Körvonalazódik egy jobboldali értékrendet képviselő nagy párt. Keresztények, nemzetiek, értelmiségiek. A fidesz nem volt életképes ötlet a hiteltelen vezetők és a sok megélhetési átüllő miatt.
Ödön te értelmes jobbos vagy, ha hallottad az Orbán beszédét a Várban, akkor mond el nekem azt, hogy kell értni azt, hogy aki jól keres a bűdös... Én nem vagyok zsidó, de azért a pénzt én is szeretem. Mit akar a Viktorka?
A média biztos nem.
Egyébként miért kell hozzá a fidesz? Egyszerű többséggel mindent meg lehet csinálni - az önkormi kivételével, de azt nyugodtan meg lehet hagyni a ciklus végére :-))
"a parlament legkisebb frakciója két hét múlva előáll egy "jogalkotási programmal", amelyből minél több elemet szeretne elfogadtatni a kormánypárti többséggel."
Miután szétverték a jobboldalt, részt vesznek a mexorításokból, a nevüket adják hozzá. Fletó majd ezerrel hivatkozik, hogy ez és ez az intézkedés (szopatás) az mdf felelős javaslatai alapján kerül bevezetésre. Ezek után hogyan védje meg az ember Dávidékat a vesztegetési vád alól? :-))
Az MDF körül zajló viharos események a jelek szerint sokaknak megtetszettek, az utóbbi két hétben ugyanis több százan érdeklődtek a tagság iránt. Az új érdeklődők és belépők meghatározó része 20 és 30 év közötti, ami az elmúlt években egyáltalán nem volt jellemző a pártra. A másik újdonság, hogy a parlament legkisebb frakciója két hét múlva előáll egy "jogalkotási programmal", amelyből minél több elemet szeretne elfogadtatni a kormánypárti többséggel.
Nem hivatalosan már a közeljövőben is használhatja a Magyar Demokrata Fórum (MDF) az új nevet. A jelenlegi név "konzervatív párt" vagy "magyar konzervatív párt" kifejezésekkel való kiegészítésének jelentős támogatottsága van az elnökségen belül. A módosításról ugyanakkor csak az országos gyűlés dönthet, amelyet valószínűleg csak a jövő év elején hívnak össze legközelebb, azonban elképzelhető, hogy már a formális döntés előtt elkezdjék használni a kiegészített nevet.
Nyakó István az MSZP szóvivője közölte: pártja nyugodt szívvel várja a szavazatok újraszámlálását. Ez érdemben már nem befolyásolja azt, hogy 2006-tól 2010-ig "meghatározó, vaskos" többségű koalíció fogja vezetni a magyar köztársaságot" - mondta.
Drága Szabikám! Szó sincs köpködésről. a link jó a Csányi meg ravasz. Nem hiszem, hogy egy vizsgálat elé néző személy tudna a Csirke fejűnek okosat mondani. Várjuk a jobb ötleteket.
Az meg vicces, hogy a megelozo hozzaszolasodban konstruktiv otletelesre szolitasz fel, majd amikor belinkelik valakinek az otleteit, azonnal elkezdesz kopkodni:)
Szomorú, hogy egy tőzsdei oldalon senkinek nem tünik fel a bankár félelme az euro átváltás utáni haszon megszünése miatt. Nehéz lesz az otp-nek kaszálni majd ha jobban élünk itthon!
Azért az érdekes, hogy az SZDSZ iránti szimpátiával nem igazán vádolható Csányi az inforádióban (link felmondta az SZDSZ programját. Egyetlen eltéréssel, szerinte nem sürgős az euro 2010-es bevezetése.
Ugyanakkor bevezetné az egykulcsos adót, de eltörölné az adókedvezményeket, megreformálná az államigazgatást, az egészségügyben a több biztosítós modellt támogatja.
És nem akar Bokros csomagot (akárcsak az SZDSZ vezetése).
Ebből a szempontból Bokros, Bauer és a többiek javaslataikban egy kicsit elvetették a sulykot. Mellesleg nem is helyes, hogy a kormányalakítási tárgyalások alatt pártközeli közgazdászok a nyilvánosság előtt tesznek ilyen jellegű javaslatokat.
A cikkből csak az a következtetés vonható le, hogy minden egykor értelmesnek tünő ember előbb utóbb meghülyül.
Másként fogalmazva a politikában és a gazdpolban az értelem csak látszólagos. Tulajdonképpen pusztán arról van szó, hogy ha egyes emberek örületei találkoznak az adott kor szükségleteivel, akkor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az adott őrült értelmes.
Pedig az elképzelés ebben a formában csak tovább növelné a rendszer meglévő igazságtalanságát (egy egyedülálló vállalkozó ugyan többet fizetne, mint eddig, de egy családos alkalmazott még többet, hiszen a gyermeke után is ő fizetne), a bevételen túl.
Kétségtelen ugyanakkor, hogy nem is az igazságosság lehet az előterjesztők célja, hanem csak és kizárólag a bevételnövelés!
Egyébként akkor már be lehetne vezetni az autópálya matricán túl az általános útadót is, mint ahogyan az a szomszédos Romániában már létezik.
Ebből talán be lehetne tömni azt a sok kátyút, krátert, ami például a szabolcsi mellékutakon is tátonganak, amióta a közúthálózat rovására építik azt a néhány kilóméter autópályát, legalábbis, amit 100%-os készültséggel eddig átadtak ;) !
De legjobban ez a 13. havi nyugdíjas dolog tetszik. Tulajdonképpen, ha bevezetnék a beolvasztást, akkor gyakorlatilag nem lenne egyetlen év sem, amikor megkapták vona szerencsétlenkéim, hiszen eddig tört hónapok voltak, 2006-ban lett volna teljes, de addigra beolvad, illetve viszi a TB járulék.
Ez jó lenne, főleg a Fidesznek...
Azért van egy-két értelmes dolog is benne, ezzel az Evával, meg az EKHO-val a szívemből beszéltek. És ha már az állami adócsalásnál tartunk, a fejétől bűzik a hal, meg kellene szüntetni, hogy a képviselők számla nélkül kapják a költségtérítést.
Vagy ne kelljen a számla, csak akkor adózzanak belőle mint a katonatiszt...
Na egy kicsit értelmesebben is megpróbálkozok.
Szerintem nem a havi 5000 Ft-tal van a legnagyobb baj, szerintem is normális, hogy fizessenek az emberek. Azonos ellátásért azonos összeget.
De ez a havi 5000 Ft akkora tétel, hogy mindenféle erőlködés nélkül lehetne a 4%-ból engedni, mondjuk 3-ra, sőt esetleg a munkáltatói részből is egy kicsit, mondjuk 2-őt. Még mindig jelentős többletbevétel lenne.
Alapvetően nem ezzel van a legnagyobb baj, enek lenne értelme.
Szerintem ez megint egy kicsit olyanm, mint mikor legutóbb Bokros ténykedett, ész nélkül mindent elvenni...
A korábban számított 600 Mrd mellé még bejön legalább 250 Mrd a 4-ről 8%-ra emeléssel.
Ez összesen 850 Mrd Ft.
Egyébként valszeg a dolog felpuhulna a későbbiekben, elsőként a nyugdíjasok kapnának majd kibúvót, aztán a "rászorulók", majd jönnek a pártkatonák, és tudjuk ismét ki fizetne. De azok persze duplán.
Helyhatosági választásokra készül az ország.