Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 21:56
Előzmény: #23038  Törölt felhasználó
#23040
mondjuk ez jó, mert tőled drop kérdezte már párszor, és nem árultad el

most megkérded tőlem.. :)
aranyos
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 21:52
Előzmény: #23038  Törölt felhasználó
#23039
miért érdekel?
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 21:22
Előzmény: #23037  Törölt felhasználó
#23038
Egyetlen kérdés: kire szavaztál?
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 21:02
Előzmény: #23034  Törölt felhasználó
#23037
konki meg fog ártani ez sok klónnick
roland haverod szóra sem érdemes...
de ha már publicisztikának hívatja magát....először érvelünk, és a végén következtetünk....
ez pártállástól, elkötelezettségtől függetlenül logikailag is egy tömény ostobaság, egy buta ember elmélkedése
szóra sem érdemes
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 20:51
Előzmény: #23032  Törölt felhasználó
#23036
igen, értem
ez arra válasz, amit írtam....
világos
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 20:41
#23035
"Nem engedte áldozni Hetyei Lászlót, Budapest 25. választókerületének szocialista jelöltjét a XV. kerületi Boldog Salkaházi Sára templom káplánja vasárnap - közölte az MSZP az MTI-vel.

A párt közleménye szerint "az MSZP képviselőjelöltje húsvét harmadik vasárnapján nem kapott ostyát Repcsik Gyula káplántól". Felidézték: a párt jelöltje a lakóhelyéhez legközebbi templomban korábban áldozhatott. "Azonban alig egy hónapja a káplán telefonon közölte vele: személye nem kívánatos Isten házában, a mai misén Repcsik káplán ezt sajnos tettben is kifejezte" - tették hozzá.

Az MSZP közleményében szomorúnak nevezte, hogy "a politikai megosztás a templomokba is beférkőzött, és akiknek pont az egyenlőségről kellene tanítaniuk, pártállástól teszik függővé az áldást". Remélik - írták -, a jövőben ilyen nem fordul elő sem kampányidőszakban, sem azon túl, és a vallásos embereket "a politikai hovatartozástól függetlenül szívesen látják az egyházak".

Az MTI elérte telefonon Repcsik Gyulát, aki azt közölte: az ügyben az érsekség (az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye) fog tájékoztatást adni"

Nos ennyit az egyházról, az Isten előtti egyenlőségről, a testvéri szeretetről...
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 18:48
Előzmény: #23033  Törölt felhasználó
#23034

Morvai: már be is fekszünk a rendszernek

* Publicisztika
* Bükkfalvi Roland

|

Hamar befeküdt a Jobbik a rendszernek. Sok jót nem várunk az aktuális nemzeti párttól, de ha a híveit meg akarja tartani, akkor a radikalizmusnak legalább a látszatát meg kellene őriznie. Ennek ellenére egy-két nappal a választások első fordulója után már elkezdték a simulást. Pont úgy, mint az EU-parlamenti választások után, ahol előző ígéreteikkel ellentétben már aznap este a Fidesz-szel való paktálást pedzegették, valamint azonnal megszegték a TMRSZ-szel kötött megállapodásukat is.

Akkor is azt kellett megállapítanunk, hogy jó, hogy nem szavaztunk rájuk, mert rögtön meg is bántuk volna. Most ugyanez a helyzet. Morvai Krisztina a Die Welt című német lapnak nyilatkozva többek között a Jobbik zsidó tagságáról beszélt, és holokausztozott. Kutyából nem lesz szalonna. Íme néhány szösszenet.

"A Jobbiknak is vannak zsidó tagjai.”

„Egyre több zsidó él szegénységben Budapest zsidó negyedeiben, mert a holokauszt túlélői elől a javakat a teljesen korrupt szervezeteik elszedték…”

„Nem feltétlenül akarjuk az EU-ból való kilépést…”

A kérdésre, hogy kétharmados többség híján együttműködnének-e a Fidesszel? „Igen, de ez a témától függ…” (Nyilván rengeteg olyan téma van, amiben a zsidó-betelepítő, holokauszt-terrorista, jakobinus Fidesz magyar érdekeket fog képviselni…)

Szó sincs már cigánybűnözésről, felelősségre vonásról és hasonlókról. Kopik a radikalizmus…

Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 17:53
Előzmény: #23031  Törölt felhasználó
#23033
Csak közbevetőleg szeretném jelezni, hogy megítélésem szerint pénznyelő nemzeti liberális.
Nem kommunista és nem szocialista.
Az már csak személyes tragédiája, hogy az a párt, amelyik ezt valamikor képviselte, alzheimer kóros lett majd lassan elhalálozik.

A baj alapban a másik oldalon lévő megmondóemberek attitűdjében van.
Aki ugyanis szerintük nem nemzeti konzervatív (ha egyáltalán tudják mi jelent ez) vagy nem nemzeti szocialista (ezt már jobban tudják), akkor az már nem is nemzeti, nem része a hazának csupán egy mocskos kommunista vagy még mocskosabb liberális.
Így persze könnyen ki lehet mindig húzni a fiókot és belepaszintani a vitapartnert, nem kell elemezni, hogy lényegében mit is mondott, van-e hozzászólásának vitára érdemes tartalma vagy sem.
Egyszerű a képlet: nem értek vele egyet, nem az én nótámat fújja, nem az én csapatomat erősíti, hát ellenség. Földet rá!
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 16:48
Előzmény: #23031  Törölt felhasználó
#23032
Dlph, nem kötelező ám a hétvégédet velem való foglalkozással töltened. Sőt, a hétköznapokat sem... Mert úgy látom, megártott.
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 16:30
Előzmény: #23030  Törölt felhasználó
#23031
"Ne tegyünk úgy, mintha én azt mondtam volna, hogy bezzeg a szocik milyen faszák.Nem, nem írtam ilyet, nem is gondoltam ilyet, ...blablablaba...."

Mivel a figyelmembe ajánlottad : én nem "teszek úgy"...meg "teszek így".... meg "teszek amúgy".

Valakivel összekeversz.

Ez a "öt hsz-el feljebb már nem is emlékszem mit mondtam, és simán letagadom" szindróma, mely nálad gyakori. Azt is megfigyeltem, retorikailag azért vagy másoknál képes gyakran megkapaszkodni egy vita során és nem lepotyogni a mélybe, mert ezt előszeretettel alkalmazod. Ő meg megeszi a magyarázkodásod.
Egyszerűbben fogalmazva : letagadod bármikor, amit előzőleg állítottál. Nem élesben...nem. Finoman,lassan, nyugodtan végül elér a dolog addig. Nem hirtelen.

Akinél nem jön be (pld én) annál a "ne személyeskedj" ovis nyavajgásba torkollsz, és "lelépsz" a vitából.

Lassan négy éve figyelem áldásos tevékenységed. És most leírtad olyannak, amilyen SOSEM VOLT. Kissé zavar ez engem most....

De nem csak erről szól pályafutásod itt a fórumon. A fidesz negálásáról is megállás nélkül. Amióta a jobbik az új ügyeletes ördög, azóta azt támadod megállás nélkül.

Készítek egy közvéleménykutató topikot , hogy ki mit gondol erről jó? Hogy ki mellett kampányolt pénznyelő 4 éven át , és megnézem erre ki mit ír jó? 3-4 hónapig hagyjuk, mindenki egyet nyilatkozthat, szavazhat - ha így jobban tetszik, hogy kinek, minek mely ideológiának, eszmének vagy te a harcosa itt.

"Nem, nem írtam ilyet, nem is gondoltam ilyet, sőt nem volt fasza a kormányzásuk és teljesen megérdemelten buktak hatalmasat, ezt is leírtam már. " - ezt valóban leírtad, amikor már a hülye is látta, hogy elbuknak. De ez sem jelent semmit, mert nem az ideológia itt a bűnös, hanem a képviselői voltak szerencsétlenek. Ott sem az ideológiáról, csak egy azt képviselő pártról írtál.

És ez nagyon nem mindegy ám...mert azt az ideológiát, melyért topikolsz sosem tagadtad meg, csak azt a pártot, mely ezt képviselte (ez is). De azt is csak akkor már, amikor egyértelmű volt a bukása.

Ez olyan, mintha én azt írnám most : soha az életbe nem állítottam olyat, hogy hazaárulók hordája uralta hazámat már 8 éve. Igaz, mondtam ezt azt, ilyet is olyat is (itt komoly mosakodásba kezdek, ) de ilyet...hogy a maszop egy velejéig romlott korrupt társaság...hát én ilyet sose mondtam.....

Pfffff.....

Valahol tulajdonképpen ez felhábortó szerintem. Amit állítasz megint magadról. Minél többször elolvasom, annál inkább annak látom.
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 11:36
Előzmény: #23029  Törölt felhasználó
#23030
Puritan, amit írsz, nem vitatom, sőt, sose vitattam. Ne tegyünk úgy, mintha én azt mondtam volna, hogy bezzeg a szocik milyen faszák. Nem, nem írtam ilyet, nem is gondoltam ilyet, sőt nem volt fasza a kormányzásuk és teljesen megérdemelten buktak hatalmasat, ezt is leírtam már.

Ezt ajánlom Dlph figyelmébe is.
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 11:15
Előzmény: #23025  Törölt felhasználó
#23029
Egy nulláról induló párt mit is mondhatna mást, mit szépeket és jóka, s közben pocskondiázza a többitt!!!
Más különben semmi esélyük.

Az MSZP annak ellenére, hogy kormánypárt volt, tehát nem nulláról indult, csak pocskondiázza a FIDESZ-t és a Jobbikot, sőt még az LMP-re is tett negatív megjegyzéseket.
Odáig jutottak 8 év korányzás után, hogy fő riválisaik ellen csak a félelemkeltés fegyverét tudják használni!!!

Ez az igazi "gáz"!
mondoka 2010. 04. 18. 08:12
Előzmény: #23025  Törölt felhasználó
#23028

"Ki szívből, ki dőreségből , ki jóakaratból, de félig buliból Jobbikos, de ez kevés."

-ezt a szélesebb tagságra értem.

És persze szépeket mindenki tud mondani. És valóban vannak itt olyan dolgok ami csak álom. De nem azért az, mert az a dolog lehetetlen! Sokszor már a világban sikeresen működött dolgok azok amiről beszélnek. Amitől álom és amitől lehetetlen az az ellenük feszülő és azokat teljesen kizáró a világban domináns pozícióban lévő érdekek.
Ezek ellen szinte zsenik kellenének. És még akkor sem játszhatnának a kezdetektől fogva nyílt lapokkal.
Törölt felhasználó 2010. 04. 18. 02:28
Előzmény: #23025  Törölt felhasználó
#23027
"Egy gazdasági fórumon vagyunk, nem a ki tud szépeket álmodni blogon. Ők meg képviselni akarják az embereket, sőt kormányozni akarnának. Tehát ne elégedjünk meg a szép elképzeléssel, akarjuk már tudni a miérteket, meg a hogyanokat."

Ez így tökéletesen igaz.

A probléma számomra az, hogy ezt pont te írod, Te, aki averziók tonnáival és leértékelések sokaságával fogadsz minden olyan elképzelést , melyet nem értesz , és/vagy nem az ultrabal oldalról érkezik.

Azt sem mondhatom, hogy ilyen voltál, de már nem, mert épp nemrég bizonyítottad ismét ezt. Itt van lent, nem messze.

Így ez a kijelentésed ismét álságos.
paramfazon 2010. 04. 17. 21:56
Előzmény: #23020  Törölt felhasználó
#23026
Neked régen gazdaságivagy politikai szakértőnek kellene lenni a tapasztalattal ami mögötted van.
Törölt felhasználó 2010. 04. 17. 21:45
Előzmény: #23018  mondoka
#23025
Mondoka:

"Ki szívből, ki dőreségből , ki jóakaratból, de félig buliból Jobbikos, de ez kevés."

Ezt tök jól megfogalmaztad. Éppen ezért nem értem ezt:

"Én ugyanis egyetértek a Jobbik picit homályosan és elmosottan körvonalazott gazdasági irányvonalaival."

Saját szavaid illenek ide is: ez kevés. Szép elképzelést könnyű írni, mindenki tud. Tessék:
Legyen jó mindenkinek!
Szép? Szép.
Jó lesz ettől mindenkinek? Nem, ez semmit nem mond arról, hogyan tud jó lenni mindenkinek.

Mondhatok mást is:
Legyen mindenki egészséges!
Szép? Szép.
Egyetértesz vele? Igen. Én is.
Ettől megoldódik mindenki egészségi problémája meg az egészségügy problémája? Nem.

Egy gazdasági fórumon vagyunk, nem a ki tud szépeket álmodni blogon. Ők meg képviselni akarják az embereket, sőt kormányozni akarnának. Tehát ne elégedjünk meg a szép elképzeléssel, akarjuk már tudni a miérteket, meg a hogyanokat.
Törölt felhasználó 2010. 04. 17. 21:39
Előzmény: #23016  mondoka
#23024
"Soraik közé intelligens hétpróbás, de mégsem gazemberek kellenek, kellenének szerintem!"

hm... :))

ez jó

Törölt felhasználó 2010. 04. 17. 21:38
Előzmény: #23017  mondoka
#23023
Mondoka:

"
Törölt felhasználó 2010. 04. 17. 21:38
Előzmény: #23017  mondoka
#23022
Mondoka:

"
Törölt felhasználó 2010. 04. 17. 21:29
Előzmény: #23019  Törölt felhasználó
#23021
Na akkor ismét :

------------------------------------------------------------------------------ -------
"- a költségvetési hiány MNB általi finanszírozása. " - nem semmi ... :))) jót kacagtam, kösz

Szóval én értem, hogy a csirkeleves egál egy porral egy zacskóban...értem...de egy por egy zacskóban nem leves, kedves....érted? Az MNB nek meg ez a dolga, a legfontosabb a dolga lettv olna mindig, vagy szűnjön meg, és a saját pénz kibocsájtásunkat saját hatáskörben végezze el Mari néni Mucsajcsörögén. Kit érdekel? MNB nek hívják vagy kutykurutynak,,,olyan mindegy. Tegye a dolgát. Mint teszi azt a BoJ vagy az SNB.
------------------------------------------------------------------------------ ------

"Örülök, hogy szerinted is nevetséges, bár inkább sírni kéne rajta." - hát ha neked az jött le, hogy nem rajtad nevettem, rendben. Most kicsit off. Sűrű vagy néha nekem...

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek