Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 12. 11. 19:29

A Fidesz kisded játékai  

link



Olvasva ezt a cikket, nem tudtam, hogy sírjak vagy sírjak.

A Fidesz számára a saját kisded játszadozása fontosabb, mint egy általuk is fontosnak tartott téma megvitatása.

Majd egyszer később, amikor a politikai elemzők számba veszik, hogy a Fidesz hol k.rta el a 2010-es választásokat, bizonyára ez is egy momentum lesz az értékelésekben.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 12. 15. 11:28
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
#40
de akkor meg már senki se lenne hivatalába....
Még az államilag támogatott Szölösgazda sem aki soha sem hazudott nekünk.
csak kb 86 esetre emlékszem amikor igen belehazudott pofámba pl: "Soha sem fogunk koalicióra lépni a kisgazdákkal."
lehet pontatlanul idéztem, de egyértelmüt akartam.
Törölt felhasználó 2006. 12. 15. 10:18
Előzmény: #38  csa-csi
#39
te kis csacsi!
Ha szakmailag egy kicsit is a nulla fölött lenne az igazságszolgáltatás, (jogszolgáltatás) akkor már régen nem lenne hivatalban az általad oly nagyrabecsült, "az ország kormányzásával megbízott" gittegylet
csa-csi
csa-csi 2006. 12. 15. 00:16
#38
Ha szakmailag egy kicsit is a nulla fölött lenne az igazságszolgáltatás, (jogszolgáltatás) akkor már régen hivatalból perre mentek volna az Orbán féle lázító, destruktív, eszement hagymázas politikai allürökkel a morált szinte teljesen lenullázó társaság prominenseivel szemben.
Ezek, most már hónapok óta bojkottálják a munkát, bejelentés nélkül törvénytelenül sztrájkolnak. Folyamatosan, kényük kedvük szerint ki-be járkálnak a munkahelyükrõl, akadályozzák a törvényalkotási munkát, álhírekkel, ocsmány kifejezésekkel pocskondiázzák a parlamenti demokrácia szabályai szerint, a nép által az ország kormányzásával megbízott vezetõket. Teljes szereptévesztésben vannak, hiszen a fizetésükért nem tesznek semmit. képviselõi munkájukat nem látják el. Helyette szinte kizárólag politikai lózungok pufogtatásával töltik napjaikat.
Úgy gondolom, ha a rendkívüli felmondás intézménye a parlamentben is létezne, akkor döntõ hányaduk már a munkaközvetítõk pultjai elõtt állhatna álláskeresési támogatásért esedezve...
Monster 2006. 12. 15. 00:08
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
#37
Lehet, hogy azért, mert most nem a határon túli magyarokról van szó, hanem a román és bolgár csatlakozás utáni szabad munkaerő áramlásról?
Ez most nem kisebbségi, meg határon túli magyar kérdés, legalábbis nem annak kéne lennie.

Amúgy meg, miért csapda az, ha nem valósul meg a fidesz szándéka 100%-ig, illetve miért meglepő, ha leszavazza a kormány a fidesz javaslatot, ha az ellentétes az ő álláspontjával. Végülis azért hívják a többséget általában kormánynak, mert ők mondják meg, merre megy egy ország. Akár itt, akár máshol.
Egyébként kimaradhatnak a megbeszélésből, ha nekik így jobban tetszik, de akkor utána ne pampogjanak, hogy nem volt egyeztetés.
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 23:55
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#36
Bocs, az utolsó félmondat véletlenül maradt benne.

És még egy: ha a kormány valóban párbeszédre vágyik a román-bolgár munkavállalók ügyében, miért nem kezdeményez ilyeneket az érintettekkel, elsősorban a határontúli magyarokérdekképviseleti szerveivel, a Magyar Állandó Értekezlettel (ja most jut eszembe, azt GYF pár hónapja oszlatta fel) és hasonlókkal? Hiszen igazából ők az érintettek, velük kéne egyeztetni, az erőtlen magyar ellenzéknek ehhez nincs sok köze.
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 23:51
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
#35
De hogy konstruktívan valami konrétat is írjak :)) :
ez a megbeszélés egy csapda az ellenzék részére, amiből nem lehet jól kijönni; az ilyen ellen pedig csak úgy lehet védekezni, hogyha kimaradsz belőle.

Miért csapda?
Egyrészt: mert a Fidesz álláspontja úgysem menne 100 %-ban át, tehát mindenképpen bele kellene menniük bizonyos kompromisszumokba. Ezeket pedig a határon túli magyarok árulásként élnék meg. Másrészt ezáltal viszont olyan dolgok fölötti felelősségben is osztoznia kéne a Fidesznek a kormánnyal, amit ők (Fidesz) nem is így csinálnának, és a kormány minden nehézség esetén takarózhatna a Fidesz mint megszavazó partner nevével (vö. "100 napos").

Harmadrészt belföldön elég sok szociális/munkaügyi feszültség lesz jövőre magától is, növekvő munkanélküliség, lassuló gazdaság stb., amiért az egyszerű emberek nagyrészben az olcsó "románokat" is fogják hibáztatni. Igazságtalan lenne, ha ennek az ódiuma a Fideszre is ráragadna, és fennáll itt is a veszély, hogy a kormány ennél a Fideszre mint a "határontúliak-benengedését forszírozó" felelősre hivatkozna.

Korrektebb tehát mindkét fél részére - és szerintem a kormánynak is csak jó így -, hogy csinálja csak a kormány a saját tiszta elgondolását; ha sikerük lesz, legyen az a kormány dicsősége, ha meg saruk, maradjon az is rajtuk.


az MSZP riogatott a 23 millió román munkavállalóval,
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 23:34
Előzmény: #33  Monster
#34
Conqui, nem tökmindegy, részt vesznek-e azon a fontos megbeszélésen, vagy nem? Úgyis leszavazzzák őket, ha mást akarnának, mint a kormány, mivel úgyis az történik, amit a kormány (Fletó ós baráti köre) akar.

Vagy szerinted mennyiben vette figyelembe az ellenzék (és az érintettek) álláspontját a kormány 1. a kórházreformnál, 2. a patikareformnál, 3., a kormányzati luxusnegyednél, 4. a gázárrendszer kidolgozásánál, 5. a Kopaszi-gát bulinál stb.?
Semennyire, nem? Akkor még egyszer: nem tökmindegy, mit zizeg az ellenzék, és hova megy el meg hova nem? Kutya (ellenzék, nép, szakmai érintettek) ugathat, a karaván úgyis halad.
Monster 2006. 12. 14. 22:34
Előzmény: #32  Törölt felhasználó
#33
Húha, Conquistator mikor volt fideszes?
Jó rég lehetett már, amire én itt emlékszem, mindig a fidesz ellen prédikált:)
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 20:57
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#32
Te érted amit írsz?
Tőlünk kérdezed, hogy mit akar a Fidesz.

Amikor ráadásul Te Fideszes voltál!
Miért nem kérdezed meg őket????

Én ha megakarom tudni, hogy mit akar a fiam ebédre,
személyesen Őt kérdezem meg.
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 20:37
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#31
Bocsánatot kérek mindenkitől, de én még továbbra is arra lennék kíváncsi, hogy a konstruktív ellenzéki Fidesz miért nem vesz részt egy olyan megbeszélésen, amelyen az a kérdés, hogy az újonnan belépő EU-tagok állampolgárai milyen feltételekkel vállalhatnak munkát nálunk.
Egy olyan megbeszélésen, amely lényegileg és szinte kizárólag a romániai magyarok munkavállalási lehetőségeit határozza meg.
Nem érdekli?
Akkor mi a kókadt f@szomat akart a kettős állampolgársággal???!!!
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 20:35
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#30
igen és az agyamat is kikurkászta meg átmosta.

Aki magyar a Fideszre szavaz!
Éljen Herr Vekkerrr!
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 19:00
Előzmény: #27  Monster
#29

ma hallottam, hogy kóka 200millát kapott a Makó melletti hatalmas gázmező eladásáért....kíváncsi volnék, hogy a valós érték hány százalékáért fecsérelték el
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 18:57
Előzmény: #27  Monster
#28
koncot dobnak a jobbágynak,hogy amíg csámcsog rajta nem néz sehova.
Mert mnnyivel vacakabb lenne megnéznénk mit mondtak és mit csinálnak az uralkodók.
A kormány kormányoz az ellenzék csak zizeghet.

Bruce Lee mondta:
"ne a holdat nézd hanem a kezet nézd ami mutatja"
Monster 2006. 12. 14. 16:49
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
#27
Hiába no, szarul állunk.
Amelyik tud, az nem akar, amelyik akar, az meg nem tud változtatni.
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 16:31
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#26
így van utazó1..., de az mszp nem fog megoldani semmit, ez csak illúzió és qrva jól hangzik, de egyszerűen képtelenek, nézz rájuk, a fejük sem olyan, mint akik képesek valamire....
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 16:26
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#25
Már elnézést, de ki a f---om az a Fidesz? Kit érdekel, mit mond OVI, Kósa stb.? Ennyi erővel Angelina Jolie-ról vagy a bejárónőnkről is beszélhetnénk, kábé ugyanannyi közük van az ország dolgaihoz.

Itt 4 és fél éve az MSZP kormányoz, mindaz a szar, ami folyik a fejünkre és amibe egyre mélyebben merülünk, az ő működésüknek köszönhető.
Nem inkább erről kéne beszélni? Áltémák helyett? Meg arról, hogy gazdaságilag mit lehetne/kéne csinálni?
Utána felőlem pletykálhat, aki akar, OVI-ról, Angelina Jolie-ról meg a sarki hentesről is...
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 16:11
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
#24
fade te készen vagy ....az mszp már téged megsemmisített...
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 16:10
#23
ha van ilyen cím fideszről, akkor az mszp-ről is lehetne, csak nehéz a szavakat megtalálni, mert ekkora majmokat nehéz szavakkal jellemezni...reformerek, ...hát talán parasztból lett városlakók....
Törölt felhasználó 2006. 12. 14. 14:38
Előzmény: #21  tokos.
#22
Az Orbán nagymamája olaszliszkai sok gyermekes családban jött a világra a múltszázad elején.
tokos. 2006. 12. 14. 14:02
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#21
Igazad van, hülyék ezek. Úgy kellett volna csinálniuk, mint ahogy a bolsik is csinálták, elmenni, megegyezni, hogy jöjjenek, utána meg teleokádni a sajtót 23 millió románnal.

Topik gazda

conquistator
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek