Topikgazda: tokos. 2006. 11. 23. 08:38

Miniszterelnök lenne Bokros Lajos  

Ugrás a cikkhez
Ha megvalósíthatná programját, vállalná a miniszterelnökséget Bokros Lajos, volt pénzügyminiszter. Azok a kormányok, amelyek túlköltekeztek és eladósodottságba sodorták az országot, nehezen kérhetnek áldozatot a lakosságtól, ebből a szempontból politikai és erkölcsi válság van - fejtette ki a CEU professzora a Heti Válasznak adott interjújában.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=76580
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tokos. 2006. 11. 26. 13:02
Előzmény: #131  Törölt felhasználó
#140
Nem tudom, mit kértek, tőlem nem kérnek semmit, pedig két iskoláskorrú gyerek van.

Másrészről mondj valamit, ami osztogatás volt, és az SzDSz nem szavazta meg. Ha tudsz egyet, örülök neki, ha nem akkor azért tegyük hozzá, az SzDSz gyakorlatilag pontosan annyit osztogatott, mint az MSzP.

Az emberek többsége nem ért a közgazdaságtanhoz kummányit sem. Én sejtettem, mi lesz, és biztos voltam abban is, hogy kiket fognak terhelni a megszorításokkal. Egyrészt azért mert szocik, másrészt azért, mert tehetségtelenek.

Egyik kollégámmal (közgazdász) kb. egymilliószor vitatkoztunk, a legfőbb érv a jobboldal ellen az volt, hogy Orbááán, Orbáán, Orbáán...

Aztán szavazott ezekre, szerintem azóta is minden reggel úgy kezdi a napot, jogy falba veri a fejét.

Pedig mondtam neki, hogy ezek nem képviselik az ő érdekeit. Mit vár tőlük? De mindegy. Szerintem nem is értette, mit mondok, de aztán mostanára már valószínűleg rájött.
Törölt felhasználó 2006. 11. 26. 12:37
#139
de sikerült elérni hogy olyan dolgok sikerüljenek
mint az olyan topik mint a
"a topikozó utolsó hozászolásai"
na ez zseniális!!nameg akik beleírnak is!!!
Törölt felhasználó 2006. 11. 26. 12:31
Előzmény: #137  Törölt felhasználó
#138
áááááá
nem vagyok én jó!!!!
jók majd akkor leszünk ha sikerül mindenkit meggyőzni hogy ne mszp s és fideszes legyen hanem
önmaga legyen!
tehát kanyisznak teljesen igaza van!!!!!!
tehát legyen kurva kemény csak válaszon másik példaképet magának!
mondjuk a sorstalanság íróját!:))
vagy a barátok köztböl vili bácsit!
egyébként az a mondat egy amcsi háborús filmben volt hogy :nem jó a vesztes oldalon állni!
nem én találtam ki.
olyan ez mikor hofinál hogy minden szobában szólt a tv meg a rádió és összerakta amiket mondtak!!
Törölt felhasználó 2006. 11. 26. 12:15
Előzmény: #136  Törölt felhasználó
#137
Koi, tök jó, hogy vagy nekünk.
Törölt felhasználó 2006. 11. 26. 12:05
Előzmény: #135  Törölt felhasználó
#136
na akkor viccesen!!!!! :))))))))))))99

példa :én mondjuk az mszpre akartam de miután kiderült hogy hazudtak loptak és csaltak na meg magyar embert vertek az utcán.én azért is az mszp re szavaztam!!!!!!
hogy miért????tetszik ahogy Feri kibaszik mindenkivel!
olyan ő nekem mint mátyás király aki a nép között
járva osztotta az igazságot!

meg külömben is ,szeretem a hevy metalt és kurva kemény vagyok!

én csak azt nem értem hogy jött le neked az hogy a háborús helyzet nem a gyurcsány hanem a fidesz miatt volt?????????
talán sikerült tégedet is betetetni??
megcsináltuk a hétszázát neki!!!!!!!
Törölt felhasználó 2006. 11. 26. 11:53
#135
Hol osztogattam én az észt?
Amúgy SzDSz-re szavaztam, ahogy ezt már itt a fórumon is leírtam. Önkormin meg MSzP-re. Utóbbi érdekessége, hogy eredetileg a Fityiszes jelöltre akartam, de a "háborús" helyzet miatt úgy döntöttem, hogy nem.

Kicsit bizonytalan vagyok. Vagy nem!?
Törölt felhasználó 2006. 11. 26. 11:09
#134
ez egy álom mely véget ér .............megfizetek mindenért!!! :)))))))
Törölt felhasználó 2006. 11. 26. 11:08
Előzmény: #132  Törölt felhasználó
#133
hát kedves kanyisz barátom!!!!

neked a gondolataidat a sötét erő vezeti!

szerintem nem jó a vesztes oldalon állni,mindegy
hogy hogyan is forgatod a lepelt a végén ugyis az
jön ki hogy te über frankon döntötél ,és felöled jöhet bármi akkor a jó oldalt állsz majd!
ez jó!!!!! :)))))
csak egy picit ,csak egy nagyon picit , probáld magad
beleélni más verziokba is!!
Törölt felhasználó 2006. 11. 26. 09:24
Előzmény: #75  tokos.
#132
Tokos!

Hol osztogattam én az észt?
Amúgy SzDSz-re szavaztam, ahogy ezt már itt a fórumon is leírtam. Önkormin meg MSzP-re. Utóbbi érdekessége, hogy eredetileg a Fityiszes jelöltre akartam, de a "háborús" helyzet miatt úgy döntöttem, hogy nem.

Ki az osztogatós, szerintem Fidesz és MSzP (SzDSz ez utóbbi bűnsegéde volt, hogy nem állította meg)
Az osztogatósdi 2002-előtt is hasonló volumenben zajlott. Ezt jól eltakarta a B csomag és a szoci nagyprivik miatti kamatkiadás csökkenés. Ez a véleményem, és részben már empirikusan is be tudom bizonyítani. (Az elsődleges egyenleg trendjének 2001-ben bekövetkezett fordulatán keresztül, de az igazi a kamatkiadások nélküli kiadások trendjének elemzése lenne, odáig még nem jutottam)

Úgyhogy az én szememben a választás eddig az osztogatók és osztogatók között zajlott. Nem is mentem volna el szavazni, ha Mikola és Semjén nem szólal meg.

A mostani irányvonallal meg fő vonalaiban egyetértek, a kritikák többségét gazdaságilag megalapozatlannak tartom. Az, hogy a megvalósítás közben vannak olyan f.szságok, mint a gázárrendszer meg részletkérdésnek.

Még egy. Ha valaki figyelte hatalomra kerülésekor miket mondott Gy, az tudta mi fog jönni. Ettől még az átlagembert lehet, hogy átverte, de a gazdasághoz konyítókat pl.:a portfolio.hu olvasóit és forumozóit nem (vagy az itt forumozók nagyon szerény agyi képességüek)
Törölt felhasználó 2006. 11. 26. 08:35
Előzmény: #130  Törölt felhasználó
#131
Ezt az eltöröltéket honnan veszítek?
Tőlem idén is kérték.
Törölt felhasználó 2006. 11. 25. 22:49
Előzmény: #128  tokos.
#130
Tudom, hogy régebben kellett iskolalátogatási hozzá, azt szvsz is hiba volt eltörölni.
Törölt felhasználó 2006. 11. 25. 22:48
Előzmény: #127  Törölt felhasználó
#129
Megjegyzem: Cigányék 90 %-ánál nincs gáz mert az első számla megérkezése után kikapcsolták (legtöbbnél már évekkel ezelőtt, mikor még 20 Ft volt 1 m3 gáz).
tokos. 2006. 11. 25. 21:30
Előzmény: #127  Törölt felhasználó
#128
Szinte pontosan így gondolom én is. Talán a családi pótlékot kifizetném én pénzben, de az az ezen felüli támogatásokat már nem. Csak amiért valamifajta munkát is végzett (közmunka).

Egyébként megjegyzem, 2002-ig csak akkor járt a családi pótlék, (iletve 7 év felett nem családi pótlék volt már a neve, de lényegében az volt), ha a szülő vitte az iskolalátogatásit.

A szocik első lépése az volt, hogy ezt a dolgot eltörölték. Nehogy már iskolába kelljen járni szegény ciginek. Hiszen nem futja az idejéből. Ez is jó nagy marhaság volt a részükről...
Törölt felhasználó 2006. 11. 25. 21:06
Előzmény: #126  tokos.
#127
Conqi
"Néha tényleg az az ember érzése, hogy sokan nem képesek megválni a szocializmus "vívmányaitól"".
Ez itt már többször kiderült, hogy sok magukat jobboldalinak mondó (=Fidesz szavazó) gyakorlatilag szoc. - sőt helyenként egyenesen kommunista - nézeteket vall.

"Miért fizessen Kolompár Józsi ugyanolyan gázárat, mint Csányi Sándor?"
Ez viszont butaság Conqi. Pont, hogy fizessen mindenki egyformát: a piaci árat. Az, hogy az általános gáztámogatást megszüntették, az tök oké. Ezt a jövedelemsávos gázárat viszont elég elhibázott dolognak tartom. Egyrészt nézd majd meg hogy fog működni a gyakorlatban, kiváncsi vagyok ki fogja magát egyből a +70%-osba tenni... A másik, hogy nálam nem lenne több fokozat. A közértben sincsen 5 féle ár a jövedelem függvényeként, durva is lenne, akkor a gáznál se legyen. Lenne támogatás egy szűk rászorulti körnek, a többinek nem. (a nemtámogatott gázárat nem egyszerre vezettem volna be, mert a +70% elég durva egyben).

És végül a rászorultságról. Tokosnak sok igazsága van abban, amit írt, de ilyen egyszerűen azért nem lehet lesöpörni a rászorulókat, hogy menjen dolgozni és kuss legyen. Gyerek utáni családi pótlékot csak úgy adnék, hogy a gyerek rendesen jár suliba, szoc. tám.-ot meg pl. bizonyos mennyiségű közmunka ellenében (nemrég rádióból félfüllel hallottam valami ilyesmi elképzelést), a munkanélkülieknél szintén. A cigányokkal is ezt kéne tenni. Meg pl. a gyerekek után a családi pótlék jórészét nem is pénzben fizetném ki, hanem ingyen könyv, taneszköz, ingyen kaja a suliban, utazási kedvezmény, stb. stb. ki lehetne találni még csomó mindent. Azt nem tudná anyu/apu a kocsmában elinni, meg házimozit venni belőle a döngöltföldes düledező bódéba. És ha a pótlékot nagyrészt valóban a gyerekek élvezik, akkor nem éri majd meg megélhetésből és pótlékra gyúrva házi focicsapatot szülni.

Egyébként ebből a szempontból az, hogy a gáz árában van a támogatás és nem valami külön adott fűtési támogatás a dolog, jobb, mert cigányék azt is elinnák aztán a gyerek meg megfagyna a szobájában.
tokos. 2006. 11. 25. 19:39
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#126
"Na mindegy. Túl hosszúra sikeredett. Még órákig tudnék írni, de unalmassá válnék, mint matgab."

Már nem, conqui, már rég unalmasabb vagy.

"Mert én pl. józan ésszel nem látom be, miért kell akasztani a kormányt akkor, amikor megszünteti a mindenki számára egyformán és differenciálatlanul járó gázártámogatást? Miért fizessen Kolompár Józsi ugyanolyan gázárat, mint Csányi Sándor? Vagy miért nem lehet elfogadni, hogy minden pénzbe kerül és csak a valóban rászorulóknak legyen ingyenes a felsőoktatás, az egészségügy és a többi jelenleg ingyenes szolgáltatás. "

Akkor válaszolok, egyszerűen azért, mert ha a rászoruló mindent megkap, amiért a másiknak heteket, hónapokat, éveket kell dolgoznia, akkor a büdös életbe nem fog elmenni dolgozni - hiszen meglesz mindene. Ráadásul azok, akik sokat dolgoznak azért, hogy ne legyenek rászorulók, rájönnek, hogy rászorulónak lenni sokkal jövedelmezőbb, mondjuk fekete munka mellett.

Így aztán elindulunk egy vonalon, ahol egyre több lesz a rászoruló, akiknek az ingyenes ellátására egyre több pénz kell, és ehhez egyre többet és többet vesznek el a maradék nem rászorulóktól, akiknél ezzel kevesebb marad, vagyis ismétcsak nő a rászorulók száma.

Az emberi gondolkodás egyszerű, ha a beruházásokat támogatod, beruházni fognak, ha a munkát támogatod, dolgozni fognak, ha a rászolókat támogatod, rá fognak szorulni. Megoldják. Én is megoldom.

"Aki ebben a topicban "szeretem Bokrost" játszanak mellesleg, de nem elhanyagolhatóan nem fideszesek hanem köztudottan attól is jobbra állnak. "

Okos megjegyzés ez is, a Fidesztől jobbra állni nem nehéz.

Egyébként elég sok szoci ismerősöm van, munkatársak miegymás. Elárulom, nem fognak Gyurcsányra szavazni. A többség igenis úgyérzi átb.szták. És igazuk is van, többségük semmit sem konyít a gazdasághoz, illetve aki meg igen, csak eddig Orbán-fóbiás volt, az hogy Ferkó semmivel sem jobb, mint Orbán, ráadásul értelmes reformokat sem képes csinálni. Biztos vagyok benne, hogy nem fog többet a szocikra szavazni. Ráadásul neki is nagyon sokba kerülnek, még többe, mint nekem, pedig az sem kevés.
Törölt felhasználó 2006. 11. 25. 18:57
Előzmény: #124  pampa
#125
A 2004-es kettős állampolgárságos és kórház nemprivatizációs kérdéseknél egyiknél 50valamennyi, másiknál 60kevés %-al az igenek győztek. A részvételi arány 40% alatt volt, így végül egyik kérdésben sem volt eredményes a népszavazás.
Nézd meg a www.valasztas.hu-t.
pampa 2006. 11. 25. 15:03
Előzmény: #123  Törölt felhasználó
#124
buxer

A népszavazásnál melyik kérdésnél győzött GYF ?
Mert ott több volt.
Törölt felhasználó 2006. 11. 25. 14:02
Előzmény: #122  pampa
#123
a kettes allampolgarsagi valasztas volt az elso, 2006 a masodik. 2010-2014? az onkormanyzatit a huliganok miatt otthon maradt tobb millio szavazo miatt bukta.
pampa 2006. 11. 25. 12:47
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
#122
buxer

Egyszer,és akkor sem tiszta körülmények között.
Törölt felhasználó 2006. 11. 25. 12:44
Előzmény: #120  Törölt felhasználó
#121
És tényleg. Hiszen ki vagyok én, hogy segítsek a szociknak? Hajrá, Gyurcsány, hajrá, Bokros, bízzatok bennük, fiúgg...

Na megyek sört halászni.

Topik gazda

tokos.
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek