Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller hétfő, 19:39
Előzmény: #4200  szieszta
részben, részben a multiadók. 
Spiller hétfő, 19:39
Előzmény: #4196  kuruczr77
szűk kör? kb százezrek vették igénybe a különböző pályázatokat
Firekiller
Firekiller hétfő, 18:40
Előzmény: #4236  ORK
es a linken lévő 345?
ORK
ORK hétfő, 17:55
Előzmény: #4231  Firekiller
A Tisza-bet nyílván kiárazódik idővel az árfolyamból. de a 400 szerintem túlzó. Nyílván, ha az igéreteik a fasorban sem lesznek a valósághoz akkor talán, de reméljük nem a szart szeréltük szarra. Ellenben a BUX középtávú felülteljesítésében nagyon hiszek,remélem annyira nem árazódik ki a Tisza :D
szieszta hétfő, 17:10
Előzmény: #4228  Goldstein17

Persze van határérték, de ami ebbe belefér, az is zavaró.
Én elég zajos környéken lakom, de már megszoktuk. Akik jönnek látogatóba, azok szokták kérdezgetni, hogyan bírjuk. Érdekes, ha elmegyünk csendes helyre, ott érezzük a csendet.
szieszta hétfő, 16:59
Előzmény: #4230  bronz

Nekem a szomszédom asztalos. Szerencsémre nem sokat dolgozik otthon. Nem jelentgetem, boldoguljon.
Volt olyan is, mikor 3 héten keresztül minden este gyalult és csiszolt. Hazaért a munkából, pihent egyet, aztán este nyolctól tízig cincogott.
Szobrokat és díszeket is farag, mint a fogorvos, olyan csiszolóval. Ugyan az a hang, ugyanaz az élvezet. :-)
ORK
ORK hétfő, 16:54
Előzmény: #4220  Firekiller
Még messze nem, de kiváló az irány !
FR73 hétfő, 16:24
Előzmény: #4231  Firekiller
Nem hiszem, hogy 390 felé menne 1 éven belül, 400 feletti szintet pedig majdhogynem kizárom.
Minden mást el tudok képzelni, jósolni sem merek.
Firekiller
Firekiller hétfő, 16:20
bronz hétfő, 16:18
Előzmény: #4226  szieszta
Szomszéd utcában egy tag lerakott az udvarába egy kamionos hűtőpótkocsit a szomszédok nagy örömére és megy időszakosan 0-tól 24 óráig.
Felnyomták a jegyzőnél, de széttárták a kezüket, nem tudnak mit csinálni, mert a közvetlen szomszédok nem tettek panaszt. Ha ők tettek volna, birtokvédelmet kérhetnének, de nem kértek, mert azokat megvette valamively a többiek pedig szívnak és hallgathatják a hangos, monoton zajt.
FR73 hétfő, 16:10
Lakossági állampapír kamatok május 22-től 0,5%-kal csökkennek.
Goldstein17 hétfő, 16:07
Előzmény: #4226  szieszta
Van erre határérték, nekem volt egy ilyen ügyem, az önkormányzattól jöttek ki. Hangosság szintet állapítottak meg (phon), hiába magyaráztam nekik hogy hangosságot kellene (son). Ennek ellenére megállapították hogy határérték túllépés van, de a jegyzőkönyvben megemlítettek egy olyan zajforrást ami nem ahhoz a kibocsátóhoz tartozott ami ellen az eljárást indítottuk, így a problémás hőszivattyú tulajdonosa meg tudta fellebezni a határozatot eljárási hibára hivatkozva. Ezután nem keztem újra a procedúrát:)
Firekiller
Firekiller hétfő, 16:03
https://hvg.hu/itthon/20260518_krausz-ferenc-magyar-peter-alapitvany-tamogatas-visszavonas-valasz#mpb9ve5pfomz8m9cr6l
ez a csávó komolyan nem látja hogy a szűkösség miatt pont nem arra kell a 270 milliárd?!? 
Mindent is meg lehet magyarázni hogy miért fontos és kell... csak nincs mindenre pénzecske..
szieszta hétfő, 15:14
Előzmény: #4224  Firekiller

Barátomnak van valami nagyon ócska klímája, rendesen kerepel, de a szomszéd fele néz, így őt nem zavarja.
A szomszéd jelentgeti őket, de erre nincs törvény. Ráadásul este 10-ig zajonghatnak, utána meg kikapcsolják.
szieszta hétfő, 15:08
Előzmény: #4214  Goldstein17

Az a baj, én is mindenben óriási buborékot látok. Már semmit nem merek venni, mert hihetetlenül fel vannak pumpálva az árak.
Persze ezt gondoltam már 5 évvel ezelőtt is, aztán minden duplázott.
Ahogy látom, nem vagyok egyedül, hiszen sokkal tapasztaltabb emberek is több éve várják az összeomlást.
Burry már vagy 5x megjósolta az újabb összeomlást, de csak egyszer volt Budán kutyavásár. Amióta beletalált, már nem annyira működik a jóstehetsége.
Firekiller
Firekiller hétfő, 15:08
Előzmény: #4223  szieszta
akárcsak a klíma kültéri egysége... agyrém
szieszta hétfő, 14:41
Előzmény: #4222  szieszta

Kicsi városunkban is egyre több hőszivattyú működik. Nemrég este sétálgattunk és minden egyeset hallottuk, ami működött. Van egy, amit 50 méterről hallani, gondolom nagy öröm lehet az ott lakóknak.
A fürdőhöz közel van egy hotel, ott egy nagyobb teljesítményű van, még 200 méterről is hallatszik a zúgása.
állítólag meg lehet szokni, meg a ház mögé kell tenni, téged ne zavarjon, csak  a szomszédot. 
szieszta hétfő, 14:16
Előzmény: #4206  ORK

Szüleim házát most újítottuk, ott villany padlófűtés van, de van vízteres kandalló amivel 2 szoba+fürdőszoba fűthető radiátorral is. Oda raktunk klímákat fűtésnek, csak van egy gond. Van egy bizonyos alapzaja, amit apum nem nagyon visel el. A kandallónál van egy keringető szivattyú, ha kialszik a tűz, azt is kikapcsolja, mert zavarja, de még régebbi elektromágneses kapcsolók zúgása is bosszantotta. Nagyon érdekes, napközben észre sem lehet venni, a többi zaj mellett, de estére, ha minden elcsendesül, engem is zavart.
Gree klímákat szereltettünk, a külső egység zümmögő rezonálását veszi át a fal, főleg, mikor indul. Ráadásul apum szerint huzat van, ha megy, meg keveri a port. :-) Pedig igyekeztünk olyan helyre rakatni, ne egyenesen fújja az emberre a levegőt.
Most azt  a házat jól leszigeltettük, 20 centis hungarocellel, meg 3 üveges modern ablakokat rakattunk.Így éjjel nem kell menetni semmit, megtartja  a meleget.
kuruczr77 hétfő, 13:04
Előzmény: #4218  ORK
2025.12.31-ig kellet kiépítemi és szaldósan csatlakozni, ha 2023 -ban az utolsó nap megigényelted .

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek