Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 10. 26. 12:26

OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon  

Kezd elegem lenni abból a néhány "egész nap a neten lóg és kizárólag politikai fórumokba írogat (mindeközben nem értem miből él)" típusú emberkéből, aki szétcseszi az összes fórumot a teljesen elfogult, pártos, minimálisan sem objektivitásra törekvő irományaival, és leugat mindenkit aki meg mer szólalni pl a hétfői eseményekkel kapcsolatosan.



Azt látom, hogy soha nem látott, feltehetően klón nickek sokaságával osztják az észt, és próbálják ezzel a saját véleményüket domináns, a többség véleményeként feltüntetni.



Nem tudom elhinni, hogy enniyre sötét legyen a legnagyobb netes gazdasági fórum törzsközönsége. Nem tudom elhinni. siralom.



Megkérnék mindenkit, hogy az okt 23-i eseményekkel kapcsolatosan írjon egy rövid véleményt, csak EGYet, felesleges beregelni több tucat új névvel, mert eddig nem látott nevek hsz-ai engem pl. nem fognak érdekelni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 23:03
Előzmény: #259  Törölt felhasználó
#260
Na ne már Cetas, te vagy játszod a hülyét, vagy nem tudsz színészkedni. Más eset nincs:)
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 23:02
Előzmény: #257  Törölt felhasználó
#259
Pénznyelő, jobb lenne, ha nem keltenél gyűlöletet a zsidóság ellen. :(((
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 22:42
#258
Matgab et al:

Nem értem, miért közösködtök randalírozókkal - a rendszer messze nem tökéletes, de az erőszak akkor is csak azok fegyvere marad, akik másképp nem tudják meggyőzni a többieket. Logikus, hogy kisebbségben vannak a véleményükkel. Azért is meglepődtem, mert eddig a "fegyvered" a szó és a meggyőzés volt. Sztem jó dolgokat írogatsz, nekem legalábbis érdekes... Antal inkább a képzésben jeleskedett volna, hogy ne legyen ilyen sok ember az országban, aki nem tud mit kezdeni az új helyzettel. A multimilliárdosok közül páran valóban az előző rendszerből átmentett kapcsolatokból lettek azok - de a többség nem. Ja, vagy a szerencse is közrejátszott? Hát ja. Ilyen lett a rendszer. Kapitalizmus van. Akinél a lé, sok mindenben dönt. (Lásd Spade "pénzgravitációs" tétele a törvények hajlításáról. Találó kijelentés.) Szóval c'est la vie. Ehhez kell alkalmazkodni - de lehetőleg erőszakmentesen. Most akkor vagy elítéled és üresfejűnek tartod a komformizmust (és a konzumerizmust), vagy "lemásolod". Sztem ebből az "amerikaszarságból" is át lehet venni jó dolgokat, nincs fehér meg fekete harca. Szóval rendőri túlkapások voltak, ki kell vizsgálni - punktum. Én akkor sem védeném azokat, akik (látva, hogy elfajultak a dolgok) maradtak az élvonalban, élbolyban. Nyilván nem mindenkinél volt utcakő, de ahogy mondani szokás: ahol fát vágnak, hullik a forgács. Nem értem, miért akartak a "gyöngyök" korpa közé keveredni. Netán azt hitték, homlokukra van írva: bulizni jöttem, nézelődni, nem akarok törni-zúzni. (Majd árulj Matgab ilyen pólókat a köv. esemény előtt, hátha jót teszel vele mindenkinek. Nov. 4-én is lehet ilyesmi, csak kisebb...)

Pénznyelő:

ez szép volt. nem értem viszont, miért mentél ki... gondolom, mindenkinek tiszta volt, hogy balhék lesznek. én úgy tüntettem a balfékek és a balhék ellen hogy otthon maradtam. sztem elb...ott egy ország az, ahol nem lehet tisztességesen ünnepelni egy primitív kisebbség miatt - ezért 1et is értek a 6ározott rendőri fellépéssel, az egyedi eseteket, túlkapásokat meg szépen rendben vizsgálja ki az ügyészség...

Te miért mentél ki? Kíváncsiságból? Vagy hogy megadd a tiszteletet '56-nak? (mondjuk eleve a forradalom is igen érdekes volt... Nagy Imre mint reformkommunista, stb. )

sztem a Fidesz-vezetőség egyre gerinctelenebb. undorító, hogy még az átkosban "megszokottnál" is pofátlanabbul manipulálnak. Kósa Lajos igazán csinálhatna már palotaforradalmat OVI ellen... végre lehetne egy normális ellenzék, és akkor tényleg 20 évre fidesz-kormány lenne - meg valszeg normális fejlődés, ehh, elb...ott egy ország ez. (a gazdák meg termeljenek végre eladható terméket)

irgumburgum. el van nagyon b...va ez az ország. értelmes emberekből is randalírozók lesznek... ejjjejj...
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 22:34
Előzmény: #255  Törölt felhasználó
#257
A mai napi termésére élen matgab döbbenetes zsidófóbiájával és cionista összeesküvéselméletével, nem kívánok reagálni. (a zsidóság egy miatt valóban nagy és irigyreméltó, hogy sikerült olyan emberekkel mint matgab elhitetni, hogy valóban ekkora hatalmuk van - pedig ők is csak emberek).

Foldhözragadt viszont jó nyomon jár (nem tudom, hogy végig is olvasta-e a cikket, vagy csak a címe miatt linkelte be, de a cikk így egészében nem pont azt támasztja alá, amit eddig itt képviselt - inkább valami olyasmit, amit pl. én is tettem).

"A magyar jogállam vesztésre áll, ami nem is csoda. Sem választott vezetői, sem a megvédésére szakosodott hatóságok, sem az iránta elkötelezett értelmiség nem siet a segítségére. Ha ez nem változik meg sürgősen, 2006 ősze nem múló epizódként, hanem egy tragikus fejezet nyitányaként vonulhat be az ország történetébe."

Pont ez az, amit a cikkíróval maximálisan egyetértve szeretnék elkerülni. És a cikkel szintén egyetértve valóban nagy pl. értelmiség felelőssége, mert valóban a demokrácia, a jogállam a tét. Az nem demokrácia és nem jogállam, hogy az lesz, amit néhány ezer kődobáló akar az utcán. Itt a nagy tévedés. A normális jobboldalnak, a jobboldali értelmiségnek is el kellene határolódnia ettől. Mert - és ez is sokszor elhangzott már itt - két különböző szintű dolgokról van szó. Egy dolog amit Gyurcsány tett és a másik dolog, ami most az utcákon zajlik.
- Gyurcsány elkövetett egy rettentő nagy politikai hibát. Politikai. Mert az, hogy egy politikus hazudik, pont annyira nyilvánvaló, mint hogy egy reklámnak sem dőlök be. Az, hogy ezt elismerve lebukott, az a politikai hiba. Nem az, hogy hazudott. Kár álszenteskedni. Hanem az, hogy ez pofátlannak tetsző anyagban kiderült. Ezért ő megérdemelné, hogy megbukjon - politikailag. Ez nem sikerült, mert Orbán nem ott küzdött, ahol kellett volna, illetve nem mindig ott és úgy, ahogy kellett volna. Azért ne feledjük, az önkori választást megnyerték keményen - ez politikai győzelem egy demokratikus csatában.
- És a másik, ami az utcán most zajlik. Nem a tüntetőkkel van a baj. Hanem azzal a néhány ezer emberrel, ami miatt veszélybe került a demokrácia. Mert ezek az emberek hozzájárultak ahhoz, hogy az értelmes ember is indulatba jöjjön, kellett persze ehhez a rossz csatatéren küzdő felülről támogató "vezér" is. A kettő együtt, szemmel láthatóan durvítja a helyzetet. De ez a "harc" nem demokratikus. Gondold végig. Oké, tegyük fel, megbukik Gyurcsány. Sőt. Új kormány lesz, nem is baloldali (most mindegy, hogy közös szakértői, vagy előrehozott választások, mindegy). Tegyük fel Orbán lesz a miniszterelnök (de mindegy is hogy ki). És egyszer hibázik (mindig mindenki követ el hibát), vagy egyszer népszerűtlen intézkedést hoz. Akkor mi lesz? Akkor a másik oldal megy a mostani események felhatalmazásával követ dobálni az utcákra és annak a kormánynak is mennie kell? És akkor ezentúl a magyar demokrácia a Kossuth téren zajlik? Nem a szavazóurnákban az előre lefektetett szabályok szerint, hanem az utcán. Az nyer, aki erősebben és messzebb dobja az utcakövet, aki több autót gyújt fel, aki jobban szétveri a kőrúti kirakatokat, stb. stb. Biztos, hogy ezt akarjátok? Egyszerűen ennek az egész zavargás ügynek nem lehet az az üzenete, hogy minél nagyobb balhé kell, akkor kormányt is lehet buktatni...

És a cikk is erről szól (kár, hogy valószínűleg földhüzragadt sem értette meg).
mezuska
mezuska 2006. 10. 30. 21:15
Előzmény: #255  Törölt felhasználó
#256
Ahelyett hogy rágják itt a gittet nézzéket hogy a gazdák miért tüntetnek!!
atv, tudom hogy nektek komcsi, de amit most mondabak értelmes.
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 21:10
#255
link Szerintem érdemes elolvasni.
csuloktata 2006. 10. 30. 20:13
Előzmény: #234  mezuska
#254
A jelvény.

Az az érzésem, hogy a hatalom oldaláról úgy gondolják az emberek a nyilatkozataikat 20 percig képesek fejben tartani. Tátott szájjal bólogatnak, s várják a nagy emberek kinyilatkozásait.

Mi a tény?
A rendőrségi tv alapján a rendőr bármyilyen ruháján köteles viselni a azonosítóját.
A 20. § (1) A rendőrt az intézkedés során az egyenruhája és az azonosító jelvénye vagy a szolgálati igazolványa igazolja.

Ezzel szemben mit hallunk?
A jelvény viselése a bevetési ruhán nem kötelelező.
A jelvényt viselték, de a gyenge konstrukció miatt leesett.
A jelvényt a tüntetők verekedés közben letépték.
A jelvény viselése kötelező, nem volt központi utasítás ez alóli mentesítésről.
Központi utasítás volt az azonosítók eltávolásítása.
Tehát a jelvény kötelező viselése nem kötelező az országos rendőrkapitány utasítása alapján, ezért nem viselték a rendőrök, így azok leestek, majd a tüntetők letépték, az országos kapitány nem ismeri ezt a rendelkezést (csak a budapesti), ezért nem ellentétes a rendőrségi tövénnyel.

Mindez egy hét alatt.

Minden világos. Tiszta vizet öntöttünk a pohárba.
Az a jó, hogy akit nem vertek hülyére, azt totál debilnek nézik.

Még egy kérdés? Miért kellett csuklyával és a jelvény üggyel a teljes anonimitást biztosítani a rend "őreinek"?

Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 18:13
Előzmény: #251  matgab
#253
Még egy elgondolkodtató dolog, amire szerintem nehéz felkészülni: Mi történik, ha pl. komolyabban megsérül egy ilyen "álrendőr" (benne volt a pakliban). Azt orvoshoz kell vinni. Biztosan vannak lojális orvosok is, dehát arra várni, hogy a "megfelelő" mentő érjen oda, holott a közelben egy másik, nem kis kockázat.

Jelvényekre visszatérve, nem "nagy számban", hanem senkin nem volt. Vagy van olyan fotó, ahol bárki viseli?
matgab 2006. 10. 30. 18:01
Előzmény: #251  matgab
#252
Ez a Gergényi meg egy nyomorék patkány, aki nyakig benne volt korábban az olajmaffiában...
A Demokratában korábban hónapokig cikkeztek róla...És ha jól emlékszem amikor megyei rendőrfőnök volt, volt néhány gyanus rendőröngyilkosság is az ő idejében...
matgab 2006. 10. 30. 17:58
Előzmény: #249  Törölt felhasználó
#251
Bár nehezen elképzelhető, de én a következő módon tudom elképzelni:
1) A bevetési csoportokat rádión irányítják, tehát nem kell egymással hangosan kommunikálniuk...
2) a magyar alakulatoktól elválasztva esetleg egy "bizalmi" sorral...
Bár nem voltam ott, de szerintem a rendőri egységek egymással csak a parancsnokaikon keresztül kommunikálnak, így a közvetlen lebukás esélye kicsi...
3) Az azonosítók eltüntetése pedig pont ezt a célt szolgálná, hogy ne lehessen a "nem rendőri erőket" kiszűrni...

Én nem voltam ott ergó nem hallottam, ahogy beszéltek, de a kamerák előtt néma rendőrök verték azokat az embereket, akik már hangosan kiabálva könyörögtek fekve, hogy hagyják már abba...Szerintem legyen a magyar rendőr akármilyen ilyet azért nem kezd el csinálni, hacsak nem mások példáján "okkul"...Tömegpszichózis.
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 17:35
Előzmény: #248  Törölt felhasználó
#250
"majdnem jó, de szerintem nem bennem más gondolatok merültek fel..."

Miért, közöttük nincsenek fasiszták?
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 17:29
Előzmény: #245  matgab
#249
matgab
bár szívemből szólsz sokszor :)), a lentieket nem igazán értem. vagyis hogy értem csak azt nem, hogy miként lenne kivitelezhető egy ilyen akció a kormány részéről. könnyen utolérhető lenne, szinte kivitelezhetetlen.
fikció, bár van némi realitása. ha világosabban fogalmaznál ........
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 17:26
Előzmény: #245  matgab
#248
Matgab: a 4. pont számomra egyelőre szóbeszéd.Nem voltam szemtanúja, és egyelőre felvételeket sem láttam arról, hogy nem magyarul (egy korábbi hozzászólás szerint héberül) beszéltek volna a rendőrök.
Feltételezem komoly botrány lenne miatta, ha kiderülne mégis valós. Ahhoz, hogy ilyen emberek a rendőrökkel együtt dolgozzanak, elkerülhetetlen, hogy erről maguk a rendőrök tudomást ne szerezzenek. Nem hinném, hogy mindegyikük annyira lojális a jelenlegi kormányhoz, hogy ezt elhalgassa, így ez miatt óriási a rizikófaktor.

1-es pont. Számomra inkább a tv székházas dolog a vitatható. Az volt inkább megrendezve, hogy lássa ország világ milyen brutális ez a "csöcselék". Gyurcsány a kórházban tett látogatásakor elcsukló hangon mondta, hogy ezek az emberek nem ezt érdemelték. Vagy nagy színész, vagy a saját felelősségét érezte meg benne.
matgab 2006. 10. 30. 17:20
Előzmény: #246  Törölt felhasználó
#247
majdnem jó, de szerintem nem bennem más gondolatok merültek fel...
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 16:42
Előzmény: #245  matgab
#246
Kinek mi jut ezekről eszébe ?

Nekem a fasiszták jutnak erről az eszembe.
De bevallom, rossz az asszociációs készségem.
matgab 2006. 10. 30. 16:25
Előzmény: #244  Törölt felhasználó
#245
Alain,
Amerikában az alapító atyák pontosan ezért tették alkotmányos joggá a fegyverviselést, hogy az emberek egy esetleges önkénytől meg tudják védeni magukat, hazájukat, demokráciájukat.

Ezért indult be a Bush féle kormányzat a fegyverviselés korlátozására, illetve a kampány a fegyverek korlátozására és ezért kap minden lövöldözés ekkora nyilvánosságot, hogy előkészítsék a terepet ennek korlátozására...

Különben marad az utcakő, a modern fegyverek ellen...
Ezek után azt kívánom a buta rendőröknek, hogy éljenek itt az országban gyf regnálása alatt és saját demonstrációjukat is a többi rendőrtársuk oszlassa fel...

Még valami:
Kinek tűnt fel rajtam kivül, hogy a rendőrség:

1) nem a magyarországon megszokott módszerekkel küzd, (lásd a TV előtti bénázás) hanem inkább azzal a módszerrel, ami az Izraeli kommandósbevetésekre jellemző a palesztínok ellen,

2) nem a magyar rendőrség által alkalmazott fegyverekkel küzdöttek,
3) nagy számban azonosító szám nélkül

4) a magyar beszédre több ízben nem reagálva cselekedtek (hiába adta meg magát már a tüntető)

5) vadi új felszerelésben...

Kinek mi jut ezekről eszébe ??
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 15:54
Előzmény: #242  Törölt felhasználó
#244
Mokuka!
A demokrácia hajójáról volt szó!
Ez már a félreértések, félrehallások kavalkádja.
Lehet , hogy Gyurcsány és Orbán barátok, csak mi valamit félreértettünk?
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 15:50
Előzmény: #237  Törölt felhasználó
#243
"
link

Mielőtt bárki leszólna felhívom minden tisztelt fórumozó különösen mokuka figyelmét hogy a cikket nem én írtam és csak belinkeltem érdekesség ként. BuySell"

A WSJE "bölcsen" hallgat a problémák gyökeréről.
Esterházy Péter szerint az őszödi beszéd "szenvedélyes felhívás volt a brutális őszinteségre".
Így az amerikaiaknak fogalmuk sincs, miért tüntetnek...
Ennyit a hiteles tájékoztatásról...
Törölt felhasználó 2006. 10. 30. 15:44
Előzmény: #239  Törölt felhasználó
#242
Jules2 az első értékelhető hozzászólásod volt az elöbbi:))
ha jól értem a szavaid, Kövér a helyén van....meg kell fúrni a csaló bandát...hosszú volt az út de mostmár a jó oldalon vagy:))
BuySell 2006. 10. 30. 15:43
Előzmény: #239  Törölt felhasználó
#241
Jules az is jó hasonlat :)

Topik gazda

laurion
laurion
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek