Melyik online brókercéget válasszam? Segítsetek!!!
Hellósztok.
Segítségre lenne szükségem.
Én még nagyon újj vagyok ítt és még sok mindent nem tudok.
Na szóval én az otp-n belül adom veszem a részvényeket de hát nagyon magasnak találom a 3000 ft-os vételi eladási árat.
Mert én még nem játszom nagy pénzekkel (még csak középiskolás vagyok) és hát az otp-nél elveszik a nyereségem ezekkel a 3 e ft-okkal.
Segítsetek melyik online brókercéget válasszam. Én már kinéztem 3-at (Equitas, Qaestor, eBroker) de nem igazán tudok dönteni. Pár tapasztalatra lenne szükségem.
Na meg arra hogy melyikkel jövök ki a leg költségtakarékosabban.
Ezentúl 0,3%-kal lehet náluk kötni. igy már télleg ok.
Köszi
Törölt felhasználó2006. 11. 04. 22:32
A napon túli short és a napon belüli között az is lényges különbség, hogy más szerződés szükséges a kettő végrehajtásához.
Ahogy digo is idézte az ebrokit, napon tuli short esetén külön értékpapirkölcsönre vonatkoz szerződést is kell kötni, mig a napon belüli short esetén broki cégtől függően, vagy már az alapszerződésben, vagy a daytrade szerződésben van benne.
Bumbi, ezt már tuti bemásoltam régebben is az egyik topicba! Lassan már jutalékot kérek az ieb-től!
Tehát Tdt átvitele a következő napokra így lehetséges az ebrokinál:
A TDayTrade-vel nyitott értékpapírokat eBroker-en nem lehet átvezetni a
„napon túli” értékpapírszámlára. 15:50-ig lehetőséget biztosítunk a
pozíció átvezetésére. Ennek feltétele, hogy 15:50-ig a +36 1 373-6889-es
faxszámra érkezzen meg az írásbeli átvezetési kérelem (ha szükséges
egyedi kölcsönszerződéssel egyetemben). Az átvezetési kérelmet csak az
alábbi feltételek megléte esetén tudjuk elfogadni (ezek hiányában a
TDayTrade pozíció feltétlenül lezárásra kerül):
• ha az átvezetést követően létrejövő portfolió fedezettsége a Bank
fedezettségre vonatkozó elvárásainak megfelel. Nem megfelelő fedezettség
esetén az átvezetés nem hajtható végre. Ebben az esetben az adott
pozíció az általános szabályoknak megfelelően automatikusan lezárásra
kerül.
• Short ügylet átvezetésére a fenti feltétel teljesítésén túl csak
abban az esetben van lehetőség, ha Ön megkötötte a szükséges
szerződéseket az értékpapír kölcsönzésre vonatkozóan, illetve az ezzel
kapcsolatos díjakat az ügylet során megfizette.
• 15:50-ig a fentiekben felsorolt szerződések aláírásra kerültek,
továbbá 15:50-ig megérkeznek az Inter-Európa Bank Rt. Befektetési Back
Office mindenkori központi faxszámára (06-1/373-6889).
A Bank fenntartja magának a jogot, hogy a TDayTrade megbízási típusba
bevont részvények körét, illetve ezen részvények fedezeti értékét (és
ezzel a tőkeáttétel mértékét is) bármikor, egyoldalúan megváltoztassa,
valamint arra is fenntartja a jogot, hogy bármely ügyfelének egyéni
ügyfélminősítését úgy változtassa meg, hogy a megbízások megadásánál –
az itt lévő értékpapírokat nem – csupán a rendelkezésre álló tényleges
pénzeszközöket fogadja el fedezetként.
Elnézést Tancs, a világért sem aKarnék beleszólni, de a "TDT (tőkeáttét)" megfogalmazás szerintem nem teljesen állja meg a helyét, hiszen tőkeáttételes poziciót az ebrokernél lehet napon túlra is nyitni, tehát a TDT-ből a DT már nem érvényes.
Erre viszont tényleg kiváncsi lennék aki használja az EBROKERT tényleg nincs napont túli short ? mert eddig ebben a hiszemben éltem, napon túli tőkeáttét az biztosan van, ezt már jóünéhány fórumtársunk igazolta.
Namégegyszerutoljáranemmondomtöbbször!!!!!
A short pozíció nem csak napon belülre szól!!! A DAYTRADE (DT), vagy a TDT (tőkeáttétes) a napi kereskedés, függetlenül attól, hogy mi az iránya (short, vagy long).
Nekem eddig a short lényegében eladást jelentett!
De ha cashben ülsz, és esnek a részvények, akkor is keresel rajta! :)
A brokicégeknél tényleg a napon belüli eladást, visszavételt jelenti, hogy ne zavarjam meg a kezdőket! Csak nálam bontakozott ki bővebben ez a fogalom!
Eddig én is napi shorton kerestem, és buktam a legtőbbet! Éljen a Tdt!
:-))) Nem! A nyitott pozíció iránya határozza meg.Az eladással lezártad a korábban nyitott LONG pozidat, tehát nincs pozid ilyenkor.
Olyat lehet játszani, hogy a meglévő részvény mennyiségednek többszörösét - mondjuk dupláját -adod el a csúcson,akkor ezzel pozit fordítasz, hisz shortban leszel.
De amit eladsz,azt elötte meg kellett venned.
Tehét vettél valamit 100ft-ért.
emelkedik,
eléri a 120-at,
eladod.Tehát longoltál.
Majd ugyan ez a 120ft-os papir leesik újra 100ft-ra,
ekkor vissza veszed.
Tehát ismét long poziciót nyitottál.
Igy ha mindig a teljes összeget vissza forgatod,a részvényeid számát halmozhatod.
Soha nem voltam oda a szabályokért, de ha eladsz és veszel az short, ha előtte volt long pozíciod is, csak akkor a saját részvényedet shortolod, és nem a bankét!
"Az is short, ha veszel egy részvényt, szépen felmegy az ára, eladod"(szerintem ez idáig long)
"majd 2 hét múlva mikor ismét leesik visszaveszed! "(szerintem ez pedig long nyitás)
DE javitsatok ki,ha nem jól tudom.
A short olyan pozíció, amelyben a részedre "kölcsönadott" instrumentumot (részvény, bux határidő) adsz el, majd később (akár hetek, hónapok múlva is!!!) lehetőleg jóval alacsonyabb áron visszaveszel. Magyarán itt is volt egy vétel, egy eladás, s a különbség (- a díjak) lesz a haszon.
Végre megmondta valaki nekem a lényeget, amire kíváncsi voltam: tehát a short az NAPON belüli eladást év visszavételt jelent, ezt tudom csinálni, azt nem hogy eladok és egy hét múlva visszaveszem.
Melyik online brókercéget válasszam? Segítsetek!!!
Segítségre lenne szükségem.
Én még nagyon újj vagyok ítt és még sok mindent nem tudok.
Na szóval én az otp-n belül adom veszem a részvényeket de hát nagyon magasnak találom a 3000 ft-os vételi eladási árat.
Mert én még nem játszom nagy pénzekkel (még csak középiskolás vagyok) és hát az otp-nél elveszik a nyereségem ezekkel a 3 e ft-okkal.
Segítsetek melyik online brókercéget válasszam. Én már kinéztem 3-at (Equitas, Qaestor, eBroker) de nem igazán tudok dönteni. Pár tapasztalatra lenne szükségem.
Na meg arra hogy melyikkel jövök ki a leg költségtakarékosabban.
Köszi