Topiknyitó: Ender 2025. 08. 11. 11:13

OTP Singlemarket problémák, kérdések  

Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
rookie654
rookie654 2025. 08. 14. 15:13
OFF: Szemet szúrtak a folyamatos kitiltások a másik topikból. Mondjuk a kitiltottakon ez már nem nagyon segít
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2025-08-19 07:09-igA moderátor indoklása:
Légy szíves fejezd be azt a hülyeséget, hogy a ranking alapján embereket tiltasz ki. A rankingból semmiféle következtetést nem lehet levonni arra, hogy egy teljesen más regisztrációval van-e valakinek előélete a fórumban, ezt rajtad kívül mindenki érti.
Ender
Ender 2025. 08. 13. 00:36
Előzmény: #18  Csomi1977
Kitartás, hívd fel öket. Remelem azért a régit tudod használni. Bízok benne, hogy mire kivezetik a régit addigra az új is lesz olyan jó de az sok idő lesz. Ha nem, akkor kénytelen leszek váltani. Máshol úgy is kedvezőbbek a díjak, csak eddig lusta voltam.
Csomi1977 2025. 08. 12. 18:42
Előzmény: #17  Ender
Igen ,megcsináltam és még se enged pl OTP részvényt venni . Csodálatos ez az új felület .
Ender
Ender 2025. 08. 12. 11:46
Előzmény: #15  Csomi1977
Igen, én megcsináltam, már korábban beleakadtam, hogy amiatt nem tudtam valamit, nem emlékszem... De szerintem azt érdemes megcsinálni, hátha csak ez az oka.
Zozo12 2025. 08. 12. 11:45
Előzmény: #15  Csomi1977
Igen az kell hozzá anelkúl nem tudsz venni
Csomi1977 2025. 08. 12. 11:43
Előzmény: #14  Ender
Ez az új MiFID teszt kellet hozzá ? Én alapból elutasítottam és jeleztem hogy nem akarom kitölteni 
Ender
Ender 2025. 08. 12. 11:41
Előzmény: #13  Csomi1977
Nekem akkor írja ezt ha külföldi részvényre megyek. Nekem pl nincs devizaszámlám, talán emiatt. Magyar részvényt sikerült már vennem és én nem is szoktam mást, így azt sem tudom, hogy a régi rendszerben ez hogyan ment, kellett-e a megfelelő pénznemben számla legyen, de nem lennék meglepve. Ha ez neked van és akkor is ezt írja akkor meg ez a funkció sem működik, nagyon hiányos/bugos még az új rendszer
Csomi1977 2025. 08. 12. 09:52
Sziasztok!
Másnak is azt írja a szimplemarket,hogy nem tud részvényt venni?
Van számlám van pénz és azt az üzenetet kapom, hogy se számlám se pénzem nincsen 
Zozo12 2025. 08. 11. 12:39
Előzmény: #11  Ender
En is csak ugy "hasznalom" hogy a regibe be vagyok lepve. Az uj felületen  csak probaltam hogyan lehet megbizast adni  ennyi a regi nélkül lehetetlen hasznalni
Ender
Ender 2025. 08. 11. 12:34
Előzmény: #10  Zozo12
Igen, teljesen igazad van. De sajnos én multinál fejlesztésen dolgozom, látom, hogy megy ez. Olyan nincs, hogy a projekt ne élesedjen, az akkora blama, hogy inkább kiteszik élesre ami van határidőre aztán majd javítgatják és bővítgetik. Én csak a nagyon kíváncsiaknak és bátraknak javaslom az új felületet egyelőre, én is a régit használom, egyszer próbáltam meg félve egy megbízást adni az újon, szerintem csoda, hogy (látszólag) gond nélkül teljesült. :D 
Zozo12 2025. 08. 11. 12:26
Előzmény: #8  Ender
Egy fél kesz allapotú programot nem szabad lett volna engedni hasznalni sajat velemeny:)
Zozo12 2025. 08. 11. 12:25
Előzmény: #7  Ender
Egy kicsit egyetertek de csak kicsit, ugyan is ezek amik hianyoznak fontos egy kereskedeshez ! Es hogy mutassak milyen jo es ingyenes addig pont jo reklam lehetett volna de igy ? Hmm nem lehet idökorlatot sem beallitani nallam azonnal ki is lep pár msp mulva es utanna alig tudok vissza lepni :) ez szvsz amik hianyoznak nem jo reklam az otp re nezve 
Ender
Ender 2025. 08. 11. 12:12
Amúgy fel sem tudom sorolni mi minden hiányzik még de a régit nem kapcsolhatják le míg nem tudom az újból letölteni a doksikat amik szükségesek pl egy adóbevalláshoz. És szerintem ez a régiekre is vonatkozik. Kimutatások sincsenek, a régiben van többféle megjelenítése a portfoliónak ahol látszik a hozam, az osztalékok vagy kamatfizetések, a beszerzési költség, stb. évekre visszamenőleg is lehet nézegetni. Szerintem ezek is át fognak kerülni, nem hiszem, hogy az a cél, hogy egy olyan buta és alkalmatlan felület legyen ahogy most kinéz, szerintem ez egy átmeneti félkész állapot.
Ender
Ender 2025. 08. 11. 11:55
Előzmény: #3  Zozo12
Biztos vagyok benne, hogy ezek elérhetőek lesznek, hisz ez pont az, amiért el lehet kérni a plusz pénzt, olyan mint a realtime árfolyam a késleltetett helyett, a mélyebb kötéslista többe kerülhet, van ahol így áraznak. Ezt a ziccert nem fogják kihagyni, csak idő kérédse. Meg eleve, ez eléggé alap. Szokásos multis fejlesztés, az üzlet elhitte, hogy minden kész lesz határidőre a valóság meg szembejött, csúszik a projekt egy fél évet/évet. Nem akartam elhinni, mikor azt írták, hogy kivezetik a régit, az újról meg mélyen hallgattak akkor még... és nem is vezették ki, egy ilyen területen minimum az, hogy legyen a régi és új rendszer közt egy fél év átfedés, az új rendszernek mindenekelőtt el kell érni azt a minimális készültségi fokot ami már kiszolgálja a korábbi rendszer ügyfeleit szinte teljesen... aztán ha az újdonságokat fokozatosan hozzák utána az elfogadható. Meg a gyerekbetegségeket, alapvető hibákat ki kell javítani. Még abban sem vagyok biztos, hogy idén lekapcsolják a régit. 
rookie654
rookie654 2025. 08. 11. 11:54
Előzmény: #5  Ender
Nem tudom, volt-e egyáltalán 1 vki is, aki onnan ki lett téve, aki valóban klón lett volna. Azért, mert a topikgazda annak titulál vkit, attól még nem lesz igaza. Többen is vannak biztosan, akik nem fórumoznak túl aktívan (én is inkább olvasó vagyok, mint aktív résztvevő), csak néha-néha van 1-1 kérdésük pl. Ezáltal kevés a hsz-uk, és alul is értékeli őket az oldal is, de ettől még nem klón. Én sem nyilvánulok meg túl gyakran, szóval igazságtalannak érzem az ottani nézeteket a klónságra vonatkozóan, még úgy is, h engem MÉG(!) nem tiltottak ki onnan.
Ender
Ender 2025. 08. 11. 11:46
Előzmény: #4  rookie654
Sajnos azt kell mondjam, hogy az értelmetlen klónfobia termelte ki ezt a klón oldalt. Én nem vagyok klón és normálisan próbáltam a válaszaimmal segíteni... kiraktak. DALma is kérdezett, nem talált valami megbízást... kirakta. Nem érem miért. Szerintem ha értelmes kérdésre értelmes válaszok vannak akkor minden rendben. 
rookie654
rookie654 2025. 08. 11. 11:39
Előzmény: #2  Ender
Ez lesz a klónok topikja? :D Bocs, nem tudtam kihagyni. Egyébként, h ne csak offoljak, elvileg folyamatosan töltik fel adatokkal az új felületet. Aztán, h ez tényleg így lesz-e és ha igen, mikorra valósul meg, az már más kérdés. Remélhetőleg rendbe szedik, mielőtt megszüntetnék a régit, mert ez így jelenlegi formájában még nagyon béta hatású!
Zozo12 2025. 08. 11. 11:28
Előzmény: #2  Ender
Eléggé hianyos? Pont az hianyzik ami fontos! Kötes lista ajanlati könyv db szammal:) a többiröl nem is beszelve:)
Ender
Ender 2025. 08. 11. 11:19
Örvendetes, hogy lesz új kereskedési felület az OTP-nél de még eléggé hiányos, nincs meg benne minden funkció pillanatnyilag ami a régi felületeken elérhető volt. Remélem idővel ezeket pótolják. Én már adtam megbízást az új singlemarket-en keresztül, otp certit vettem limit áron. Nem volt gond. Kezdetben a certik meg sem jelentek, ehhez képest ez máris előrelépés. A portfolióm adatai megegyeznek a régi rendszerben látható adatokkal. 

Topik gazda

Ender
Ender
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek