Topiknyitó: saru 2006. 10. 16. 22:55

az olaszliszkai eset  

a pár évvel korábbi fejér megyei eset után, most ismét meglincseltek a cigányok egy embert, ráadásul két gyermekének szeme láttára
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2011. 04. 15. 10:40
Előzmény: #3719  watson
#3720
"Tele volt egyenruhásokkal csütörtökön a tizenkétezres lélekszámú Hajdúhadház. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai 11 óra körül annak ellenére vonultak ki újra az utcára, hogy szerda este Pintér Sándor belügyminiszter szabálysértőnek nevezte a jelenlétüket.

Orbánnak vizsgálnia kellene Pintér alkalmasságát szerintem. Amennyiben szerinte szabálysértő miért nem intézkedik? És ha nem akkor miért nyilatkozik?
watson
watson 2011. 04. 15. 09:46
Előzmény: #3718  pampa
#3719
Levonhatná már ez a pintyér süna valódi következtetést is, hogy nincs megfelelő rendvédelem, és jó lenne ha nem pazarolná azt a kevés erőforrást el ami van Polgárőrt 10szer igazoltató rendőrre , meg bokorból méricskélő közegekere. ;)
pampa 2011. 04. 15. 09:21
Előzmény: #3716  pampa
#3718
Amennyiben csak ezen a módon lehet elérni, hogy több rendőr legyen jelen a veszélyeztetett településeken akkor mindenütt alakítani kell ilyen polgárőr egyesületet.

"A Szebb Jövőért Egyesület járőreit igazoltatták a rendőrök a vasútállomásnál

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tíz járőrét sorakoztatták fel a rendőrök a hajdúhadházi vasútállomás épülete előtt csütörtök este, majd az igazoltatásuk után a váróterembe kísérték őket, ahol egyenként átvizsgálták a ruházatukat - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A ruházati átvizsgálás előtt megérkezett a helyszínre Rubi Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő, s miután igazolta magát, megkérdezte a rendőrök parancsnokát, mi az oka annak, hogy a nap folyamán már tizedik alkalommal igazoltatják ugyanazokat a polgárőröket.A válasz szerint bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint a járőrözők trágár szavakat használva "beszóltak" egy helyi roma férfinak, egyébiránt parancsnoki utasításra fokozott ellenőrzést tartanak a térségben.

A polgárőröket egyenként a falhoz állították, s teljes motozással vizsgálták át a ruházatukat és a náluk lévő tárgyakat. Amikor mindez befejeződött, az intézkedő rendőrök parancsnoka közölte, hogy fel kell olvasniuk egy közleményt. Ebben tudatták a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjaival, hogy Hajdúhadházon és annak térségében fokozott ellenőrzést tartanak, s a jelzések alapján a járőrözők jelenléte félelmet kelt az állampolgárokban.

"A rendőrség megfelelő létszámmal van jelen a területen, akadályozzák a fokozott ellenőrzés végrehajtását, erre tekintettel az önök jelenlétére nincs szükség. Szíveskedjenek a szolgálatot befejezni és a közterületet elhagyni" - fejezte be a közlemény ismertetését az egyik rendőr. Ezután a rendőrök közölték, hogy az intézkedést befejezték, és elmentek.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai az MTI tudósítójának arra a kérdésére, hogy ezek után folytatják-e a járőrözést, az felelték, természetesen, és elindultak a szolgálatba. Mint kiderült, egész éjszaka járőröznek, de nemcsak Hajdúhadházon, hanem a szomszédos Tégláson és Bocskaikerten is.

Késő este mindhárom település csendes volt, az utcákon alig jártak emberek, viszont több rendőr járőrt és a Szebb Jövőért egyesület járőrcsoportját is lehetett látni. (mti.hu)

martin36
martin36 2011. 04. 14. 15:15
Előzmény: #3715  pampa
#3717
Remélem Mónika be is fogad a saját házába 6-8-at közülük,hiszen annyira tudja...
pampa 2011. 04. 14. 14:52
Előzmény: #3715  pampa
#3716
"Hat civil szervezet közös levélben sürgeti határozott fellépésre a kormányt, valamint az országgyűlési képviselőket és kisebbségi biztost a Hajdúhadházon "félelmet keltő és a helyieket zaklató" Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettel szemben. A többek között Orbán Viktor kormányfőnek és Pintér Sándor belügyminiszternek címzett - csütörtökön az MTI-hez is eljuttatott - levelet az Amnesty International Magyarország, az Európai Roma Jogok Központja, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, a Társaság a Szabadságjogokért, valamint a Magyar Helsinki Bizottság és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda vezetői írták alá.

A szervezetek arra kérik a címzetteket, hogy határozottan ítéljenek el minden kirekesztő és rasszista megnyilvánulást, továbbá szeretnék, ha a rendőrség megelőzné a magyar jogszabályokba ütköző cselekedeteket, illetve azok bekövetkezte esetén haladéktalanul nyomozást indítanának.

Ez mind jelen van a kisvárosban?

"továbbá szeretnék, ha a rendőrség megelőzné a magyar jogszabályokba ütköző cselekedeteket, illetve azok bekövetkezte esetén haladéktalanul nyomozást indítanának."

Amennyiben ez így lenne nem volna szükség a civil segítségre....
pampa 2011. 04. 14. 08:09
Előzmény: #3710  pampa
#3715
A kilencvenes években érkeztek háborús menekültként azok a romák Németországba, akik számára a közel húsz éves német tartózkodás most már a végéhez érkezett. Az északi német tartomány kormánya azt mondja tehetetlen. Ahhoz, hogy a romáknak ne kelljen a volt Jugoszlávia területére visszamenniük, a tartományi szinten hozott döntés nem elegendő, a német kormánynak kellene a Szerbiával és Koszovóval megkötött szerződésén változtatnia.
A Belügyminisztérium adatai szerint Észak-Rajna-Vesztfáliában körülbelül 3700 roma él, akikre a belgrádi hazaút vár. 2010 augusztusáig 54 romát küldtek Koszovóba, 2009-ben pedig 21 személyt. 2009 áprilisa óta van érvényben az az egyezmény Németország és Koszovó között, ami a kilencvenes években az akkori jugoszláv háborúból Németországba háborús menekültként érkezők visszaszállítására utasítást adott. Németországban körülbelül 70 000 roma és szinti él, akik közül 10 000 a menedékkérő.

A németországi zöldek tartományi frakciójának integrációpolitikai képviselője, Monika Düker szerint a romákat különösen Koszovóba visszaküldeni mérhetetlenül felelőtlen. Beszámolója szerint az ottani körülmények teljesen elviselhetetlenek a romák számára; a „társadalmi integrációjuk gyakorlatilag lehetetlen”. Az északi szociáldemokraták és zöldek azzal védekeznek, hogy meg van kötve a kezük. „A tartományi szinten mi minden tőlünk telhetőt megtettünk” – nyilatkozta Düker. A hazaküldésekre vonatkozó általános szünetet csak a szövetségi kormány tudná elrendelni. Ami azonban egyben a Koszóvóval megkötött visszafogadási egyezmény hatályon kívül helyezését is jelentené – egészítette ki a zöldek politikusa.

Törölt felhasználó 2011. 04. 13. 17:25
Előzmény: #3713  martin36
#3714
Auschwitzba velük! Szerintem még beindulnának azok a kazánok!
martin36
martin36 2011. 04. 13. 12:08
Előzmény: #3712  Törölt felhasználó
#3713
Törölt felhasználó 2011. 04. 13. 10:59
#3712
Egyáltalán nem nem engednék semmilyen szinten beleszólást ebbe az ügybe olyan embereknek akik nem élnek együtt a problémával!!!A fő probléma az hogy a kisebbséget Mága Zoltánnal és hasonló életvitelű honfitársaival azonosítják az ügyben ítélkező nagyokos politikusok!!!Szegény Vona gábor imént néztem az mtv2-őn amint egy nagyokos államtitkár megmagyarázta neki az ellenérveket a kisebbség oldalára állítva a törvényt!A rendőrséggel meg az igazsággal dobálózva próbálják simítani azt ami már Himalája méretű!!!Megint 4 év hazudgálás jött a politikában az pedig nem fog megoldást hozni hisz éppen ez okozta!Elég is ebből inkább nézem a tőzsdés fórumokat mert a romákból nem fogok megélni soha.
exley 2011. 04. 13. 10:42
Előzmény: #3710  pampa
#3711
Mai magyarországon az EURÓPAI UNIÓ kellős közepén, nem a diploma számít, mennyire vagy elkötelezve a fidesz-kdnp irányába, akkor vályogvető cigányként is lehetsz akár "Buanoparte Napoleon" is. A XXI. sz fülke forradalom utáni tavaszán, megszületik világ méretekben is egyedül álló, állam alapítási teljesímény, a Code El-qbán. Ez korunk legnagyobb alkokotmányi teljesítménye. Napoleon, Buharin gondoskodó tekintette vezeti a Kárpát-úszómedencei géniuszt. A törvető pali közben féken tarja a liberális haza árulókat.
pampa 2011. 04. 13. 10:36
Előzmény: #3708  watson
#3710
Valami hasonlót írtam már én is egy másik topikba. Nincsen jelenleg motiváció. Minden alanyi jogon jár. Lehetne hagyni 4 év türelmi időt és minden adható ill. alanyi jogon járó juttatást, középiskolai végzettséghez kötni.Esetleg a jogosítványt, cégalapítást,pályázatokon való részvételet, stb.
Akkor mindenki eldöntehetné, hogy melyik réteghez akar tartozni.A munka világába most szakma nélkül szinte lehetetlen bekerülni. És aki még arra sem képes, hogy szakmát (egészségügyi alkalmatlanság kivételével) tanuljon azt ne tartsa el a többségi társadalom a befizetett adójából.

Jelenleg annyi az ösztönzés, hogy a politikusok elmondják, tanulás, szakma nélkül nem lehet boldogulni....
kata311
kata311 2011. 04. 13. 10:07
Előzmény: #3708  watson
#3709
mtv2 most: tüntetés, ellentüntetés
watson
watson 2011. 04. 13. 10:06
Előzmény: #3707  pampa
#3708
Valójában az is probléma, hogy nincs igazi szankció sem, mert mivan ha nem megy iskolába? semmi.
- Ha azonnali számonkérés lenne, szülő sittre kerülhetne, a gyerek meg nevelő otthonba, mindjárt gondolkoznának.
- Ha a gyerek vagy a szülő nem tud viselkedni az iskolában, akkor ki lehetne csapni úgy hogy keressen magának másik iskolát, ha pedig nem akkor számonkérés. Mindjárt gondolkodnának hogy messzebbre kell járatni a kölköt, mert ha nem akkor sittre mehet.

Szerintem ezt kegyetlenül be kéne tartatni ahhoz hogy fel se merüljön bennük az otthon maradás, vagy az iskolában való okoskodás.
pampa 2011. 04. 13. 09:55
Előzmény: #3706  watson
#3707
A tankötelezettség korhatárának problémáján már régen átléptünk. Ennél nagyobb a baj.Emelhetnék 25 évre már az sem segítene szerintem. Felnőtt egy generáció aki magában hordozza a problémát. Úgy szocializálódott, hogy azt látta odahaza, munka nélkül is meg lehet élni. Jár minden alanyi jogon.

Ezt kellene "átkódolni" bennük.
Tudom majd jön a válasz:
OKTATÁS,OKTATÁS,OKTATÁS,OKTATÁS....

Igen, de oktatni csak azt lehet aki AKAR tanulni....

"Őrök vigyázzák Székesfehérváron azt a lakótelepet, ahol csak szociális bérlakások vannak és az ott lakók egy része tör-zúz, állandó félelemben tartva ezzel a többi lakót – írja a Magyar Rádió internetes oldala.

Az önkormányzati tulajdonú Mura utcai házak falait egyesek összefirkálják, az álmennyezet letépik, a postaládákat felfeszítik, de arra is volt példa, hogy a korlátot ürülékkel kenték be, és gyakori, hogy a családok késsel kergetik egymást. A lakók bezárkóznak, mert félnek, még a gyerekeket sem engedik ki. Az ajtót nem merik kinyitni, mert a résbe valaki rögtön beteheti a lábát, és visz mindent, amit ér. Azt mondják, egy pillanatra sem szabad őrizetlenül hagyni semmit, mert rögtön mindennek lába kél, ami mozdítható, eltűnik a szánkó, a bicikli, a bútor.

Az önkormányzat, őrző-védő céggel figyelteti 24 órában a területet, ami évente 18 millió forintba kerül. Emellett élnek azzal a március 1-jén megnyílt lehetőséggel, hogy fenntartóként évente tíz alkalommal ellenőrizhetik, hogy rendben tarják-e a lakásokat a bérlők, ha pedig azt tapasztalják, hogy nem, kezdeményezhetik a bérleti viszony megszüntetését.

A területen 200 önkormányzati lakás van, az önkormányzatnak másfél milliárd forintjába került a 2006-ban befejeződött beruházás, de a helyhatóság illetékese attól tart, hogy mire kifizetik az építkezésre felvett kölcsönt, újrakezdhetik a munkát.


watson
watson 2011. 04. 13. 07:03
Előzmény: #3705  pampa
#3706
"A Széll Kálmán-terv szerint a tankötelezettség idejét a mostani 18 éves korról 15 éves korra csökkentették volna, de ez heves ellenkezést váltott ki a szakmában. A legújabb koncepció már 16 éves korig tartó tankötelezettségről beszél. "

Ez aztán segít a problémán ;)

Érdekes hogy a roma álláskeresők 85%-ának 8 általánosnál nincs többje...

Nem csoda hogy 70% büdös bunkó akad aki a kölkét sem küldi be a suliba.
pampa 2011. 04. 12. 15:50
Előzmény: #3704  watson
#3705
Arról nem szólt ez a cikk, hogy az a 30 % miért mer suliba menni? Az ő szüleik nem hívták fel a gyermekek figyelmét, hogy félni kell a "feketeruhás bácsiktól"?

Ez a 70 % nagyon elgondolkodtató adat....
watson
watson 2011. 04. 12. 15:32
Előzmény: #3699  pampa
#3704
pampa ez csak mese...

Ha valaki nem akar iskolába menni az megtalálja a kifogást.
Szülőt kell ilyenkor elővenni, nem a kifogásokat hallgatni.

Egyébként én ismerek olyan iskolát ahol a nem roma kislányt előbb indították haza hogy a roma gyerekek ne terrorizálják.

Rasszizmusért jól pofán kéne vágni az ilyen kifogással élő romákat!
watson
watson 2011. 04. 12. 15:32
Előzmény: #3699  pampa
#3703
pampa ez csak mese...

Ha valaki nem akar iskolába menni az megtalálja a kifogást.
Szülőt kell ilyenkor elővenni, nem a kifogásokat hallgatni.

Egyébként én ismerek olyan iskolát ahol a nem roma kislányt előbb indították haza hogy a roma gyerekek ne terrorizálják. Rasszizmusért jól pofán kéne vágni az ilyen kifogással élő romákat!
Törölt felhasználó 2011. 04. 12. 15:19
Előzmény: #3701  pampa
#3702
Majd OV megoldja,nyugi! Nem kell stresszelni,no para! Ő már tudja a megoldást, megvilágosodott!
pampa 2011. 04. 12. 15:08
Előzmény: #3700  Törölt felhasználó
#3701
Ez az egyik probléma a másik pedig a 70 %.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek