Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 10. 26. 12:26

OKT 23. - egy fórumozó csak egy véleményt írjon  

Kezd elegem lenni abból a néhány "egész nap a neten lóg és kizárólag politikai fórumokba írogat (mindeközben nem értem miből él)" típusú emberkéből, aki szétcseszi az összes fórumot a teljesen elfogult, pártos, minimálisan sem objektivitásra törekvő irományaival, és leugat mindenkit aki meg mer szólalni pl a hétfői eseményekkel kapcsolatosan.



Azt látom, hogy soha nem látott, feltehetően klón nickek sokaságával osztják az észt, és próbálják ezzel a saját véleményüket domináns, a többség véleményeként feltüntetni.



Nem tudom elhinni, hogy enniyre sötét legyen a legnagyobb netes gazdasági fórum törzsközönsége. Nem tudom elhinni. siralom.



Megkérnék mindenkit, hogy az okt 23-i eseményekkel kapcsolatosan írjon egy rövid véleményt, csak EGYet, felesleges beregelni több tucat új névvel, mert eddig nem látott nevek hsz-ai engem pl. nem fognak érdekelni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 22:40
Előzmény: #139  Törölt felhasználó
#140
Kanyisz: biztos, hogy nincs értelme:)
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 22:17
Előzmény: #137  Törölt felhasználó
#139
penznyelo!

Csodálom, hogy van még erőd érvelni, de biztos vagy benne, hogy van értelme?

Akikkel vitatkozol többségükben agitprop szemléletűek. Tök mindegy mit írsz le, keresnek egy más megközelítést, hogy az eleve eldöntött igazságot megvédjék.

A szavak és a tények lassan elveszítik értelmüket.
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 21:26
Előzmény: #137  Törölt felhasználó
#138
Pénznyelő: Sok szempontból igazad van, nem is akarok veled vitatkozni erről.
Viszont engem cseppet felháborít, hogy törvényes egy békésen demonstráló csoportot átminősíteni randalírozó tömeggé azáltal, hogy néhányszáz fős valóban megfékezendő csoportot beleterelnek a tömegbe. Ezt a számosságban még mindig békés tömeget törvényesen és "mértéktartóan" oszlatják.
Hogy törvényesen lövik ki egy ember szemét.
Hogy törvényesen lezárják a Kossuth teret, és másnap (vagy két napra rá?) nem engedik egy maréknyi idős embernek a megemlékezést, mivel a jeles napon gőgös vezetőnk és külföldi kollégáinak tartott showműsor miatt kisajátították.
Hogy a vasprefektus ilyen cinikusan és flegmán nyilatkozik a történtekről, ráadásul pofátlanul hazudik is (valószínűleg leesett a jelvény, mivel csak egy tű rögzíti) és ezért a nyugalomra vágyó emberek szemében Ő most szinte hős.

És végül, hogy mennyire lehetnek tisztában rendünk őrei a törvényekkel jelzi, az a mozzanat, amikor megpróbálták megakadályozni a lengyel tv és a hírtv stábjának a forgatását, majd többszöri felszólításra sem voltak hajlandóak igazolni magukat.
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 17:37
Előzmény: #136  Törölt felhasználó
#137
Én továbbra is tartom magam, hogy a minősítgetésekre nem reagálok. Én nem próbálom meg kitalálni, hogy te milyen vagy, nem is érdekel, csak az amit írsz.
A rendőri brutalitást, mint azt rettentő sokszor leírtam itt is, más topicban is, meg a TF-en is, elítélem. Vizsgálják is ki az összes ilyen gyanújú esetet és vonják is felelősségre az elkövetőit. Sose gondoltam másképpen. Hol itt a kérdés?
A törvényt pedig azért idéztem be, mert napokon keresztül írtak ide sokan tényszerűnek beállított szövegekkel, gondoltam, a tisztánlátásnak jó, ha a törvényt is olvassuk hozzá - az, hogy a tények elolvasása egyeseket felbosszantott, az csak azt jelentheti, szembesülniük kellett véleményük és a valós jogi háttér közötti jelentős különbséggel.
- elhangzott pl, hogy gumilövedéket nem lett volna szabad használni - ez nem volt igaz;
- elhangzott, hogy meg kellett volna különböztetni a csak bámészkodó és a valóban törő-zúzó embereket a tömegben - ez a tv. alapján szintén nem igaz;
- elhangzott, hogy a könygázt nem szabad fejmagasságban lőni - erről nem rendelkezik a tv., de a nemzetközi gyakorlat ezt valóban alátámasztja, erre jobban figyelniük kellett volna;
- elhangzott, hogy földön fekvő embert, támadásképtelen embert már nem szabad bántani, bla-bla-bla. - ezt a tv. is rögzíti. Ez alapján egyértelműen bizonyított, hogy voltak a törvényi lehetőségeket túllépő esetek is. De ezt mégegyszer mondom, senki nem vitatta.
- elhangzott, hogy miért nem vizsgálják ki ezeket - már rendőrségi és ügyészségi vizsgálat is folyik és remélem eredményes is lesz;

Én kint voltam a helyszínen is, tapasztalatom is van, a híreket mindig minden oldalról elolvasom, megkerestem a vonatkozó jogszabályokat, be is linkeltem. Én tehát nem véleményt mondok, hanem utánajártam a tényeknek is. És közben nem minősítgetek senkit. Tudod, így is lehet beszélgetni. Tőzsdei példával élve én nem azt mondom, hogy "jó a Novo", meg "wc papír az Eco", hanem, hogy ez és ez, meg ez a jó a Novóban/Ecoban, ettől, meg attől kockázatos és ez, meg az történhet ilyen vagy olyan eseményekre. A legtöbb ember - ahogy te is - ezzel szemben rögtön elhelyezkedik valamelyik oldalon és érzelmekből és indulatból mondja azt, amit hallani szeretne.
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 17:00
Előzmény: #135  Törölt felhasználó
#136
amit idéztél a törvényből, nem más mint maszatolás, félremagyarázás.
megint csak nem helyénvaló az összefüggések megállapítása.
senki nem vitatja a törvény helyességét, ebben biztos vagyok, de nem kapcsolódik a jelen helyzethez.
a fő probléma az értelmetlen brutalitás. a rendőr nem alkalmazhat erőszakot egy támadásképtelen magát megadó ember ellen, még ha beazonosított huligánnal áll is szemben. nem lőhet fej, vagy testmagasságban egy nagyrészt békés tömegbe könnygázgránáttal vagy gumilövedékkel, életveszélyes sérülést okozva.
a rend nemes őrei tisztában voltak avval, hogy az általuk hajszolt tömeg egy jóval nagyobb létszámú és ártatlan tömeg közé keveredett. olyan embereket vertek meg, lőttek fejen és hátba, vagy lábon akik épp a házuk ajtaján léptek ki, vagy akartak bemenni. volt olyan aki étteremből lépett az utcára, volt sajtómellényt viselő fotós, papiruhát viselő lelkipásztor..stb.....azt gondolom mérlegelés nélkül is egyértelmű lett volna bárkinek, (még a mi egyszerű szellemi és helyzetmegoldó képességgel megáldott rendőreink számára is) hogy ezek az emberek nem veszélyesek, fegyvertelenek és védtelenek.
de nem értem miért próbálod védeni őket, hisz már megállapították a rendőri brutalitás tényét és belső vizsgálatot kezdeményeztek. szakemberek nyilatkoztak akik feltehetően jobban ismerik a törvényt mint te, és tudják az egyes paragrafusokat a helyén kezelni.
és nem minősíteni akartalak az utolsó mondattal, csak megállapítani (ha úgy éreznéd)
bocs ha az előzőekben történt minősítés, a gyermekkorral kapcsolatos feltételezésem visszavonom, viszont a kombinációs zűrzavar szemmel látható:))
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 15:26
Előzmény: #134  Törölt felhasználó
#135
Íme a rendőrségi tv.:
link
vagy egy másik link:
link

Nem szövegelni kell indulatból, elfogultságból, meg nem visszaírni imádott politikusunk szövegét, hanem utánajárni a dolgoknak. Én kikerestem. Neked már ezt sem kell tenned, katt a linkre.
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 15:21
Előzmény: #131  Törölt felhasználó
#134
Ártatlan bámészkódók...ismered a rendőrségi tv-t? Nyilván nem. Pedig tegnap ide beidéztem, de nyilván nem olvastad.
Csak az utolsó részt mégegyszer:
"A tömeg szétoszlatására irányuló csapaterõ alkalmazása során a Rendõrség a helyszínen lévõk egyéni felelõsségét nem vizsgálja.". Pont. Ez nem politikai vélemény, hanem tény. És tegnap sem véleményt írtam ide, hanem ha már annyi szó esett róla, leírtam a jogi hátteret.
Tehát eszemben sincsen egyik politikust sem védeni.
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 15:16
Előzmény: #132  Törölt felhasználó
#133
Én nem minősítgettelek (mást se szoktam), kérlek te se tedd. A jövőben minden ilyen jellegű hozzászólást ignorálni fogok.
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 15:02
Előzmény: #130  Törölt felhasználó
#132
penznyelo látod ez a baj a "magatokfajtával", hogy a kombinációs készségetek alapjaiban gyenge, talán visszavezethető a gyermekkorra, az építőkocka és a kirakójátékok hiánya okozza. Ha van egy jo gondolatotok, azt nem tudjátok a megfelelő gondolattal párosítani....a lenti írásod is ezt bizonyítja : jó gondolat, hogy az alkotmányos rendet meg kell védeni (ezért vállveregetés jár, ügyesfiú) ....de azt alkotmányos eszközökkel és csak az alkotmányos rend ellen vétőkkel szemben, és nem az ártatlan tömegektől kell megvédeni.
Egyébként az alkotmányban sok minden van, aminek be nem tartása miatt a jelen kormány részéről, erkölcsi alapon megkérdőjelezhető, hogy van-e joga az alkotmányos rend megvédéséről beszélni.

Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 15:02
#131
Sot azt a rendort is ki kell tuntetni aki belovi a gyanutlan allampolgarok ablakan a fustgranatott, sot azt a rendort is ki kell tuntetni aki vaktaban lovoldoz bele a tomegbe ahol idos emberek es gyerekek is tartozkodnak es mindegy hogy csuzlival fustgranattal vagy gumilovedekkel ,sot azt a rendort is ki kell tuntetni aki artatlan bameszkodokat rugdosnak a foldon es fejbevagja viperaval ...... kicsit masnak tunik nekem az elobbi peldatok ahol celzott lovest adtak le a rablora es csak a rablora nem artatlan bamezkodokra !!!!!

ui: Agyatokra ment a politika ...en nem vagyok olyan hulye hogy barmelyik politikust vedjem es kialjak erte es adig szidjam az olyanokat akik a masik politikust magasztalajak....MERT EGYIK POLITIKUS SEM ER EGY FABATKAT SEM !!!
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 14:34
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#130
Gyorsan hozzáteszem, mielőtt a heves indulatú topicolók elküldenek a francba, hogy eszemben sincs az idézett '99-es ügy jogszerűségét vitatni. Ez a példa csak arra jó, hogy egyesekben mennyire megváltozik a rend, a törvényesség és ezek fenntartásának megítélése különböző helyzetekben.
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 14:02
Előzmény: #127  Törölt felhasználó
#129
Maui73, jó példa.
Hát igen, ha az Orbán család védelméről van szó, akkor éles fegyver is bevethető és kitüntetést érdemel a rendőr, ha az alkotmányos rend védelméről van szó, akkor a gumilövedék is felháborító és mocskos rohadék minden rendőr. Ez ám az egyenlő mérce.
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 11:15
Előzmény: #127  Törölt felhasználó
#128
"...kiemelt közfeladatot ellátó személy rendelkezésére rendelt s ennek megfelelően kiemelt védelemben részesülő, kivételes minőségű terepjáró..."

Hasonló esetben most sem gondolnám, hogy önként odaadnák az autó kulcsait a védelemmel megbízott személyek.
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 10:57
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
#127
Emlékeztek erre az 1999-ben történt esetre? Tegnap az klub-radio kontra című műsorában említett meg egy hallgató. Nem emlékeztem az esetre csak nagyvonalakban. Keresgéltem a neten és az alábbiakat találtam. Tudom,hogy nem lehet párhuzamot vonni egy autó tolvaj megállítása és egy utcai randalírozó megfékezése között, de az mindenesetre elgondolkoztató, hogy OV idejében egy határozottan fellépő kormányőr kitüntetést érdemelt.

Pénteken este elrabolták az Orbán Viktor felesége által használt zöld Toyota terepjárót a Lehel utca 12. szám elôl. A II. kerületi utcában lakik az Orbán család bébiszittere, A zöld dzsip pénteken este is a bébiszittert várta, aki éppen Orbánékhoz készült.
még nem szállt be, amikor jött a támadó. A rablót egyébként az autót addig vezetô hadnagynô súlyosan megsebesítette,a három sebbôl vérzôt vasárnap mutötték meg az Országos Baleseti Intézetben, állapota mutét elôtt válságos volt.

Május 7-én egy tájékozatlan bűnöző egy kiemelt közfeladatot ellátó személy rendelkezésére rendelt s ennek megfelelően kiemelt védelemben részesülő, kivételes minőségű terepjáró Toyota eltulajdonítását kísérelte meg - de pórul járt. A kiemelt közfeladat a miniszterelnök gyermekeinek felügyelete volt. Ezt egy bébiszitter látta el, az ő utaztatására rendelték ki az Orbán család rendelkezésére álló állami terepjárót és állami hadnagynőt, hogy leküzdjék a bébiszitter pesthidegkúti lakása és a miniszterelnök rózsadombi rezidenciája közötti terepet. Ám jött a rabló, akinél vagy volt fegyver, vagy sem, de mindenesetre kicibálta a hadnagynőt a kocsiból, beugrott a helyére és elhajtott a zsákmányával. Néhány golyót is vitt magával, mert a hadnagynő az üvegen keresztül többször belelőtt, és súlyosan meg is sebesítette. A rendőri vezetők először határozottan leszögezték, hogy a fegyverhasználat jogos volt, majd elrendelték a fegyverhasználat jogosságának kivizsgálását. A rendőrnőt még a vizsgálat lezárása előtt kitüntették.
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 23:54
Előzmény: #125  Törölt felhasználó
#126
nekem már napok óta nincs kedvem beírogatni, annyira elkeserítően visszajutottunk a '80-as évek közelébe, tudom, pont ebből kéne erőt meríteni, dehát elment 20 évünk, mire? a fene egye meg, szóval néha elolvasgatom mit írtok, tisztelet nektek akik álljátok a sarat a diktátorsarjak előtt, de most, hát most megáll az ész, nem nagy dolog, tök banális, de annyira mi vagyunk, ez a szerencsétlen-gyönyörű kádári-szent magyarország:
aszongya a Garamvölgyi: a most megindult belső vizsgálatokban nem fognak "túlkapásokat" megállapítani, mert a rendőrségi törvényben nincs olyan kategória, hogy "túlkapás"...PUKK..., az ész, mint színes szappanbuborék, elpukkan...na, ezt az embert aranyba kell foglalni
jóccakát,
SirGeorge
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 23:16
Előzmény: #124  BuySell
#125
jó éjt, szép álmokat mindenkinek
BuySell 2006. 10. 27. 23:13
Előzmény: #123  BuySell
#124
jóéjt földhözragadt!
BuySell 2006. 10. 27. 23:12
Előzmény: #119  Törölt felhasználó
#123
Oszlatásra készülnek a rendőrök 22:55
A Kossuth tér és a Báthori utca sarkán felsorakozott két szakasz maszkos rendőr. Ezekben a pillanatokban szólították fel a Nagy Imre szobornál álldogáló körülbelül 40 embert, hogy oszoljanak. A Lada Niva hangosbemondójából az hangztt fel, hogy "a rendőrségi törvény 59. paragrafusára" hivatkozva hagyja el mindenki a területet. Az emberek lassan szétszélednek.

hajjjaj
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 23:11
Előzmény: #121  BuySell
#122
Jahh, de erről volt már szó vmelyik topicban :-)
Nna jó éjt nektek, és ne marjátok egymást.
BuySell 2006. 10. 27. 23:09
Előzmény: #120  BuySell
#121
Sokan megvilágosodtak a kurva nagy gáztároló sztorijától

link

hihi

Topik gazda

laurion
laurion
1 1 1

aktív fórumozók