kondicionálni a népet. A nép nem kollektíven buta, de persze nem is az a - Zemberek címszó alatt futó - kollektív bölcsességi orákulum, amivé kinevezni akarják. És a szociális irigységre alapozott népharag-szítás könnyen bumeránggá válhat."

Törölt felhasználó 2010. 11. 16. 12:16
Előzmény: #27081  szivacs
#27092
a cinikus és a gyagya. az egyik ezek közül viktor.
Törölt felhasználó 2010. 11. 16. 12:15
Előzmény: #27089  Törölt felhasználó
#27091
ez a megoldás a termeltetési szerződések végét jelenthetik, amelynek eredményeként képtelenek lesznek finanzsírozni a gazdák a forgóeszköz hiteleiket. bravó
Törölt felhasználó 2010. 11. 16. 11:55
Előzmény: #27089  Törölt felhasználó
#27090
Ilyen a komcsi diktatúrában SEM volt !!!
Törölt felhasználó 2010. 11. 16. 11:52
Előzmény: #27086  Törölt felhasználó
#27089
Szerintem ezzel a javaslattal semmi baj nics (sőt jogilag szerintem eddig is megtehették ezt, de nyilván csak hosszas peres jogi úton).

Amivel baj van, az már megint ez:

"A heteken belül hatályba lépő rendelkezés visszamenőlegesen is érvényes lesz."

Ilyen a komcsi diktatúrában volt utoljára. Ami ellen lázadó fiatal demokratákként annyira tiltakoztak. Döbbenet. Nem fogják fel, hogy ilyen nincs egy jogállamban. Egy-egy ilyen lépés felett nyilván mindenki gyorsan át tud lépni, de egy szint után veszélyes lavinát indíthat el. Nem kéne.
Törölt felhasználó 2010. 11. 16. 11:38
Előzmény: #27087  Törölt felhasználó
#27088

Jólvan első olvasásra félreértelmeztem egy kicsit. Itt "csak" a kötbérről van szó, vagyis azt nem kell megfizetni.
Persze, hogy a szerződésben szerepelt és mindkét fél aláírta az senkit se zavarjon. A szerződés egy csúnya kapitalista kitaláció. Nem azon kell változtatni, mert hanem simén felrugni egyszerűbb. 10 pontos javaslat.
Törölt felhasználó 2010. 11. 16. 11:31
Előzmény: #27086  Törölt felhasználó
#27087
Megvettél valami, kifizetted, de mi nem adjuk oda, mert az emberek erre hatalmaztak föl... most pedig dolgozz és tervezz kérlek... De olcsóbbnan ám mint a kínaiak, mert különben nem vesszük meg.

Ja és amit 5 éven át kifizettél de nem kaptad meg, és jogosan visszakövetelted az árát, azt most kérjük vissza. Ja, hogy már elköltötted, magadra vess, irány a böri.
Törölt felhasználó 2010. 11. 16. 11:27
#27086
link

Ez most vagy hülye ennyire, vagy a saját embereit akarja helyzetbe hozni vagy éhenhalunk. Lehet választani, remélem aközépső mert azon bukunk a legkevesebbet.
Még "szerencse" hogy nincsenek magyar termelők. Így nem megy mindenki tönkre....
parkinson 2010. 11. 12. 16:20
#27085
link
Pokol Béla: A becsődölt romapolitika irányváltásra szorul

Habár meg sem említi, de ez a cikk bizony a Jobbik-nak ad igazat.
szivacs
szivacs 2010. 11. 12. 11:55
#27084
zotya32 2010. 11. 12. 00:10
#27083
Törölt felhasználó 2010. 11. 11. 16:32
#27082
"Akár az állami fizetéseket is visszavehetnék

Ha hétfőn is megszavazzák a kormánypárti képviselők az alkotmány Lázár János-féle módosítását, akkor a családi pótlékot, gyedet, nyugdíjat, tanárok, orvosok, mozdonyvezetők bérét öt évre visszamenőleg visszaszedhetné a mindenkori kormány. A végkielégítésekre célozva túl tágan értelmezhető és értelmezendő szövegjavaslatot terjesztettek a parlament elé.
...
A kérdéses rész így szólna: „a közterhek viselésére szóló forrásokból, valamint az állami vagyonnal gazdálkodó, illetve az állam többségi tulajdonában vagy irányítása alatt álló szervezetek részéről juttatott jövedelemre, az adott adóévet megelőző ötödik adóévtől kezdődően, törvény a jövedelem mértékét el nem érő kötelezettséget állapíthat meg.”

Hétköznapi nyelvre lefordítva ez annyit jelent, hogy aki az adókból, járulékokból gazdálkodó államtól jövedelmet kap, azt a mindenkori kormány akár öt évre visszamenőleg különadóval sújthatja, de ez az a különadó nem érheti el a jövedelem 100 százalékát.

Az állam ad, majd visszaveszi

Márpedig nagyon széles annak a köre, hogy milyen jövedelmet ad az állam, és így sokan vannak azok is, akik közvetlenül jövedelmet kapnak az államtól, vagy állami cégnél dolgoznak. A minisztériumokban, központi állami intézményekben dolgozók (ők 250 ezren vannak), az önkormányzatoknál foglalkoztatottak (például tanárok, orvosok, összesen 450 ezren) bérként kapnak jövedelmet az államtól. De az államtól származó jövedelem kategóriába tartozik a gyed, gyes, szociális segélyek, családi pótlék, sőt a nyugdíj és az ösztöndíj is.

A kormánypártiak támogatását élvező alkotmánymódosítás lehetőséget adna a mindenkori kormánynak, hogy ha úgy gondolja – vagy mert pénzre van szüksége, vagy mert valamilyen társadalmi igényt próbál kielégíteni –, visszamenőleg ne csak végkielégítés-adót rójon ki a közszférában dolgozókra, hanem – akár 99 százalékos – adót vessen ki az államtól kapott jövedelmekre, gyakorlatilag tehát visszavegye a járandóságokat. Erős kisebbségben lehetnek azok, akik öt év alatt nem kapnak, ne kaptak volna valamilyen államtól származó jövedelmet (pl. a versenyszférában dolgozó gyermektelenek), a magyar emberek többségét bármikor extra adóval sújthatnák az új alkotmányos előírás szerint"
link

Nyilván ez a többség akarata igaz drop?
szivacs
szivacs 2010. 11. 11. 13:51
Előzmény: #27076  Törölt felhasználó
#27081
"Most azonban egyszerre kell költségvetési fegyelmet gyakorolni és gazdasági növekedést elérni, egyidejűleg pedig munkahelyeket teremteni. Magyarországon olyan a növekedés, hogy nem teremt munkahelyeket, ami elfogadhatatlan" - ezek helyeselhetőek?

"a gazdasági válságban szertefoszlott az az elképzelés, hogy a szolgáltatások pótolhatják a termelést. Ezért a kormány a szolgáltatások helyett a termelésre akarja helyezni a súlypontot" - ez a válság a valós értékek fölébe helyezett virtuális értékek csődjének válsága, valóban vissza kell emelni a tényleges értéktermelést az első helyre.

"A válságra adott megkésett válaszként Magyarország két egymást követő kormánya egy éven belül az alábbi határozatokat hajtotta végre: a nyugdíjasok elveszítettek egy havi járandóságot, az áfa 20-ról 25 százalékra emelkedett, a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre nőtt, az államháztartás kiadási oldalát pedig erőteljesen lefaragták. Ezek a lépések összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott - mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" - hozzáteszem, nem a kormányoknak, hanem azoknak az értéktermelő dolgozóknak, nettó adóbefizetőknek, akik ezeknek az intézkedéseknek a terheit viselték !

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek