Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 10. 21. 13:38
Előzmény: #18905  Törölt felhasználó
#18920
BroadBandi

olvasgatom itt ott egyre szaporodó megnyilvánulásaidat eme fórumon, és kezd a kép kialakulni rólad. Eltettelek oda, ahová való vagy. Mivel már "megnemértett zseni" -nek meg még ki tudja minek elneveztél engem , most épp egy megkeseredett ember volnék....csak halkan szólok, áruld el nekem, izgalmas találgatnod? Érdekes? No mert bátran tippelgess csak ki fia borja lehetek, engem különösebben nem zavar. Továbbá az sem, mekkora bakot lősz folyamatosan. És tudod mit? A kedves kis ösvényen bóklászó analógiád még mosolyra is fakasztott. Képzeld :))

Hogy én lenni egy megkeseredett ember? Van egy két illető , aki személyesen is ismer erről a fórumról. Valószínűleg elsépadtak mekkora hüleségek bukkanak fel a neten ismét. Bakot lőttél ismét...de mint említettem, csak bátran bármit. Szólásszabadság van vagy mifene...A novemberi villamosenergia áremelésre ez roppant frappáns válasz volt egyébként. Meg úgy az egészre ...arra a nyomorra, amitől nem látom a luxust.

Bandi mielőtt tovább mélyülsz a szélsőségekbe, elárulom, köszönöm, egészen nagyon jól vagyok. Nem egy megkeseredett proli írogat itt (nem neked persze) dolgokat, felőlem emeljék meg a villanyt tízszeresérte, akkor is ki fogom és ki tudom fizetni. Hát te?

A szolidaritás azt jelenti, hogy valaki együttérez milliók gondjaival, azokat el tudja képzelni, és sorsukat a magáénak is vallja, érzi, így ha nekik fáj, nem vagyok boldog.

Ha nemzetemet kizsákmányolják, és mellé még ilyen ideológiai harcosok is mint te küzdenek a homály szétterítésén, megint csak nem vagyok boldog.

Mi lenne, ha nélkülöznél, mint fórumtársat? Ahogy így elnézlek, nem nagyon lenne veled semmi beszélnivalóm. De ha ragaszkodsz hozzá...ám legyen. Állok elébe.

Sok sikert munkásságodhoz.
Törölt felhasználó 2009. 10. 21. 13:24
Előzmény: #18918  Törölt felhasználó
#18919
Konki NEM MINDEN kapitalista társadalom sajátossága ez. De unom már ismételni magam. Ha nem a portáslelkű hülyítés menne itt (is) ezerrel, akkor lenne aki a Német, vagy a Svéd "kapitalizmus"-nak utánanézne, annak történelmét, alakulását a II. világháború után esetleg megvizsgálná.

Szép kis propagandaszöveg ez itt megint arra, hogy mitől jó minden úgy ahogy van, hagyjuk a fenébe, aki megdöglik, dögöljön meg, ez a normális.

Neked biztos. Szép marxista dolgozatot ollóztál be ismét. Dolgozz csak.

Nem volt itt semmilyen rendszerváltás, kapitalizmusba csomagolt kizsákmányolás zajlik most épp, milliárdos liberális tőkésbe átment ex komcsik hatalmon, és az őket kiszolgáló szelllemi elit és annak örökösei hallatják orrvérzésig a hangjukat.

Evvan pajtás. Engem meg kár győzködnöd. Csinálj valami hasznosabbat.
Törölt felhasználó 2009. 10. 21. 11:08
Előzmény: #18893  Törölt felhasználó
#18918
Minden kapitalista társadalom sajátossága az, hogy kialakul egy nagyon gazdag réteg és van rengeteg leszakadó.
Magyarországon valamennyi párt egyetért abban, hogy az un. kommunizmus társadalom- és gazdaságfejlődési zsákutca volt és csupán egy szűk kisebbség hatalmát biztosította a tipikusan alacsony életnívón tartott, szabadságától részben megfosztott többség felett.
Marad tehát kizárólag a kapitalista társadalomfejlődés, amelynek Mo a kezdeti szakaszában van, miközben a szocialista vargabetűt be nem járt államok nagy része ezt jórészt kiheverte és egy majd mindenki számára élhető társadalmi miliőt teremtett. (Elégedetlenek persze máshol is vannak, egyébként soha nem lenne kormányváltás.)

Nálunk sokan nagyon türelmetlenek.

Elsősorban azért, mert a magyar politikai elit már a rendszerváltás hajnalán elhitette a polgárokkal, hogy életük alapvetően és természetesen pozitív módon változik meg. Azt elfelejtették közölni, hogy csak azoké, akik maguk is képesek a változásra. Sokan azonban nem képesek.
Kismilliószor írtam már, hogy pl. nem lehet munkát adni annak, akinek semmilyen szakképzettsége sincs - a két világháború közötti kubikozást éppen a fejlődés tette szükségtelenné -, így az is teljesen világos, hogy vannak és lesznek olyan rétegek, akiknek bármilyen pozitív gazdasági változás az egyéni életükre semmilyen kihatással nem lesz.
Lehet persze ezeket a rétegeket példának felhozni annak igazolására, milyen szar dolog is volt a rendszerváltás - nem beszélve a jelen kormánypolitikájáról - (máskor persze meg ellenpéldának, mint akiket a jelen kormány szavazóbázisának növelése érdekében elhalmoz ingyenjuttatásokkal), a tény tény marad; őket soha semmilyen kormány a szarból nem fogja tudni kivakarni, ha ők maguk azt nem akarják.
Persze ha ők nem lennének, mi lenne a hivatkozási alap, nem igaz?
Törölt felhasználó 2009. 10. 20. 16:36
Előzmény: #18916  Törölt felhasználó
#18917
és a Költségvetési Tanácsnak minden józan számítás szerint igaza is van. Persze ők nem akarnak választást nyerni. :)
Törölt felhasználó 2009. 10. 20. 14:20
Előzmény: #18915  Törölt felhasználó
#18916
Ennek egyik legplasztikusabb példája a Fidesznek az a javaslata, amely a gazdaságélénkítési csomagot azzal teremtené meg, hogy a stabilitási tartalékot és a céltartalékot csaknem lenullázná. Ráadásul az 1200 milliárd körüli kamatkiadásoknál is látnak még 300 milliárd forintnyi megtakarítási lehetőséget - utóbbi indoka lényegében ugyanaz, mint Gyurcsány idején, vagyis hogy a szocialista kormány megléte ennyivel emeli a kockázati felárat. Magyarán, egy új kormány ennyi megtakarítással járna. (Nem árt felidézni, a Fidesz alelnöke a minap 900 milliáros lyukat látott a jövő évi költségvetésben alapból.)

Ahhoz, hogy ekkora kamatmegtakarítás bekövetkezzen a májusban felálló új kormány esetén, az kell, hogy az állampapírhozamok minden lejáratra a kormányváltás után szinte azonnal a mai 6-6,2 százalék körüli szintről 1,4-1,6 százalékra csökkenjenek - világít rá a Költségvetési Tanács.
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 12:49
Előzmény: #18914  Törölt felhasználó
#18915
miért ő abban van? és az ő döntésének a következménye?
Előfordult már velem is többször, hogy arcközelből vizsgáltam a padlót, de aztán feltápászkodik az ember, leporolja a ruháját, megtörli a száját, és azt keresi merre a kijárat a ringből.
De az öltözőben már azt kell hallják tőle, hogy tanult az esetből és legközelebb még keményebben készül. És nem azt, hogy rossz volt a bíró, meg fújt az ellenszél, meg amúgy is poros volt a padló, és hasonlókat.
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 10:59
Előzmény: #18905  Törölt felhasználó
#18914
biztos nem volt óriás bukóban a barátod:)))
mondoka 2009. 10. 19. 10:56
Előzmény: #18912  Törölt felhasználó
#18913
Az még egy egészségesebb társadalom.
Ott egy ilyen még hír, még botrány.
Mi meg ezt gondoljuk: -Miért mi mást vártak? És ezzel el is van intézve.
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 10:34
#18912
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 10:28
Előzmény: #18900  Törölt felhasználó
#18911
Dlph, a személyeskedés helyett inkább írd be légyszi azokat az ígért adataidat. Tudod, amit hetek óta nem írtál be, az államadósság tulajdonosi szerkezetének szerinted valós adatait.
mondoka 2009. 10. 19. 09:42
Előzmény: #18891  Törölt felhasználó
#18910
Akár milyen jó statisztikákkal lehet operálni itt, de valami mégis épp eléggé beteg itt. Amiért a társadalom kollektiven az önfeladást a lassú halált, az elfogyást választja.
Persze a dolgoknak nem csak anyagi oldala van.
A közfelfogás megváltozzott azzal kapcsolatban amit az élettől elvárnak az emberek.Az igények nincsennek öszhangban a lehetőségekkel.
A mai magyar társadalom (még)többségi rétege nem akar szegénységben gyermeket szülni , nem akar szegénységben élni.
Az elvárások nem a pénzügyi statisztikáinkal eggyütt nőttek , hanem hatványozottan. A reklámok megmutatják hogyan kellene élni....
Ugyanakkor a rendszerváltás óta nem csak az egyes költségek nőttek meg, hanem azok a költségirányok is amiket az illetőnek mostmár magának kellene finanszírozni. Így viszont már klasszikus európai életmódra úgy hogy ez legalább a társadalom 95%-át magába foglalja nagyrészt nem alkalmasak a körülmények. Az ettől leszakadó 70-50-30%-os népréteg
nincs berendezkedve,lelkileg felkészülve, hogy nem feltétlenül az európai szellemi értékek és motivációk mentén értéket találjon az életben, és hogy gyermeket is boldogan vállaljon így.
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 06:32
Előzmény: #18905  Törölt felhasználó
#18909
Gyönyörű volt Andris, az ilyen beírások miatt érdemes fórumozni.
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 01:16
Előzmény: #18906  Törölt felhasználó
#18908
és kik a "csajok"? :)
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 01:15
Előzmény: #18891  Törölt felhasználó
#18907
Korrekt, tényszerű válaszok. Látom szépen aprólékosan megkerested az állításokat és türelmesen utánuk is mentél.
Persze ezen adatok, ha a dolgokról országos léptékben kívánunk beszélni, helytállóak, ugyanakkor az is igaz, hogy a társadalom valóban polarizálódott (ami az eloszlási adatok növekvő szórásában is tetten érhető), és aki a "bot" rosszabb végéhez került közelebb, az mindezt a fejlődést egy egyre reménytelenebb leszakadásként éli meg, még akkor is, ha közben esetleg az ő körülményei is javultak. Ráadásul fiatalabb sem lett senki, így perspektívái is 20 évnyit szűkültek.

Engem arra a generációs problémára emlékeztet, miszerint az idősebb korosztály mindíg a fiatalabbak hiányosságait említi, "bezzeg a mi időnkben" példázatokkal kiegészítve. Pedig nyilvánvaló, hogy ha több generáción keresztül vizsgáljuk, az állítás nem lehet igaz, hanem a változás az eltérő korokhoz, normákhoz, viszonyokhoz való alkalmazkodás részeként jelentkezik.
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 01:03
Előzmény: #18905  Törölt felhasználó
#18906
Bandi te vagy itt a legnormálisabb ember a csajokon kívül
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 00:56
Előzmény: #18893  Törölt felhasználó
#18905
nagyon egy megkeseredett ember lehetsz.

egyszer egy (feltehetően hozzád hasonló) ismerősömmel jártam messze, gyönyörű hegyek közt, és már egy órája hallgattam milyen rossz az ösvény, miért kellett ide feljönnünk, itt csak szúr, meg csíp, meg szörnyű, szóval ugyan ezt a stílust amit te nyomsz. Ránéztem, és láttam, hogy folyamatosan csak a lába elé néz, kerülgeti a köveket, és persze a lehető legalkalmatlanabb cipőben és öltözékben vágott neki a kirándulásnak. Megálltam, leültem, majd mikor odaért megkértem álljon meg és csukja be a szemét. Mikor már állt ott vagy 15-20 másodpercet, mondtam emelje fel a fejét és nézzen körül a látóhatáron, hátha megérti mit keresünk itt. Lenyűgözte a panoráma, és megdöbbent, hogy képes lett volna végigmenni a túrán úgy, hogy mindazt a látnivalót észre sem veszi. Azóta többször felidézte már ezt a történetet, mint mondta mindíg eszébe jut, ha valaminek csak a negatívumait kezdi észrevenni.
Talán te is elemelhetnéd néha tekinteted, hogy lásd necsak a fát, hanem az erdőt. Talán kiderülne, hogy nem minden olyan fekete körülötted, színek is vannak. Talán ...
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 00:39
Előzmény: #18903  Törölt felhasználó
#18904
miért basztatod?
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 00:36
Előzmény: #18900  Törölt felhasználó
#18903
faradt vagy?
akkor aludjal :) mar sokszor mondtam neked hogy pihenned kene de sose hallgatsz ram...

nincs mar most is tul keso hogy meg fent legyel...?
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 00:24
Előzmény: #18900  Törölt felhasználó
#18902
pld sok a hajléktalan...erre a lakások számát közlöd..
na hagjyuk
ez szabályos progpagandamunka semmi más
Törölt felhasználó 2009. 10. 19. 00:19
#18901

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek