Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
JohnDoe2020 2020. 04. 26. 17:04
Előzmény: #1090058  pattinto
#1090060
Amit én várok a tőzsdén:
Megyünk feljebb egy darabig, utána nyáron és ősszel depresszió lesz.
Tehát a 9.040-es OTP pakkom marad, de nem vagyok biztos benne, hogy idén találkozni fog az árfolyammal.
BUX hati shortokat pedig tartom tovább.
Tőzsdei pozícióim:
9% OTP long
30% BUX hati short(ez a tőkeáttétellel ennyi)
60% cash
Ha esni, vagy hirtelen forgalommal emelkedni kezd, veszem tovább, de csak a stratégiám mentén.
5-6 azonos tételben.
És nem tűzöm ki, hogy idén csak 4000-nél vagy 12.000-nél állok neki kereskedni.
Mert maradhat akár a 7000-9000 sávban is 3 évig.
pomperj
pomperj 2020. 04. 26. 16:36
Előzmény: #1090058  pattinto
#1090059

+1
Kivalo iras
pattinto 2020. 04. 26. 16:05
Előzmény: #1090054  JohnDoe2020
#1090058
Ezt én is igy gondolom. Szerintem az egész eddigi korlátozás azért volt, hogy felkészülhessenek - beszerezzék a maszkokat az orvosoknak, védôruhákat, fertôtlenítôket, lélegeztetôket, és csináljanak logisztikai kapacítást. Nem arról szólt a dolog, hogy itt mindenkit meg akarunk menteni - idônyerés volt. Mint mindenhol.
Trump fogalmazta meg a lényeget: “We can not let the cure to be worse than the disease”
(azaz “nem engedhetjük, hogy a gyógyszer többet ártson, mint a betegség maga”)
A gazdaságnak muszáj mûködnie, már 2 hónap leállás is óriási veszteséget/költséget okoz - nem fizethenek az államok X milliard embernek ingyenpénzt tul sok ideig. Viszont ha nem fizetnek, jön az anarchia, mert mindenkinek kell fizetés hogy a minimál szükségleteit kielégítse: evés/ívás, tisztalkodoszerek, gyogyszer stb...
Igen, luxustermékekre most senki se költ, - nem most fogják az emberek megvenni a 400eFt-os Nvidia Rtx2080Ti videokartyát, vagy rohanni lecserélni az 55”-es 8. generációs OLED T-t, egy 65”-es 9. generációsra. Meg a 2018-ban vett Iphone X is jo lesz még egy darabig, “lehet ebben az évben nem upgrade-elünk”...
De ha nincs pénz kajára, akkor nincs az a mennyiségû rendôr, vagy katona ami meg tudná állítani az anarchiát.
Nem csak az államok vezetôi, de az állampolgárok egy jó része is a visszanyitást szorgalmazza. Az a több száz vállalkozó pl. aki görcsösen harapdálja jelenleg a nyelvét hogy lelakatolva áll a boltja a plázában... 
Ráadásul a környezô országok is erôsen nyomást gyakorolnak egy adott országra. Ha ott lazítanak, akkor nagyon nehéz hosszú távon egy másik országnak ellenállni. Már csak gazdasági oldalról is.  (versenyhátrányt szenvedhetünk ha a szomszédok korábban felpörgetik a termelést stb.)
Szoval lesz visszanyitas, mert nincs más mód. És igen, ha megnézed a kommunikáció nem az hogy mindenkit meg akarunk menteni, hanem az hogy tudjuk hogy lesznek halottak - de bizunk benne hogy minel tobb embert meg tudunk menteni).
Ez viszont azt nem jelenti hogy a gazdaság vissza fog térni a 2019-es fogyasztási szintre. Pl az én feleségem se fog minden hétvégén vmi plázába vágyódni vmi ürüggyel, pl “gyereknek új fürdôruhát kell venni”. Emberek sokkal kisebb lágon fognak pörögni. Repülni csak az fog, akinek muszáj. 
Fogyasztas azert is vissza fog esni, mert 1. sok embernek nem lesz azonnal munkaja, turizmusban direkt/indirekt 500,000 ember dolgozik, nagy részének nem lesz munkája, vagy ha lesz is sokkal kevesebbet fog keresni - pl pincér nem fog annyi borravalot kapni, mert kevesebb vendég lesz. De elég pl a 30-50ezer taxisra gondolni. 70%-ban a turizmusból élnek. 
2. Ez a 3 hónap leállás/pánik - nagyon sok embert kirázott a mindennapi “költs, fogyassz, vásárolj” ritmusból. Ami a mondernkori világalapja. 
A takarékos állampolgár a lehetô legrosszabb dolog egy fogyasztásalapú világban.
Pedig most ez történt. Számtalan ismerôsöm jelezte és én is tapasztaltam hogy agyban sikerült átállni, hogy nem kell feltétlen habzsolni az élményeket, javakat minden nap. Lehet boldog anélkül is az ember hogy pénzt költ minden szarra. (beleértve az utazásokat is).
Én úgy gondolom komolyabb idô fog eltelni hogy az emberek megint ugyanolyan ütemben költekezzenek, mint 2019-ben. 
És természetesen ha kevesebbet költünk, vagybigy vagy ugy, annak kihatása lesz a cégek árbevételére, eredményére és tôzsdei árfolyamára...
És igen, a bankipar egy tökeáttételes biznisz: ha konjunktúra van, repülnek a bankok... ha válság, vagy megtorpanás, akkor a bankok nagyon megérzik. 
Balin2020
Balin2020 2020. 04. 26. 15:59
Előzmény: #1090055  Balin2020
#1090057
El kezdtem nézni a cikkben csatolt videót, szerintem érdemes azt is megnézni. A cikk csak összefoglalja a videokonferencia tartalmát. Én szeretem saját magam levonni a tanulságokat, de az összefoglalót is hasznosnak ítélem magában. Ha leszűrök a videóból valami érdekeset jelezni fogom. Persze jó lenne, ha más is végig nézné! Több szem többet lát, több fül többet hall:) 
Törölt felhasználó 2020. 04. 26. 15:45
Előzmény: #1090054  JohnDoe2020
#1090056
A 30 ezer szerológiai teszt lesz, hogy az átfertőzöttséget mérjék. Én így értelmeztem. 
Balin2020
Balin2020 2020. 04. 26. 15:23
Előzmény: #1090054  JohnDoe2020
#1090055
Jó cikk bizony, köszönet érte! Azt persze ebből sem fogjuk megtudni, mi fog történni pontosan. Viszont végre nem blabla, hanem korrekt szakmai tájékoztató benyomását kelti számomra. Amit alapul lehet venni, és a későbbiekben megjelenő járványmutatókból következtetni lehet majd mekkora a baj, vagy éppen arra, hogy jó úton haladunk a megoldás felé. Az eddigi adatok alapján az látszik éppenséggel itthon kézben tartott a járvány, amit azért mindenki érzékel. Azt is taglalja, hogy a gazdaság miatt azonban a jelenlegi stratégia nem tartható. Muszáj váltani, aminek nem csak előnyei lehetnek, de komoly kockázatai is, ha elromlik a kontroll. Én figyelni fogom a mutatókat. Ajánlom mindenki figyelmébe!
JohnDoe2020 2020. 04. 26. 13:32
Előzmény: #1090051  HPeter76
#1090054
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200426/koronavirus-magyarorszagon-kiderult-mi-a-legrosszabb-forgatokonyv-428372
Nos.
Ezt érdemes lenne mindenkinek elolvasni.
Mikor tetőzik korlátozásokkal, mikor lazításokkal, mikor korlátozások nélkül.
Palkovics hozta nyilvánosságra.
Ha ő téved én is.
Nincs Május 3.-án tetőzés.
Július-Augusztus lett volna ha elengedik korábban.
Lazításokkal amik most várhatók, Októberre tehető a csúcspont hazánkban.
Jelzem még egyszer, ezek a kormány számai.
Óriásplakátot, rádióinterjút sajnos nem olvas a vírus, hogy tudja Május 3.-án tetőznie kell.
Tehát visszatérve a párhuzamos valóságból, ez a történet nyáron fog kezdődni.
Mivel tömegesen tesztelni nem fogunk, így nem fog nőni drasztikusan az igazolt fertőzöttek száma(30.000 új tesztet fognak elvégezni az országban). 
Ennek érzékeltetésére Kozármislenyben az önkormányzat csináltatott 2000 db-ot.
A kórházi ágyakat pedig azért kellett felszabadítani, mert elengedjük a vírust.
Nem pedig azért mert egy hét múlva tetőzik.
Orvosok, egészségügyi dolgozók facebook beszámolói fogják mutatni nyáron a valóságot.
Nem a törzsi tanácsban az egyenruhások...
pattinto 2020. 04. 26. 13:32
Előzmény: #1090045  faék
#1090053
Értem hogy mit írsz, korábban én is irtam, hogy szerintem nem az alját kell eltalálni, mert azt nagyon nehéz. Azt kell megérezni hogy mikor válik bullish-sá a piac, (és nem csak az OTP, hanem DAX, S&P is). Nyugati tôzsdék szépen korrekcióztak, DE! a bankpapirok nagyon nem! Sôt! ha megnézitek a JPMorgan - ami talán a legsikeresebb USA bank, Q1 gyorsjelentése után esett vagy 15%-ot, a céltartalékképzés nagysága és a várakozások miatt amit a menedzsment kommunikált. Szerintem az Erste is egy jó indikátor, az is szenved, nem tudott korrigálni lényegesen. 
Az hogy a bankpapirok ennyire gyengen szerepelnek, - igen, gyengébben mint az olajos cégek! — mindenképp elgondolkoztató. 
Közben mit látunk? Azt hogy a Dow, S&P, Dax = visszakorrigált (értsd: emelkedett) kb 30-35%-ot az aljához képest. Gondolj bele, hogy a Dax napokig 8500-on volt, most meg 10,500+. 
Egyre nagyobb a valószínûsége annak hogy lehetséges ismét egy lefele korrekció, ugyanis a problémák nem oldódtak meg. A nagy “happy” nyugaton arra már megvolt, hogy fellélegeztek a befektetôk hogy ez nem a világvége, és talán gyorsan lesz megoldás. Ebben sokat segített az , hogy a Tech szektornak tényleg jót tett ez a válság - (legalábbis rövid távon) - nagyon megnôtt az internet alapú hardver, szoftver, alkalmazások stb iránti igény.
(pl mindenki agyba-fôbe vett laptopokat a munkavállalóknak, licenszeket stb - az otthoni munkavégzésre, megnôtt az internetes értékesítés forgalma - lásd Amazon, chipgyartok - AMD, Nvidia, Intel - szárnyal stb). Ez huzta fel a nyugati tôzsdéket. Na ja, de azok ismét ott vannak mint a válság elött. A többi hagyományos szektor - és leginkább a bankszektor, beleértve a biztosítók is, elég gyengén állnak. Pl Citigroup - 85$-rol esett 32-re, most 42-43$, azaz meg mindig 50% minuszban van! Citigroup 100+ országban van jelen, globális nagybank. A globális jelenlét Elônyével, hátrányával, elsôdlegesen multinacionális nagyvállatokat szolgál ki. 
Egyetértek azokkal akik azt javasolják hogy lépésenként érdemes, elosztva vásárolgatni.
Mi van ha tényleg lesz egy korrekcio a jelenlegi 24k közeli Dow Jones-ban? És ha nem is esik 19k alá, de mondjuk lejön 20k-t ismét megtesztelni? 
Jön a nyár is, amikor jellemzôen csökken az aktivitás a tôzsdéken. 
Ha a nyugati piacok korrigálnak, Dax, Dow - nagy valószínûséggel mi sem fogunk emelkedni... viszot eshetünk simán. Amikor ilyen olcsók mindenfele a bankok, akkor - összehasonlitaskepp már az OTP se olyan “szuper vonzó”, hiába gondoljuk mi azt magyarok hogy ez egy szuperjó bank. Külföld szemében óriási “bizonytalanság” az országkockázat.
Pártállástól függetlenül, ha megnézitek a nyugati sajtóban minden úgy van tálalva, hogy Mo-n szörnyû diktatúra van, és az államvezetés bármikor bevezethet bármit (piac ellenes magatartás), - nem en gondolom igy - de nyugati sajtó ezt szajkózza. Nézd meg, Bloomberg, BBC, Wall Steet Journal - mind belerúg Mo-ba ahol tud. Most a Devizakötvény kibocsátás is egy jó ürügy. 
Na most, ennek hatására a Londoni alapkezelô, nem biztos hogy az OTPt fogja tárazni. Van milliónyi más alternatíva - akár Citi, Erste, JPM, Wells Fargo, Bank of America, ING, BNP, HSBC, Santander - hosszasan sorolhatnám.... olyan bankok ahol nincs országkockázat.
Ha megnézitek 2008-as agyonverés után, is szerintem a Bux lemaradó volt. A nyugati tôzsdék már korábban rendezôdöttek mire mi végre magunkra találtunk, vmikor ugy 2014/15-ben (6 ev mulva). Nem mondom hogy most is ez lesz, de érdemes fejben tartani. És ezt vszínüleg nem csak mi hanem nyugati befektetôk is tudják. Gondolkozhat úgy is, hogy “most kiszórom az OTPt, és elsô körben a hasonlóan agyonvert, de AAA piacok bankpapírjait veszem. Majd ha azokon van már kézzelfogható profit, megnézem majd hogy érdemes-e vmi feltörekvô piac bankpapírjára váltani”. És igen, valaki korábban megemlítette a leminôsítést - mint lehetôséget. 2 dolog: A hitelminôsítök valóban kiszámíthatatlanok, ráadásul akárcsak a nyugati sajtó, szívesen rugnak belénk. Ha lesz rá mód ne aggódjatok, be fogják húzni ezt a kártyát is. Reméljük nem lesz ilyen. De minden bizonytalan. Kitalálják hogy a sérülékeny a gazdaság, deviza leértékelôdése óriási kockázatokat rejt... turizmus visszaesése hatalmas külkereskedelmi deficitet okoz stb stb... ha akarják meg fogják találni az indokot. Különösen, ha a GDP valóban lényegesen visszafog esni. És mint tudjuk, Mo nagyon erôsen függ a világkereskedelem alakulásától - elsôdlegesen a német piactól... ahol a rövid/középtavú kilátások se rózsásak.
Na most térjünk rá az áfolyamra: 
Ha ez elmúlt fél év 12,000->16,000 ft árfolyam rally-tól elvonatkoztatunk - ami ugye egy abszolút maximumra járatott gazdaságban volt - turizmus csúcsokat döntött, lakáshitelezés kimaxolva, kamatszintek alacsonyan, szinte ingyen forrás, folyamatos hitelminösítôk felminôsítése, és szinte teljes foglalkoztatás - mind Mo-n, mind a környezô országokban. És  a világ tôzsdéi csúcsot-csúcsra döntve. OTP teljesítménye fantasztikus volt - 15,800Ft. (sose felejtsük el hogy a csúcsok kialakulhatnak extrém shortzárások miatt is, tehát nem biztos hogy az egy reális, megalapozott árfolyam)
Na most ezt a szuper-boldogság utolsó fél évének rally-ját kiveszem az egyenletbôl, mert ez rövid távon tuti nem lesz. Igy visszakerültünk a tavaly nyári 12,000Ft-ra. 
Onnan nézve, ha befaktorálom az összes fenti tényezôt és kockázatot, amit leírtam, szerintem ideális esetben, rövid távon 10,000Ft amit remélni szabad. Most jön nálam az a kérdés, hogy 8400-ról ez vonzó szint-e? Azaz +20%? 
Ugy hogy a kockázatok lefele, még nem múltak el... mert a 7,000 lesz 1 honap mulva akkor mi van? Garantált hogy nem lesz ott? Garantált hogy a DowJones 24,000-rôl nem korrigál, és annak megfelelôen a Citigroup, ING stb.. ismét esik? Ellen tud-e állni az OTP? Tud-e az árral szemben menni? Hány Londoni, NY-i alapkezelô, Hedge Fund dönt úgy hogy - minek üljek ebben az országkockázat alapján kiszámíthatatlan papírban, amikor ismét estek a nyugati bankpapirok 10-20%-ot?
Nem mondom hogy ez így lesz. Csak fenntartom mint elvi lehetôség.
Lehet az is, hogy Dow korrigál, de a bankpapirok felülteljesítenek. De sajnos mivel a hitelbedölések nem azonnal fognak jelentkezni, ezért rövid távon nagy bizonytalanság lesz a bankszektor körül. Lehet egész évben nem lesz komolyabb emelkedés az egész szektor szintjén. És akkor még mindig ott van a magyar országkockázat.... és a nyugati sajtó áldásos aknamunkája. 
OTP sajátrészvény vásárlásról egy gondolat: 
Ha én egy hosszu tavu OTP befektetô lennék, - értsd: életem végéig (pl Csányi), - személy szerint nem érdekelne hogy tartsam az árgolyamot! Sôt, ha lehetne inkáb annak örülnék ha minél tovább esne a papir, és ott minél nagyobb pakkot vehessek, kevesebb pénzért. Mivel nem akarom eladni, nem igazan fontos nekem az aktuális árfolyam. Sôt, extrém esetben lehet fel is vásárolnám, és kivezetném a céget a tôzsdérôl. Ahhoz meg az a jó, ha minél olcsóbban tudom ezt megtenni... Most gondold el, ha holnap - tudom fikcio, de extreme esetben mondjuk 1000Ft-ra esne az arfolyam? Rossz lenne az Csányinak? Ha van esze a masik 100mrd Ft vagyonából vehetne 100millio darabot. (tudom fikcio, mert vszinûleg saját maga felhajtaná az árfolyamot ha megjelenne ekkora összeggel mint vevô).
Aztan ha a vhar elült, már likvidítás hiányában - mivel kiszívott 100millio darabot a piacrol) oda rakja az árgolyamot ahova akarja. Ha kell felhuzza 20,000Ft-ra is. Nem kell hozza tul sok forras, mert nem lesz likvid a papir. Vagy manipulaltan lent tartja az árfolyamot mivel nála lesz a reszvenyek kozel 50%-a es, ad egy gáláns ajánlatot 10,000-ftra hogy felvasarolja a maradek közkézhanyadon lévô részvényt. 
Ez a gondolatmenet, csak fikció, de azt akartam illusztrálni hogy nehogy azt higyjük a sajátrészvény vásárlás nem maradhat bármikor abba... és nem feltétlen cél 8,000-en vásárolni, ha lehet esetleg olcsóbban is. Senkit nem érdekel hogy a “kis vagy közép-Büfik” mit szeretnének...
HPeter76
HPeter76 2020. 04. 26. 13:16
Előzmény: #1090051  HPeter76
#1090052
Na meg abba sem hiszek Kinát illetően a nagy(ERŐS)VÉDEKEZÉS HOZTA A VÍRUSSZAPORULAT MEGÁLLÍTÁSÁT, VISZONT KITEVŐT(EMBEREKRE HATÓ MEGTÖBBSZÖRÖZŐDÉST) SIKERÜLT JAVÍTANIUK!
MILYEN A TERMÉSZET (A VÍRUS) MEGY KONTINENSRŐL KONTINENSRE, VALAKI BEHOZZA AZ MEG EGY
 PLUSZ ADALÉK!!
HPeter76
HPeter76 2020. 04. 26. 13:07
#1090051
 -Inkább stressz oldónak szánom(virus  tetőzést is fordítva látjuk máj.3. TETŐZIK A VIRUS,vélhetően ezalatt szinte első látásra napi esetek Max esetek(előforduló) regisztrált számát véljük/értjük) -Na most ma reggel meglepve tapasztalom,
 mondhatom kivágott egy utat magának Reg.ESETEK SZÁMA: 57 SZEMÉLYNÉL, MARADJON CSÖKKENÉS,
 ne nőjön ugrásszerűen!!!
 Higiéniát illetően egyetértek arcmaszk viseléssel,akár hamarabb is elrendelhették volna!! Orbi Önkorikra
 szabta!! 
JohnDoe2020 2020. 04. 26. 13:04
#1090049
Tegnapi állampapír témához kapcsolódhat:https://index.hu/gazdasag/2020/04/26/hetfotol_online_is_lehet_babakotveny-szamlat_nyitni_es_meg_nyeremenyjatekot_is_inditanak_hozza/
Ha ez így megy tovább, hamarosan jön az egyet fizet kettőt vihet akció is.
Mikor valamit ennyire el akarnak adni, az azt is feltetelezheti nincs kereslet az adott instrumentum iránt.
Én Március elején szabadultam meg a MÁP+ pakkomtól.
Meglátjuk milyen további nyári akciókkal próbalnak meg vevőket csábítani.  Mint az üzleti világban megtanulhattuk, az első ajánlatot sosem szabad elfigadni.
Balin2020
Balin2020 2020. 04. 26. 12:32
Előzmény: #1090036  Csibefogo
#1090048
Köszönöm, hogy megosztottad az információt! Nekem elkerülte a figyelmemet ez az értekezés sorozat. És bizony szívtam magamba az infókat, mert volt nem kevés, amit én magamtól biztosan nem szedtem volna össze. Arra semmiképpen nem venném a bátorságot hogy a mérleg nyelvét elbillentsem egyik vagy a másik irányba. Van azonban egy gyerekkori mélyen beívódott élményem, nagyapámtól. Ő azt mondta: Fiam, ha két ember vitatkozik, ne ítélj elsőre! Halgasd meg mind a kettő véleményét, mindenkinek van saját igazsága. A valódi igazság, ha létezik ilyen, mindig valahol a kettő között van. Függetlenül attól, hogy a vita ott, és akkor hogyan alakul. Persze ez így túlzott általánosítás, de sokszor segített azóta az életemben, a körülöttem zajló dolgok értékelésében. Ezért örülök annak, hogy mindenki megosztja a véleményét, lehet abban sok haszontalan is, tény hogy tudni kell kimazsolázni az értékes információkat! Ugyanakkor sokszor megcsillan 1-1 csiszolatlan gyémánt:) Szóval kérem ne ostorozza senki a másik felet, ha ezt lehet kérni egyáltalán. Tudom az indulatok könnyen elszabadulnak, hiszen itt egzisztenciális kérdésekről is szó van. És még, ha csak erről lenne szó! Teljesen kifordult az élet, az összes létező sarkából.
A magam részéről azzal a véleménnyel maximálisan egyetértek, hogy az OTP nem fog csődbe menni. Az előző nagy válságnál sem ment csődbe 1000-2000 Ft közötti tartományban. A csődöt nem a tőzsdei árfolyam alakulása határozza meg. Legfeljebb egy jó alkalom a felvásárlásra. Szerintem akik aktívan, tőkével védik most az OTP-t azok tisztában vannak ezzel a kockázattal, és elsősorban ezért aggódnak. Nincs kétségem affelöl, hogy az OTP jól fog kijönni a válságból. És bizony az is benne van a pakliban, hogy sokkal erősebben fog kijönni belőle. A következő 1-2 évet, vagy akár 4-5-öt, azonban véleményem szerint nem az fogja meghatározni, hogy az OTP-nek milyenek a mutatói. Az inkább a békeidőkben számít. Ha valaki menekül (nagy alapokra gondolok) az most nem feltörekvő eszközökbe fog menekülni, hanem fejlettpiaciakba. Ott is első sorban Amerikába, vagy aranyba, stb. és ezek kombinációja. Ez a kockázatkerülési irány nagyvonalakban hasonlóan játszódik le a válságok idején, és most is ezt láthatjuk. Ezért szárnnyalnak az USA indexek úgy mint a válság előtt. Persze ebben is lesz csapkodás, mert sok pénz menekül, és nincs elég hely neki. Ezért el fog égni egy része. Nyomtatnak helyette újat, abból lesz megint emelkedés, ott, nem itt nálunk. Persze a magyar piac is elfogja járni a maga válság táncát, de ez nem pont olyan lesz, mint kint. Ez a másik, amiben biztos vagyok. Az is borítékolható, hogy a nagy alapok által fokozatosan kivont tőke majd csak akkor kezd el visszaszivárogni, és csak lassan , fokozatosan, ha már kint minden normalizálódik. Ezért nyüglődött a magyar tőzsde 2010-2015 között. Ez is csak egy meglátás a többi között. Nem gondolom, hogy a gondolataimmal az eddigieket foglaltam össze, inkább kiegészíteni igyekeztem azt. Remélem értékesnek találjátok! Sőt azt is, hogy konstruktívan reagáltok rá, és cáfoljátok, amit ti másképpen láttok. Mert bizony abból lehet tanulni, vagy éppen én is megváltoztatom az álláspontomat. Remélhetően a sok igazság között a helyes felé közeledve.
Törölt felhasználó 2020. 04. 26. 12:15
Előzmény: #1090045  faék
#1090047
nem latom be, mit faj az neked, ki mikor vesz. ha mindenki egyetertene, hol kell venni es adni, nem lenne kereskedes. szoval csak jatssza meg mindenki azt, amit o a legvaloszinubbnek tart, nem?
ami inkabb dobbenetes, hogy vannak olyanok, nem is kevesen, akik egy szamukra vadidegen forumozo beirasa alapjan akarnak kereskedni. ez tenykeg eleg kozveszelyes. de ez is mindenki maga baja, hogy kire-mire hallgat
mereszZenesz 2020. 04. 26. 11:59
Előzmény: #1090045  faék
#1090046
Mama szólt a konyhábol, mehetsz szerintem , kész az ebéd
faék
faék 2020. 04. 26. 11:36
Előzmény: #1090043  Sevenson
#1090045
Hi. 
Az a meglátásom, hogy az ide irogatók nagy részének nem való a tőzsde. Vagyis nem napi nézegetésre. Nagyon sokan nem tudnak a pozìciójuktól mentesen gondolkodni. És ez hiba.Mindenki aki tőzsdézik itt pénzt akar keresni, azonban úgy nem lehet, hogy érzelmileg kötődnek egy pozihoz. 
Ajánlom olvasni vakmajom.hu oldalán a szent stop los című ìrást. 
Aki megtanul bukni az válhat csak igazi tréderré. A megveszem esésben full tőkével és aztán kiabálok, hogy miért kell még lefele beszélni az nem idevaló. 
Amúgy soa nem értettem, hogy mi a fenének vesz valaki egy eső piacon? Miért nem shortol, vagy ha ez nem megy akkor üljön a kezére. Emelkedésben kell venni. Ilyen eccerü ez a tőzsde. Az hogy most baromi olcsó mert volt már 15e is gondolkodásmóddal sokan mentek már tönkre. Persze lehet venni itt is, full tőkével is, de akkor tessék kikapcsolni a géped 2 évre és nem szidni naponta azokat, akik leírják a véleményüket a papírral kapcsolatban.
És ugyan nem kérdezte senki, de az én személyes véleményem az L alak és egy hosszú gyötrelmes kilábalás, amiben a bankcsődök még hátra vannak. Mo-n kötelező hitelfelvételnél a biztosítás kötése hitelre a munkanélküliség esetére. Igaz csak egy évig fizeti a bank a hiteledet helyetted, de mennyi a mo-n az átlag törlesztő? Szorozva az új  munkanélküliek számával. Szorozva  12 hónappal. Nem kesz kis minusz a bankoknak. Plusz adott egy világ, ahol a kereső lakosságnak és cégeknek 80%-nak van hitele. Adott egy vírus aminek a megoldására leállítottuk a fogyaszást egy fogyasztás alapú rendszerben. Vakcina még nincs. Mire beadható lesz nagy mennyiségben legalább egy év. Addig cégcsődök és lakossági csődök sokasága. De legyünk optimisták és vegyünk olcsónak gondolt részvényeket, mert mindjárt vége. Aztán szidjuk a spekulánsokat mert adják. Jajj. Ha nem lenne nagy baj, akkor hiába adnák a speki akkor sem esne. Eddig intézméni eladások voltak. A shortó spekik pedig okosan felültek a lavinára. A buták pedig beálltak elé. 
Szóval annak adok igazat, aki pénzt keres a tőzsdén és nem annak aki idejön rinyálni.
Jöhetnek a minuszok sírósok.
Törölt felhasználó 2020. 04. 26. 11:04
Előzmény: #1090041  Sevenson
#1090044
https://www.nav.gov.hu/nav/ado/szja/A_tozsdei_ertekpapir_20200401.html
A bevallást mindenkinek magának kell javítania. A NAV arra hivatkozik, hogy ő nem tudja, hogy EGT tagállamból származik-e az osztalék. Ami nonszensz, de mindegy. Javítsd a bevallásban. 
Sevenson 2020. 04. 26. 10:53
Előzmény: #1090042  Realizm
#1090043
Merci!
Realizm
Realizm 2020. 04. 26. 10:46
Előzmény: #1090041  Sevenson
#1090042
Az EGK tagállamok közötti tőkepiaci bevételek esetén nem kell megfizetni a szochot. 
Sevenson 2020. 04. 26. 09:23
#1090041
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy árfolyamnyereség után elég megfizetni a 15%-os nyereségadót, vagy kell 17%-os szociális hozzájárulást IS fizetni? Köszönöm.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek