Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!



Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 09. 19. 14:05
Előzmény: #32719  Törölt felhasználó
#32720
Nem nagy ügy. Majd a benzin árát egy kicsit jobban emelik, vagy egyszer nem csökkentenek. Az autótulajdonos meg kiperkálják ezt az adót is.
Törölt felhasználó 2008. 09. 19. 14:00
Előzmény: #32718  Törölt felhasználó
#32719
Jön Robin Hood is: A gáz-, olaj-, hő-, villamosenergia termelő cégek 8 százalékos különadót kapnak (a társasági nyereségadó alapra vetítve). Az ideiglenesnek hirdetett adóteher 2009-2010-ben terheli a vállalakozásokat, összesen évi 30 milliárd forinttal.

és az ilyeneket pedig nem értékelik a nagybefektetők.
Törölt felhasználó 2008. 09. 19. 13:57
Előzmény: #32717  abuak1
#32718
kb. 16-17 milliárdnál tart az öntőbrigád. sok alapnak évvégére be kell vásárolni és csak olcsóval hozhatja be az eddigi mínuszokat és likvidálásokat. kérdés csak az hogy miben bíznak jobban. bank, gyógyszer, telekom, vagy a mollikánk? az alapoknak kb. 3-600 milliárdot kellene még befektetni. ebbe benne lenne még kb. 25-35%.
szorítsunk. ja persze és ehhez el kell felejteni a parát.
abuak1 2008. 09. 19. 13:50
Előzmény: törölt hozzászólás
#32717
Ez egy tisztességes mikulás rally esetén nem is olyan sok.
hill 2008. 09. 19. 13:21
Előzmény: #32711  Törölt felhasználó
#32716
Még senki se gondolja eljött a kánaán. !! Magyarországon az Mszp kormányoz, nem érdekük az emelkedés. Ez egy olyan párt, mely a privatizáció során fillérekért kiárúsította az országot. Nem most kezdték , a 90 évektől csinálják ezt. Amit tudtak mindent eladtak az országban, most a tőzsdén garázdálkodnak. Persze nálunk egy felelős politikus sem tiltja be a shortot, hiszen ők a legnagyobb poziciókkal rendelkezők. Két legyet ütnek egycsapásra. A shorton nyernek, de azon is hogy olcsó részvényeket vesznek a végén. Átmentik a hatalmukat olcsó MOL, OTP részvényekbe, ezzel is tönkretéve a félország kisrészvényeseit.
Ha ez mégsem lenne igaz, akkor álljon ki valaki felelős ember aZ Mszp részéről , és tiltsák meg a MOL, és OTP Shotolási lehetőségét . Pénz nélkül szárnyalna az ország.
kissherceg 2008. 09. 19. 13:20
Törölt hozzászólás
#32715
csuloktata 2008. 09. 19. 13:19
Előzmény: #32712  BozsoBozso
#32714
Azért ez nem ilyen egyszerű.
Ha nagyon gyors a rakéta, akkor hamar elfogy a nafta...
kissherceg 2008. 09. 19. 13:17
Törölt hozzászólás
#32713
BozsoBozso 2008. 09. 19. 13:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#32712
Minde csoda 3 napig tart ma 15K felett zárunk sztem.

Hétfő 16, kedd 17 , szerdán meg 18-rol fordulunk.

Ki lokvidáltak minden longost most a shortoseok jonnek
Törölt felhasználó 2008. 09. 19. 12:59
#32711
Bár már lassan 8 éves az írás, de azt hiszem nagy okosság mindenkinek, Vakmajomtól, és szerintem újfent aktuális:
A tőzsdei diskurzusokat nyugodtan lehetne ezzel a köszöntéssel kezdeni és befejezni: a trend legyen veled! Trend úr. Trend uraság. Kicsoda Ő? Kevés hatalmasabb úr lakik a spekulációs vidéken.
A balek harcolni próbál a trenddel, a füveken aratott sikereitől megrészegülve fakarddal megy neki a döngőléptű gigásznak. A józan vagy kitér előle, vagy alázatos hódolattal az udvartartásába lép. A józan inkább lesz Trend uraság utolsó szolgalelkű talpnyalója, mint izgágán ugráló hérosz vérvörös szeme célkeresztjében. Áldassék Trend uraság hatalma, halleluja!
A terminológia, azaz a szóhasználat uralja a gondolkodásunkat, és nem fordítva. A szavaknak elemi ereje van. Ezért sokkal célszerűbb emelkedő vagy eső trendről beszélni, mint medvéről vagy bikáról. Hogy miért? Ha azt mondjuk, hogy medvék vagy bikák vagyunk, esetleg nehezebben vesszük észre, hogy a trend megváltozott, hiszen még ott cseng a fülünkben a szó: medve van, bika van. Az eső trend, emelkedő trend sokkal szenvtelenebb kifejezések. És sok mindenre szükség van a spekulációban, türelemre, merészségre, és megintcsak türelemre, de egy dologra biztosan nincs: szenvedélyre. Ha szenvedély köt egy pozícióhoz, ott valami baj van. Ez üzlet. Mit keres az üzletben a szenvedély? Kell-e szenvedélyesen szeretni a szoftverfejlesztést vagy a bányarobbantást? Lehetünk szenvedélyes horgászok, bélyeggyűjtők, szenvedélyes szeretők. Kimehetünk a partra minden reggel, és pazarolhatjuk az etetőtanyagot. Nem fogunk semmit? Na bumm. A vidék gyönyörű, a hajnal varázslatos, a hal meg hadd ússzon a vízben. Tán vesztettünk valamit? Nyilván nem. Csak nyerhetünk minden szenvedéllyel.
Ellenben aki a spekulációban szenvedélyes, az az érzelmeire bízza az irányítást. Persze emberek vagyunk, tele hibákkal és indulattal, az indulat ellen pedig, ahogy már Hérakleitosz is megmondta, nehéz harcolni. Ezért érdemes a szókészletünkben is minimalizálni az érzelemmel telített kifejezéseket. Medve? Villog a foga és véres a körme. Félelmetes állat, a félelem pedig a legerősebb érzelmek egyike. Bika? Lebírhatatlan, megállíthatatlan erő. Ezért célszerűbb eső, emelkedő trendekről beszélni. A két legveszedelmesebb szót pedig, hogy "olcsó", vagy "drága", kiradírozhatjuk a szótárból. A fényes livermore-i mondattal élve: az árak sosem túl magasak venni, és sosem túl mélyek adni.
A trendek igazi tömegpusztító fegyverek. Valamiért mindig úgy alakul, hogy a balek szembenáll a trenddel, és ott piknikel a trend útjában. Ezért a trend addig tarol, míg a fakardosok majd az utolsó szálig el nem hullanak. Olykor valóságos irtóhadjárat zajlik a piacon. A két pusztító tőzsdei alapszenvedély, a félelem és a kapzsiság kábítószerként vakítja el a balekot, s belőve az ellenfél irtóztató erejét fel sem ismeri. Szomorú dolog ez? Az egyéni sorsokat tekintve minden bizonnyal az. De nem kötelező a félelem vagy a kapzsiság rabigájába esni. Trend uraságnál mindig akad szabad talpnyalói állás. Tessék betölteni. Épp eleget lehet tévedni, azaz bukni szenvedélymentesen.
A balek egész jól elvan, amíg Trend uraság csak a körmeit reszelgeti vagy szunyókál a lugasban. Egy lapos piacon, ahol nincs igazi irány, nem lehet se nagyot bukni, se nagyot akasztani. Ezt a mocsárt könnyű belakni, és kisebb terepismerettel jól elbóklászhatunk a zsombékosban. Sokszor szigorúan befelhősödik, de aztán kiderül. Néha bokáig besüllyedünk a sárba, de aztán hamar szárazat fogunk. Ez volna az időszak, amikor a lehasznosabb semmit sem csinálni, nyugodtan várakozni és lesni Trend uraságot. Amíg alszik, aludjunk mi is. Amíg nem moccan, nagy dolgok úgysem történnek. Ha viszont fellármázták, megéhezik, és felkel a helyéről, kotródjunk az útjából és igyekezzünk nagyon gyorsan a háta mögé kerülni, esetleg felcsimpaszkodni a gatyaszárára. Nem érdemes leugrani néhány szem málnáért. Ha szerencsénk van, magától elvisz a nagybani piacra. Úgysincs nála biztonságosabb szállítóeszköz, a rendőr meg se próbálja leinteni a pirosnál.
Miért van az, hogy iszonyú mennydörgésnél a balek a meteorológusokat szidja és szikrázó napsütésről beszél? És miért szorongatja a sílécet, miért van dupla bundabugyiban, amikor majd megolvad az aszfalt? Trend uraság legalább olyan erős, mint az évszakok. Roppant izomzatának nem feladat elkapni akár a legnagyobb fegyverzetű intézményeket. És mindig azt hiszik róla, hogy kipusztult, mint a dinoszauruszok. Sosem fog kipusztulni, mert mindig lesz tápláléka: a mélyben ott hömpölyög a fundamentális változás, és a változások mentén, az ármozgások tápanyagban gazdag talaján dúsan terem a kapzsiság és a félelem.
A közhiedelemmel ellentétben nem a spekuláns bukik nagyot a tőzsdén. Az edzett spekuláns fürge, mint a nyúl -nem úgy a nehéztürséggel ellátott intézmények. Mire az intézmény kiássa magát, és harcállást változtat, rég csatatér a vidék. Az intézmény leteszi a voksát valami mellett, befészkeli magát, és ha tévedett, akkor is kitart: inkább elbukja az egészet. A könnyű fegyverzetű spekuláns gyorsan elmenekülhet egy rossz üzletből. Ha a Nagy Balekről beszélünk, az intézményre gondolunk. Sokkal, de sokkal többet buknak, mint a spekulánsok, Trend uraság pedig a nagy, zsíros cupákokkal szereti teletömni a hasát -persze bekapja a bolha spekulánst is, ha az nem pattan le időben a lomha intézményről.
Ha pedig már Trend uraság jóindulatú, melák ikertestvére gombászgat fütyürészve a romok közt a mezőn, a spekuláns az, aki a sírhantokon szépen termő pereszkék közül elsőnek szemezhet. Ilyenkor néptelen a vidék, de ha felhő jönne, Trend uraság a tenyerére emel, becézget és még nyálas puszit is nyom hatalmas szájával a kobakunkra: rettentő sok foga neki is, de vegetáriánus a lelkem. Kedveli a társaságot, de oly kevesen mernek az egyébként is szinte lakatlan vidéken a közelébe jönni. A megmaradt lakosság körében rémtörténetek járják a rettegett Trend famíliáról, és messziről nézve az ikrek sziluettje bizony megtévesztésig hasonló. Pedig kábé annyira veszedelmes, mint Süsü, sárkány. Rettegnek tőle, pedig jámbor, dolgos és serény. Lassú építkezéssel rendberakja a tájat, veteményez, komposztál, metsz és permetez. Ha az inggallérján csücsülünk, láthatjuk, ahogy szép óvatosan megint emberi települések nőnek ki a földből, s először áhitatos vallásosság, majd kissé megint nekivadult religiók és pervezebb kultuszok jellemzik a vidéki életet. Végén már pipál az összes kémény, a kamrák roskadoznak a jóféle füstöltárútól. Valaki épp feltalálja a nyugdíjpénztárat. A jóindulatú Trend uraság szépen leszüreteli a termést és elmegy szunyókálni. Ikertestvére ott szuszog borostásan és elhanyagoltan az ápolt, mézillatú lugasban. A bozót megint hemzseg a nektárt szívott, fakardos ünneplőktől.
Közeledik a műszakváltás.
Törölt felhasználó 2008. 09. 19. 12:53
Előzmény: #32709  Törölt felhasználó
#32710
valaki még mindíg nem engedi. vissza vissza vágja. van még ott a spájzban ahonnan elindult az öntés.
Törölt felhasználó 2008. 09. 19. 12:47
Előzmény: törölt hozzászólás
#32709
giga rugó
lásd otp
(kivéve phyl)
kissherceg 2008. 09. 19. 12:34
Törölt hozzászólás
#32708
Törölt felhasználó 2008. 09. 19. 12:33
Előzmény: #32706  Törölt felhasználó
#32707
nem tudja valaki ma is adja a concorde???
Törölt felhasználó 2008. 09. 19. 12:26
Előzmény: #32705  Törölt felhasználó
#32706
innen kellene még 30-40%, hogy a 20-nál beragadtak 0 ki tudjanak szállni. na ebben nem hiszek mostanában.
Törölt felhasználó 2008. 09. 19. 12:21
Előzmény: #32704  zepi
#32705

köszi!
zepi
zepi 2008. 09. 19. 12:19
Előzmény: #32703  zepi
#32704
14605
zepi
zepi 2008. 09. 19. 12:18
Előzmény: #32701  Törölt felhasználó
#32703
14590
kissherceg 2008. 09. 19. 12:18
Törölt hozzászólás
#32702
Törölt felhasználó 2008. 09. 19. 12:17
Előzmény: #32700  Törölt felhasználó
#32701

mennyin áll a MOL?
sajnos lefagyott a rendszerem

friss hírek További hírek