Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 11:09

Brókercégek online kereskedési rendszerek  

Srácok, összegezzük már ebben a topicban, hogy ki-ki szerint melyik brekicéghez érdemes fordulni, vagy melyik online kereskedési rendszer működik rendesen.

Brekicég esetében: ahol nem basznak át, konyítanak valamit a tőzsdéhez, nem csak rád hagyják ha hülysegéet gondolsz ki, stb., on-line kereskedési rendszer esetében melyik a legmegbízhatóbban működő rendszer, stb. Melyik a jobb, az online vagy inkább ha brekivel beszélek, stb. Írjatok be lécci konkrét számokat, hogy mik a költségek minden esetben. Előre is köszönöm a szorgalmas tanulók nevében. Mer sajna sokan vagyunk itt zöldfülüek. Szijasztok.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 16:32
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#18
BUx0512-t beallitottam ahogy mondtad, koszi.

mikor megnyitom a home brokering-et, ott viszont nem talalom a legordulo listaban...(vetel/eladas)
micsinajak?
:)
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 14:27
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#17
ez természetes
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 13:46
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#16
Igaz amit irtal de eladás esetén szintén 3 nap mulva irják jová a vételárat.
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 10:01
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#15
Én csak a Promt piacot ismerem, tehát nézzünk egy konkrét esetet:
Veszek 1000 db Mol-t 21000-en hétfőn, a 21 millám így 3 napig elszámolás alá kerül, majd csütörtökön jelenik meg a saját tulajdonomba papir a számlámon. Ez alatt a 3 nap alatt azonban befjegybe még be lehet rakni,és csak csütörtökön fizetem ki ténylegesen azt amit hétfőn megvettem.
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 09:22
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#14
Ez érvényes a prompt piacra is? Vagy csak a határidősre? Na de ha hétfőn megveszem, én azt egy adott árfolyamon veszem meg, tehát azt neki három nap múlva is ugyanazon az árfolyamon kell nekem odaadnia. Nem azt akarod mondani, hogy ha mondjuk hétfőn mondjuk equitasnál veszek 500 db egiszt, azt mondják ok, de csak a három nap múlva érvényes árfolyamán írják jóvá? Hát akkor nem venne részvényt senki.
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 08:52
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#13
Hello! A KELER-nek te mint ügyfél nem fizetsz közvetleneül, hanem ahogy én tudom a brekicég fizet, tehát a jutalékban gondolom ez is benne van.
T+1-esek általában a befjegyek szoktak lenni, T+3-asok meg a részvények, valami KELER elszámolás miatt. Tehát, ha mondjuk
részvényt veszel vagy eladsz hétfőn akkor az csütörtökre teljesül.

Equitasnal én egyedül azt hiányolom, hogy nálunk nincsenek befjegyek, így ha nagyobb tételben részvényezek, akkor T+3 napig áll a pénzem, az ersténél meg erre a 3 napra is berakhatnám befjegybe, csak ők meg drágábbak.
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 07:36
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#12
Srácok, lécccci világítsátok már meg az elmémet ezzel a KELER-rel kapcsolatban. Ezeknek is kell fizetni még a brekidíjon felül? Mi ez az elszámolás, hogy T+1 + T+3? Ez is csak valami további cumi a kispekiknek?
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 23:00
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
Bocs. Megvan. Nem vagyok analfabeta, csak soxor gyorsabb kerdezni, mint +talalni:-)
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 22:49
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
Koszi Gepida!

BUX index chartot is tucc nekem varazsolni Petiben?
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 21:58
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#9
tomcsibacsi-nak (is) :

buxhati garfikon varázslása: a megnyitott kerinfo ablakban duplakattintás a BUX0512 nevre és megjelenik a grafikon. ( ha nincs a kerinfódban akkor fel kell venni: instrumentumok -> globális szűrés -> hatáidős rv és BUX) - beállítások mentése
Érdemes nézegetned az ablak funkciót azon belül csinálhatsz új munkaterületet , ahol csak grafikonok jelenek meg állandóan -> testre szabható

másik: igen, mindig érdemes DT nyitni mert ha nem zárod napon belül akkor automatikusan normál tradé alakul, nincs vesztenivalód vele ( persze ilyenkor a magasabb díjat számolják el).

Néhány egyébb gondolat az eq-ról ( NEM akarom reklámozni őket !!! )
- az elszámolás és az utalások eddig mindig rendben voltak ( régóta van ott a számlám)
- mmts rendszer van (közvetlen kapcsolat a tőzsdegéppel): azonnali elszámolás és részvény allokáció, megbízás megadás módosítás kb 2-3 mp. (daytradnél nagyon hasznos, sőt nélkülözhetetlen dolgok!)
- ha nem megy a PETI akkor a webroker rendzsren keresztül mindig tudsz adni megbízást, ha nem megy a real-time akkor a super equitas terminal (ez is webes) általában még működik és ad real time infot ( nálam ezek olyan tartalékrendszerek)
- kis cég, de úgy tudom nem nagyon kötnek sajátszámlás ügyleteket -kisebb cégkockázat -
Ennyi, remélem tudtam segíteni.
bpmcwap
bpmcwap 2005. 12. 01. 21:25
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
:DDD szvsz ne az ebrokernél probálkozz....:)))
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 21:17
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
Azt hallotttam, ha valaki sokat pörög a piacon akkor lehet a standard díjakból alkudni. Tudtok erről valamit?
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 19:35
Előzmény: #2  Tibrincs
#6
ERSTE: Állításuk szerint 2006 márciusban lesz BUX hati is. Egyébként a tájékoztatás eddig mindig korrekt volt, soha nem erőltettek semmit.

E-BROKI: Most jöttem el tőlük (az EQ-hoz)
Idegesítő volt, a sok leállás, valamint az hogy folyamatosan a limitáron teljesítettek....(bár utóbbinak lehet hogy örülnöm kellett volna)
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 18:45
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#5
Korrekcio az elozohoz:

Hati DT eseten olyannyira elenyeszo a kul, hogy occsobb a Quaestor:-)))
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 18:42
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
En ma mentem at az equitashoz ebrokitol.

Ebroki: Csak akkor nem elerheto, ha tortenik valami a piacon:-(
Lassu, mint a tetu, a multkor 20 perc utan jott meg a kotesemrol a visszajelzes. Meg az elszamolasokat sem art, ha doublecsekkelitek neha :-((
Brokidij=2x Equitas.

Equitas:
Nagyon profi, mindenkinek ajanlom, bar meg most kezdtem csak hasznalni.

Questorral
is van szerzodesen. A rendszer szamomra kifogastalan, soha nem volt down time, nemi hozzaszokas utan ergonomikusan kezelheto, szoval ez is profi.
Ha nem csinalsz nagy forgalmat, akkor prompt piacon tenyleg draga, ha hatira hasznaljatok akkor nem veszes. A hatira a brokidij csak kicsit tobb, mint az Eq-nal lesz, viszont hati DT eseten mar elenyeszo a kul, ha meg hozzaveszed, h csa 2xKeler a letet, akkor vszi a palmat.

Equitasos-oktol kerdezem:

A Peti-ben hogy tudok hati bux grafikont varazsolni?

+ ha nem tudom elore hogy ha DT longot nyitok es nem zarom, akkor az automatikusan atmegy napon tulra? Ha igen, akkor mindig DT-t erdemes nyitni, mert ha megis zarod napon belul, akkor fele a dij.
Törölt felhasználó 2005. 12. 01. 17:05
Előzmény: #2  Tibrincs
#3
Tibrincs, köszi szépen kezdő spekitársaim nevében! Ez korrekt volt!
Tibrincs 2005. 12. 01. 16:49
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#2
Hali!
Nekem van néhány "brekicégnél" számlám, kicsit összegezném a tapasztalataimat. Csak az online rendszerekről beszélnék, mert én szeretek mindent magam csinálni. Tehát: szerintem az equitast, az ebroket, az erstét, és talán a quaestort érdemes megemlíteni. Ezeken kivül még vannak, de a concorde total gagyi, használhatatlan, a cibnél meg sztem csak annak érdemes belépni akinek már alapból ott van a folyószámlája, mert amugy túl sokat nem ér.
Szóval nézzük őket röviden:
Equitas(PETI):
Jó testreszabható, egyszerü MMTS szerű kezelő felület, kedvező díjak, TDT lehetőség, és talán lesz határidő is amit mára hirdettek de ugy látom nem sikerült nekik elindulni. Annak jó aki a tőzsdén trédel mint állat, tehát ez egy tisztán tőzsdei portál.
Erste:
Jelenleg egy alapverzióval indultak el nemrég, van befjegy, állampapir, részvény kereskedési lehetőség, normál díjakkal egyszerű kezeléssel. Egyenlőre azoknak jó akiknek vannak sima befjegyei, kötvényei és szeretnék nézegetni az egyenlegét, esetleg kezdő részvényeseknek akik nem pörögnek még annyira. Állítólag nemsokára itt is lesz hasonló mint a PETI, amit ha hozzáadunk a normál szolgáltatásokhoz akkor szerintük nagyon jó lesz.
Ebroker:
Hasonló tudású mint a jelenlegi Erste, tehát van befjegy, állampapír, részvény. Azonban a tranzakciók sokkal lassaban futnak le, plusz rengeteg bug van, benne, pl engedi olyan papir eladását ami nekem nincs is, majd pár perc mulva vissza adja a hibaüzit, hé haver neked nincs is rá fedezeted. Egyedüli különlegessége, hogy itt van külföldi tőzsdézés is.
Quaestor
Ezt még régebben a tőzsdekukac játéknál használtam, mely azóta is megegyezik az éles verzióval. A rendszer maga nem rossz, hiszen lehet befjegyezni és tőzsdézni is, sőt itt van TDT és határidő is, viszont
elég gagyi a felülete és a díjai teljesen rendhagyóak, sztem nehéz megértteni. Ezt is inkább kezdő részvényeseknek ajánlanám.

Személyes kontaktom csak az Ersténél van, ott elég korrektul szoktak velem beszélni, a srác általában el mond mindent amire kiváncsi vagyok, de a döntést mindig rámbizza, nem akar rávenni semmire csak azért, hogy kössek...
Dijakat nem sorolnám fel mert mindegyik letölthető az oldalaikról. Részemről ennyi, üdv.

Topik gazda

gentlemanus
5 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek