Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 09:05

Egy szó nélkül végignézzük?  

A parlamenti választásokon vesztes ellenzéki párt most készül Magyarországot végső gazdasági összeomlásba taszítani, vezetői, holdudvara érdekei szolgálatában. Mindezt az orrunk előtt anélkül, hogy bármit tennénk ellene! Minek kell bekövetkezni ahhoz, hogy végre a társadalom realitás talaján álló része is megmozduljon? Tényleg ennyire birka a nemzet magyar?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tokos. 2006. 10. 04. 15:48
Előzmény: #178  Törölt felhasználó
#180
Szerintem meg valami megbízható adattal neked kellene bizonyítanod, amit állítasz.

Egyébként nem tudod, mert nem igaz.
Törölt felhasználó 2006. 10. 04. 15:32
Előzmény: #166  Törölt felhasználó
#179
sawyer85 barátom

Olyan jobboldali kormány, amit te szeretnél, ne is legyen nálunk, mert akkor kiiratnak minket az Únióból. Persze, ahogy a szövegeidet nézem, téged ez különösebben nem ijesztene meg, sőt...
Éljenek a mélymagyarok!

LET barátom!

Tood a "komcsik" azért nem tűntek el, mert a rendszerváltó jobboldal olyan pocsékul kezdett kormányozni, hogy a nép, az istenadta nép azt mondta, hogy ennél még a komcsik is jobbak.
Törölt felhasználó 2006. 10. 04. 15:20
Előzmény: #157  adam
#178
tokos 10.28.

Ismered a mesét: aki nem hiszi, járjon utána. Szerintem neked kéne utánanézned.
Törölt felhasználó 2006. 10. 04. 14:06
Előzmény: #176  tokos.
#177
Navracsics Tibor és Semjén Zsolt
link
tokos. 2006. 10. 04. 13:57
Előzmény: #175  adam
#176
A demokrácia a titkos szavazással kezdődött...
adam 2006. 10. 04. 13:44
Előzmény: #172  tokos.
#175
Akkor is így demokratikusnak néz ki a dolog és ma már a látszat is sokat számit.
tokos. 2006. 10. 04. 13:44
Előzmény: #171  Törölt felhasználó
#174
adam 2006. 10. 04. 13:43
Előzmény: #170  adam
#173
Nem olvastam.Kitaláltam
tokos. 2006. 10. 04. 13:42
Előzmény: #170  adam
#172
Elég feleslegesen teszik.

Mita az MDF bejött a név szerinti szavazással, nem hiszem, hogy a 0-nál nagyobb tétje van a dolognak.

Isten bizony mondom, szerintem ezek valami bújtatott koalícióban lehetnek az MSZP-vel, de nem kizárt, hogy azért csinálják, mert ha az SZDSZ kihátrálna valamiért, akkor ők lépnének a helyébe.
Törölt felhasználó 2006. 10. 04. 13:42
Előzmény: #170  adam
#171
Ezt hol olvastad adam?
adam 2006. 10. 04. 13:33
Előzmény: #169  Törölt felhasználó
#170
Valami pozitivum is legyen
A Fidesz és a KDNP a köztársasági elnök útmutatásait figyelembe véve mégis részt vesz a pénteki parlamenti ülésen és a bizalmi szavazáson - jelentette be Navracsics Tibor, a Fidesz és Semjén Zsolt a KDNP frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatón.
Törölt felhasználó 2006. 10. 04. 13:09
Előzmény: #168  tokos.
#169
228/A. § (1) Aki mást egyesülési vagy gyülekezési jogának gyakorlásában erőszakkal vagy fenyegetéssel jogtalanul akadályoz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2)
228/B. § E cím rendelkezéseit a külföldi állam igazságszolgáltatási vagy bűnüldözési feladatot ellátó hatóságának a külön törvény alapján a Magyar Köztársaság területén eljáró tagjára is megfelelően kell alkalmazni.
Törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás
268. § Aki nagy nyilvánosság előtt, a köznyugalom megzavarására alkalmas módon törvény vagy más jogszabály, avagy a hatóság rendelkezése ellen általános engedetlenségre uszít, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Közösség elleni izgatás
269. § Aki nagy nyilvánosság előtt
a) a magyar nemzet,
b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen
gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Közveszéllyel fenyegetés
270/A. § (1) Aki más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben írt bűncselekményt radioaktív anyaggal fenyegetve követik el.
(3) A büntetés az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.
Közokirat-hamisítás
274. § (1) Aki
a) hamis közokiratot készít vagy közokirat tartalmát meghamisítja,
b) hamis vagy hamisított, illetőleg más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,
c) közreműködik abban, hogy jog vagy kötelezettség létezésére, megváltozására vagy megszűnésére vonatkozó valótlan adatot, tényt vagy nyilatkozatot foglaljanak közokiratba, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki az (1) bekezdés a) vagy b) pontjában meghatározott közokirat-hamisításra irányuló előkészületet követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(3) Aki az (1) bekezdés c) pontjában meghatározott közokirat-hamisítást gondatlanságból követi el, vétség miatt pénzbüntetéssel büntetendő.
275. § (1) Az a hivatalos személy, aki hivatali hatáskörével visszaélve
a) hamis közokiratot készít vagy közokirat tartalmát meghamisítja,
b) lényeges tényt hamisan foglal közokiratba,
bűntettet követ el és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) E § rendelkezéseit a külföldi állam igazságszolgáltatási vagy bűnüldözési feladatot ellátó hatóságának a külön törvény alapján a Magyar Köztársaság területén eljáró tagjára is megfelelően kell alkalmazni.
Hamis statisztikai adatszolgáltatás
278. § Aki a valóságnak meg nem felelő statisztikai adatot szolgáltat, avagy az adatszolgáltatással kapcsolatban a valóságnak meg nem felelő felvilágosítást ad, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

tokos. 2006. 10. 04. 12:57
Előzmény: #165  Törölt felhasználó
#168
Érdekes,

Mert ugyanakkor a véleménnyilvánítás szabadsága alkotmányos jog (ez alighanem erősebb a Btk-nál) aztán a a gyülekezési jog is alkotmányos jog, ami megint csdak erősebb a Btk-nál..

Itt egyébként erőszakos megváltoztatásról van szó, meg fegyverekről, de a jobboldal nem erre készül, ha jól gondolom, hanem demonstrációra, tüntetésre.

Természetesen a gyújtogatókat, autódöntögetőket, kövekkel dobálózókat le kell csukni.

Mondjuk lecsukhatták volna annak idején a taxisokat is, de azok simán amnesztiát kaptak.
Törölt felhasználó 2006. 10. 04. 12:50
Előzmény: #165  Törölt felhasználó
#167
Gibi!

Aha.
Akkor további adalékot kérnék idézni a btk-ból az alábbi esetekre is:

Kérdezem én legmélyebb tisztelettel, és azok hány év fegyházzal büntetendők, akik csoportosan, bűnszövetségben, előre eltervezett, aljas módon közérdekű adatokat titkolnak el, hamisítanak meg, pedig erre alkotmányosan előírt kötelezettségük van, tudatosan félrevezetik az országuk szavazópolgárait, valamint alkotmány szerint megtett esküjüket megszegik.
Törölt felhasználó 2006. 10. 04. 12:47
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#166
Szerinted legalább ilyen rosszul hangzik az is, ha fasiztázik, nácizik valaki, aki nem volt koncentrációs táborban és esetleg még nem is az érintett kör tagja?

És azt se feledjük hogy hazugságod mögött ott van az is, hogy az MSZP jogutódja az MSZMP-nek, azok az emberek akik most hatalmon vannak abban a szervezetben kapták meg az alapkiképzést, töltöttek be szerepet... És ez nem mindegy!!!

Fontos az is, hogy a kommunistázás nem a mögöttes elvi tartalom miatt van, hanem azért, mert az egy szóban lefedi azt a társaságot, akiket érteni kell alatta. Tudjuk, kommunisták, ideológiai szinten vizsgálva az elnevezést, sohasem voltak vezető tisztségben az MSZMP-ben, de még az MKP-ban, MDP-ben sem!!!

A Hálózat él, nevezzük bárhogyan is. És folyamatosan csak a saját érdekeit szolgálja, szemben a köz érdekeivel!!!
Törölt felhasználó 2006. 10. 04. 12:40
#165
Btk.

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása
139. § (1) Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve - különösen fegyveres erő igénybevételével - megváltoztassa, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) Nem büntethető az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása miatt, akinek önkéntes elállása következtében a bűncselekmény folytatása elmarad, vagy aki annak folytatását önként megakadályozza.
Az alkotmányos rend elleni szervezkedés
139/A. § (1) Aki olyan szervezetet hoz létre, vagy vezet, amelynek az a célja, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig; aki ilyen szervezetben részt vesz, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Nem büntethető az alkotmányos rend elleni szervezkedés miatt, akinek önkéntes elállása következtében a szervezkedés folytatása elmarad, vagy aki annak folytatását önként megakadályozza.
Lázadás
140. § (1) Aki olyan tömegzavargásban vesz részt, amelynek közvetlen célja, hogy
a) az Országgyűlést,
b) a köztársasági elnököt,
c) a Legfelsőbb Bíróságot,
d) a Kormányt
alkotmányos jogköre gyakorlásában erőszakkal vagy ezzel fenyegetve akadályozza, vagy intézkedésre kényszerítse, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő; a tömegzavargás szervezője vagy vezetője öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki lázadásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) Nem büntetendő lázadás miatt az a résztvevő, aki a tömegzavargást önként vagy a hatóság felhívására az erőszakos cselekmények megkezdése előtt elhagyja.
Rombolás
142. § (1) Aki a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjének megzavarása céljából közművet, termelő-, közforgalmi vagy hírközlő üzemet vagy annak berendezését, középületet vagy építményt, termékkészletet, hadianyagot vagy rendeltetésénél fogva hasonlóan fontos más vagyontárgyat megsemmisít, használhatatlanná tesz, vagy megrongál, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a rombolás különösen súlyos hátránnyal jár.
(3) Aki rombolásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Törölt felhasználó 2006. 10. 04. 11:52
Előzmény: #129  Törölt felhasználó
#164
"Egy 21 éves szájából baromi rosszul hangzik a komcsizás. Talán téged is börtönbe zártak anno vagy elvették földedet?
Esetleg úgy gondolod, hogy ez ma a divat és feltétlenül csatlakozni kell hozzá?"

Na ez is szép beszólás volt :-)
Börtönbe nyilván nem zártak, de közvetve erősen érint a dolog. Ahogy mindenkit! Miért szerinted a kevésbé idősek nem jártak rosszul a 45 évnyi komcsi hülyeséggel? Mindannyiunk helyzetét meghatározza.

Egyébként meg már csak azért is a komcsizás, mert ahogy nézem igazi jobboldali kormány nem volt még a rendszerváltás óta. A Fideszt már átéltem, az nagyon távol volt attól, az MDF-ét meg visszanéztem, na arról ne is beszéljünk. (igaz, nem is lett volna egyszerű közvetlen a rendszerváltás után...)

Na és ez az mszp-szdsz retrokommunizmus :-) , szépen haladunk visszafelé az időben, sztem már átléptük a rendszerváltást...

Ezek után nem kell SíRNI bizony, ha gyújtogatják a rendőrautókat meg a székházakat, a dolgoknak megvan a természetes következménye.
tokos. 2006. 10. 04. 11:44
Előzmény: #162  Törölt felhasználó
#163
Valóban, csak viszonylag szűk rétegnek jó, de annak nagyon.
Ezért van az, hogy az a bizonyos szűk réteg válaszja, és nem elsősorban az adminisztráció egyszerűsége miatt (ha az lenne a motiváló, akkor más is választaná, de persze, aki bukna rajta, annak eszébe sem jut), hanem azért, mert anyagilag sokkal jobban jött ki belőle.
Törölt felhasználó 2006. 10. 04. 11:29
Előzmény: #160  tokos.
#162
most viszont Te oszthatnad az eszt, mert nem nagyon latom miert jarna nagy elvonas csokkenessel. pl EVA-s nem igenyelheti vissza az AFA-t.
nekem az a velemenyem hogy csak kis retegnek jo es nem az elvonas csokkenes miatt, hanem az egyszerusege miatt.
a politikai resze nem nagyon erdekel.
adam 2006. 10. 04. 11:23
Előzmény: #159  Törölt felhasználó
#161
Lentebb már írtam ezt és halott is van valamelyik testületben akit beszavaztak.Az ovb ilyenkor mi a faszt csinál,hogy kerülhetnek ilyenek egyáltalán listára?

Topik gazda

Chuck Norris
5 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek