Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exley 2009. 03. 07. 11:27
Előzmény: #190759  Törölt felhasználó
#190760
Világos, shortolt 1000-el, "Greg Joffry",
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 11:21
Előzmény: #190758  Törölt felhasználó
#190759
hir
link
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 11:10
Előzmény: #190754  Törölt felhasználó
#190758
Én inkább Ilonkára szavaznék mint M Krisztire, ha már a nőkről van szó.
zotya32 2009. 03. 07. 11:04
Előzmény: #190752  Törölt felhasználó
#190757
gondolod, hogy innen lesz még lejjebb??
nekem nincs otp-m, bár már 1300 körül nagyon agyaltam, hogy eladok pár papírt, és átcsoportosítom a pénzt, de lebeszéltem magam róla. a maradék bankban lévőt meg már nem teszem be tőzsdére. pedig, lehet itt lenne már egy jobb alkalom rá. De vmi miatt még mindig azt érzem, hogy csúnyán meg fogja szívni az ország. Bár akkor meg mindegy miben van/volt a pénzem. Szóval én nem tudok okos lenni. :(
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 11:03
Előzmény: #190751  Törölt felhasználó
#190756

Személy szerint örülök az OTP növekedésének, de mindenkit óvatosságra intek.
Az általam számított ill. tegnapra előrejelzett un. Visszapattanási mutató a megelőző 80%-ról 84% -ra emelkedett, azaz a korrekció jelzése megjelent.
Ugyanakkor a biztonságot, a gazdasági környezet mutató index az addig is alacsony 25%-ról 22%-ra csökkent.
A magyar gazdaság válságban van, semmi sem javult meg tegnap óta.
Egy esetleges kormányváltás- ha ez szakemberek által valósul meg-pozitív hatású lehetne. Háttérbeli híresztelések , spekulációk ezt sejtetik, aminek árfolyamfelhajtó hatása lehet . Ezek a hatások azonban lecsengenek, ha nem történik semmi. A nemzeti ünnepen megrendezendő cirkuszt azonban semmiképpen sem szeretném, a pénzügyi befektetőkre az ilyen események mindig igen kedvezőtlenül hatnak.
Csányi bácsinak vannak tartalékai az intervencióra, de nem korlátlanul.
Ha valaki bármilyen irányban lép, az tartsa rajta a kezét a gombon.
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 11:02
Előzmény: #190752  Törölt felhasználó
#190755
persze
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 10:59
Előzmény: #190753  Törölt felhasználó
#190754
ez nagyon jó:-)))))))))

de ki a nő?csak nem Morvai Kriszti?:-)
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 10:37
Előzmény: #190751  Törölt felhasználó
#190753
Egy férfi eltéved a hőlégballonjával. Lejjebb
ereszkedik, lenn a földön meglát egy nőt, és odakiált hozzá:
- Elnézést, tudna nekem segíteni? Megígértem egy
barátomnak, hogy találkozom vele, egy órával
ezelőtt, de eltévedtem, és most azt sem tudom, hogy hol vagyok.
A nő a földön így felel:
- Ön egy hőlégballonban tartózkodik, körülbelül
10 méterrel a talaj felett. Az északi szélesség
40. és 41., illetve a nyugati hosszúság 59. és 60. foka között van.
- Maga biztosan mérnök - mondja a hőlégballonos férfi.
- Az vagyok. - feleli a nő - Honnan tudta?
A hőlégballonos férfi így válaszol:
- Minden, amit mondott nekem, technikailag
korrekt, de fogalmam sincs, hogy mit kezdjek az
Öntől kapott információkkal, és az a helyzet,
hogy még mindig nem tudom, hol vagyok. Őszintén
szólva, nem volt túlzottan segítségemre. Csak feltartott az utamban.
A nő erre így vélekedik:
- Maga pedig szerintem szocialista politikus.
- Igen, - bólint a hőlégballonos férfi, egyetértően - de ezt honnan tudta?
A nő azt feleli:
- Nem tudja, hogy hol van, sem azt, hogy hová
tart. Jelenlegi pozíciójába a kedvező széljárás
sodorta. Olyan ígéretet tett, amiről fogalma
sincs, hogy hogyan fogja betartani, és a maga
alatt lévő emberektől várja, hogy megoldják az
Ön problémáit. Igazság szerint pontosan
ugyanabban a helyzetben van, mint mielőtt találkoztunk, de most már én tehetek róla!
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 10:36
#190752
ez mind-mind marhaság....a grafikonra kellett egy kis felfelé, mert, hogy nézne ki....tehát esés jön...magyarázat:...az otp ügyfeleinek a fele nagy gondban van....
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 10:32
Előzmény: #190750  Törölt felhasználó
#190751
Jelentős OTP-drágulást vár Csányi
(NAPI Online) 2009. 03. 06. 20:26:00

Tavaly október óta erős spekuláció folyt az OTP Bank részvényeivel szemben, úgy tűnik, most eljött a pillanat, amikor az eladási pozícióba beült spekulánsok már elkezdtek aggódni - kommentálta bank részvényének pénteki teljesítményét Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.


Rovat cikkei
Elfáradtak a shortosok a Wall Streeten
Keserű szájízzel zárta a hetet Európa
Válság-évfordulós áron a GM
Fogy a lendület a Wall Streeten
Korrigált a forint, nem lépett az MNB
Fórum
Hozzászólás a cikkhez


Pénteken az OTP papírjai, miután több éves mélypontjukra jutottak, meredeken drágulni kezdtek, majd 12 százalék fölötti erősödéssel zártak a Budapesti Értéktőzsdén.

Arra számít, az elkövetkező napokban jelentősen drágulni fognak a bank papírjai - mondta Csányi Sándor. Megerősítette, hogy a mostani árfolyam közelében a bank folytatni fogja a saját részvényei vásárlását, hiszen a hitelintézet könyv szerinti értékének alig harmadán mozognak a bank papírjai, és ez, valamint a bank jövedelemtermelő képessége kiváló befektetéssé teszik az OTP-részvényvásárlást.

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a bankpapírok erősödéséhez fűződő reményeivel együtt bízik abban is, hogy a közeljövőben megáll a forint folyamatos gyengülése, mert a forint és a régiós valuták értékelése sokkal rosszabb, mint amit a valóság indokol, és ezt szerinte a befektetők is hamarosan felismerik.

Ugyanakkor reményének adott hangot, hogy a gazdasági válságjelek már elegendőek voltak ahhoz, hogy az országgyűlésben a politikai pártok eljussanak arra a meggyőződésre, hogy meg kell tudniuk állapodni egy megfelelő válságkezelő programban. Amennyiben ez nem sikerül, akkor az egyetlen járható út az előre hozott választások mihamarabbi megtartása - mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

Arra a kérdésre, hogy mi értelmét látja előre hozott választásoknak akkor, ha - amint arról az ATV híradása beszámolt - szerinte a Fidesznek nincs gazdasági programja, az OTP elnök-vezérigazgatója leszögezte: ennél ő sokkal óvatosabban nyilatkozott, mindössze annyit mondott, hogy ilyen programot nem ismer. "Az interjúról készült összefoglaló nem azt adta vissza, amit mondtam" - szögezte le Csányi Sándor.

Csányi az MTI-nek elmondta: szerinte az országnak olyan válságkezelő programra van szüksége, amely képes határozottan visszafogni az állami kiadásokat, és ezzel egyensúlyba hozni a költségvetést, ugyanakkor megfelelő eszközöket talál a gazdaság élénkítésére, a gazdálkodási feltételek javítására. Szerinte ebből a szempontból előrelépés lenne mind a Bokros Lajos által az Élet és Irodalomban kifejtett elképzelés, miként a Reformszövetség javaslatcsomagja is.

napi.hu

azért ez érdekes.
főleg hogy minek alapján gondolja ő ezt
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 10:31
Előzmény: #190749  Törölt felhasználó
#190750
Jöhet az új OTP-vásárlási hullám?
Molnár Gergely 2009. 03. 06. 8:20:56

Október végén számos újdonsült kisbefektető nyitott számlát a brókercégeknél, hogy az akkori "diszkontárat" kihasználva OTP-t vegyen. Utánajártunk, hogyan viselik a tőzsde hullámait.


Lendületet kapott az árfolyamzuhanás

Egy újabb technikai szint letörésével lendületet kapott az OTP zuhanása, sőt van olyan külföldi szereplő, aki most shortolja be a bankpapírt. Az 1450 forintnál húzódó technikai szint elesésével új lendületet kapott az OTP zuhanása. A Magyarországot övező negatív hangulat mellett ez a technikai tényező is hozzájárult ahhoz, hogy a bankpapír árfolyama 1400 forint alá esett a tegnapi 1487 forintos zárás után.

Üzletkötők elmondták, az eladási hullámban mindenki részt vett, külföldi intézmények, magyar kis- és közepes befektetők, sőt van olyan külföldi szereplő is, aki a technikai támaszszint elesése miatt most nyitott (vagy éppen nyit) short pozíciókat. Kérdés, hogy nem kései-e ez egy kicsit - tette hozzá a bróker. Piaci információk szerint az OTP ma is csipegeti saját részvényeit, de csak visszafogottan. A magyar magánbefektetőknek már kiapadtak a forrásaik, ők most jellemzően nem vesznek - egészítette ki egy másik üzletkötő.
Kapcsolódó linkek
317 FORINT FELETT JÁRT AZ EURÓ
Zuhanásban vette magát az OTP
Rovat cikkei
Elfáradtak a shortosok a Wall Streeten
Jelentős OTP-drágulást vár Csányi
Keserű szájízzel zárta a hetet Európa
Válság-évfordulós áron a GM
Fogy a lendület a Wall Streeten
Fórum
Hozzászólás a cikkhez


A Napi Gazdaság cikke

Tavaly október-novemberben a lakosság körében egyre többen figyeltek fel arra, hogy a nemrég tízezer forintos OTP-részvényt háromezerért adják a tőzsdén. Ezek a szereplők korábban egyáltalán nem vagy már jó ideje nem tőzsdéztek, de úgy látták, itt a nagy lehetőség a pénzkeresésre. A részvény árfolyama azóta megfeleződött, de sem pánik, sem komoly eladói nyomás nem tapasztalható a körükben - mondta Juhász Richárd, a Concorde üzletkötője. Hozzátette: csöndben ülnek és jobb időkre várnak. (Az árfolyam péntek délelőtt tovább zuhant, átszakítva az 1300-as szintet is - további részletek itt.)

A befektetők egy második köre 2000 forint környékén vagy alatta szállt be a bankpapírba. Ők sem állnak jól, de nekik nem olyan rossz a helyzetük. Rájuk is a beletörődés jellemző - mondta az üzletkötő. Az első körben szó szerint őrültek háza volt, kapkodtuk a telefonokat, mindenki venni akart arra hivatkozva, ki tudja, mikor adódik még egyszer ilyen lehetőség - mondta Juhász. A hazai magánbefektetői kör most csalódottan szemléli a fejleményeket, a brókerek pedig azt latolgatják, lesz-e ennek a beszállási rohamnak egy harmadik szakasza is.
Juhász el tud képzelni egy olyan mély árfolyamot, aminek még mindig lenne mozgósító ereje. De jobban örülnék, ha erre nem kerülne sor - tette hozzá.

Kétfajta befektető van, az egyik, aki megvette és tudta is finanszírozni a pozícióját, a másik, aki tőkeáttétellel vette és a zuhanó árfolyam miatt kénytelen volt túladni rajta - mondta el Káplár Norbert, a Raiffeisen üzletkötője, majd hozzátette, az utóbbi hónapokban megfigyelhető, hogy minden harmadik pénteken - a határidős kifutások napján - eladási nyomás van a rendszerben.

Az utolsó nagyobb likvidálási időszak akkor volt, amikor 2300-ról szinte egyhuzamban leesett 1420 forintra, akkor ezeknek a vételi pozícióknak a kétharmadát lezárták. A Raiffeisen tapasztalatai szerint azok az ügyfelek őrzik legkitartóbban a papírt, akik a legrosszabbul, például 6000 forint környékén vették meg és kifizették, vagyis nem tőkeáttétellel vásárolók. Az OTP árfolyama szempontjából ez azért szerencsés, mert egy esetleges emelkedésben sokáig nem jelentkeznek a hazai befektetők eladóként: a mostani árfolyam fölötti 20-30 százalékos árfolyamsáv "ki van likvidálva" - mondta Káplár. Kétezer forint alatt iszonyatosan nagy tétel került bele a rendszerbe, legalább ötvenmillió részvény. Emiatt az üzletkötő azt javasolja, hogy aki már vásárolt 2000 alatt, az ne tőzsdézzen vagy tartsa meg az OTP-papírokat.

Aki a prompt piacon vette, az tartja és tartani is fogja - válaszolta kérdésünkre Söre Balázs, a Buda-Cash brókere. Ahhoz, hogy ezek a "promptosok" megremegjenek, nagy pánik, armageddon kell. De ha csak úgy adódik, akkor nem szállnak ki, még akkor sem, ha a mostaninál jóval alacsonyabb lenne az ár - vélekedett. Azt a pénzt hozták ugyanis tőzsdére, amit két-három évig nélkülözni tudnak. Én is a tartásra biztatnám őket, könnyen lehet, hogy ennek a válságnak a nagy nyertesei végre egyszer a kisbefektetők lesznek - tette hozzá. Az újonnan belépőket biztatjuk, hogy kereskedjenek, használják a stop-megbízásokat a veszteségek limitálására vagy a haszon besöprésére.

Söre az amerikai baby boomhoz hasonlította ezt a jelenséget, mondván, tőzsdei befektetők egész új generációja született.

A folyamatos kereskedés azonban veszélyekkel is jár: az egyik internetes kereskedési rendszer adatai szerint azok a befektetők, akik 3000 forint körüli áron szálltak be és azóta folyamatosan üzleteltek (például napon belüli úgynevezett day-trade-ügyletekkel) amellett, hogy elveszítették a 3000 forint és a mostani árfolyam különbségét, átlagosan még további 900 forintnyi kereskedési veszteséget is elszenvedtek.

napi.hu
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 09:56
#190749
hát a csányi nagy marhaságokat beszélt, még csalódtam is benne....az esésnek nincs vége....az esés vége nem ilyen....
dividend 2009. 03. 07. 09:50
Előzmény: #190745  Törölt felhasználó
#190748
www.stocklandyard.hu
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 09:43
Előzmény: #190744  Törölt felhasználó
#190747
Hol lehet ezeket a kötvényárfolyamokat nézni? Ugyanis ez is lehet fokmérője a nagybüfik véleményének, az összegek miatt mi (értsd kisbüfi) nem szólunk bele... bár a múltkor hallottam, hogy a private bankos ügyfeleknél már szóba jöhet...

Mi lenne az OTP-vel? Szerintem ezek a választások:
1. semmi. Kicsit átmenetileg lecsökken a nyeresége, OV (hogy meglegyen a magyar 50%-os itthoni bank arány) felvirágoztatja
2.
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 09:32
Előzmény: #190741  Phylaxa
#190746
Érdekes, most HOSSZÚ TÁVRA Eurót venni nekem is elég kockázatosnak tűnik...

Viszont mose euróban eladósodni....
EUR/HUF-ban nem lesz visszapattanás, az szinte tuti, de 10 év távlatában...
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 09:26
#190745
Elhatározásom ellenére mégsem vágtam ki az 1,7 K maradék otikát pénteken. 10-ig szokásomhoz híven csak moziztam, majd mikor 1290-en környékén leragadt az árfolyam beálltam egy viszonylag szűk stoppal. Ezt követően egész nap követtem felfelé az árfolyamot a stoppal, de egyszerűen nem volt hajlandó kiütni. :-) Közben persze folyamatosan figyeltem a forintot, hogy átüti-e szignifikánsan a 320-at. Mivel 1500 fölé rakétáztunk, ami egy korábbi támasz volt, úgy döntöttem nem vágom ki a pakkot nap végén piaci áron. És maradt az 510 körül bezsákolt Telekom is.
Hétfőn azt várom, hogy ha nem túl fagyos a nemzetközi környezet (nincs nagy bukó Ázsiában) Csányi apu megpróbálja kirázni a nagybüfiket is a shortból. Szvsz ehhez akár több milliós srv-t is be fog vetni. Úgyhogy nap elején beállok kicsivel 1450 alatti stoppal, és megpróbálom lekövetni az emelkedést.

Más: Korábbi visszaolvasásból rémlik, hogy Kisherceg (akinek igen szívesen olvastam hozzászólásait) kitiltása után valahol új fórumot nyitott. Tudna valaki segíteni, hogy ez milyen linken található?
Törölt felhasználó 2009. 03. 07. 09:10
Előzmény: #190736  Törölt felhasználó
#190744
de ez évi, 3 évre 45%
visszajönne a tözsdei bukóm...
csak mi lesz az otival... az a kérdés
stock33
stock33 2009. 03. 07. 09:04
Előzmény: #190742  watson
#190743
A GM sese volt a világ legnagyobb cége, max a legnagyobb autógyártója.
watson
watson 2009. 03. 07. 08:54
#190742
OTP mai áron 1520/100*28mrd=425,6mrdFt
A General Motors(1,45usd-vel) 212mrdFt

Így az OTP jelen körülmények között a világ legnagyobb cégének dupláját éri
:D
Phylaxa 2009. 03. 07. 08:47
Előzmény: #190736  Törölt felhasználó
#190741
Szerintem ő úgy gondolta, hogy a befektetett pénzed a lejáratra 64%-al több lesz. A kérdés persze, hogy mennyi forintot kap majd akkor az euróért.Ez a kockázat.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek