Topikgazda: matgab 2006. 07. 19. 11:32

Szárazföldivé fejlődött a háború! - a legfrissebb fejlemények  

Ugrás a cikkhez
Ma hajnalban heves légi és "visszafogott" szárazföldi támadást indított az izraeli hadsereg, melyben 42 libanoni esett áldozatul. Percekkel ezelőtt a Reuters azt jelentette, hogy ismét szárazföldön folyik a háború: a libanoni oldalon izraeli katonák és Hezbollah-harcosok csaptak össze. Az egy hete - két izraeli katona foglyul ejtésével, és nyolc megölésével - kezdődött izraeli-libanoni konfliktusban eddig 277 libanoni és 25 izraeli vesztette életét. Döntő többségében civilek. Libanoniak százezrei menekülnek a közel-keleti országból, emellett a külföldi országok is megkezdték állampolgáraik országból való kimenekítését.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=71276
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2006. 07. 24. 13:00
Előzmény: #78  matgab
#80
Új hír: Minden hezbollah terrorista általl kilőtt rakétára válaszul 10 Bejrutban lévő tömbházat fog szétbombázni Izrael.Ez nem kolektív büntetés véletlenül? Az első hírek arról szóltak,hogy Izrael a határmenti állásokból akarja hátrébb szorítani a terroristákat,azért kezdte lőni őket.
A másik pedig az,hogyha Libanonnak nincs ráhatása a Hezbollahra akkor Bejrut porigbombázása sem tudja megoldani a kialakult problémát. Természetesen mostmár teljesen egyértelmű,hogy itt mi Izrael szándéka.A Palesztin területeken elkövetett pusztítások átterjesztése a környező térségekre. Mi mással magyarázható az,hogy a támadások célpontjai lakóházak hidak utak repülőtér vízmű trafóház TV adó TV studió. Miért nem laktanyát,lőszerraktárat ,harcálláspontot bombáz?
Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:56
Előzmény: #78  matgab
#79
Kérlek...
matgab 2006. 07. 24. 10:15
Előzmény: #77  pampa
#78
"Re: index háboru Elözmény válasz erre 07.21
Szvsz ki kellene nyírni az összes vallási fanatikus arabot és akkor megteremthető lenne a világbéke. Minden háborúnak a vallás az oka ezeken a területeken."

Conqui, engedd meg, hogy te meg egy lelőni való söpredékké váljál a szememben!
Ezennel megszakítom kommunikációs kapcsolataim veled, mert gondolataid még az ortodox zsidókhoz sem méltóak, tehát egyszerűen az emberiség káros extrernáliájának tekintelek.
Többet nem reagálok beírásaidra és megkérnélek, hogy te se reagálj az enyémekre!
Kívánom, hogy minden amit kívánsz az ellenségeidnek történjen meg veled!
pampa 2006. 07. 24. 08:41
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
#77
Olvasom a hírekben,hogy Izrael elfogott (v. elrabolt?) két Hezbollah katonát. Kérdés: Most már törvényesen lehet bombázni Izrael fővárosát?
Törölt felhasználó 2006. 07. 23. 21:40
Előzmény: #75  Törölt felhasználó
#76
Azt, hogy mi értelme van, azt én sem tudom, de valszeg így akarják rákényszeríteni a libanoni kormányt a Hezbollahtól való elhatárolódásra, pontosabban arra, hogy számolja fel a Hezbollah libanoni állásait.
Ebben a játszmában inkább az a kérdés, hogy ehhez Libanon nem elég erős vagy fél Szíriától, a szír megtorlástól. Libanonan tulképpen bármelyik ujját harapja, fájni fog. Úgy tűnik most a kevésbé rossz számára Izrael a jelenlegi háborús eszkaláció ellenére.
Törölt felhasználó 2006. 07. 23. 19:49
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
#75
Az egész világon fel fog erősödni az antiszemitizmus, ami már eleve megvan..
Nagyon bunkók most az izraeliek tényleg.. De egyébként szabad ezt? Egy független ország fővárosát csak úgy bombázgatni orrba-szájba? Ez nem agresszió? Mert az még elmegy, ha a senkiföldje dél-libanont támadják, na de ez.. Sztem ez túlzás.
Törölt felhasználó 2006. 07. 23. 19:46
Előzmény: #1  portfolio
#74
Sztem elcseszték az izraeliek. Csak maguk ellen hangolják a közvéleményt, sztem azt hiszik, hogy a hátuk mögött az USA-val, meg az óvóhelyeikkel, hadseregükkel, bármit megtehetnek.
Miért nem a Hezbollah dél-libanoni állásait támadják? Mi köze egy beiruti lakóházhoz hozzájuk? Főleg annak fényében, hogy sokat nem értek el ezzel, mert ugyanúgy hullanak rájuk a rakéták százszámra.. Ami elég érdekes számomra. Akkor miért nem szállják meg dél-libanont? Mi a faszt bombázgatják Beirutot? Ha meg tényleg Szíriából lövik őket, az még érdekesebb lesz.. Mert ha rájuk támadnak, a szírek is beszállnak a balhéba..
Az araboknak meg nem túl fejlett rakétáik vannak, vagy hülyék hozzá, mert sok kárt nem okoznak.
A véleményem az, hogy messzire mentek az izraeliek, nem jól csinálják, ellenségessé teszik magukat az egész világban, és nem értek el konkrét eredményeket.. Egyszer talán az az idő is eljön, hogy Amerika nem tud kiállni mellettük.. Bár akkor sincs gond, mert a zsidók okosak, már Kínával és a törökökkel is cimbiznek. Kell a hátország :) Legalábbis jópár éve olvastam, hogy az izraeli pilóták Törökországban gyakorolhattak..
Monster 2006. 07. 23. 18:32
Előzmény: #72  Törölt felhasználó
#73
Miért viselkedne ugyanúgy velük?
Az amcsik és az angolok velük vannak, innentől szabad az útjuk...
Ha belegondondolok, hogy irak három évvel ezelőtti inváziójára elég ürügy volt, hogy valószínűleg tömegpusztító fegyvereket csinálnak, és valószínűleg titokban támogatják az al-kaidát, a mostani eset nem is kérdéses, és mint tudjuk, a hezbollah a civilek közé menekül, így jogos, ha közéjük lőnek.
Legalábbis jelenleg így áll a helyzet.
Mint tudjuk, a történelmet mindig a győztesek írják:)
Törölt felhasználó 2006. 07. 23. 17:16
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
#72
Amit most Izrael elkövet, menekülők bombázása, az kimeríti a háborús bűn fogalmát, és remélem a világ ugyanúgy fog viselkedni velük, mint a délszláv mészárosokkal. Ha valaki bedob egy csikket az ablakomon, akkor nem hiszem, hogy lángszórúvel kell őt és családját kiirtani...
Törölt felhasználó 2006. 07. 21. 21:50
Előzmény: #70  Törölt felhasználó
#71
elkövettem azt a hibát?? hogy kinyitottam a szemem, az agyam, és a lelkem.
Végignéztem az index.hu fórumai között az Izrael _Libanon fórum képeit (olvasni nem olvastam csak végiglapoztam az egész fórumot és megnéztem a képeket.
Ezek a képek nem jutnak el hozzánk csak úgy a 21sz.-ban (egyenlőség? sajtószabadság?)
Láttam ahogy Izraeli katonák céltalanul lőnek gyerekek közé, halott 2-3 éves arab kisfiút halott apja melett, megcsonkított gyerekeket kórházban.
Izraeli kislányokat, amint alkoholos filccel üzeneteket írnak vidáman a Libanoniaknak szánt rakétákra, porig rombolt várost, felrobbantott iskolabuszt.
A rádióban így mondták:
a libanoniaknál 300, míg izraelben MÁR 30 áldozata van a háborúnak.
A 30-at elhiszem, de a 300 nagyon alul van becsülve.
Mocskos dolog a háború, csak a szerencsénknek köszönhetjük hogy nem odaszülettünk.
És az is mocskos dolog hogy nem kapsz objektív képet az egészről, és ha kinyitod a szemed és utána kinyitod a szád könnyen sütnek rád egyfajta bélyeget, pedig a mai borzalmak elitélése nem azonos a múlt borzalmainak tagadásával.
Törölt felhasználó 2006. 07. 21. 18:38
Előzmény: #68  allergia
#70
igen, az ember ,egyes társadalmakban csak eszkőz.
Törölt felhasználó 2006. 07. 21. 18:36
#69
igy van ez!
ha kifognak több ezer hallat,az nem olyan undorito ,mintha lelönek egy vadat.
mert a hall nem olyan undoritoan tátog??
allergia 2006. 07. 21. 18:16
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
#68
Egyre inkább az az érzésem, hogy az izraeliek, az arabok, a palesztinok és a siiták, a gyerekek és az asszonyok, az egész véres kupleráj csak a tét szerepét jelenti ebben a bolond ki-lőtt-először-és-ki-miért-lőtt vissza játékban. A kártyaasztalnál meg ott ülnek a hamiskártyások, az osztó meg mindig viszi a bankot.
Monster 2006. 07. 21. 18:08
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
#67
Részemről nem az a lényeg, hogy zsidó, meg arab, vagy akármilyen.
Hanem az, hogy megértem az arabokat, mert egy országot rájuk telepítettek, amelynek lakói ráadásul még úgy is gondolják, hogy több joguk van arra, és a környékbeli földekre is (Lásd. zsidó telepek palesztin területeken), és ráadásul az igazságosság és emberiesség szószólójaként tetszelgő amerikaiak segítenek is nekik ebben.
Elég reménytelen helyzet, ami ellen a gerillaharccal és a terrortámadásokkal próbálnak tenni, bár az nyilvánvaló, hogy ez sem helyes. Csak épp erre van lehetőségük.
Ha lenne jól felszerelt és nagy létszámú hadserege a palesztinoknak, valszeg nem terrorizmussal, hanem hagyományos háborúval próbálkoznának.

Ha szuahéliek csinálják meg ugyanezt mondjuk kongóban, akkor róluk is ugyanígy vélekednék...

Amúgy részemről ugyanúgy elítélem az afrikai hadurakat, akiknek a kezén több tízmillió civil vére szárad, vagy épp az éhhalálukról tehetnek, de erről kevés hír jut el hozzánk, így nem kerül szóba.
Törölt felhasználó 2006. 07. 21. 17:47
Előzmény: #64  Törölt felhasználó
#66
Tudom, hogy kivétel, meg az is, hogy a buszon nyitott tüzet egy telepes, asszonyokra és gyerekekre, meg az is kivétel, hogy több arab gyerek halt meg, mint amennyi zsidó (katona és civil összesen) De nyugodtan maradj csak meg felsőbbrendű srtátuszodban, és tartsad csak továbbra is állatoknak az arabokat, akiket irtani kell, és szavazz nyugodtan a bátor liberálisokra...
Törölt felhasználó 2006. 07. 21. 17:44
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#65
Sajnos a libanoni ügyben is az orthodox szemüvegen keresztül bámulsz. Egyrészt izrael állam jogának tartod, hogy bárhol bárkit bármilyen áldozatok árán (gyerekek nők) levadásszon, hogy gettóba zárjon, földönfutóvá tegye civilek millióit. AZ nem zavar, hogy a katonákat (és nem civileket!!!) Gázában és Libanonban azért raboltak el, hogy kiváltsák a törvénytelenül börtönben tartott ezer és ezer asszonyt és gyereket???
Ez a XX. sz. legsötétebb időszakát idézi...
Törölt felhasználó 2006. 07. 21. 17:41
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
#64
mecseti lövöldözésről nem tudok..
ha volt ilyen, csak kivétel lehetett...
Törölt felhasználó 2006. 07. 21. 17:40
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
#63
Tévedsz. Az sem jobb. Csak sokkal kevesebben van és nem megy a szomszédba gyilkolászni.
Törölt felhasználó 2006. 07. 21. 17:39
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
#62
Látod, megint rasszista vagy! Mivel jobb az az othodox zsidó, aki tisztátalannak tartja az arabokat, az én keresztény feleségemet, és néha maga is lövöldöz a mecsetekben?????
Törölt felhasználó 2006. 07. 21. 17:31
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#61
Szvsz ki kellene nyírni az összes vallási fanatikus arabot és akkor megteremthető lenne a világbéke. Minden háborúnak a vallás az oka ezeken a területeken.

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek