Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 02. 15. 14:35
Előzmény: #13776  pampa
#13780
Rendesen megy itt a hörgés.
Az összes párt felelős a helyzetért, legfeljebb a mindenkori kormánypártnak nagyobb része.
A történet már 20éve kezdődött, így mindenkinek módjában állt kárt okozni.
Számtalan elmulasztott és meg nem hozott törvény megalapozta a jelenlegi helyzetet a világválságtól függetlenül is.
Minden nép megérdemli a vezetőit, melyet ő választott.
És azt is megérdemli, akiket választani fog.
Törölt felhasználó 2009. 02. 15. 14:03
Előzmény: #13778  zotya32
#13779
a nepharag buntetni fog, mar nem sok lap van a kartyavarbol amit meg ki tud huzni ez a tragyadomb.
zotya32 2009. 02. 15. 13:55
Előzmény: #13777  saru
#13778
saru 2009. 02. 15. 12:27
Előzmény: #13776  pampa
#13777
az a nagy baj, hogy több millió ember már csak a láncait veszítheti...!
pampa 2009. 02. 15. 12:14
Előzmény: #13773  sanka
#13776
sanka

"És azt gondolom, hogy bármennyire is nem tetszik ez nektek, de ezt a szart a két nagy párt
hozta össze, egymást túllicátáló, buta demagógiájával.

Érdekes a logikád... a Fidesz azért hibás mert a "túligérésével" az MSZP-t még több igéretre sarkalta,hogy mégis ők nyerjék a választást.

2006-ban nem kellett volna ráigérni Orbánra,hagyhatták volna nyerni.
És most rákenni, hogy az ő demagóg dumája miatt jutottunk ide....mert belehajszolta az MSZP-t a felelőtlen igéretekbe...

Legalább mi ne komolytalankodjuk el ezt az egészet,ha már a politikusok azt teszik.

Csak az tud kormányzati hibát elkövetni aki kormányoz. Az ellenzéknek ilyen irányú felelőssége nincsen.

Minden gazdasági és politikai döntésért a felelősséget a kormány viseli és azon belül a kormányfő.
Ő menesztheti Minisztereit,és ha úgy érzi beadhatja a lemondását.

Sajnos a jelenlegi kormányunk egy minden felelősség fölötti kormány....
A hiba egyedül csak az ellenzékben kereshető. Minden bajért,rosszért a legnagyobb ellenzéki párt és azon belül a vezetője Orbán viktor a felelős.
Nos ez a baj,addig még a kormány politikája csak ezen a vonalon mozog addig az ország lassan olyan mélységekbe süllyed,ahonnét már szinte reménytelen a visszakapaszkodás.

A saját maga túlélése érdekében képes az Ország jövőjét is beáldozni.

Annyi hibát,rosszat elkövetett már az emberek ellen,hogy ezt egy kicsit ellensúlyozza beadhatná lemondását.

Akkor talán az idő múlásával még lenne némi esélye arra,hogy ne csak úgy emlékezzenek rá mint a "hazudós" Miniszterelnök.
saru 2009. 02. 15. 11:59
Előzmény: #13774  pampa
#13775
itt akkora már a probléma és a feszültség, hogy gyf. nem húzza ki 2010-ig, max az EP választásokig, de én még azt sem hiszem, szvsz
pampa 2009. 02. 15. 11:50
Előzmény: #13773  sanka
#13774
Ennek az országnak már csak "ártani" tud a jelenlétével. Ő dönti el meddig marad,de a 2010 tavaszán már a nép kezében az sorsa és az MSZP-é is. Dönthet vagy minél előbb eltünik és nem okoz még nagyobb kárt,vagy teljesen legyengíti az MSZP-t.
sanka 2009. 02. 15. 11:34
#13773
he he ezt szajkózzátok már 3 éve.
saru 2009. 02. 15. 11:22
Előzmény: #13771  Törölt felhasználó
#13772
Széles Gábor világosan fogalmazott mintegy 10.000 ember előtt, Gyurcsánynak vége, az agónia hamar befejeződik, ha nem tűnik el önként hamarosan a porondról, elemi erővel fogják elsöpörni...!
Törölt felhasználó 2009. 02. 15. 10:25
#13771
Vádollak Feri!
1. A legsúlyosabb vádpont az, hogy elvetted az emberek jövőbe vetett hitét. Elvenni az emberektől a hitet, hogy jobbra fordulhat az életük, az olyan, mint amikor valakit beszorítanak a sarokba.
2. Feri, olyan mértékben eladósítottad az országot, amit ezeréves történetében senki sem mert megtenni. Voltak királyaink akik megyéket zálogosítottak el, Gyurcsány azonban egy egész országot. Az emberek ma már tisztában vannak azzal, ha ez így megy tovább, akkor unokáik sem fognak jobban élni. A 100 milliárd dolláros adósság visszafizethetetlen. Elzálogosítottad az egész országot, létbizonytalanságba lökted az embereket.
3. Feri, Te vagy a felelős a gazdaság, az egészségügy, a vidék és a rendőrség tönkretételéért.
4. A cigányokat olyan mély nyomorba döntötted, amire a magyar történelemben még nem volt példa.
Széles Gábor nyomán.
pampa 2009. 02. 15. 08:52
Előzmény: #13769  kiegyezo
#13770
Ötödször tart évindító beszédet Gyurcsány a parlamenben
A korábbi évekhez hasonlóan hétfőn is jelentős intézkedéseket jelent majd be a miniszterelnök. Az elmúlt négy évben többnyire az adórendszer és az oktatás átalakításáról, a munkahelyteremtésről és a fejlesztésekről beszélt.

Első miniszterelnöki évadnyitójában - 2005. február 14-én - Gyurcsány Ferenc négy feladatot jelölt ki: az adórendszer, valamint a felsőoktatás átalakítását, a nemzeti felelősség ötpontos programjának megvalósítását, és negyedik nagy csomagként a következő évtized nemzeti fejlesztési programjának megalkotását. A kormányfő hét kiemelt fejlesztési irányt javasolt Magyarországnak: az informatikát és távközlést, a biotechnológiai és egészségipart, az üzleti szolgáltató- és logisztikai központokat, a járműipart, a turizmust, a környezetipart és a szórakoztatóipart. Már 2005-ben is hosszasan szólt arról, hogy az országban megosztott a nemzeti és politikai közösség. "Merjünk nemet mondani felhalmozott féligazságainkra és velünk élő hazugságainkra" - fogalmazott 2005-ben Gyurcsány Ferenc, aki a "Magyarországért, a köztársaságért" fordulattal zárta beszédét.

Második évindító beszédében, 2006. január 30-án, Gyurcsány Ferenc hosszan értékelte a kormány addigi eredményeit, azt, hogy az alacsony inflációval Magyarországon eljött a forint stabilitásának időszaka. Szólt az áfa 25-ről 20 százalékra, az átlagkeresetek adójának 26-ról 21 százalékra csökkentetéséről, az autópálya-építésről valamint arról is, hogy törvénybe foglalták az ötéves adó- és járulékcsökkentési programot, a nyugdíjkorrekciós programot, a hároméves, többlépcsős minimálbér-növelési programot. A kormányfő a feladatok közül a munkahelyteremtést, az állami működés szerkezeti reformját, a szegénység visszaszorítását emelte ki.

2006-os évindítójában - amelyre tucatnyi, a saját területén sikeres embert hívtak meg - Gyurcsány Ferenc úgy vélte: a radikális adó- és járulékcsökkentés, mint eszköz nem alkalmas arra, hogy megmozdítsa a gazdaságot. Helyette azt javasolta, hogy hazai tehetségből, hazai munkaerőből a vállalkozásokkal együtt alakítsák át a magyar ipart. Hozzátette: ennek a fejlesztésnek a 150-200 ezer a hazai kis- és közepes vállalat lehet a haszonélvezője, amely 650-700 milliárd forint új forrást kaphat fejlesztésre. Gyurcsány Ferenc beszéde végén az erős Magyarországot és a büszke köztársaságot szolgáló programot ajánlott.

2007. február 12-én, harmadik évindító beszédében - a megnyert választások és az őszödi beszéd okozta viharok után - a miniszterelnök azt mondta: a magyar közélet háborús logikája helyett nyugodt reformpolitikára van szükség. Felidézte a kétszáz éve született gróf Batthyány Lajos alakját, aki szavai szerint a reform és a kompromisszum miniszterelnöke volt, a mostanihoz hasonló helyzetben. "Hazafi vagyok, demokrata és reformer, olyan kormányt vezetek, melynek egyetlen célja van: megújítani Magyarországot, erőssé tenni és együtt tartani" - mondta a kormányfő. Gyurcsány Ferenc a 2006 őszén tett kiigazításokat a korábbi nagyravágyó politika következményének nevezte, hozzátéve: kiigazítás célja az volt, hogy egyensúlyt teremtsenek a költségvetésben, a reformoknak és fejlesztéseknek pedig az, hogy megújítsák Magyarországot. Elismerte, hogy az elmúlt évek soha nem látott jövedelemnövekedéséből 2-3 százalékot vissza kellett kérniük.

"Ha valami rendkívüli nem történik a világgazdaságban, ha úgy tetszik, nem áll tetejére a világ, akkor újabb kiigazításra nincsen szükség. Ez nem jelenti azt - mondom jó előre -, hogy nincsen szükség feszes költségvetésre; de igen, arra szükség van" - jelentette ki. Mint mondta, a 2007-es év lesz a legnehezebb, de 2008-ban a reáljövedelmek már nem csökkennek, 2009-től - amikor gyorsul a gazdaság - pedig már lehet és talán érdemes is ráállni egy olyan pályára, amelyen a gazdasági növekedés felét mindig a jövedelemnövelésre lehet fordítani.
Gyurcsány Ferenc a reformterületek közé sorolta a munkaügyi és szociális ellátást, az önkormányzati rendszert, a Btk., a Ptk. megújítását, új energetikai koncepció kidolgozását, a közösségi közlekedés megújítását, a vállalkozásalapítást, központi közigazgatást, a pártfinanaszírozást. Azt is mondta, végigviszik az egészségügyi reformot. A fejlesztések fontosságáról ebben az évben is szólt: zászlóshajó programról beszélt.



Negyedik, 2008. február 18-i évnyitó beszédében - amely ellenétben a másik hárommal nem egy, hanem félórás volt - Gyurcsány Ferenc az új polgárosodás programját hirdette meg. Az elmúlt másfél évet az egyik legnehezebb időszaknak nevezte, amelyben a kormánynak brutális támadások közepette kellett dolgoznia. Kiemelte ugyanakkor: 2008-ban a költségvetés a vártnál jobb lesz, 2009-ben pedig úgy lesz 3 százalék körüli a hiány, hogy mintegy 250 milliárd forintja megmarad a költségvetésnek. "Már nem arról kell dönteni, hogy honnan veszünk el pénzt, vagy hol emeljünk adót annak érdekében, hogy helyreállítsuk az egyensúlyt, hanem arról, hogy mit teszünk ezzel a pár száz milliárd forinttal" - fogalmazott.
Gyurcsány Ferenc azt javasolta: "térjünk vissza a polgárosodás történelmi-társadalmi programjához", amelynek feltétele a munka, a tudás és a tulajdon. Meghirdette az Új Tulajdonosi Programot, ami lehetővé tette volna, hogy állami cégekben, pár ezer forint induló befizetéssel akár százezer forint értékű tulajdont vásárolhassanak az emberek. Kitért arra, hogy csökkenteni kell a munkabérre rakódó terheket. "Számításaink azt mutatják, hogy az egyensúlyi célok veszélyeztetése nélkül, jövőre mintegy 200 milliárd forinttal biztosan csökkenthető az adóterhelés" - szögezte le.
kiegyezo 2009. 02. 14. 19:46
Előzmény: #13768  Törölt felhasználó
#13769
Ami azt illeti, nekem a ferencvárosi időközi azt üzente, hogy egy nagy fityisz az újaknak. Igaz, ott nem listás volt a szavazás, ami lényegesn módosítja a bejutás esélyeit. Ráadásul, ott csak másfél évre választottak meg egy képviselőt és az eredmény abszolút nem befolyásolja az erőviszonyokat. Szerintem mindenki bátran megmutathatta volna szimpátiáit. Egy valamekkora téttel bíró választáson sokkal inkább fognak taktikázni az egyes szavazók is.

Legalább is én így gondolom.

Üdv: kiegyezes.hu link
Törölt felhasználó 2009. 02. 14. 18:25
#13768
Itt a lap jobboldalán az inforádió cikkének címe tolakodott elém: Csak néhány órányira voltunk az államcsődtől. Ezt mint a cikkből később kiderül Demján Sándor nyilatkozta egy könyvben, ahol interjúkat válogattak össze.
Lehet, hogy el kellene olvasnom ezt a könyvet, mert különben biztos soha nem tudom meg, mire alapozta Demján ezt a kapitális baromságot.
Mert mikor volt egyáltalán az a néhány óra? Amikor az Euro hirtelen 280 Ft lett októberben? Vagy amikor az OTP ellen intéztek "támadást"?

Istenbizony nem szeretnék másért híres ember lenni, mint azért, hogy én is mondhassak néha - persze utólag - olyan falrengető kijelentéseket, mint mostani "nagyjaink". S akkor a tömeg visszafojtaná lélegzetét s tágranyílt szemekkel, félelemmel vegyes tekintettel nézne rám: Húúú! Tényleg?

Az inforádió website baloldalán továbbra is pörög a szavazás, ki fog bekerülni az Európa parlamentbe. Ezt is érdemes egy kicsit elemezni, elsősorban a Jobbik szereplése miatt.
A válaszadók 43%-a szerint ugyanis a Jobbik is bekerül a két nagy mellett az uniós parlamentbe. Ez számomra két dolgot jelent:
Ma Magyarországon a már hatalmon volt pártok szinte mindegyike leszerepelt és egyre nagyobb a várakozás egy un. harmadik erő iránt, amelyik majd mindent megváltoztat. A Jobbik ezért tudta növelni támogatottságát annak ellenére, hogy részükről még egyetlen épkézláb gazdasági vagy társadalmi program nem volt megismerhető, nem beszélve koherens társadalompolitikai és gazdaságpolitikai világképről.
Az emberek nagy részét tehát egyáltalán nem érdekli, mit is akar adott esetben kezdeni a párt a hatalommal, számukra elég annyi, hogy ők még nem loptak, nem csaltak és ráadásul "igaz magyarok". Persze más kérdés, hogy egy hatalom közelébe sem került párt az állami pénzek lenyúlásában effektíve valóban nem tudott részt venni, magyarsága pedig csupán - néha nevetséges - jelképek felmutatásával, hangzatos lózungok ismételgetésében nyilvánul meg.

A másik ami ezzel kapcsolatban felvetődik bennem, hogy tényleg lesz-e annyi önmeghasonlott szavazó Magyarországon, aki egy alapvetően euroszkeptikus, sőt az uniót kifejezetten támadó pártot annak ellenére besegíti szavazatával az unio parlamentjébe, hogy ő maga is a pokolba kívánja az egész szervezetet.
Ha igen, vajon milyen céllal? Belülről erodálja az uniót annak teljes széteséséig?
Én mindenesetre kíváncsian várom a szavazást.
TrendMan 2009. 02. 13. 22:06
Előzmény: #13766  TrendMan
#13767
Lehet, hogy az összefogás első csírája:

---> link
TrendMan 2009. 02. 13. 22:06
Előzmény: #13764  Törölt felhasználó
#13766
Newcomer,
Jókat írtál, különösen a magyar, az indiai, az olasz és az orosz találó.
Az amerikiaiban érzek egy kis logikai erőlködést, pedig alapvetően igaz.

Összességében semmi másról nincs szó, mint a fenntartható fejlődésről.
kiegyezo 2009. 02. 13. 21:53
Előzmény: #13749  Törölt felhasználó
#13765
A múlt heti hvg-ben idéznek egy Tárki (tehát nem igazán kormánypárti) kutatást. Egyebek mellett van benne egy eredmény, ami alighanem sokakat meg fog lepni (nem idézem, csak összefoglalom):

Most kevesebben vannak, akiknek hó végére elfogy a pénzük, mint az ezredfordulón. Eh, megkerestem az eredetit: link .

Amúgy a ksh (egész jól kereshetők adatok a honlapjukon: link ) azt mondja, hogy az egy keresőre jutó reálkereset 1990-es értékét 100-nak véve 2001-ben a reálérték 94,5 volt, 2002-ben 107,6, 2003-ban 117,4, 2007-ben (csökkenés után!) 122. Ez majd 15% reál-növekmény még a 2002-es adathoz képest is, amiben Medgyessy intézkedései már vastagon benne voltak. ( részletesen: link )

Ugyanitt a GDP-változás adatsora: link

Az ország eladósodása sokaknak köszönhető. Az nem lehet kétséges, hogy a szoci-szadesz kormányoknak jelentős szerepük van ebben, de véleményem szerint messze nem kizárólagos.

Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 18:25
Előzmény: #13763  Törölt felhasználó
#13764
kis hangulat javítás

VILÁGGAZDASÁG

Hagyományos (Konzervatív) gazdaság:
Van két tehened.
Az egyiket eladod, és az árából veszel egy bikát.
Az állatállományod gyarapodik, a jövedelméből nyugdíjba mész.

Indiai gazdaság:
Van két tehened.
Szentként tiszteled őket. Éhenhalsz.

Amerikai gazdaság:
Van két tehened.
Az egyiket eladod, a másikat pedig arra kényszeríted, hogy 4 tehén helyett tejeljen.
Megdöbbensz, amikor a tehén váratlanul elpusztul.
Az esetet ráfogod egy olyan országra, amelyiknek van tehene, és azokat természetes körülmények között tartja.
Bejelented, hogy az ország veszélyt jelent az emberiségre.
A világ megvédése érdekében megtámadod az illető országot és elkobzod a teheneit.

Francia gazdaság:
Van két tehened.
Sztrájkolsz, mert három tehenet akarsz.

Német gazdaság:
Van két tehened.
Továbbfejleszted őket, így 100 évig élnek, havonta csak egyszer esznek
És megfejik önmagukat.

Angol gazdaság:
Van két tehened.
Mindkettő kerge.

Olasz gazdaság:
Van két tehened, csak nem tudod, hogy hol vannak.
Elmész sziesztázni.

Svájci gazdaság:
Van 5000 tehened, de egyik sem a tied.
Másokkal fizettetsz a megőrzésükért.

Japán gazdaság:
Van két tehened.
Átalakítod őket, így az eredeti méret 1/10-ére csökkennek és hússzor több tejet adnak, mint a normálméretű tehenek. Ezután cuki kis rajzfilmfigurákat készítesz róluk, és Cowkimon néven, az egész világon árusítod őket.

Orosz gazdaság:
Van két tehened.
Megszámolod őket, és azt tapasztalod, hogy öten vannak.
Újra megszámolod, ekkor 72 tehén az eredmény.
Megint megszámolod, most 17 tehenet találsz.
Feladod és kinyitsz egy újabb üveg vodkát.

Nigériai gazdaság:
Van két tehened.
Az egyiket megeszed, majd bejelented, hogy ellopták.
A rendőrség megkezdi a nyomozást, és 100 km sugarú körön belül mindenkit letartóztat.
Addig kínozza őket, amíg valaki be nem ismeri, hogy ő lopta el a tehenet.
A rendőrség, büntetésül minden letartóztatott személytől elkoboz 1-1 tehenet. Így most te visszakaptad a tehenedet, a rendőrségnek pedig van egy új tehénfarmja.

Magyar gazdaság:
Van az államnak két tehene.
A felelős vezető a tejet hazaviszi, majd bebizonyítja, hogy a teheneket privatizálni kell, hiszen az üzletág ráfizetéses.
Elhatározzák a tehenek jelképes összegért történő eladását, majd meghirdetik a helyi újságban, amely egy példányos és csak a vezetőnek jár.
A vezető megpályázza a marhatendert, és csodák csodája: meg is nyeri!
Rögtön tart egy sajtótájékoztatót, hogy részéről mekkora áldozat a vállára venni ezt a két gyengén működő tehenet. Ezután politikai pályára lép, és ilyen módon az eredeti két tehénnel maga köré gyűjt még egy csomó marhát......

és perce van egy magyar mondat: dögölj meg a szomszéd tehén
Törölt felhasználó 2009. 02. 13. 18:20
Előzmény: #13757  pampa
#13763
"Ha tetszik,ha nem az SZDSZ is jobboldali párt.......Sajnos. :("
Az SZDSZ-en kívül még melyik párt jobboldali?
Bandi_ujonc 2009. 02. 13. 17:14
Előzmény: #13759  zotya32
#13762
Komolyan nem értem mi a bajotok...stabil, nagy a jólét, egész EU minket irigyel!
sanka 2009. 02. 13. 12:16
#13761
ott még a bünőzőket is megbüntetik, nemtom mi lenne cigókkal ott, mármint amelyik bűnözik, meg szúrkál.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek