Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 08:13

Financial Times: az EU szerint Gyurcsány még mindig a legjobb választás lehet  

Ugrás a cikkhez
A Financial Times ma reggeli összefoglaló cikke szerint Gyurcsány még mindig a legjobb választás lehet Magyarország számára, hogy a költségvetési problémákat leküzdje. A neves gazdasági szaklap emlékeztet arra, hogy Joachim Almunia még júliusban komolynak és szigorúnak értékelte a Gyurcsány-csomagot, tegnap pedig a szóvivője útján bejelentette, hogy arra biztatja Gyurcsányt, hogy ragaszkodjon megszorító csomagjához.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=73796
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 09. 26. 23:10
Előzmény: #1  portfolio
#42
Ajánlom Nektek mindannyiunknál sokkal felkészültebb Kálmán Olga riportját Orbán Viktorral, hogy az itt megjelent minden vélemény-nyilvánítók kicsiny álla leessen.
Törölt felhasználó 2006. 09. 26. 22:48
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#41
Kedves Fideszesek!

Orbán humánpolitikájáról gondolkodnék el a helyetekben. Oly módon magába olvasztotta a Fidesz a szélsőjobbot, hogy már képtelenség őket (Titeket) szétválasztani. Mellesleg a gazdasági nyivákolás helyett észre kéne venni, hogy épp az EU-hoz zárkózunk fel, és ennek nem kis ára van.

Üdv
Törölt felhasználó 2006. 09. 26. 22:41
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
#40
Kedves Pákozdi!

Nem hiszek az átszavazásokban. Az, hogy valaki kitart saját pártja mellett, azt mutatja, hogy valahol nem köpönyegforgató, hanem akkor is érett és stabil meggyőződése van egy álláspontról, ha az nem épp a saját malmára hajtja a vizet, és felfogja, hogy neki is áldozatokat kell hoznia az ország érdekében. Mellesleg ez a meggyőződés nem zárja ki a másikakkal szembeni toleranciát, amiben diktatúrát emlegetni hatalmas nagy tévedés. Csőlátást nem a biztonságos álláspont alapoz meg.
Diktatúrának azt a kormányzati rendszert nevezzük, ahol a főhatalom nem a többségi népakarat. A statisztikákról pedig tudjuk, hogy felszínesek, mutatnak egy számot, de mélyebb rétegekbe és elemzésekbe nem nyúlnak bele.

bambika
Törölt felhasználó 2006. 09. 26. 22:41
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
#39
Kedves Pákozdi!

Nem hiszek az átszavazásokban. Az, hogy valaki kitart saját pártja mellett, azt mutatja, hogy valahol nem köpönyegforgató, hanem akkor is érett és stabil meggyőződése van egy álláspontról, ha az nem épp a saját malmára hajtja a vizet, és felfogja, hogy neki is áldozatokat kell hoznia az ország érdekében. Mellesleg ez a meggyőződés nem zárja ki a másikakkal szembeni toleranciát, amiben diktatúrát emlegetni hatalmas nagy tévedés. Csőlátást nem a biztonságos álláspont alapoz meg.
Diktatúrának azt a kormányzati rendszert nevezzük, ahol a főhatalom nem a többségi népakarat. A statisztikákról pedig tudjuk, hogy felszínesek, mutatnak egy számot, de mélyebb rétegekbe és elemzésekbe nem nyúlnak bele.

bambika
Törölt felhasználó 2006. 09. 26. 22:28
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#38
Kedves Pákozdi Imre (pakozdiimre)!

Leírt angol szövegét majd egyszer szóban is kéretik prezentálni.

bambika
Törölt felhasználó 2006. 09. 26. 22:26
Előzmény: #1  portfolio
#37
Kedves Pákozdi Imre (pakozdiimre)!
A leírt angol szövegét egyszer majd szóban is kéretik prezentálni.
bambika
Törölt felhasználó 2006. 09. 21. 12:14
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
#36
Ezek a tények nem érdeklik az MSZP-seket!
De aki hazugságból él, miért is törődne a tényekkel?!
Törölt felhasználó 2006. 09. 21. 12:12
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#35
C.M.Burns!

Igazad van!
A probléma az csak az, hogy nagyon sokan a megbukott hazug gyurcsányt úgy akarják beállítani, mint aki az egyetlen az országban, aki igazat mondott. Holott, mint írod Te is, csak folyamatosan hazudozott, hatalma érdekében, és több nem történt.

A gyurcsány-szimpatizánsok általában arra élezik ki, hogy így ő lett az egyetlen igazmondó, holott tudjuk, hogy a májusi beszéd óta is hazudozik, hazudozott. Nem megbánás és átértékels volt ez, hanem csak a kiváltságos kör tájékoztatása, hogy tudassa velük, hogy egyetlen ponton sem kívánja teljesíteni a választási programot, amit meg kell majd szavazniuk, így készüljenek.

Senki nem mondta, még Orbán sem, hogy ő kell leváltsa gyurcsányt! Orbán "szakértői kormányról" beszél, amit Magyarországon nehéz megvalósítani, én arról, hogy álljon össze egy új kormány, új programmal és szavazza meg a jelenlegi parlament, ha úgy kívánja.
Lehet, hogy ezzel veszítünk pár hónapot, de nyerünk a megvalósításhoz együttműködést és -talán- még lelkesedést is.
(Szakértői kormány azért lenne jobb, amit persze az MSZP-SZDSZ koalíció is létrehozhatna, esetleg egy kis párbeszéddel, mert amellé minden párt odatehetné ami jó ötlete van, hívhatna szakértőket, és nem az lebegne a levegőben, hogy az együttműködés a másik malmára hajtja a vizet, mert ez ib benne van a pakliban, Angliától az USA-ig, Németországtól Olaszországig, Finnországtól Norvégiáig!!!

Most mind a két oldalon az a baj, hogy nem a jövőt nézik, hanem azt, hogy hogyan védhetik meg bölcs vezéreiket, illetve, hogy hogyan kerülhet, maradhat hatalmon az.

Kellene két év, ideiglenes kormánnyal, két év múlva meg meg lehetne választani (egy időben) az új parlamentet, kormányt, önkormányzatokat, de már egy csökkenett létszámú rendszer szerint.
Soha vissza nem térő alkalom ez erre...

Üdv!
Törölt felhasználó 2006. 09. 21. 11:52
#34
Egyébként a Financial Times szerintem nem részrehajló, hanem - a magyar eseményekkel kapcsolatban - gazdasági elemzés helyett befektetői hangulatjelentést ad.
Törölt felhasználó 2006. 09. 21. 00:31
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#33
Kedves Konkvisztádor!

Örülök a szelídebb hangnak. Nem vagyok elkötelezettje sem a Fidesznek, sem Orbánnak. Szavaztam már Antallra, Demszkyre, Orbánra és Pető Ivánra is és úgy gondolom, hibázik, aki elköteleződik, mert a demokráciát az átszavazók működtetik. A fanatikus párthívek diktatúrát akarnak és erre alig mentség, hogy mindegyik másikat.

Ám, Te nem tanulmányoztad a statisztikát, hanem megint csak az íráskészségeddel blattoltál. Pedig nem írnád, hogy Orbán a Bokros–csomagot aratta le, ha összevetnéd 1997 és 2002 között a költségvetés adósságának, Magyarország adós-besorolásának, a GDP növekedésének és a reálbér-növekedésnek a görbéjét. Mellesleg, adalékul annak eldöntésére, hogy ki is a populista, a reálbér-növekedés a Fidesz alatt 1,5% körül kavircolt, ami az egyik kulcsa volt a másik három mutató akkori imponáló javulásának. (Bezzeg 2002 és 2005 között a reálbér majdhogynem kétszámjegyű százalékokkal emelkedett – az ismert eredménnyel.)

További legenda-oszlatásként, tehát hogy milyen hatással volt a valóságban, és miképpen ítélték meg külföldön a Bokros-csomagot, ide hivatkozok egy 2003. 7.15-i portfolio.hu-s adósságminősítési táblázatot (link A táblázathoz tartozó cikk se semmi.

Jó olvasást.
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 21:09
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#32
Miért a Medgyessyt indították 2002-ben? Ha megszavazták miniszterelnöknek, miért akarták leváltani? Totál káosz. Szar az alkotmány (mondjuk ez nem csoda, 1949-ben szovjet mintára, sőt szinte másolataként alkották, hiába az a pár módosítás).
Akkor a Medgyessyt választotta a nép, erre a félidőtől más kormányzott. Szerintem már akkor sem volt legitím, de ez mondjuk még belefért. Most viszont azért szavaztak a Gyurcsányra, mert azt hazudta, hogy dübörög a gazdaság. Aki akkor nem tudta, hogy hazudik, úgy volt vele, hogy ha bevált eddig, maradjom. Az ígérgetésekről már nem is beszélek, pedig még ő mondta más politikusnak, hogy ne hazudjon. Szóval nem a két szép szeméért választották meg. És ha ebből semmi nem igaz, amiért megválasztották, semmi keresnivalója a kormány élén, ugyanúgy azoknak sem, akik aszisztáltak neki.
Az meg már csak hab a tortán, ahogyan beszélt.
Tegye fel a kezét aki úgy gondol a saját anyjára, hogy az a kurva. Kurva ország??? Akkor az anyjáról is így beszél, ha nem hallja?
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 21:04
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#31
LET-et akarod meggyőzni??????
Sok sikert!!!!!
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 20:47
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#30
LET!

„Gyurcsány akarattal, hazugságok árán, oda sodorta az országot, hogy megszorítások kellenek, s nem hogy tett volna ellene valamit, hanem egyenesen és bevalottan nem is akart tenni ellene, tudatosan hazudozott, hogy elkenje a felelősségét, és hogy megnyerje az MSZP-nek a választást.
Ez a baj.”

Ebben teljesen igazad van, de lényegében ezt elmondták már párszor gyurcsány szimpatizánsok is, sőt maga gyurcsány is.
Medgyessy megbuktatása után gy.f. nem kezdhetett megszorító intézkedésekbe, mert azzal erősen ártott volna az mszp népszerűségének és egy ilyen akcióért 1,5 évvel a választások előtt az mszp tagság ledarálja. A kampányban sem teríthette ki, hogy „gyerekek ultra nagy szarban van az ország, messze jobban élünk, mint amit a gazdaság állapota alapján megérdemelnénk, úh ha lesztek olyan kedvesek és megválasztotok, a bőrt is lehúzom majd rólatok a költségvetés rendbetétele érdekében!” hiszen eközben a másik oldal 14ik havi nyugdíjjal kampányolt.
De nem mentegetni akarom gy.f.-et, ha elég tökösek lettek volna és tényleg az ország érdekeit nézik, akkor már 2 éve is kiállhattak volna nyíltan a tömegek elé nem törődve azzal, hogy az egész politikai elit a választópolgárokat hitegeti és hülyíti. De nem ezt tették. Hazudtak és „elkúrtak” újabb két évet. (hé, nem valami ilyesmiről beszélt gyurcsány öszödön?)

Na ezért – tehát, hogy 2 éves miniszterelnöksége alatt nem tett semmit az ország, a költségvetés rendbetételéért - elfogadnám, hogy fecót vonjuk felelősségre az ország mai állapotáért. A gond azonban továbbra is megmarad: ki legyen helyette? Mert a másik számottevő politikai erő, a fidesz oldaláról még nem hallottam semmilyen épkézláb forgatókönyvet. Készséggel mögéjük állnék, ha valami alternatívát nyújtanának.
További probléma, hogy sajnos a fidesz közgazdászai sem tudnának gyökeresen eltérő „csomaggal” előállni, a megszorítások elkerülhetetlenek. Márpedig az indexen úgy olvastam, hogy a tüntetők több helyen is a gyurcsány-csomag visszavonását követelik.

A tüntetőket szeretik sokan „a néppel” azonosítani. Na mármost, vajon melyik politikai erő lesz hajlandó ezek után lenyomni „a nép” torkán a reformkat?

Bocs LET, a vége kicsit általánosra sikeredett, igazából csak a hozzászólásom elejét címeztem neked.
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 20:46
Előzmény: #28  mezuska
#29
Gyanus nekem ez az avionics nevű (uri)ember.
Mintha hallottam volna valami hírt, hogy megszökött az elmegyógyintézetből egy magát közgazdának valló beteg.
Lám, lám! Hát itt kötött ki?
mezuska
mezuska 2006. 09. 20. 20:37
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#28
lecso
Te nem döntheted el hogy ki milyen müvelt,
de befejeztem mert nem vagytok vita képesek,igy kell köpködni, bravo na csá
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 20:37
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
#27
"Ennél az újságnál szoktak a szocik közpénzbõl szerkesztõt venni. Már volt ilyen botrány csak a \"független\" médiáink nem foglalkoztak vele, mert nem orbán volt kivételesen a hunyó.
floater
na ne.. válasz erre 09:01
nehogy egy köcsög újság mondja meg, hogy mi legyen nálunk....
canmatsca "

Elképesztő ilyeneket olvasni az FT-ről.
Szerencsére azért a világot még nem mucsa irányítja.
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 20:33
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#26
Azt, hogy valaki a Medgyessy-Gyurcsán kormány elmúlt 4 évét pocséknak tekinti 100%-ban meg tudom érteni (bár én ennyire nem , de felfogom, hogy miért)

Azt, hogy valaki Orbánék tevékenységét jónak itéli meg tudom érteni, bár nem értek egyet.

Azt, hogy valaki Antallék elképesztően káros tevékenységét jónak itéli nem tudom másként jellemezni csak hazugságként.

És ez a dolgok lényege. Mindaddig amig a másik tábor folyamatosan hazudik, nem lehet
elfogadni azt a kritikát, hogy az én táborom hazudik, mert én biza meg fogok mindaddig bocsátani az enyémék hazudozásainak, amig az övéké hazudik.
Vendetta, örkké fog tartani, mert megmérgeztek vele még jó néhány korosztályt.
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 20:32
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#25
ferkó már annyira belegabalyodott a hazugságaiba, hogy már saját maga sem tud eligazodni rajta

azok támogatják még akik
- hasonlóan hozzá gerinctelenek,
- félműveltek, könnyen megtéveszthetők,
- korruptak vagy egzisztenciálisan függőségben vannak
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 20:28
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#24
a dolog érdemi része? ezt böfögi minden megvezetett választó! nem veszed észre hogy kocsit unalmas már mindent a bokrosék javára írni? Csak a statisztikai adatokat kellene megnézned és máris látnád hogy hülyeségeket beszélsz. Ha már a Financial Times cikkről beszélünk, szerintem el sem olvasták a Gyurcsány féle buktát teljes egészében. Egy magára valamit is adó szakember nem ad olyan embernek bizalmat aki saját bevallása szerint nem csinált semmit az utóbbi két évben. Még akkor sem ha mondjuk egy egyszerű kőművesről van szó. De hogy magyarországnak csak ez az ember lehet a megváltója? EZ SZÉGYEN!!!
A FT szégyene.
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 20:15
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#23
De legalább nem vágtak haza mindent. Ha ennyire elnéző vagy velük légyszi fizessd már be helyettem a dupla tb-t meg minden mást. Mi a f.szt csináltak 4, na jó 1,5-2 év alatt? Miért csak most jut eszükbe, hogy ki kéne húzni a szarból a dolgokat?
Törölt felhasználó 2006. 09. 20. 19:57
Előzmény: #21  mezuska
#22
Kedves Pákozdi Imre!
alias pakozdiimre

Nem gondoltam, hogy a megszólítás sértő lehet számodra. Bocsánat!

Ami pedig a dolog érdemi részét illeti:
Az Orbán kormány csak learatta azt, amit Bokros stabilizációs programjának eredményeképpen a Gyula otthagyott neki. Mély elkötelezettség kell ahhoz, hogy valaki Orbának tulajdontsa a bokrosi stabilizációt. Olyan mély, amilye mélyre én már nem látok le.
mezuska
mezuska 2006. 09. 20. 19:27
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#21
Pákozdi

Mindenkinek van véleménye, s azt tiszteletben kellene tartani, egyébként azoknak kellene tüntetni akik Gyurcsányra
szavaztak ha nekik valami nem tetszik.
Egyébként egyik kutya a másik eb,
Sydneyben éltem az olimpia idején
a milliomosok nem dözsöltek ügy mint
Viktor vicc miniszter barátja Dausch Tamás ésaz egész slepjük, Torgyán Józsi bácsirol
meg ne is beszéljünk mi pénzt koválygott
el a nagyvilágba

Topik gazda

conquistator
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek