Topiknyitó: saru 2006. 10. 16. 22:55

az olaszliszkai eset  

a pár évvel korábbi fejér megyei eset után, most ismét meglincseltek a cigányok egy embert, ráadásul két gyermekének szeme láttára
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 18:08
Előzmény: #198  tokos.
#200
Azért,mert a te fajta emberek nem vásárolnának romáktól!
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 18:07
Előzmény: #196  Törölt felhasználó
#199
Ezek szerint megvoltak az elkövetők a boltba és a házba való betöréskor is? Csak mert tudod, hogy nem cigányok voltak...
"Akkor most melyik a többség?" kérdezed. Nos, erre a statisztikák adnak sokszor igen egyértelmű választ.
Inkább az lenne az érdekes, hogy Te mint kiemelkedett, miként látnál megoldást egy szebb jövőre a cigány/roma problémákkal kapcsolatban?
tokos. 2006. 10. 18. 18:05
Előzmény: #196  Törölt felhasználó
#198
Iagazad van. Ez egy ilyen ország, itt a romák nem bűnöznek. Soha senki nem tapasztalt ilyet. Itt minden bűnt a magyarok követnek el, gyilkolnak, lopnak, fosztogatnak, ezt ráfogják a romákra, akik egyébként folyamatosan majd beleszakadnak az erőlködésbe, hogy kitörjenek sanyarú sorsukból, ráadásul folyamatosan elnyomják őket.

Nem is értem, hogy viseleitek ti el ezt a megaláztatást?

Nem is értem, hogy bírtok ti még mindig ebben az országban élni?

Egyébként miért magyarok dolgoznak az üzletedben, romát nem találtál?
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 18:03
Előzmény: #196  Törölt felhasználó
#197
Ezt a történetet olvasva, mindjárt elsírom magam...
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 17:45
Előzmény: #193  pampa
#196
Több üzletem van.
nem cigyányok dolgoznak nálam.
Volt rá példa,nem egy,nem kettő,hogy ők megloptak engem.
naponta több darab árut vittek haza úgy,hogy nem fizették ki.Ehhez tudni kell,hogy havonta 10ezer forint ruhapénzt kaptak,ami annyit jelentett,hogy 10e ft értékben kaptak minden hónapban ruhát,amiért nem kellett fizetniük.
Aztán egyszer,az eggyik üzletemet kirabolták,ők sem cigányok voltak!
Több kereskedővel dolgozom.Ha nagy a pörgés,van úgy ,hogy elszámolja magát az ember,hol plusszban,hol minuszban.Ezt a darabszámokra értem.Több kereskedőm jelezte,kb 1-2 héttel a vásárlása után,hogy nem volt meg az áru,x db-al kevesebb volt.Én elfogadtam,és a következő alkalommal korrigáltam a hibámat.Ilyen esetből 15-éve volt egy pár.Tisztelet a kivételnek.Olyan,hogy többet kapott valamiből,és kevesebbet fizetett,1 kezemen meg tudom számolni.És azok akik szóltak,hogy kevesebbet számoltunk,na mit gondoltok milyen emberek voltak,hát bizony cigányok!
A házamba is betörtek,ők sem cigányok voltak.Akkor most melyik a többség?
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 17:43
Előzmény: #190  Törölt felhasználó
#195
Azért nem kellett neki felhajtás, mert az ilyen embereket (akik a tulajdonukat próbálják védeni mert a rendőr csak mosolyog ezeken a sztrorikon, és ez sajnos közhely, de igaz.) példás és elrettentő büntetésekkel szokták sújtani. Én még emlékszem arra, aki a kerítésén belül villanypásztort vezetett körbe (mert folyamatosan letarolták amiért dolgozott) és egy arra járó suttyót (na, milyen nemzetiségű?) bele talált botlani és agyonvágta a villany. Több év börtönt kapott.
Az alább (nagyon helyesen megnevezett)említett média pedig úgy tálalta, hogy
"a fiú bement, hogy egyen egy kis almát"
Hát a k*rva anyád.

Naszóval. Sok mindenben igazad van jonasjozsef. Nem is gondolnám hogy neked magadra kell venni ezeket a dolgokat. Igen, vannak kivételek. Erről szerintem te többet tudsz mint sokan közülünk.
Egy dolgot érts meg. Ezeket az eseteket azért KELL nagyon hangosan nyilvánosságra hozni, mert megprópálják az ellenkezőjét a torkunkon lenyomni.
Lásd fenti villanypásztoros + az a rengeteg eset amikor csak kár van, a tettest különösebben nem is keresik.
Aztán pl a Jászladányi alapítványi iskola története és még sok más esetben , ahol mindenáron le akarták nyomni az emberek torkán, hogy a cigányságnak IGAZA van az adott esetekben holott az embernek minimum az igazságérzetét sérti ahogy ezeket előadják.
Még valami nekem is van oylan cigány ismerősöm akiről csak a lagziján tudtam meg hogy félig cigány származású. Rendes ember, semmi probléma.
Hamár valaki itt emlegette a zsidózást, zsidó származású ismerősöm is van ugyanilyen.

Én ezeket mégis kivételnek tartom.
Azért azt észre lehet venni, hogy azok ítélik meg negatívan cigányságot, akik érintkeztek velük. Nem véletlenül. Aki meg a liberális szöveggel jön, az legtöbbször csak távolról ismeri őket, esetleg ha meg betörtek már hozzá arról ugye nem lehet tudni biztosan....
Az ilyen liberális szövegre nyílik ki az emberek zsebében a bicska és jön elő a gettós szöveg.

Még valami: aki a BKV-n nem nézi meg az értékeit miután körbeveszi 3-4 hangoskodó cigány, az hülye, vagy nincs neki, vagy nem jár BKV-val. És ezt lehet ragozni, lehet mondani hogy nem cigánykéréds, akkor is így van.

Lehet filozofálni arról, hogy miért verték agyon azt a szerencsétlent (a szívem szakad meg érte, a legrosszabb benne az hogy velem is előfordulhat bármikor ugyanez, ugyanígy) de az a helyzet hogy azért történt ez meg, mert azok az emberek egyébként is képesek lennének bármire, bármikor.

Ez nem egy újlkeletű történet ám, ne higgye senki. Rögtön ki is pattant egy paralel történet, szeptemberi dátummal, ahol nem végződött halállal, "csak megverték" így nem is volt annyira érdekes hogy címoldalra kerüljön, ezen felül én is ismerek első kézből ilyen balesetes- lilára verős sztorit, még az idén volt az is. Tanulság: ne keveredj semmiféle konfliktusba főleg balesetbe cigánnyal, ha neki van igaza azért vernek meg, ha neked van igazad és azt számon kéred akkor meg azért. Nopersze ez elméletileg előfordulhatna nem csak cigányokkal is , de attól valahogy mégsem tartok annyira.

Ugyanaz megy mint amit valaki lejjebb írt az iskoláról, csak itt már felnőttben. És tanár helyett rendőrrel.

Na most már befejezem, higgyétek el nagyon sokat moderáltam magamon, de ki kellett valamit írni ebből a sok sz@rból.

Pákozd 2006. 10. 18. 17:08
#194
Az adott eset tragikus és elkeserítő. Attól tartok azonban, hogy fel kell készülni hasonlókra. A demográfiai folyamatok ismertek, a jelenleg többségi társadalom eddig nem tudta integrálni a cigányságot, pedig ez elemi érdeke. Hasonló helyzetekben az erőszakos események elkerülhetetlenek. A jogkövető magatartás alapfeltétel a probléma megoldásában, ebben azonban nagyon rossz példát mutatunk.
pampa 2006. 10. 18. 17:07
Előzmény: #191  pampa
#193
Össze lehetne még gyűjteni a "többség által " a kissabbség kárára elkövetett bűncselekményeket is.
Csak a tisztánlátás érdekében.
Pl: Sétáló roma házaspárt az utcán kirabolt 4 kiskorú .
Ilyen történeteket kérek,talán tisztábban látunk.
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 17:06
Előzmény: #190  Törölt felhasználó
#192
Igazad van József, hogy alapvetően a hozzáállás a lényeg. Csak tudod egy egész életében tisztességgel dolgozó 60 körüli ember nehezen viseli, hogy a saját házában nem tud rendesen pihenni... Mindegy, bárkinek lehet bármilyen származású hülye bunkó szomszédja. Csak ez olyan mint a bűnözési statisztikák, valamiért a cigányok/romák vannak többségben a negatív példákban... Ezt sokan nem értik.
Még nagyon sok romának kellene ilyen normálisnak lennie, mint amilyen Te vagy.
Van rá remény?
pampa 2006. 10. 18. 16:58
Előzmény: #190  Törölt felhasználó
#191
Én még a "többség által" elkövetett lincselésről nem hallottam.
Ha valaki tud írja meg.
Talán így nem lessz egyoldalú a topik.
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 16:52
Előzmény: #187  Törölt felhasználó
#190
Zola.nálunk fordiva van nem mi hangoskodunk 10 után.A különbség annyi,hogy én nem szólok.Hagy mulassanak,vagy csináljanak amit akarnak,az ő dolguk.
nem kell ezt a kérdést ennyire felfujni.....
mindenhol vannak deviáns,beilleszkedni nem tudó emberek.el kell kerülni őket,nem kell velük foglalkozni.
Ha cigány követ el bármit,azt felfújátok,mint egy lufit.(a liszkai esetet én is elitélem).
De volt olyan is,hogy egy ember,nem volt cigány,a légpuskájával védte meg a gyümölcsösét gyerekek ellen!Ennek a támának miért nem nyilt topic?
Miért nem kapott viszhangra sehol?
Nem is értem!
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 16:43
Előzmény: #188  Törölt felhasználó
#189
komolytalanok, elírtam
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 16:42
Előzmény: #186  matgab
#188
Koncentrántrációs táborokat és tömegmészárlásokat emlegető hozzászólások íróival kapcsolatban nem látom szükségét a cizellált fogalmazásnak. Elég komolytanok amúgy a fiúk, megnézném őket egy lőtt seb, egy égési sérülés, vagy inkább egy holttest közeli látványától mennyi ideig hánynának. Kicsit sok volt a bosszúállós, igazságosztós akciófilm a szocializációjuk során.
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 16:39
Előzmény: #183  Törölt felhasználó
#187
Az a baj Jozsef, hogy Te a kisebbségen belül is kisebbség vagy ezzel a mentalitással, pedig bárcsak fordítva lenne...
Apámnak voltak roma szomszédai, akik nagyon rendes emberek voltak, aztán eladták a házat egy másik roma családnak, ahol a fiúgyerek hajnalban rendszeresen dudált a kapu előtt ha nem volt kulcsa, és mikor egyszer kiment és rászólt az öreg, akkor késsel hadonászva pofázott vissza a srác. Nyáron este 10 után is hangoskodva vacsorázgattak a hálók felé néző hátsó kertben, amit a nyárikonyhában lakó fehér cselédjük főzött nekik frissiben, illatozva. Ezzel persze nem akarok általánosítani, de igenis van rossz példa. Akik pedig Téged feljelentettek, azok inkább irígységből, mint sem faji alapon tették szerintem.
matgab 2006. 10. 18. 16:33
Előzmény: #185  matgab
#186
Még szerencse, hogy te is itt vagy rider...:)
matgab 2006. 10. 18. 16:32
Előzmény: #183  Törölt felhasználó
#185
nyugi József, itt nem a romákról beszélnek (akiket tisztelünk, mert dolgoznak, beilleszkednek hátrányos helyzetük ellenére ) hanem azokról a cigányokról, akik élősködnek , rabolnak , lopnak, gyilkolnak...

Megjegyzendő, hogy a hátrányos előítéletet pont azoknak a cigányoknak "köszönhetik", akik "hagyományos módon viselkednek és ezzel pont a ti sorsotokat nehezítik meg a legjobban...

Zsidózni sem zsidózok általánosságban, viszont rámutatok azokra a zsidókra, akik ugyanilyen módon (ahogy a bűnöző cigányok a romákat) húzzák le a tisztességes zsidók megítélését, csak a liberális kezekben lévő média ezt mindjárt szereti összemosni a zsidózással, amit válogatás nélküli gyűlölettel azonosítunk.
Pedig ez nem más, mint a becsületes polgárokat túszként magunk elé tartva tüzelni a biztos politikai állásainkból, ugye...

Pedig ez nem igaz, van roma és zsidó származású barátom is, de azok nem úgy viselkednek, mint a cigók, vagy az élősködő biboldók!
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 16:25
Előzmény: #182  Törölt felhasználó
#184
Nagy vadbarmok vagytok páran, hogy őszinte legyek.
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 16:22
Előzmény: #179  adam
#183
Adam.
Nekem van szomszédom.Én roma vagyok,mint már emlitettem.
A ház elötti gaz akkor van levágva,ha án levágom,és most nem az én házam elötti gazról beszéltem!
A hó akkor van eltakaritva amikor én eltakaritom!
3x jelentettek fel,mig épitkeztem!
Akkor most hogy is van ez?
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 15:43
Előzmény: #177  Törölt felhasználó
#182
Kanyisz, matgab pár topiccal odébb már erősen feszegeti ezt is:)
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 14:54
Előzmény: #180  Törölt felhasználó
#181

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek