Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 09:05

Egy szó nélkül végignézzük?  

A parlamenti választásokon vesztes ellenzéki párt most készül Magyarországot végső gazdasági összeomlásba taszítani, vezetői, holdudvara érdekei szolgálatában. Mindezt az orrunk előtt anélkül, hogy bármit tennénk ellene! Minek kell bekövetkezni ahhoz, hogy végre a társadalom realitás talaján álló része is megmozduljon? Tényleg ennyire birka a nemzet magyar?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 12:13
Előzmény: #59  pampa
#60
Elfogyott a fidesz pénze azért balhéznak az ország kárára. Orbán távozása a közéletből jó megoldásnak tünik.
pampa 2006. 10. 03. 11:53
Előzmény: #56  Törölt felhasználó
#59
Van egy kialakult helyzet amit minél hamarabb meg kell oldani.
Nekem úgy tünik,hogy az MSZP-SZDSZ koalíció jelenlegi hozzáállása nem a megoldást segíti elő.
Itt tárgyalni kellene és valamilyen mind két fél számára elfogadható megoldásban meg kellene egyezni.
ÉS nagyon sürgősen!
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 11:48
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
#58
"Hogy mi az Igazság, az nagyon fontos, talán mindennél fontosabb, ám hogy kinek van igaza, az majdhogynem lényegtelen. Mégis mindíg ekörül folyik a vér."
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 11:46
Előzmény: #56  Törölt felhasználó
#57
A farkas és a bárány

Allegórikus népmese

A farkas megpillantotta a bárányt, amint a folyónál vizet ivott, és valamilyen jól hangzó ürüggyel bele akart kötni, hogy megegye. Ezért, bár ő állott fennebb, azzal vádolta, hogy felkavarja a vizet, és nem hagyja őt inni. A bárány ezt felelte, ő csak az ajka hegyével érinti a vizet, különben is lennebb áll, s felfelé nem zavarhatja fel a vizet. Ekkor a farkas más váddal hozakodott elő: “ Ám tavaly apámat szidalmaztad!” A bárány azt válaszolta, hogy akkor ő még meg sem született. A farkas ekkor így szólt: “Ha sohasem fogysz ki a mentségekből, akkor is megeszlek!”

A mese azt mutatja, hogy mit sem ér a jogos önvédelem azok szemében, akik arra határozták el magukat, hogy jogtalanságot cselekedjenek.
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 11:44
Előzmény: #55  pampa
#56
Hová vezet az, ha a velünk egyet nem értőt ellenségnek tekintjük? "Aki nincs velünk, az ellenünk van!"

Akik most legnagyobb hanggal becsapottként demonstrálnak, vajon MSZP szavazók? Eddig hittek, s most nyílt ki a szemük?

Mit kezdjünk azzal a problémával, hogy egy gazdaságpolitika helyessége nem a rászavazók számától függ?
pampa 2006. 10. 03. 11:36
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#55
A gazdasági részét értem,csak az emberi,ill, erkölcsialkalmassággal van problémám.
Nem tudom elfogadni azt a magyarázatot,hogy azért szabad hazudni nehogy a másik kerüljön oda.
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 11:36
#54
Ja. De ha Matgab Római Klub-elméletét nézzük, akkor a külföldi lapok, elemzők nem objektív valós elemzéseket készítenek, hanem olyan adatokat, elemzéseket tesznek közzé amivel irányítanak mindent az ún pénz-oligarcha érdekében...
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 11:33
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#53
SirGeorge

Brecht: Ballada Mary Sandersről ...
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 11:26
Előzmény: #51  pampa
#52
pampa!
olvass külföldi gazdasági lapokat, sokminden meg fog világosodni.
üdv
pampa 2006. 10. 03. 11:22
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
#51
Még mindíg nem értem!

Mindenki elismer,hogy hazudtak becsapták a választókat, szándékosan kárt okoztak!
Akkor miért ők az alkalmasak?
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 11:16
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#50
Green, egy most talalt hir:

link
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 11:10
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
#49
Én mindenesetre szívesen részt veszek egy kormányt támogató tüntetésen.
Akár pénteklen a Kossuth téren is.
Legalább leszünk elegen..)))
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 11:06
Előzmény: #47  pampa
#48
Hátha valaki nem ismeri...

Van egy ember, akinek évek óta van elképzelése, hogy mit kellene tenni annak érdekében, hogy Magyarországon jól menjenek a dolgok. Ez az ember hirtelen, egy politikai-választási ciklus közepén lehetőséget kap, hogy az elképzeléseit, mint miniszterelnök megvalósíthassa.
De baj van. A hátralévő két év erre kevés, sőt az elképzelések egy része olyan taktikai lépéseket jelent amelynek következtében az őt hatalomba segítő párt abszolút népszerűségvesztését jelenti. Megteheti tehát, hogy ennek ellenére elkezdi a reformcsomagot, megteszi azokat a stabilizációs lépéseket, amely lépések elengedhetetlenek ahhoz, hogy a következőkben a népszerűbb lépések következhessenek. Csakhogy a népszerűbb lépések megtétele már valószínűleg a következő kormány lehetőségévé válik, hiszen a stabilizációs lépések megtétele következményeként pártja bizonyára elveszti a választást.

Persze lehetne ő egy olyan jóságos politikus is, aki még Magyarrszágon meg sem született; aki nem nézi saját pártja, kizárólag az ország és a nép, az istenadta nép érdekeit. Bizonyára azonban - eh mily megvetendő - ő azért nézi az őt hatalomba segítő párt érdekeit is.
Mit tesz tehát? Kétségtelen - csúnya dolgot : sumákol. Úgy tesz, mintha a stabilizációs lépések megtételére nem is lenne szükség. Felvázolja a hosszútávú, stratégiai elképzeléseit és ezzel, láss csodát, megnyeri a választást.

Ellenfél, aki természetesen ugyanúgy ismeri a megteendő lépések sorozatát, mint emberünk, ezt persze nem veszi jónéven. A választások alatt utal ugyan rá, hogy emberünk nyerése esetén a stabilizációs lépések megtételére is szükség lesz, de nagyon ő sem hangsúlyozhatja a dolgot, hiszen a saját programja is a kánaán megteremtésén alapul, így visszaüthetne rá.

A választásokat követően azonban emberünk kénytelen terített betlit játszani s bevallani: valóban elhallgatta e stabilizációs lépések szükségszerűségét. Ellenfél, akit ugyan nem ért váratlanul a bejelentés, azt azonnal felhasználja politikai-hatalmi céljai érdekében. Jön a hazugozás meg a hullázás. Persze Ellenfél könnyű helyzetben van: bár kétségkívül tudja, hogy a kánaán az általa hirdetett gazdaságpolitikávalsem megvalósítható, a stabilizációs lépésekre neki is szüksége lenne, neki már nem kell alternatívát kínálnia. Csupán bebizonyítani, hogy emberünk erkölcsi tőkéje erodálódott. Ezt persze kétségkívül jól csinálja.

Ellenfél peremkerületi elvbarátai szemében persze emberünk önmagában szálka.
Szálka egyrészt azért mert egy korábbi rendszer kötődéseit hordozza („büdös kommenista”).
Szálka, mert ő - velük ellentétben - sikeres lett. Persze „mutyizások” révén – mondja peremkerületi elvtárs.
Hogy is mondta Hofi? Korrupció az, amiből engem kihagytak. Peremkerületi elvtársak sajna - részint születésük által, részint saját töketlenségük okán - nem jutottak a húsosfazék közelébe. Persze némelyiküknek pl egy igen hangos Csurka nevű elvtársnak azért ez egy kicsit sikerült, hiszen vagy 20 milát nyúlt le időleges tűzközeli helyzetében egy nem létező filmért, ám igazán megszednie nem sikerült magát. Így aztán lehet továbbra is nemlétező erkölcsi magaslatokról szónokolni országellopásról meg stb. és újabb és újabb töketlen de annál hangosabb elvbarátokat gyűjteni.
Meg elvbarátoknak az sem tetszik, hogy emberünk hatásos szónok és karakteres politikus. Olyan mint Ellenfél. Ezért számukra ellenség. Aki kiénekelte a már majdnem lenyelt sajtot a szájukból. Így elvbarátok kicsit idegesek. Mert a sajt azért finom lett volna. Idegességük pedig egyre fokozódik.

Ellenfél látja ezt.

Úgy gondolja, hogy ez az idegesség felhasználható arra, hogy ő végre visszaszerezze az elvesztett hatalmat. Peremkerületi elvbarátok (pl: kedves tokos, matgab, bpmcwap LET kollégák) ebben természetesen szívesen nyújtanak segítséget. Mert ők zsigerből antkommenisták. Bár a kommenisták valójában elfogytak, maradékuk Ellenfél táborát erősíti (pl: Szűrös, Pozsgay, Csintalan elvtársak), ez őket nem zavarja, majd csinálnak.. Kinevezik annak emberünket. És szidják. Majd csinálnak egy kis „forradalmat” is. Mert a Vezér hatalom nélkül, mint ló lófasz nélkül. Nem lehet országot baszogatni.

Hát itt tartunk. Ellenfél elvbarátai utcán autókat gyújtanak fel, épületeket fosztanak ki, rendőröket dobálnak kővel. Mert demokrácia van és ezt is lehet. Meg persze jha Ellenfél hatalomra kerül lehet pogromokat vezetni kommenisták, zsidók, homokosok, liberálisok s úgy egyébként mindenki ellen, aki nem ért velük egyet. Szép világ lesz. Másvilág.
pampa 2006. 10. 03. 11:04
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
#47
Igazán nem értem a hozzászólókat!

Kiderült,hogy azért hazudtak,hogy megtarsák a hatalmat.És ennek a célnak az elérése érdekében ,tudatosan szándékosan anyagi kárt okoztak az országnak.
És most vannak olyanok akik védik őket?
Miért? Miért kellene nekik maradni?
Mert bizonyították,hogy alkalmasak?
Ugyan már! Mikor ébredünk már fel? Mikor nyílik ki már a szemünk?
Ez a" hiteles" kormány ez kell nekünk?
Miért rettegnek az új választástól?
A hiteles igaz embernek semmitől sem kell félnie, de a csaló gazembernek annak bizony van félnivalója.
Új választást,és had döntsön a nép!
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 10:44
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#46
Chuck Norris!
És mit akarsz tenni? Mondjuk halomra lövöd az embereket kint a téren? Vagy megvillantod híres karate tudásod? Alternatív javaslatokat meg sem hallgatjátok. Talán jó lenne összeegyeztetni a nép akaratát, választását a további lehetőségeitekkel. Jó lenne, ha megtanultátok tisztelni az emberek akaratát is, nemcsak egy szűk klikk eszement randalírozását. Ha nem teszitek, akkor viktorkát fogjátok visszasegíteni a trónra. Ezt akarjátok?
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 10:44
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#45

Rendben +1 szavazat Bokros mellett.

Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 10:43
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
#44
jecub

bár már megírtam hattyúdalomat,de válaszolok....
Én is azt hittem magamról,hogy nem köteleztem el magam egyik oldalra sem,csak érveket,vagy ellenérveket hozok fel,és rám lett sütve a bélyeg.Ezért írtam hogy mindenki,mert mással is megeshet.Elnézést kérek azoktól,akiket meggyanusítottam.
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 10:39
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#43
itala, szívesen 8-)
az idézet? nem ismerem,
viszont ajánlhatom, már csak a topicra való tekintettel is, Shelley-től A zűrzavar farsangját
8-)
üdv,
SirGeorge
ujonc 2006. 10. 03. 10:39
#42
Sziasztok! Látom rendesen húzzátok egymásnak az ívet. És milyen jó is az ,ha egymásnak ugortok és nem a tehetségtelen önös érdekeiket hajhászó politikusoknak. Illetve bocsánat ,lehethogy Gy.F. nagyon is tehetséges politikus attól függ milyen mércével mérjük. Azonban szerintem olyat tett (és ez kitudódott!!!) amiért tõlünk kicsit nyugatabbra mennie kellene (azt hiszem ezt senki nem vitatja). Azt, hogy utánna ki lenne alkalmas a helyére nem hiszem , hogy tízmillió ember között nem akadna egy sem. És itt nem az O.V.-ra gondolok ,az egész politikusi gárdánkat egy szigetre számûzném, hogy az országban elkezdõdhessen az \\\"érdemi munka\\\". Nem szeretem 2-3 évente azt hallani -bocsika elszórtuk a pénzeteket ezért most meghúzom a nadrágotokon a szíjjat . \\\" Nem fog fájni!\\\".
Törölt felhasználó 2006. 10. 03. 10:36
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
#41
Norris, szerintem itt mi sokat nem tehetunk. En nem fogok kimenni az utcara hogy megkuzdjek (akar fizikalisan is) az ott levokkel, akik valami masert harcolnak. Talan be lehetne kuldeni valami peticiot, hogy valtsak le ferit, es rakjak a helyere Bokrost. Ebben benne lennek.

Topik gazda

Chuck Norris
5 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek