Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 10. 26. 12:26

OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon  

Kezd elegem lenni abból a néhány "egész nap a neten lóg és kizárólag politikai fórumokba írogat (mindeközben nem értem miből él)" típusú emberkéből, aki szétcseszi az összes fórumot a teljesen elfogult, pártos, minimálisan sem objektivitásra törekvő irományaival, és leugat mindenkit aki meg mer szólalni pl a hétfői eseményekkel kapcsolatosan.



Azt látom, hogy soha nem látott, feltehetően klón nickek sokaságával osztják az észt, és próbálják ezzel a saját véleményüket domináns, a többség véleményeként feltüntetni.



Nem tudom elhinni, hogy enniyre sötét legyen a legnagyobb netes gazdasági fórum törzsközönsége. Nem tudom elhinni. siralom.



Megkérnék mindenkit, hogy az okt 23-i eseményekkel kapcsolatosan írjon egy rövid véleményt, csak EGYet, felesleges beregelni több tucat új névvel, mert eddig nem látott nevek hsz-ai engem pl. nem fognak érdekelni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 12:37
Előzmény: #277  Törölt felhasználó
#280
Jules2 nem tünt még fel , hogy te és az általad imádott baloldal lett megvádolva???
ilyenkor általában válaszolni szoktak, hogy azért tettük mert.....
de ti visszatámadtok képtelenebbnél képtelenebb vádakkal, ahelyett, hogy válaszolnátok mit miért kurtatok el.
egyszerű a képlet, ez azért van mert a válasznak így kellene hangzania : loptunk, csaltunk, hazudtunk és azért mert ragaszkodunk a hatalomhoz minden áron.
szaremberek vagyunk de megbántunk mindent és most lemondunk
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 12:35
Előzmény: #275  Törölt felhasználó
#279
" .....ha megvádolnak a hibáiddal és vesztésre állsz, áldozd fel a gazdaságot is akár, csak nyerj."

Most már értem O.V. brüsszeli beszédét!
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 12:22
Előzmény: #276  Törölt felhasználó
#278
"EZ MÁR SOK!!!...EZT AZÉRT MÁR MÉGSE!!!...De sajnos az egyéni érdekeik előrevallóbbak, mint az erkölcsi normáik. Az ő felelősségüket kellene hangsúlyozni és nem az értelmiségét általában."

Ezt mondtam a Kaya Ibrahim balhénál. De jött Polt.....
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 12:10
Előzmény: #275  Törölt felhasználó
#277
Mokuka!
Most éppen Orbán és elvakult hívei áldozzák be a gazdaságot, hogy bizonyítsák az igazukat, hogy a gyurcsányi út rossz!
A pénz, ami most hiányzik az államkasszából ott van nálad meg nálam, a nyugdíjasoknál, az egészségügyi dolgozóknál, a tanároknál, a közalkalmazottaknál, az autópályákba...
Ha valamennyit vissza kell adni belőle,mert túl sok lett kiosztva egyből kur.a az isten is!
Én ennyire azért nem vagyok önző!

Azért mert valaki "dinamikus és határozott vezető" akkor olyan mint Rákosi és Sztálin?
Ugyan már?
Azért ennyi kígyó-béka köpködéséhez is elvetemültség kell!
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 12:03
Előzmény: #257  Törölt felhasználó
#276
penznyelo valami alakulni látszik a gondolkodásodban, viszont egy dolgot nem szabad elfelejteni, nem csak a gyurcsányi hazugságról van itt szó, hanem a gazdaság tönkretételéről. a hazugság az elherdált sok 1000mrd forintot takarta, amit az elmúlt 4, de főleg a 2 évben csak arra költöttek (az ország érdekeit nem szem előtt tartva) hogy megnyerjék a választást és trónon maradjon a feri.
Igazad van -a béke és a megnyugvás a legfontosabb- és ebben az értelmiségnek hatalmas felelőssége van. De !...ne várd el egy konzervatív értelmiségtől, hogy szemet hunyjon az általa képviselt értékek ilyen durva megsértése felett. A baloldali értelmiség az (és ez sajnos mindig is jellemző volt) aki elnézi, elfogadja, sőt a maga módján támogatja az erkölcstelenséget és nem veszi figyelembe az alapvető erkölcsi normákat -pl. mikor a retorika csúcsaként ,vagy katarzisként emlegeti a hazugságbeszédet. Nekik, a baloldali értelmiségnek kellene azt mondani, hogy EZ MÁR SOK!!!...EZT AZÉRT MÁR MÉGSE!!!...De sajnos az egyéni érdekeik előrevallóbbak, mint az erkölcsi normáik. Az ő felelősségüket kellene hangsúlyozni és nem az értelmiségét általában.
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 11:50
Előzmény: #269  Törölt felhasználó
#275
conquistator ez megint szép volt:))
gyurcsány mint dinamikus és határozott vezető -Rákosi és Sztálin is az volt és volt itt még 40 év ami hasonlít a gyurcsányi teljesítményre.
-mi volt az a momentum ami azt mondatja veled, hogy a hatalom gyurcsány "ölébe hullott" ?
- "És ahogy Orbánnak semmi sem drága, úgy neki se." .....tehát helyén való, hogy ha megvádolnak a hibáiddal és vesztésre állsz, áldozd fel a gazdaságot is akár, csak nyerj.
BuySell 2006. 10. 31. 11:09
Előzmény: #273  Törölt felhasználó
#274
"Ha a szocikat ütötték volna a rendőrök szerintem másképp látnád a helyzetet"

szerintem ez egy nagyon fontos szösszenet! De akkor meg a szocik panaszkodnának... ahogy írtad a rendőr sehogyse tud jól kijönni a helyzetből, hálátlan feladat az övék.
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 11:02
Előzmény: #269  Törölt felhasználó
#273
Conquistator!
Igazad van! Így történt. A két vezető politikus vagy tábora közül melyik a hazugabb?
Van-e erkölcsi alapja az egyiknek hazugozni a másikat?
Azt azért nem lehet csinálni, hogy az egyik ember épít a másik meg pusztít, mert neki nem tetszik valami!.....
Matgab!
Ha a szocikat ütötték volna a rendőrök szerintem másképp látnád a helyzetet, mert elfogulságot vélek felfedezni írásaidban nem pedig tárgyilagosságot!
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 10:46
Előzmény: #270  matgab
#272
Még egyetlen antiszemita sem ismerte be nyíltan, hogy ő antiszemita. Ez már csak így van...
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 10:42
Előzmény: #270  matgab
#271
Hálátlan dolog a rendőröké!
Az egyiket megbüntetik gyorshajtásért: a ku... annyát!
A másikat megrendszabályozza mert randalírozik (vagy a randalírozók közé áll) különféle eszközökkel és eljárásokkal: a ku... annyát!
Sehogy se jó ez! Nem lennék a helyükbe. :-)
matgab 2006. 10. 31. 10:29
Előzmény: #257  Törölt felhasználó
#270
pénznyelő,
Nekem nincs zsidó fóbiám (még), viszont konkrét emberekre mérges vagyok, akik zsidóknak tartják magukat és az államigazgatásban vezető szerepet töltenek be.
Illetve a nemzetközi politikában is van sok konkrét személy, akiket nem szeretek a világban hibáztatom őket, akik között megintcsak sok zsidó van.
Ez nem azt jelenti, hogy kollektíve utálnék egy népet, ez erős félremagyarázás...

Azt is nagyon jellemzőnek és gerinctlelennek tartom, hogy a bünősök ugyanilyen módon szeretnek a "népük" mögé bebújni és egyből antiszemitizmust emlegetni, miközben valaki konkrét felelősöket keres...

AKSnak:
"fegyverem" továbbra is az írás és gondolkodás, mint említettem én focizni voltam okt 23-án...
Más kérdés , hogy a rendőri attak miatt nem tudtam csak kitérővel hazamenni, de nem vertem meg senkit...
Én azon gondolkodtam reggel, hogy inkább olyan polót/transzparenst kellett volna árulnom, hogy ne csökkentsék a rendőrök fizetését tovább, fizessék őket IS tisztességesen...
Vajon akkor is így nekimentek volna a tömegnek?
Megnéztem volna...
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 10:28
Előzmény: #266  Törölt felhasználó
#269
földhözragadt
Nekem más a véleményem a 2004 decemberi népszavazásról is. Én az egészet pusztán a politikai stratégia szintjéről értékelem.
Mert mi is volt előtte? Megyó-Fletó váltás. Az MSZP népszerűsége romokban. A következő választásokig bő egy év.
Mit lép erre Orbán? A maga által sem szeretett Patrubány mögé áll és támogatja annak a Fidesz részéről is már korábban megkérdőjelezett és elhibázottnak tartott népszavazási kezdeményezését?
Miért? Mert Orbán fideszes, de nem hülye. Jól érzékeli, hogy Gyurcsánnyal egy dinamikus és határozott vezetőre lelt az MSZP, akit lehet nem szeretni, de a képességeit nem szabad lebecsülni. (Lásd erre az ominózus Orbán interjú a Fekete Dobozban.)
Ezért a Fidesz rögtön két fronton is támadásba lendül. Elsődlegesen - meglehetősen demagóg módon az emberek érzelmeire játszik Gyurcsány személyes kvalitásait illetően és megtámadja őt, mint milliárdost. Magyarországon, ahol az emberek jó része létminimum alatt él, ez megfelelő "felvezető" egy politikus hiteltelenítésére.
Ugyanakkor nem hagyhatja azt sem, hogy maga a Fidesznek csökkenjen az MSZP-nek nőjön az európa parlamenti választásokon megszerzett népszerűsége. Orbán érzi, hogy azt a szavazótábort csak folyamatos "tréninggel" lehet egyben tartani. (Lásd a mostani választások utáni népszavazási kezdeményezést. Lesz még ilyen több is a következő években.)
Erre a tréningre tökéletesen megfelel egy olyan népszavazás, ahol az emberek nemzeti öntudatára, az országhatáron kívülre került magyarok iránti felelősségérzetre lehet játszani. Sajnos azonban a külmagyarok csak eszközök voltak ebben a politikai játszmában és sajnos az is, hogy ezt azóta sem magyarázta el nekik senki.
Mit lép erre Gyurcsány? Neki az ölébe hullott hatalommal kezdeni kell valamit, nem engedheti meg, hogy rögtön az első megmérettetésen alul maradjon. Mutatni kell valamit a pártnak és mutatni a koalíciós partnernek. Határozottságot, tudatosságot. Nem állhat a kezdeményezés mellé, mert jól látja, hogy ebből sem a pártja, sem az ország nem profitálhat, csupán a Fidesz. Ezért ő is a demagógia jól bevált eszközéhez nyúl. Ugyanott fogja meg a magyarokat, ahol Orbán is folyton próbálja: a zsebükön keresztül. Ezért épül az ellenkampány a betóduló milliós számú magyarra, akik majd munkanélkülivé teszik a kisembert és a "mi kontónkra" eldöntik a választást, ami persze jól tudott, hogy nem igaz, de most nem ez a lényeg. (Ehhez a témához lásd még Mikola összegyűjtött műveit.) A népszavazást tehát meg kell nyerni- vallja Gyurcsány.
És ahogy Orbánnak semmi sem drága, úgy neki se. Ez tehát egyértelműen belsó politikai stratégiai csata, amelyet - nincs mit tagadni - Gyurcsány nyer meg. Ezzel a feslzínen marad, az MSZP népszerűsége nőni kezd és ez jelenti a fordulatot is, amelynek a vége a 2006-os választás.
matgab 2006. 10. 31. 10:16
Előzmény: #257  Törölt felhasználó
#268
Magyarország 2006, mintha a Rákosi (Róth) korszakban lennénk!...

A rendőri brutalitásról - szóban és képekben
2006. október 30. 18:09

Az első napok bizonytalansága után ömleni kezdtek a küldemények a
Fidesz által az október 23-i rendőri brutalitás bemutatására létrehozott
Dokumentációs Központ címeire. Az üzenetek többsége email, melynek
szerzője saját október 23-i tapasztalatait írta meg nekünk, de egyre
nagyobb számban érkeznek már ismert illetve eddig még nem látott
fotók és videófelvételek is. Ezek első csoportját adjuk most közre,
kiegészítve a személyes beszámolókból összeállított szemelvény-
gyűjteménnyel. Ilyen volt '56 ünnepe - szóban és képekben...
"Jó hangulatú gyűlésből pokol"

"Szemtanúja voltam, hogyan vált a Fidesz szokásosan jó hangulatú
gyűlése egy pokollá." (Gy. M. )

"A műsor alatt állandóan köröztek a helikopterek, alig lehetett valamit
hallani." (W. Á.)

"Pár perc múlva Rákay Philip bejelentette, hogy vigyázzunk, lehetőleg
kerüljük a Deák teret. Csak már ott arra olyan zaj kerekedett, hogy
azok az ismerősök, akik a Deák tér felé indultak, nem hallották. Ez
utólag derült ki. (Sz. J.)

"Semmiféle verbális felszólítást nem hallottam - valószínűleg ha el is
hangzott, azt a durranások zaja elnyomta - arra vonatkozólag, hogy
mit kéne tennem." (N. B.)

"A rendőrség tehát nem 19 óra magasságában támadta meg a
rendezvényről ott maradt, hazamenni nem akaró embereket, hanem
17.55-kor a miattuk hazamenni nem tudókat." (P. Z.)

"A rendőrség tehát nem adott 10 percet a Deák tér felőli embereknek,
hogy a mellékutcákon elhagyják a helyszínt. Különösen felháborító ez
amiatt, hogy a Deák tér felé vezető irányt ők zárták le." (P. Z.)

"Ennyi idő alatt a százezres tömeg semmiképpen nem tudott volna
hazatérni, eloszlani a környező szűk mellékutcákon." (H. Á.)

"A támadás olyan rövid idővel a rendezvény zárszava után történt,
hogy ennyi idő alatt mi a sarokról a Filmmúzeumig jutottunk. Ebből
nyilvánvaló, hogy időt sem hagytak arra, hogy a hazafelé induló
emberár a mellékutakon át levonuljon, vagy hogy észleljük, a Deák tér
felé nem szabad menni, vissza kell forduljunk." (W. M.)

"Ahogy véget ért a székely himnusz, barátaimmal elindultunk az Astoria
felől Dob utcai lakásunk felé, amikor egy rendőri lovasroham majdnem
eltiport bennünket. Ez kb. a rendezvény után történt 5 perccel,
szemben Gergényi állításával, ami azt taglalta, hogy a rendőrök a
rendezvény befejezte után fél órával hatszor felszólították a tömeget a
távozásra, majd beavatkoztak. Semmilyen felszólítás nem hangzott el,
ezt legalább tízen tudjuk egybehangzóan bizonyítani." (B. Cs.)

"Az Orbán-beszéd alatt már egészen a közelben csapódtak be a
patronok. A megemlékezés végeztével elindultunk a Deák-téri metró
megállója felé, mivel az Astoriánál nem álltak meg a szerelvények.
Megdöbbenve láttam, hogy a Károly körúton, szinte mellettem, lovas
rendőrök jönnek. A tömeg ordított, hogy a mellékutcákba is
bevízágyúznak." (S. M.)

"Nem volt egyetlen egy felszólítás sem a támadás előtt. Idő és
lehetőség sem volt arra, hogy békésen menjünk haza, de arra sem,
hogy egymás testi épségét megóvva meneküljünk, ugyanis
megkíséreltünk az öregekbe karolva lassan elindulni az Astoria felé, de
a rendőrök és lövedékeik gyorsabban törtek előre, mint az idős nénikék
és bácsikák menni tudtak. A rendőrség nem oszlatott, hanem
tömörített." (T. L. P.)

"Nem igaz tehát, hogy a rendőrség megvárta, amíg a békés résztvevők
hazatérnek! Erre lehetőség sem volt, mivel a hazaindulókba azonnal
belerohantak oldalról a lovas rendőrök, belekergetve a Kossuth térről
menekülőket, és válogatás nélkül verni, illetve lőni kezdtek." (H. Á.)

"Beszaladtunk az első keresztutcába (azt hiszem, a Gerlóczy utca volt,
egész közel voltunk az Astoriához) , és szaladtunk, ahogy csak a szűk
utcában lehetett. Néhányan átrohantak a parkoló autókon.
Halálfélelmem volt. Féltem, hogy elesem, és agyontapos a tömeg. Meg
akartam állni egy bemélyedésben, de nem mertem, mert mi van, ha
ledobnak egy patront, vagy jön a vízágyú, vagy letaposnak a lovakkal.
Hát kétségbeesve rohantam tovább." (S. M.)

"Mellettem állt egy család, idős 80 éves nénivel, és kérdezték tőlem: Mi
történik, az Istenért, mi történik??" (B.B.)

"Eközben egyre jobban nyomtak minket a tömeggel, nehezen, de végül
eljutottunk a ház bejáratáig, és kopogtunk, kérvén, hogy engedjenek
be. Amikor bementünk, mindenki könnyező szemmel ott állt, vagy ült a
lépcsőn. Sokan sírtak, egy anya aggódott, mert elveszítette a férjét a
rendőrök és a felvonulók között. A kislányuk ott zokogott." (B. B.)

"Alig mentünk pár métert, nem hittünk a szemünknek, némelyikünk le is
merevedett, szemben lovas rendőrök vágtatva belénk jöttek, úgy
ugrottunk félre, és rángattuk a lemerevedett barátainkat, rohantunk a
falhoz. Szerencsére itt volt egy átjáróház, ide nyomultunk be
tömegesen." (W. Á.)

"Álmunkban sem gondoltuk"

"A volt Filmmúzeum magasságában mindenfajta bejelentés nélkül
könnygázgránátokat lőttek felénk és a többi békés, a Fidesz-
rendezvényről távozó ember felé." (N. L.)

"A tömeg békés volt, álmunkban sem gondoltunk arra, hogy hamarosan
minden csatatérré fog változni. Egyszer csak az előttem állók hirtelen
irányt változtatva rohanni kezdtek a házfalak felé. A másodperc
törtrésze alatt megértettem, miért. Szemben velem vágtató lovas
rendőrök tűntek fel, hihetetlen iramban közeledve. (N. N.)

"Megjegyzem, hogy az ellenem is irányuló és testi épségemet
veszélyeztető lövéseket nem indokolta sem dobálás, sem a vélhetően
karhatalmi emberek felé történő bármiféle ellenállás. Semmilyen
erőszakos cselekmény nem zajlott körülöttem a lövöldözésen kívül." (N.
B)

"A Károly körút teljes szélességében tele volt több ezer arrafelé
igyekvő, derűsen beszélgető, hozzánk hasonló jóarcú fiatalokkal,
öltönyös urakkal, kosztümös hölgyekkel. Semmi jel nem utalt arra, hogy
olyan társaságban lennénk, aminek bármilyen törvénybe ütköző
szándéka lenne." (W. M.)

"Hangsúlyozni szeretnénk: ezek a Fidesz-ünnepségről hazainduló,
békés civilek voltak, legnagyobbrészt családok! Idős szülőket,
könnyező nyugdíjas párokat láttunk, sok szülő a könnygáztól köhögő,
fuldokló gyermekét támogatta! És NEM NÉHÁNY járókelő, hanem a
mellékutcákban békésen hazaindult, beszélgető, több ezres sűrű
tömeg lett visszakergetve és kezdett menekülni a kardlapozó lovas
rendőrök és a könnygázgránátok elől." (H. Á.)

"Egy darabig vártunk, ezalatt egy apuka hozta a kisfiát, akinek az
arcára lőtték a könnygázt. Itt is a parkőr segített, vizet adott a
gyermeket megtisztítani." (W. Á.)

"Nem láttam, hogy valaki után száguldoztak volna ezek a pribékek,
kifejezetten, szándékosan szemből belénk rohantak, gumibottal
vagdalkozva. Nem hiszem el, hogy mindenki elmenekült, annyira
hirtelen történt, hisz öregek, gyerekes családok között sétáltunk,
beszélgetve, feltöltődve az ünnep hangulatától. (K. J.)

"Mellettünk idős emberek, kisgyerekes családok voltak, akik békésen
indultak haza. Ijedtünkben visszafordultunk az Astoria felé, de teljesen
tanácstalanok voltunk, hogy merre menjünk tovább. Akkor már több
vérző fejű ember szaladt visszafelé. (V. Y.)

"Velünk volt a húgom kisfia, aki 8 éves, pánikba esett és elkezdett
hányni és sírórohamot kapott. Felkaptam, és rohantam vele visszafelé.
Ekkor észrevettem az egyik ház kapuját éppen bezárni készülő
házmestert és többes erővel bementünk. Nem tudtam, hogy ez egy
átjáróház a hátsó utcára, ahol éppen 2 rendőr ütlegelt egy szemmel
láthatóan hajléktalan és gyengeelméjű embert. Amikor többen rájuk
kiabáltunk, kitessékeltek bennünket." (P.)

"Miután egy zárható lépcsőházban végre ideiglenesen menedéket
leltünk, a visszazáró rendőrök kizárólag az Astoria felé, azaz a tömeg
irányába engedtek bennünket távozni. Tehát minket nem oszlattak,
hanem bántalmaztak, majd - szándékunk ellenére - újra
csatlakoztattak a tömeghez." (B. T.)

"Rohadjatok meg, zászlós gecik!"

"Láttam, amint egy előttem futó fiatalembert fejbe, egy előttem futó
lányt vállon és egy mellettem futó fiatalembert szintén fejbetalált egy-
egy lövedék. Többen elestek közülük, gondolom az ütés és a robbanás
erejétől. Becslésem szerint 80-100-an lehettünk az utcában. Többet
nem néztem vissza csak igyekeztem messze kerülni a lövöldözés
helyszínéről." (N. B.)

"Többször leköptek, megrugdostak, megtapostak minket. Azonosítani
nem lehetett őket, hiszen semmiféle azonosító nem volt rajtuk. Néha
felnéztem és próbáltam a ruhájukon valamit keresni, ami alapján a
későbbiekben esetleg felelősségre lehetne vonni brutalitásukért őket,
de persze nem volt semmi ilyesmi. Az arcuk sem látszott, hiszen
sisakjuk teljesen eltakarta azt. Nem tudom, miért vittek be minket,
hiszen semmit sem csináltunk, bár azt hiszem erre még ott a földön
fekve megkaptam a választ. Mikor még a földön feküdtünk és
szabályszerűen kínoztak minket, hallottam a háttérből egy rádión
keresztül beszélt valaki, talán a csoport vezetőjéhez, hogy még öt
ember kell. Úgyhogy beraktak minket a kocsiba. Gondolom, miután a
rendőröknek nem sikerült azokat elfogniuk, akik valójában részt vettek
a rendbontásban, úgy gondolták, hogy pár hazafelé sétáló fiatalon
vesznek elégtételt minden őket ért sérelmen és bűnbaknak jó lesz
bárki, aki akár csak a közelben sétál." (S. V.)

"Mielőtt rám került a sor, az előttem szaladó nőt verte vélhetően
ugyanaz a rendőr, aki később engem, teljes erőből, fennhangon
szidalmazva (pl. rohadék). A balra, mögöttem futó nő, akit
felsegítettünk, hisztérikus halálfélelmet élt át. Az előttünk lévő rendőrök

(be voltunk kerítve) két embert a falhoz szorítottak, és ott verték őket
szünet nélkül." (B. T.)

"Három ütést kaptam. Egyet a fejemre, ez lecsúszhatott, mert a
zúzódás mára már alig látszik, egyet a hátamra, mely nagyon csúnya
zúzódást okozott, de a vastag csont szerencsére kibírta, a harmadik a
jobb kezem középcsontját eltörte. Lábon mentem el a Péterffy
kórházig, mert a mentőknek nem volt rám kapacitása. A hivatalos verzió
szerint természetesen megbotlottam és elestem, de mindenkinek
megmondtam a kórházban, hogy valójában mi történt, csak arra kértem
őket, hogy ennek ne legyen papíron nyoma." (T.)

"A Vas utca sarkánál álltunk, mikor távolról egy - azt hiszem könnygáz -
lövedék nyakon talált, először a fülemet érte, aztán végighorzsolta a
jobb nyakam és végül a jobb vállamon okozott kisebb vérző sérülést.
Nem mentem kórházba vele, az egyik barátom orvos, és amit kellett,
megtett ott a helyszínen. Semmiféle zavargásban nem vettünk részt."
(P. L.)

"A férfi szájából dőlt a vér, kitapogatta a fogait, megvoltak. Az állkapcsa

jobbra mozdult ki egy könnygázgránát becsapódásától." (T. N.)

"Amikor a körút kiürült és levonultak a lovas rendőrök is, néhányan a
kapualjból ki akartak merészkedni, illetve megkérdezni az utcán
álldogáló kisebb rendőri csoportot, hogy most mit tegyenek. A rendőrök
válasz helyett berugdosták az ajtót (kifelé nyílt, mivel szétment a
zsanérzata) és azt üvöltötték, hogy "rohadjatok meg bent, zászlós
gecik!" (K. J.)

"A Kecskeméti utcában sétálva találkoztunk egy fiatal házaspárral, akik
mondták, hogy ne nagyon menjünk tovább, mert előrébb magukból
kivetkőzött "rohamrendőrök" járókelőket ütlegelnek és vernek. Ekkor
mi megfordultunk és a Kálvin tér felé vettük az irányt. Hátranézve
láttam, hogy rendőrségi furgonból "rohamrendőrök" rohangálnak ki, és
válogatás nélkül ütik, verik és kergetik a gyanútlan járókelőket. Ekkor
fordultunk be a Magyar Étterembe, ahol meg szerettük volna húzni
magunkat a fenyegetően közeledő brutális "rendőröktől". Már épp üres
asztalt kerestünk, ahol vacsorázhatnánk, mikor 8-10 "rohamrendőr"
üvöltve berohant az étterembe és következőket
üvöltötték: "Szétverjük a fejeteket, rohadt szemetek!" Ekkor elkezdtek
válogatás nélkül gumibottal verni szinte mindenkit. B. N-t és engem
3 "rohamrendőr" beszorított egy sarokba, ahol túlnyomórészt külföldiek
vacsoráztak, és vérbenforgó szemekkel - szinte önkívületben -
üvöltözve gumibotokkal vertek kettőnket. A barátnőmet magam alá
húzva védtem a testemmel, miközben a 3 "rohamrendőr" teljes erőből
gumibottal verte a karomat, hátamat és fejemet. Körülbelül 20-30 ütést
kaphattam, a fejbőröm 4 helyen felszakadt, koponyacsonttörést
szenvedtem, a bal kezemen lévő mutatóujjam szilánkosra tört, az
alkarom a fejem és a hátam pedig tele van zúzódásokkal. A barátnőm
hátát is súlyos zúzódások borították és Ő súlyos lelki sérüléseket is
szenvedett. Rajtunk kívül az étteremben több vendéget és személyt is
megvertek. Ezután a borzasztó és felfoghatatlan "rendőri" lincselés
után a "rohamrendőrök" az étterem tulajdonosnőjét gázsprayvel
lefújva távoztak." (Sz. Z.)

"Az eset brutalitása felfoghatatlan, sérüléseim 8 napon túl gyógyulóak.
A munkámat sérüléseim miatt ellátni nem tudom, és 2 gyermekem
nevelése is komoly nehézségekbe ütközik. Kéz- és fejsérüléseim
további kezelésre szorulnak, ami nagyon sok idő- és pénzáldozattal jár.
(Sz.)

"Erre egyszerre megindult felénk egy nagy csapat rendőr és elkezdtek
köveket hajigálni felénk. Az én fejemet majdnem eltalálta egy kő,
szerencsére apukám eltolta a fejem. Én úgy megijedtem, hogy
odaszaladtam az egyik Hír TV-s riporterhez és kérdeztem, hogy
csináltak-e erről felvételt, ő azt mondta mindent megörökítettek. Rá két
percre odalőttek közénk egy könnygáz töltényt, amelyik egy néni
oldalában végződött." (M. E.)

"Az idős, szívbeteg, 45 kilós apámnak két lépésről fújta az arcába a
gázt a rohamrendőr! Nekik háttal fordulva arcunkat fedezve próbáltunk
a fal mellett menekülni. Ekkor jelentek meg a vízágyúk, melyek zöld
festékkel lőttek minket." (M.)

"A mellettem álló asszony kapott egyet, én éppen kiestem a
vagdalkozás ritmusából. Sírva, köhögve, fulladozva álltam, nem
akartam hinni a szememnek. Mellettem egy asszony szaladt három
gyermekével, sálat, zsebkendőt kapkodva elő, nagy haraggal kiáltotta:
Az én gyerekeimnek nincsen símaszkja!" (V. J.)

"Engem menekülés közben halántékon talált egy könnygázlövedék,
felszakadt a szemöldököm és bedagadt a fejem a lövés tájékán. Egy
mentős látta el a sebemet, de a kórházba szállítást nem vállaltam, mert
ha felveszik az adataimat, akkor akár bíróság elé is állítanak, ezért nem
mertem feljelentést sem tenni, mivel a példa mutatta, hogy a korábbi
esetekben is pusztán a rendőrök vallomásai alapján ítéltek el
demonstrálókat." (B. Cs.)

"Egy nő sírva, üvöltve rohant végig, azt kiabálta zokogva: "Meglőtték a
gyerekemet!", más menekülők is elmondták, hogy a mellettük levőket
lelőtték (mint kiderült, ezek a gumilövedékek voltak), véres fejjel
fekszenek a földön, brutálisan verik ott az embereket." (H. Á.)

"Ekkor történt, hogy a rendőrök utolértek, és kérdezés nélkül ütöttek,
rúgtak, sprayztek, akit értek. Ekkor láttam, hogy egy jólszituált
középkorú férfit "levert" a rendőr hátulról gumibottal, ő lerogyott, és
két-három rendőr már rugdosta is a földön fekvő férfit! A FEJÉT IS!
Segíteni nem lehetett, próbáltunk menekülni, de nem volt hely. Ekkor
láttam azt is, hogy egy középkorú nőt arcon fújtak sprayvel körülbelül
30 centiről. És ekkor éreztem egy hatalmas erejű ütést a fejemen
hátulról! Ekkor elkezdtem futni társaimat hátra hagyva ki a rendőrök
elé az úttestre, mivel csak ott volt hely. Futhattam vagy száz métert,
mire észrevettem, hogy vérzek, de sok időm nem volt gondolkodni, hisz
az úton hatalmas robajjal végigvonult a lovasroham, én meg
berohantam a Dob utcába, ahol már inkább nyugodt sétával vonult a
tömeg, az előbbi pánikkal teli meneküléshez képest." (N.)

"Természetesen semmilyen ellenállást nem tanúsítottam, elindultam a
fal felé, amikor hátulról az egyik rendőr nekilökött a falnak úgy hogy 8
napon túl gyógyuló sérülést szereztem, amit több öltéssel kellett
összevarrni. Az intézkedésnél "buzi kis köcsög" volt a megszólításom.
Amikor felhívtam a feleségemet hogy értesítsem a történtekről,
kicsavarták a kezemből a telefont, majd egy fémbilincset duplán a
csuklómra szorítva, beszállítottak a Gyorskocsi utcába." (L. G.)

"Gyalogos rendőrök szaladtak felénk és mint a marhákat, összetereltek
egy helyre bennünket majd a közeli kis utcába kísértek. Mikor
elindultunk a kapualjban várakozott még egy személy, aki semmit sem
mondott és semmit sem csinált, de mégis egy rendőr aljas módon
hátulról leütötte úgy, hogy ez az úriember azonnal összeesett és
semmilyen életjelet nem adott!!! Megijedtünk, hogy talán meghalt és
azonnal odamentünk hozzá, hogy megnézzük, mi történt vele. A
barátom rögtön lehajolt hozzá és megnézte, van-e pulzusa, él-e még,
én kiabáltam a rendőrökkel, hogy hívjanak mentőt, de a rendőrök (több
is) azt mondta, idézem: "mi nem ezért vagyunk itt", "ez nem a mi
feladatunk", "felőlem meg is pusztulhat". (B. T.)

"Az illető meglátva a kokárdámat, amelyet nem vettem még le, mivel
azzal is az 1956-os ünnepet szerettem volna kifejezni miközben virágot
és gyertyát helyezek el egy megfelelő helyen (a Kossuth téren
szerettem volna, de ott nem lehetett, így a Múzeum körút padkájára
esett a megtiszteltetés), így szólalt meg: "Ez is fideszes elvtárs". (S.
Zs.)

"A rendőr ráparancsolt, hogy vissza a járdára: a srác elindult a járda
felé, közben hátranézett majd beleütközött egy Demszky-oszlopba. Ezt
a pillanatot használták ki leteperéséhez. Minden oldalról 8-10 rendőr
rugdosta a földön fekvő embert, gumibottal verték, majd a bordáit
kezdték ütni a gumibot végével. Két képet tudtam csak készíteni, a
második képnél leguggoltam hogy le tudjam fotózni az arcát, de ekkor
a fotó elkészítését könnygázzal jutalmazták számomra, ezért vannak
cseppek a lencsén." (Sz.)

"A rendőrség nem a rend védelmében lépett fel"

"A "szolgálunk és védünk" magyar rend őrei senkit sem igazoltattak,
semmit nem kérdeztek, hanem azonnal nekiláttak békés magyar
állampolgárok államilag finanszírozott és megrendelt lincselésébe." (Sz.
Z.)

"Számomra borzasztó és megdöbbentő, ami történt, mivel
végigcsináltam Erdélyben a forradalmat és a márciusi eseményeket
(ezért kellett elhagynom hazámat), de ilyen brutális népverést még a
hírhedt szekusok sem tudtak produkálni, mint a saját nyelvünket
beszélő magyar rendőrök, akik az emberek adójából kapják a
fizetésüket. Számomra olyan lelki törést okoz a Magyarországon
kialakult válság, hogy még a munkámat sem tudom tisztességesen
elvégezni, és azt fontolgatom, elhagyom az országot, ha nem oldódik
meg a posztkommunista diktatúra eltávolítása." (F. J.)

"A rendőri egyenruhát viselő személyek magatartása nem a
rendteremtésére irányult, hanem arra, hogy lehetőleg minél több
embernek a lehető legsúlyosabb testi sérülést okozzák, sőt az
emberölésének a szándéka sem zárható ki részükről." (B.)

"Személyes tapasztalataim alapján meggyőződésem, hogy
indokolatlanul, brutális eszközökkel, kizárólag a békés tömeg
hergelésének céljából cselekedett a rendőrség." (B. Z.)

"Az események mozaikjait összerakva az a benyomásom, hogy a
hatalom előre megfontolt szándékkal támadtatott meg minket a
rendőrséggel. Tudták, hogy az igazságukat bizonyítani akaró emberek
ott fognak maradni némán tiltakozni, és tudták azt is, hogy a
képernyőkön nem fognak látszódni a tisztes arcok, az igényes
öltözékek, a békés ácsorgás, csak az, hogy több ezer ember áll
szemben a rohamrendőrökkel. Több ezer, aki előtte a Fidesz
rendezvényén volt. És rajtuk keresztül százezreket, milliókat lehet
megfélemlíteni. A saját lelkiismeretem diktálja a kérdést: azzal, hogy
nem hagytam magam megfélemlíteni, és ott maradtam, jót tettem-e az
ország erkölcsi megtisztulásának és az igazság kiderülésének vagy
inkább őket segítettem aljas szándékaik elérésében?" (W. M.)

"A történtek kapcsán az a véleményem alakult ki, hogy itt a rendőrség
nem a "rend" védelmében lépett fel, hanem az "állam" védelmében
(azaz pontosan fogalmazva: "állam védelmi hatóságként"), vagy még
inkább a kormány védelmében (az ilyet pedig "magánhadseregként"
szokás definiálni)." (G.)

fidesz.hu
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 09:55
Előzmény: #265  Törölt felhasználó
#267
Pénznyelő,

Túl elnéző vagy vele szemben, mint ahogy én is a másikkal:-)
Túl könnyű feladat kivárni azt a pillanatot, amikor egyet hátralépve, majd rányomnak mindent. Feltételezem, ha idővel jobb népszerűségi mutatókat hoz még csak meg sem fognak válni tőle, számomra ez megengedhetetlen. Egyébként ha a bal oldal nélküle nem tud megküzdeni ezzel a válsággal, akkor nagyon lenullázta magát.
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 09:36
Előzmény: #264  Törölt felhasználó
#266
Szia, conqui!

Már hiányoztál az elmúlt napokban.:-)
Volt idő mikor én is így gondoltam, hogy mindkét oldalnak meg kell tennie ezt az engedményt. Nagyon szeretné a baloldal legalább annyira gyengíteni a másikat, mint amit neki Ferencünk elvesztése jelenthet.
Csakhát Ferencünk 2004 decemberében szemenköpött 5 millió magyart, idén megtette ezt a másik tízzel. Na jó legyen csak 9, mert feltételezem van legalább 10% (1millió) tisztánlátó aki már akkor tudta, hogy tudta mindent negatív előjellel kell érteni.
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 09:28
Előzmény: #262  Törölt felhasználó
#265
Nem néztelek le, eszembe se volt, csak ellentmondást véltem felfedezni e cikk és korábbi mondandód között. De most örömmel veszem, hogy mégsem vagy annyira földhözragadt:)
"A cikk rávilágít sok hibára, mindkét oldalon."
Ezért is jó a cikk. Én azt gondolom, hogy hibázni lehet, mert ilyen a demokrácia. Igen, ez furcsán hangzik, de gondold végig. Egy diktatúrában nem lehet hibázni. A demokráciában lehet. Ez különbözteti meg a kettőt.
Ezért nem kell egy hibáért alapjaiban szétverni az egészet. A hibáért a demokráciában is megvan a megfelelő büntetés (csökkent népszerűség, elvesztett önkori választások, egy nyugodtabb környezetben de még a 2010-es választások előtt valószínűleg lecserélik, ha nem, akkor kell megbuktatni, aki akarja stb. stb. - ezek a demokrácia eszközei).
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 08:47
Előzmény: #263  Törölt felhasználó
#264
"Ha a magyar ellenzék valóban meg akar szabadulni Gyurcsánytól, talán előbb meg kéne buktatnia saját vezetőjét" - zárja írását a The Economist. "
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 01:05
#263
Volt egy nagyon jó cikk róla, ma olvastam, de most sehol nem találom. Ha esetleg valaki belefutott és emlékszik hol, linkelje be. Szerintem az is kötelező olvasmány.:-)
Törölt felhasználó 2006. 10. 31. 00:42
Előzmény: #257  Törölt felhasználó
#262
Penznyelő,

Ennyire azért ne nézzél le. :-)

Azért linkeltem be a cikket, amiket te is leírtál. Ha észrevetted nem vagyok egy állásponton azokkal, akiket "randalírozóknak" neveztek. Bár nekem is van egy limit, akár én is kockakövet ragadnék, ha az orrom előtt vernek össze ész nélkül véleményem szerint ártatlan embereket. Szóval erről ennyit.

Akik itt vitatkozunk, nem hinném, hogy demokrácia ellenesek, csak másban látjuk a sérelmeket. A cikk rávilágít sok hibára, mindkét oldalon. (szerintem, bár lehet már azt látom amit szeretnék.)

Orbánról. Ha figyelted a nyilatkozatait, csak a hiteltelen kormányt akarja megbuktatni. Nem előrehozott választásokat akar. Hülye lenne Ő végigverni az embereken a megszorításokat. Sőt hátrébb lépett egyet, és azt mondta, a szocialisták olyan kormányt alakítanak amilyet akarnak. Persze így is nagyot szívnak, mert ő viszik el a balhét, de erkölcsileg helyreállhatna a rend, és ha valóban két év elég lenne, marad másfél évük elfeledtetni a dolgokat.
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 23:14
Előzmény: #258  Törölt felhasználó
#261
AKS. Mert kiváncsi voltam. Mert közelről akartam látni, mi történik, hogyan zajlik. Én már csak ilyen vagyok, amúgy is minden fontos eseménynél végigjárom jobbtól balig az összes újságot a weben, de ha még ott is vagyok...

Ez amúgy nagy igazság volt:
"értelmes emberekből is randalírozók lesznek..."

Ha én kinyírom azt, aki tegnap ellopta a mobilomat, akkor én sz@rabb ember vagyok a tolvajnál...
Azt teszik, amin fordított helyzetben a legnagyobb mértékben fel vannak/lennének háborodva.

Topik gazda

laurion
laurion
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek