Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 08:10

Gyurcsány: "tudatos rendbontás történik"  

Ugrás a cikkhez
Tudatos rendbontás történik, amelyre sokan felkészülnek, agresszív kisebbség terrorizál - mondta el Gyurcsány Ferenc kormányfő tegnap este a közszolgálati televízió műsorában az esti zavargásokkal kapcsolatosan. Arra a kérdésre, hogy pontosan kit ért a szervezők alatt, a miniszterelnök kitérő választ adott.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=75294
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BuySell 2006. 10. 24. 12:35
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#20
Brunhold hagyd, ezekenek a rendbontó pártiaknak a moralitása már csak ilyen.

Ők éppen a szebb országunkat teremtik meg...
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 12:31
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#19
Az időseket, gyerekeseket sajnáljuk, de nézzük meg a televíziós felvételeket 22.00 óra után. Kik voltak ott? Mi lett volna, ha nincs rendőri fellépés, nem 200 milliós kár, hanem többszöröse és még ma is ott lennének. Minden józan gondolkodású, pártállástól független magyar köszönettel tarozik a Köztársaság Rendőreinek!
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 12:24
#18
látom barátom te is jo bizonyitványt állítottál ki magadról
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 12:21
#17
Mennyi Gyurcsány seggétõl szaros szájú idióta van még mindig. Szégyene az országnak...
Monster 2006. 10. 24. 11:54
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#16
A rendőrség legfeljebb abban hibázott, hogy amikor a kezeik közé került néhány ember, akkor olyanokat is bántottak, akik szemmel láthatóan ártalmatlanok.

Az, hogy belehajtották a hőzöngők felét a fidesz gyűlésbe?
Hová hajtották volna őket, ha egyszer a fidesz többszöri felszólítás ellenére mégis oda szervezte a gyűlését? Tudták hogy ez lesz, sőt, talán reménykedtek is.
Akik meg a gyűlés után ott maradtak a randalírozó csürhe között, magukra vessenek, számítottak rá ők is, hogy jönnek majd tovább a rendőrök, csak épp kíváncsiskodni akartak.... Aztán meg csodálkoznak, hogy ők is kaptak a gázból és a gumilövedékekből...
Nemtom hányan voltak kint köztetek focimeccseken, de ha ott balhé van, ott sem szabad a balhézó tömeg mögé állna, ha nem akarsz kapni a jóból. Válogatott meccsen én is kaptam már így könnygázt, később pedig rendőrrohamot, pedig baromira semmit nem csináltam, csak épp mozdulni sem tudtam a tömegben vagy ötven méterre az elejétől, viszont az eleje üvegajtókat tört be, és a rendőröket inzultálta.
Viszont nem csodálkoztam a dolgon, hanem amint mozdulni tudtam, elhúzódtam a balhézóktól, így nem lett semmi bajom.
Aki tegnap hasonlóképp tett, annak semmi baja nem lett.
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 11:21
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#15
A bekiabáló és a gumilövedékkel fejre is lövöldöző egyaránt provokál.

Az egyik szabad véleménynyilvánításával a másik karhatalmi erejének segítségével. De míg az első esetben gyülekezési és szólásszabadságával élve tszi mindazt, addig a gumilövedékkel lövöldöző mindezt törvényi támogatás nélkül teszi, tette.
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 11:10
#14
ha a rendörség tudatosan tette a "zavarást"
akkor szerinted a Kossuth téren bekiabálók mit csináltak?
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 10:54
#13
foldhozragadt!

nos a rendörség nagyot hibázot!!!

igy hát nmesokára a forgatókönyved következik!!
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 10:49
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#12
Remélem Konki olvassa Utazó leírását, és azután időben nem keveri össze az eseményeket. Szerintem a politika elsődleges célja az volt, hogy megzavarja a fideszes ünneplést, és valami balhéval igazolja a fidesz és a randalírozók összemosását. Az Astoriánál 4 kor kezdődött a rendezvény, a tömeg kb a Filmmúzeumig lógott. A helikopter 5 percenként tette érthetetlenné a beszédeket, és fél öt körül kezdtek jönni a telefonok, sms-ek, hogy könnygáz és gumilövedék van a Bajcsynál. Fel alá mozogtak gyanus alakok, akik hergelték a tömeget avval, hogy gyereket, öreegket vernek. Öt körül egy különösen gyanus trió (fiatalok, két ffi, egy nő) két mankóval azt mesélte, hogy rendőrautó ment át azon a rokkanton, akié volt. Mikor mondtam neki, hog ymardjon csenben, mert mi az ünnepségen szólókat szeretnénk hallgatni, azzal ment tovább, hogy ez nem erről szól... Sokan megijedtek, és elmentek. Közvetlenül OV beszéde előtt hatalmas szirénázás, lövések zaja volt, aztán csend. A rendezvényt követően kb. fél hatkor, bemondták, hogy ha lehet a Kálvin tér felé menjenek, illetve 5 percen belül megnyitják a híd felé is a KL utcát. A legnagyobb tömeg a Blaha felé volt, ezért mivel a metró le volt zárva sokat indultak el a Deák irányába, hogy felszálljanak. És eddigre sikerült rányomni a csatát a teljesen békés, és egy többségében egy kicsit ijedt tömegre....A rendőrség semmilyen eszközt nem használt annak érdekében, hogy a 99.9%ban békés, balhét kerülő tömeget irányítsa, a behangosított téren semmilyen üzenettel nem segítette a a biiztonságos távozást, és a fideszeseket sem kérte őket ennek segítésében. Az technika, amivel a teljes tömegt elérték alkalmas lett volna, hogy mindenkinek, aki jószándékú megmondják, hogy mit akarnakés azokba az irányokba segítették volna távozásukat, ami biztonságos volt. A színpad mellett láttunk rendőröket, így ez biztosan csak elhatározás kérdése volt. Egyértelmű a koklúzió, hogy vagy dilettáns módon, vagy szándékosan nem törekedtek a békésen ünneplő, de politikailag ellenvéleményen lévő tömeg megóvására.
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 10:06
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
bevitetnél, mi? kedves barátom.:-)
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 09:54
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
Meg téged is haver. Neved, címed?
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 09:52
#9
Lószart, legfeljebb a rendőri provokáció volt tudatos.
Viszont őszintén remélem ezután tudatos lesz. Ami konzekvenciát le lehet vonni az egészből, hogy embereket nem szabad az utcára vinni, mert a balos gépezet ledarálja őket. Hagy higgyék, hogy sikerült a megfélemlítés.
Nyilvánvaló, hogy demokratikus eszközökkel nem mozdítható el jelenlegi miniszterelnökünk.
Túlságosan gőgös és pökhendi ahhoz, hogy beismerje, semmi keresnivalója a jelenlegi pozíciójában.

Tanulság, nem a parlament falait kell ostromolni, hanem azt a 190 mszp-s és huszonx szdsz-es képviselőt, akik erről az egészről tehetnek.
A címük talán ismert a vagyonbevallásból. Meg kell látogatni őket alkalmanként, barátian jelezni, mennyire támogatja őket mindenki.
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 09:29
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#8
Amit én (újságírói szemmel) láttam:
A dolog úgy kezdődött, hogy hétfő reggel lezárták a Kossuth tér teljes környékét, az összes melléktucát stb. Nem tüntetők elől, hanem az ünnepi megemlékezésre készülő emberek elől, és nem részben, hanem teljesen. Ünnepélyesen felöltözött idős emberek, kisgyerekes családok, virággal jövő emberek álltak a 2 m magas vaskerítés előtt, és a távolból hallgatták, hogy valakik a téren - ahová ők nem mehettek, be sem láttak - a Himnuszt énekelik. Tanácstalanul, döbbenten beszélgettek. Sok külföldről visszatért öreget is láttam (francia, amerikai, többen ottani családjukkal), akik 56-os halottaikért virágot akartak vinni a térre. Nem tehették. Ahol 10-20 fő összeverődött (nem tüntetők, hanem az eseményekről beszélgető járókelők), azonnal megjelent a rendőrség, és oszlatni kezdte őket. 10-20 fős, civil ünneplőkből, köztük idősekből és gyerekekből álló csoportot is gumibottal vertek szét (Nádor utcánál), lsd. MTI képek.
Ez szerintetek rendben van? Mondhatjuk azt, hogy így igaz, mi a f@sznak mentek a Kossuth tér közelébe okt 23-án, egyáltalán, minek mentek utcára?

Eközben megjelentek valóban tüntetők is, akik összekeveredtek az ünnepléstől és a nemzeti ünneptől elzárt, döbbent járókelőkkel, ezeket is folyamatosan szorította ki a rendőrség (kb. 200 rohamosztogos) a Bajcsy -Zs. út felé. Az emberek ennek hatására kezdtek felháborodni és valóban tüntetni IS. Így indultak a Corvin közbe, miközben a tömeg - ismétlem, a Kossuth tér környékéről való kizavarás és a reggeli rendőri verekedés hatására - egyre nőtt, és menet közben valóban követelni kezdte az ÁVH-hoz hasonló terror megszüntetését és a kormányfő távozását.

A Kossuth téri állami megemlékezés után egyébként a lengyel diplomata delegáció csatlakozott a tüntetőkhöz? ünneplőkhöz?, és a Corvin közhöz vonult velük.

Du. 3. körül a Corvin közi megemlékezés után a kb. 20 ezres tömeg egyik része a Kossuth térre indult (a rendőrök reggel azt mondták, 2-ig lesz lezárva a tér, utána oda lehet menni!), másik része az Astoriához. A Kossuth térre igyekvő - ünneplőknek és tüntetőknek egyaránt nevezhető - embereket (kb. 10 ezer) valami miatt továbbra sem engedték be az egyébként már üres térre, hanem oszlatni kezdték (lőni kezdték könnygázgránátokkal). Ekkor már valóban bevadult a tömeg, és védekezni, dobálózni kezdtek, ekkor kötötték el azt a véletlenül épp az üres, lezárt téren kiállított, nyitott tankot.
Az Astoriánál eközben lezajlott a Fidesz-megemlékezés, az emberek a Himnuszok elénekelése után békésen hazaindultak. Ebbe a békés, százezres ünneplő tömegbe rontottak bele oldalról hirtelen a lovas rendőrök, beleszorították a Kossuth tér felől idehajtott tömeget, majd válogatás nélkül kardlapozni (!) kezdtek, és a Fidesz-ünnepségről hazainduló, ismétlem, BÉKÉS embereket: családokat, öregeket, kisgyerekeseket lőtték folyamatosan könnygázgránáttal, gumilövedékkel. A Rákóczi út szűk mellékutcáin a tömeg menekülni sem tudott, az utcán ütésektől vérző, zokogó, vagy csak könnyező, döbbenten menekülő emberek, köztük síró, rémült gyerekek, próbáltak rohanni.

Az esti "tüntetés" ebből jött létre, szemmelláthatóan spontán és döbbent tiltakozásként (lopások, betörések, gyújtogatások nélkül).
Megjegyzendő, hogy ahol nem voltak rendőrök (pl. Corvin köz, este a Hősök tere), ott nem volt semmiféle agresszív cselekmény sem az "ünnepelők", sem a "tüntetők" részéről.

És most kérem, írja ide, aki szerint ez: az ünnepelők délelőtti kizárása, megverése, délután az ellenzéki ünneplők megkardlapozása és könnygázgránáttal ill. gumilövedékkel való lövése helyes, rendben lévő dolog.

Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 09:26
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
Sokan szóvá tették - és ezt tartalmazza az általad belinkelt szöveg is - hogy miért a Fidesz naggyűlésbe hajtották a rendbontókat.
Én ugyan nem ismerem részletesen Budapestet, de ugy tudom, hogy a Blahánál lévő tömeget vágta ketté a rendőrség és az egyik részét szorította a Rákóczi úton a híd irányába, ahol persze közbejött az Astoria. Onnan természetesen nem szoríthatták, hiszen ott ünnepelet a Fidesz. Ám - ha tévedek javíts ki-, addig nem szorították tovább őket, amíg véget nem ért a Fidesz gyűlés. Csak azután került sor a további előrenyomulásra. Ezt még Herényi is elismerte.
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 09:19
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Vagy egy másik index.hu-s cikkecske: link
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 08:56
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#5
Valószínűleg éppen irányításra. Ezt azonban a balhéhoz nem kaptak, sőt. Jav. olvasd el Török Gábort, link
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 08:48
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#4
"a történésekre váró,"

Imre, milyen történésekre vártak???
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 08:46
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Még a leggyengébb képességű cigánygyerek is tudja, hogy a legjámborabb kutáyt sem szabad agresszívan a sarokba szorítani, mert az ott dühös vadállattá változik.

Ezt
- vagy nem tudja gyurcsány és a rendőrség, azaz ALKALMATLAN feladatára,
- vagy tudja és zsándékosan PROVOKÁL.

Lehet, hogy már csak úgy tudja növelni népszerűségét, ha november negyedikén Molotov-koktéllal felgyújtott rendőröket oltanak majd a vízágyúk?

És már meg sem lepődünk majd, ha ezt olvassuk a második Debreczeni könyvben, miként gyurcsány neki nyilatkozik így 2006-os hatalommegtartó hőstettéről.
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 08:32
Előzmény: #1  portfolio
#2
Aki látta a tegnap esti TV-felvételeket, bóklászó, a történésekre váró, tétován össze-vissza mozgó tömeget látott. Ez éppen hogy arra vall, hogy nem tudatos, legfeljebb ösztönös rendzavarók voltak az utcán. Ez egyébként "a mi szerencsénk", meg az, hogy a Fidesz-nagygyűlés tömege higgadt maradt és hazament.

Topik gazda

pakozdi_imre
3 3 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek