Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 02. 06. 20:24
Előzmény: #13619  Törölt felhasználó
#13620
Szerintem matgab egyszerűen csak eltévedt. Ezt az "... ahogy én látom .." topicba szánta.
Törölt felhasználó 2009. 02. 06. 18:35
Előzmény: #13617  matgab
#13619
Hűha !
Ha ezt Conqui vagy Negev elolvassa ...
kiegyezo 2009. 02. 06. 18:31
Előzmény: #13611  Törölt felhasználó
#13618
Szeretem ezeket a cikkeket! Ez a Surányi elvtárs ... de tényleg ... Elkótyavetyélte! 62 tonna! Kapott érte 370 dollárt unciánként.

Aszongya a link , hogy "A 2003-as év igazán jól kezdődött az aranybefektetők számára. Lapzártánkkor az arany világpiaci árfolyama 380 dollár körül tetőzött, amely az utóbbi hat év legmagasabb aranyárfolyamának számít."

De az elmúlt 10 évben (konkrétan kb. 2002 februárig) volt tartósan 300 dollár körül is. ( link )

Hú, bakker, akkor lehet, hogy mégsem?
Basszus, így nem illik a koncepcióba!
Lehet, hogy nem is elvtárs?
---
Az a furcsa, hogy ennek kb. 20 perc alatt utána lehet nézni. Csak akkor mi lesz a cikkel? Akkor nem puffan, az.

Hát, ezért is tartunk ott, ahol :-(

Üdv: link
matgab 2009. 02. 06. 17:08
Előzmény: #13615  matgab
#13617
tegnap volt az ECHO tv-n egy bejátszás a Heti hetesből -amit én még az Echo TV-n sem tudok nézni, így kb. 1,5 perc után elkapcsoltam, és csak a beszélgetésre kapcsoltam vissza.

A Hócipős-agyontámogatott - kormánypárti humort elvileg nem ismerő ÁFA csaló- Teddy mackó hülyéskedett azon, hogy Petőfi nem magyar volt, meg nem is történt forradalom, meg amúgy is az egész magyar történelem egy vicc, megkérdőjelezhető...
Meg a történelmi személyiség nevetségesek...

Én ha néző lettem volna akkor biztos bekiabálok a műsorba , csak a poén kedvéért: " ja meg azok a hülyék a dunaparton várták 44-ben a Mikulsát, de ki sem fényesítették a cipőjüket..."

Kiváncsi vagyok mekkorát röhögtek volna...Biztos fogták volna a hasukat, pedig nem is kértem volna 600.000-et egy fellépésért...

Ez a szánalmas tanácsköztársaságbeli belső ellenség járatja le, próbálja nevetségessé tenni a magyar identitástudatot...
El kéne zavarni őket vissza ahonnan jöttek!
Már azokat, akiknek nem tetszik, hogy Magyarországon magyarok is élnek...

Na a Gusztos Péter TV2-es interjújához nem is szólok a miskolci rendőrkapitánnyal kapcsolatban...
Semmit nem kívánok neki, csak, hogy ne legyen joga védekezni, ha egyszer véletlen valaki az utcán megtámadja...

Már nem azért de miért sértődnének meg a cigányok egy olyan félmondaton, hogy az elkövetők cigányok voltak?
Aki azt gerjeszti, hogy ezen az összes cigánynak meg kell sértődnie, kvázi az mossa egy kalap alá a bűnt elkövető cigányokat a nem bűnözőkkel...
Hisz nem azt mondta, hogy minden cigány az utcán rabol, hanem azt, hogy akik az utcán rabolnak azok cigányok voltak...

Erre szoktam én Tormay Cecile művéből idézni:
Nem a zsidók tették tönkre Magyarországot , de akik tönkretették azok zsidók voltak...(1918)
Persze azok akik tönkreteszik az országot, azok mindig maguk előtt tolják a rasszizmus pajzsát és az ártatlan emberekkel is elhitetik, hogy itt nem a bűnösöket keresik, hanem a zsidókat...Ez a zsidó kisemberek tragédiája, a saját vezetőik tolják mindig a nagy profit érdekében őket a tűzvonalba...

Mi tudjuk, a belső ellenség tud a legpusztítóbb lenni...
Törölt felhasználó 2009. 02. 06. 17:01
Előzmény: #13615  matgab
#13616
Nézz körül a saját portádon inkább, a klón és bértollnokság vádja éppenhogy nem a liberálisnak mondott itteni beírok szokása.
matgab 2009. 02. 06. 16:50
Előzmény: #13614  saru
#13615
különben rátok fogják a liberálisok, hogy egy és ugyanaz vagytok...:)
saru 2009. 02. 06. 13:37
Előzmény: #13606  Törölt felhasználó
#13614
"Nem tudom, lesz-e nézeteltérésem Saru kartáccsal, most éppen nincs."

Cetas !, Veled tudtommal sohasem volt szvsz nézeteltérésem, ha lett volna is esetleg, annyi kellett volna...!
Törölt felhasználó 2009. 02. 06. 10:16
#13613
"Publius Hungaricus [1] nagy hatású írásaiban a politikai elit hiányos képzettségében látja Magyarország most már letagadhatatlan leszakadásának okát. De akkor mitől megy úgy a szomszédoknak?

A gazdasági és politikai hatalom kulcspozíciót idehaza ma a „nyolcvanas években szocializáltak” (Orbán Viktor kifejezése) korosztálya tartja kézben. Őket listázzák túlnyomó többségben a topszázas kiadványok, és náluk a két óriáspárt kasszakulcsa, meg persze az irányítása is. Őket támadja PH – az összeomló diktatúra utolsó nemzedékét. Azokat, akiknek még éppen nem volt lehetőségük arra, hogy nyitott, szabad országban induljanak neki a felnőttkornak, és arra sem, hogy nemzetközi mezőnyben mérjék meg tudásukat, és az ott elért eredmények függvényében csiszolják tovább képességeiket.

Persze, hogy nincsenek ott képzettségben, világlátásban, mint azok, akik a következő évtizedben, egy teljesen más közegben, más lehetőségekkel vágtak neki az életnek.
és amit akkor el lehetett érni, azt bebiztosíthatták maguknak

A nyolcvanasoknak viszont volt egy páratlan esélyük, amivel éltek is. A végső széthullásnál, 1989-től néhány éven keresztül, ők már készen voltak – és amit akkor el lehetett érni, azt bebiztosíthatták maguknak. Állami vagyonelemeket konvertálhattak magánpénzzé, pártpozíciókat szerezhettek szinte korlátlan időre, piacokat foglalhattak. Körülnézünk, láthatjuk: ma szinte minden az övék. PH szerint ezért szívunk. De biztos, hogy pont ezért?

Ha kinézünk a környező országokba, hihetetlen gazdasági sikereket láttunk az elmúlt néhány évben. És tény: a lengyel, a szlovák és a román rakétafejlődés is pontosan attól a pillanattól indult meg mindhárom helyszínen, amikor a kommunista állampárt utódszervezete drámaian meggyengült vagy széthullott. De ott a kérdés: Bãsescu vagy a Kaczyñskiak és stábjaik netán műveltebbek, képzettebbek, európaibbak voltak, mint a bukópályára került komcsik?

Hát, nem úgy tűnik. Ennek a két figurának – főleg az első időkben – hetente voltak olyan kínos elszólásaik, afférjaik, amilyeneket magyar politikus még soha nem adott elő. Gazdaságukat mégis sikeressé tudták tenni.

PH diagnózisa egy sor pontos meglátás mellett megismétli a hazai elit egyik legtréfásabb hibáját: az ország felemelkedésének szükséges feltételeként egy bölcs vezető és egy művelt udvartartás megjelenését várja el. Ezt hitték azok a baloldali értelmiségiek is, akik rémülten kiáltozták 2006 őszén, hogy „Fletó az ország utolsó esélye”, és innen ered a mára azért már lefelé csengő Viktor-kultusz is. Pedig, aki ilyesmiket gondol, az elfelejtette, vagy még meg sem ismerte eléggé azt a társadalmi berendezkedést, melynek neve: képviseleti demokrácia.

A képviseleti demokráciában a hasonló élethelyzetű emberek képviselőket vagy pártokat küldenek a politika színtereire, hogy az ő közvetlen érdekeik szerint járjanak el, eszerint szedjenek adót, osszanak el erőforrásokat, készítsenek távlati stratégiákat. És nem nagyon lehet hülyéskedni, mert ha ezt nem elég jól csinálják, legközelebb nem szavaznak rájuk választóik – újakat helyettük meg baromi nehéz találni.
ekkor azonban hatalomra került Gyurcsány Ferenc, és a dolgok egy csapásra elbonyolódtak

Ebben az évtizedben két nagy pártunk – noha néppártnak gondolják sokan mindkettőt –, nagyon jellemző támogatói összetétellel bírt, amely nagyjából 1997 és 2000 között alakult ki (és éppen napjainkban rendeződik át). A Horn-kormány utolsó időszakaszában, az elképesztő nyugdíjemelésekkel, illetve Orbán első éveiben nehezen elszakítható szálak alakultak ki a nyugdíjasok, a segélyezettek, vagyis az állami járadékból élők és a szocialista párt között. Az Orbán-kormány ezzel szemben az aktívakat, a középosztályt jutalmazta: az ország gazdasága olyan elképesztő szabadságban működhetett alattuk, amire sem azelőtt, sem azután nem volt példa. (Ellenfeleik mást mondanak, nekik viszont meg kéne nézniük a Wall Street Journal táblázatait.) Nem csoda, ha mindkét réteg, a járadékosok és az aktívak is meg voltak győződve arról, hogy választottjaik jól képviselték az ő érdekeiket.

Ez lett hát az alapfelállás, ezzel rohantunk neki 2002-nek, ami a mozgósított járadékosok számbeli fölényének köszönhetően szocialista győzelmet hozott. A 2004-ig történtek még jól értelmezhetők ebben a keretben – dőlt a pénz a győzteseket delegáló választókhoz –, ekkor azonban hatalomra került Gyurcsány Ferenc, és a dolgok egy csapásra elbonyolódtak. Az új miniszterelnök szavai ugyanis egyáltalán nem az addigi szocialista utat ígérték – Gyurcsány mást akart, versenyképesség-javulást, Blair-féle, harmadik utas politikát, polgárosodást, az aktivitás, az öngondoskodás segítését. És mindehhez erőteljes értelmiségi háttértámogatása is volt.

A képviseleti politika azonban nem úgy működik, hogy hirtelen bedobunk egy száznyolcvan fokos fordulatot, ezt jól látjuk az azóta eltelt idő példáján. A szocialista párt ugyanis azoknak az embereknek a megbízásából kormányoz, azoknak az érdekeit képviseli elsősorban, akik megválasztották. A miniszterelnök víziói, amelyek lehetnek akár az ország egésze szempontjából helyesek is, ebből a szempontból másodlagosak – és ezzel pártja folyamatosan szembesítette is Gyurcsányt. Erről szólt a viccesre herélt, majd megbuktatott több-biztosítós próbálkozás, erről a 2006-os kiigazítás, amely az egyensúlyt úgy hozta létre, hogy a gazdaságra rakott elképesztő pluszterheket, és erről szóltak a 2008-as gigantikus nyugdíjemelési számok, amelyek messze felülmúlták az ellenzék nevetségessé tett tizennegyedik havi ígéretét. És még: erről szólt az elbukott vizitdíj története, azé a költségvetésileg teljesen jelentéktelen döntésé, ami jóvátehetetlen sérüléseket okozott az MSZP-nek, mivel támogatóinak közvetlen anyagi veszteséget jelentett.
és nem lenne rossz tisztázni, hogy ez most akkor a főcsapás-e

Ne attól várjunk tehát megoldást, hogy valamelyik párt tetejére odaültetjük a magyar elit krémjét, a legbölcsebb, legtapasztaltabb, legviláglátottabb embereket, akik majd rákormányoznak bennünket a helyes útra. A kétezres évek Magyarországán a szocialista párt élén a világ legzseniálisabb politikusa is kudarcra volna ítélve, mert olyan rétegeket kell képviselnie, akiknek az érdekei nem elégülhetnek ki túlságosan jól, mivel az a jelenlegi helyzetben a teljes közösségnek okoz nehezen helyrehozható károkat.

Nem zsenikre van tehát szükség, hanem arra, hogy a társadalom motorja, az aktívak, a középosztály ismét pluszteljesítményre legyen motiválva; és akik nem ide tartoznak, azok is úgy érezzék, hogy érdemes lenne felülniük erre a vonatra. Ez viszont olyan politikai feladat, amelyet maradéktalanul végrehajtani egy baloldali vezetés számára egyenlő a sikeres öngyilkossággal.

Ide vezető lépéseket – az eddigiek alapján logikus – csak jobboldali kormányoktól láttunk közel és távol; kérdés, hogy egy esetleges Fidesz-kormány lépne-e ebbe az irányba. Az ellenzéki párt sokszólamú gazdasági zenekarában tényleg van hely néhány baloldali populista kóristának, és nem lenne rossz tisztázni, hogy ez most akkor a főcsapás-e, vagy csak szirénhang a leszakadó szociszimpatizánsok befogására. Ha a Fidesz az elcsábítottak szavazatait is igénybe veszi egy választási győzelemhez, akkor elvben az ő érdekeiket is meg kell jelenítenie politikájában.
az viszont a legkevésbé valószínű, hogy a törzsszavazóikat verik át

Papíron a folyamat könnyen előkalkulálható: van a két-hárommilliós, középosztálybeli Fidesz-tábor, amely a kétezres évek eleje óta egyben van; vagyis nem a párt mostani populista lózungjaira mozdult rá, azokat csak némán eltűri mint szükséges rosszat. Ezt a tábort lehet mondjuk maximum egymillió exszocialistával bővíteni, de ekkor már 25–33 százaléknyi mértékben az ő érdekeiknek is meg kell jelennie majd elméleti szinten az új kormány politikájában. Ott van persze még az a lehetőség is, hogy átverik őket, és maradnak a 98–02-ben már bevált középosztály-favorizálásnál – az viszont a legkevésbé valószínű, hogy a törzsszavazóikat verik át egy totális baloldali fordulattal, az sokkal-sokkal nagyobb veszteséget okozna nekik.

A jobboldali program konkrétumait viszont fölösleges követelni – egyrészt politikailag túl korai még hozzá az időpont, másrészt a fentiek alapján úgyis kikövetkeztethetők. Ha a Fideszt nem megveszekedett őrültek, hanem racionálisan számító politikusok vezetik (az utóbbival szokták inkább vádolni őket), akkor a törzsszavazóik anyagi érdekei szerint alakuló vállalkozásbarát, liberális, patrióta gazdaságpolitikát kell majd látnunk tőlük. Hogy ezt milyen szakmai színvonalú vezetői garnitúrával végzik majd, az persze szintén kihat majd az eredményességre, ez nem kétséges. De nem ez lesz a döntő mozzanat. "
Törölt felhasználó 2009. 02. 06. 10:01
#13612
Lettország is egy volt a magyar szélsőjobb/bal bezzegországai közül:

Kutyaszorítóban a lett kormány, aki a pénzügyi válság kellős közepén hiába ütött nyélbe az EU-val és a Világbankkal egy szerződést 7,5 milliárd eurós hitelről, annak feltételéül szabott megszorítások miatt mindennaposak a tüntetések, a gazdasági zsugorodás idén kétszámjegyű lehet, és még jövőre is folytatódni fog a visszaesés.

Ivars Godmanis lett miniszterelnök és kormánya túlélte a bizalmi szavazást, miután a gazdatüntetések miatt lemondott mezőgazdasági minisztere. Az ország 1991-es függetlenné válása óta a legsúlyosabb helyzetben van. A gazdák traktorokkal vonultak fel Rigában, azt követelve, hogy részesítsék őket kárpótlásban jövedelmük csökkenése miatt.

A lett fővárosban egymást követik a tüntetések, az emberek a kormányt tartják felelősnek a válság nem megfelelő kezeléséért. A baj csak az, hogy senki sem tudja, mit lehet tenni. Rigának sikerült egy 7,5 milliárd eurós Világbank-EU hitelt kapni a stabilizáláshoz, de ennek feltételei - az adók emelése és a költségvetési kiadások drasztikus csökkentése - elfújták a kormány népszerűségét. Az áfát 18-ról 21 százalékra vitték fel.

Az éveken át Európa leggyorsabban növekvő gazdaságai közé tartozó Lettország a túlhevülés határán járó fejlődés után zuhant a mélybe. A Svedbank, a baltikumi térség legnagyobb hitelezője szerint idén valószínűleg 10 százalékkal csökken a bruttó hazai termék, és még jövőre is 2 százalékos zsugorodással számolnak. Ilmars Rimsevics, a Bank of Latvia elnöke szerint az ország a klinikai halál állapotában van, amikor csak néhány perc lehetőség van az újraélesztésre. Televíziós interjújában kifejtette, hogy ennek eszköze csak a hitelezés jelentős élénkítése lehet.

A lényeg, hogy Gyurcsány monnyon le.
Törölt felhasználó 2009. 02. 06. 09:48
Előzmény: #13610  Törölt felhasználó
#13611
62 tonna arany elpárolgott

Tudta Ön, hogy a Magyar Nemzeti Bank,1990-ben váltotta pénzre aranytartaléka zömét, ezért Magyarországnak ma gyakorlatilag zéró az aranytartaléka? Szinte csak a legszegényebb afrikai országoknak van kevesebb aranya, mint nekünk! De ez nem minden!

Az aranytartalékot még Surányi György jegybankelnöksége alatt kótyavetyélték el az elvtársak, arra hivatkozva, hogy a dollárnak jobb a hozama. Aztán a dollárnak lement a hozama, 62 tonna arany elpárolgott...

A kelet-közép-európai államok közül Magyarországnak kirívóan kevés az aranytartaléka, az új uniós tagállamokhoz képest az eltérés hozzávetőlegesen négyszeres – derül ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) áprilisi statisztikáiból. Hazánknak ötször kisebb az aranytartaléka, mint a visegrádi országoknak, a régió országaihoz képest tekintetében a különbség csaknem negyvenszeres.

Az IMF rangsorában mindössze a 82. helyen állunk a 100 országot tömörítő listán, utánunk jórészt már csak kisebb fejlődő országok következnek. Térségünkben a legtöbb arany a román és a lengyel jegybankban van, országonként 103 tonnányi készlettel, a középmezőnyben pedig Szlovákia és Bulgária áll 35-40 tonnával.

A magyar 3,1 tonnás készlet eltörpül még a cseh, szerb, lett és litván tartalékokhoz képest is. A különbség oka, mint arról már korábban beszámoltunk, hogy a jegybank 1990-es döntése értelmében az addigi 65 tonnás aranykészletet rövid idő alatt szinte teljes egészében értékesítették.

A minimális szintre csökkentés Surányi György jegybankelnöksége alatt következett be, ekkor főleg dollárt vásároltak az unciánként 370 dolláros áron eladott aranyért. A jegybank a lépést az akkori nemzetközi tendenciákkal magyarázta, és arra hivatkozott, hogy az arany hozama jóval kisebb, mint az érte kapott devizáé.

Később az amerikai valuta értékének romlása miatt a jegybank fokozatosan áttért a dollárról az euróalapú tartalékokra, így védekezve a dollár árfolyamcsökkenéséből adódó veszteségek ellen. Szakértők szerint az eladás csak rövid távon hozhatott pozitív eredményt, középtávon azonban – az arany drágulása miatt – több milliárd dolláros veszteséget okozott.

A 62 tonna eladott arany akkori és mostani ára között unciánként 520 dollár a különbség, vagyis jóval több, mint a dupláját érné most a készlet. Az eladás azonban nem csak az árfolyam-különbözet miatt, hanem azért is hibás döntésnek számít, mert az egyes országok a stabilitás és az értékálló biztonság miatt döntenek az aranybefektetések mellett. Az arany értéke ugyanis abban rejlik, hogy a külföldi értékpapíroknál lényegesen kevesebb kockázatot rejt, és vészhelyzet esetén bármikor készpénzzé váltható, sőt kölcsön felvételekor fedezetként is szolgálhat.

Az aranytartalékok eladása stratégiailag átgondolatlan döntés volt: a nemesfém szerepét mutatja, hogy amióta a dollár mint globális fizetőeszköz egyre gyengébb lábakon áll, az arany ára az egekbe szökik – fogalmazott lapunknak Bogár László közgazdászprofesszor. Az egyetemi tanár szerint a veszteség megértéséhez a nemzetközi valutáris rendszer történetéhez kell visszanyúlni.

A világpénz 1920-ig gyakorlatilag tisztán az aranyon alapult, majd ezt a szerepkört átvette az arany és a legfontosabb valuták együttes kosara. A második világháború után a Bretton Woods-i egyezmény értelmében a dollár lett a globális fizetőeszköz, amelynek értékét az aranyhoz fix árfolyamon rögzítették.

Ez a rendszer a vietnami háború túlköltekezése miatt az amerikai fizetőeszköz megroppanásával véget ért: Nixon elnök 1971-ben hivatalosan is elismerte, hogy közvetlenül már nem váltható át a dollár aranyra.

Bogár László szerint a dollár túlértékeltsége és az olajválság is közrejátszott abban, hogy a kormányok aranytartalékokat halmoztak fel jegybankjaikban, annál is inkább, hogy az árfolyam-ingadozásokat kivédhessék. – Az arany értéke az összes valutához képest emelkedett, a nemesfémtartalékok szerepe így még jobban felértékelődött – tette hozzá a professzor. Az MNB lapunk kérdésére úgy fogalmazott, hogy 2004 óta a nyersanyagárak növekedése, a dollár árfolyamának gyengülése, és az inflációs veszély újbóli megjelenése ismét előtérbe helyezte az aranyat, mint befektetési eszközt."
Törölt felhasználó 2009. 02. 06. 09:37
#13610
Tölgyessy Péter politikai elemző szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő az árvízi hajós szerepében tetszeleg, a válság kezelőjeként viselkedik, a kis pártok pedig a parlamenti kieséstől tartva nem tesznek a helyzet ellen. A Fidesznek egyszer lehetett volna alkalma megbuktatni a Gyurcsány-kabinetet a koalíciós szakítás után, Surányi György korábbi jegybankelnök révén - emelte ki. A politikai elemző beszélt arról is, hogy sok tekintetben a következő kormánynak lesz a legnehezebb feladata a rendszerváltás óta.

Hirdetés

1
Gyurcsány Ferenc kormányfő az újabb reformtervekkel úgy jelenik meg a közvélemény előtt, mint árvízi hajós, mint válságkezelő - mondta Tölgyessy Péter politikai elemző a Deák Ferenc Közéleti Klub estjén tartott előadásában. Hangsúlyozta: a miniszterelnök célja, hogy nála maradjon a politikai kezdeményezés, de ettől még bármikor beszakadhat alatta a jég.

A politikai elemző szerint az a valószínű, hogy a kispártok, félve attól, hogy kiesnek a parlamentből, az utolsókig fenntartják a mostani állapotot.

Ebben a helyzetben nehéz okosat mondani a jobboldalnak - emelte ki Tölgyessy Péter, aki szerint volt egy pillanat, amikor a jobboldal mondhatott volna okosabbat, mint a "Gyurcsány takarodj!" imamalomszerű ismételgetését. Kifejtette: amikor az SZDSZ a koalíciós szakítás után szakértő kormányt javasolt, a Fidesznek elő kellett volna állnia egy ilyen névvel, és Surányi György volt jegybankelnökre nehéz lett volna nemet mondani.

Ha az SZDSZ megszavazza a konstruktív bizalmatlansági indítványt, akkor új helyzet van és egy olyan miniszterelnök, akihez a Fidesz már tud viszonyulni, mert jelenleg egy javaslatot sem tud elfogadni a legnagyobb ellenzéki párt Gyurcsány Ferenctől - mondta az elemző. Hozzátette: a Fidesz olyasmikre mond nemet, amikre igent kellene, és olyan javaslatokat tesz, amelyek nem tarthatók.

Korábban úgy tűnt, hogy a Fidesznek jó esélye van visszatérni a hatalomba, de most az egyik szélső lehetőség az, hogy az ellenzéki párt ebben a csapdahelyzetben olyan ügyetlenül politizál, hogy Gyurcsány Ferenc mégis befut, és megnyeri a következő választást - vélekedett Tölgyessy Péter, aki kiemelte: ennek ugyan nincs sok esélye, de nem lehetetlen.

A politikai elemző szerint a kormányfő feladata könnyű, ugyanis azokat a szavazókat kell újra megnyernie, akik az utóbbi két választáson a szocialistákra szavaztak, és ha ezt hiánytalanul teljesíti, akkor újra győzni tud. Ennél ugyanakkor valószínűbb, hogy az MSZP súlyos, vagy akár megsemmisítő vereséget szenved, és a kis pártok nem jutnak be a parlamentbe, és teljesen eltűnnek - fogalmazott.

Nem tudni, hogy a Fidesz mennyire lehet képes megoldani ezt a problématömeget - hangsúlyozta Tölgyessy Péter. Kifejtette: az ellenzéki párt sok olyan ígéretet tett, amelyek nem tarthatóak a válsághelyzetben, és ezt a politikai elemző nagy hibának tartja.

Tölgyessy Péter szerint sok tekintetben a legnehezebb feladata a következő kormánynak lesz a rendszerváltás óta. Sokan azt mondják, hogy van könnyű megoldás, de ha kiderül, hogy a Fidesz hatalomra kerülése után egy évvel sem találja meg ezt, akkor a harag a párt ellen fordul. Ha a Fidesz nem képes megoldani a válságot, és nem tudja Szlovákiával versenyképessé tenni az országot, akkor bármit tehet, lehetetlen lesz a jobboldali kormányzást fenntartani - emelte ki.
pampa 2009. 02. 06. 09:35
Előzmény: #13608  Törölt felhasználó
#13609
Jééé,azt is a kormény pénzeli?

Miket nem mondasz.....
Törölt felhasználó 2009. 02. 06. 09:30
Előzmény: #13607  pampa
#13608
:-))))))))))))))))))

Ja, mert a Magyar Nemzetet kizárólag az a párszáz olvasó tarja el...

:-))))))))))))))))))
pampa 2009. 02. 06. 09:09
Előzmény: #13606  Törölt felhasználó
#13607
Van itt pénz.

Az ötmillió forint alatti szerződések listájából kiderül, hogy futószalagon rendel meg PR-cikkeket saját tevékenységének "fényezésére" a Gyurcsány-kormány a hozzá közel álló lapokban.
A Vasárnapi Híreknek kifizetett nyolcmillió forint nagy része a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztériumtól származik, amely tavaly júliustól december végéig összesen ötmillióért, az év első öt hónapjában pedig két és fél millió forintért rendelt meg oktatási témájú cikkeket a mindössze 41 ezer példányszámban értékesített hetilaptól. Emellett az egészségügyi tárcától közel félmillió forintot kapott az újság tavaly február és június között.

Kapcsolódó írások
Hárommilliót kapott a Hócipő egy nőnapi cikkért?
Az ingyenesen terjesztett Metropol kiadója négy különböző megbízáson keresztül mintegy 4,5 millió, a Népszabadság 3,4, míg a Blikk körülbelül 2,4 millió forintot kapott az oktatási minisztériumtól PR-cikkekért. Hiller István tárcája emellett több mint tízmillió forintot költött arra, hogy nagyobb vidéki lapokban jelentessen meg PR-cikkeket.

A Magyar Nemzet minden minisztériumtól bekérte az ötmillió forint alatti szerződések listáját, de több helyről nem kapott választ - olvasható a lapban.
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 23:47
Előzmény: #13591  Törölt felhasználó
#13606
Nem tudom, lesz-e nézeteltérésem Saru kartáccsal, most éppen nincs.
Negev kartács viszont szemtelenkedik, neki ajánlom a következő művet. :)

"2006-os választási MSZP-s propaganda:
- a költségvetés rendben van
- nem lesznek megszorítások
- a reálbérek soha nem látott mértékben fognak emelkedni.
Mindez elhangzott a kampányban, pontosan emlékszem.
Mi történt azóta?
Rögtön a választások után kijelentette a Főnök, hogy "kiigazításokra" van szükség, mert nagy a baj.
Azóta folyamatosak a megszorítások és leépítések.
Mindezek ellenére folyamatosan növekszik az államadósság, és most 2009-ben is megszorításokra készülnek...
A reálbérek csökkennek, növekszik a munkanélküliség, az egyedül élők és a munkanélküliek számára elviselhetetlen teher a lakásrezsi, az egészségügyi és oktatási rendszer romokban...
Most értik meg sokan, mit is mondott Gyurcsány az őszödi beszédben, most nyernek értelmet a szavai.
Érdemes a szövegből arra koncentrálni, ami a 2005-ös hitelfelvételekre vonatkozik.
Ez mutatja (és a makrogazdasági számadatok, amelyeket hazug módon értelmeztek a kormánypárti médiumok) hogy a 2005-ben keletkezett adósságnövekedés teszi tönkre az országot napjainkban is:
"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni"
Azóta is tart a hazug elhallgatás arról, hogy minden rossznak az oka az adósságszolgálat.
Ráfogják a bajok okait az elmaradó reformokra, és a világgazdasági válságra. Hát ez valami gigantikus hazugság…
A kormánypárti médiumok reformokról beszélnek, holott az egész gazdaságpolitika a pénzbehajtásról szól. Minden reform, ami 2006 óta történik = PÉNZBEHAJTÁS, az állami kiadások csökkentésével, valamint a nemzeti vagyon kiárusításával.
Ha a megszorítások arra irányulnának, hogy fogjuk vissza a luxuskiadásainkat, húzzuk meg a nadrágszíjat, éljünk takarékosabban, akkor nem lenne semmi baj, lehetne rá azt mondani: „nem kell félni, nem fog fájni.”
A megszorítások sajnos nem ilyenek… Tömegeket taszítanak nyomorba, és leépítik a magyar polgárok ELEMI SZÜKSÉGLETEIT KIELÉGÍTŐ ÁLLAMI SZOLGÁLTATÁSOKAT. Leépítik a közigazgatást, a kultúrát, a közlekedést az egészségügyi ellátást, ellehetetlenítik a falusi életet, kifosztják a mezőgazdaságban dolgozókat.
2006-óta megy mindez folyamatosan, miközben a Gyurcsány Ferenc negyedévenként kijelenti, hogy ez volt az utolsó megszorítás és előáll az újabb grandiózus tervével…
Két és fél éve megy ez a hazudok egy nagyot, aztán negyedév múlva hazudok megint egy újabb nagyot.
A nép többsége már 2006 őszén nem vette be a mesét, ez kiderült a helyhatósági választásokon.
Az MSZP közkatonái filózhatnak… mi a jobb nekik. Választhatnak a rossz és a rosszabb között. Ha hozzájárulnának az előrehozott választásokhoz, akkor a magyar nemzet előtt megnyílna a lehetőség az ország fejlesztéséhez. Ha folytatják az önpusztító politikát, akkor könnyen lehet, hogy nem csak az ország tönkretételéért fognak felelni, hanem hazaárulásért is."
Forrás: Gondola fórum
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 15:01
Előzmény: #13604  Törölt felhasználó
#13605
Ok! Szerintem is felesleges így ütköztetni világnézetünk !
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 14:59
Előzmény: #13603  Törölt felhasználó
#13604
Nem hiszem,hogy értelmes dolog lenne tovább ócsárolni egymást.Én itt kihagyom.
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 14:49
Előzmény: #13602  Törölt felhasználó
#13603
A nickneved is tökéletes !Szánalmas vagy !
Törölt felhasználó 2009. 02. 05. 14:46
#13602
Mi a baj a nevemmel pajeszkirály?
Phylaxa 2009. 02. 05. 14:45
Előzmény: #13587  saru
#13601
Teljesen korrekt.Magyarország valóban élelmiszersegélyben részesül. Értéke évi 4 mrd forint. Ez van.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek