Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2022. 09. 20. 10:49
Előzmény: #4391  kovko
#4400
Kicsit furán értelmezed az elmúlt hónapok történéseit. Te vizionálsz valami olyat hogy az oroszok így szeretnek leszállni a bicikliről. Orral a sárba érkezve. hogy ők csak türlemesen kivárnak a nagy offenzívájukkal meg a gáz lezárással. Sokkal jobb nekik így életek 10.000-eit elbukni mint valójában megtenni hogy lerohanják 1 hét alatt Ukrajnát.
.
Valójában meg azt látni hogy NINCS kapcitásuk nem hogy egy nagy ellenoffenzívára de már egyes helyeken védekezni sem. A mozgósítást meg nem visszafogottságból nem rendeli el Putyin hanem mert SEMMI támogatottsága nincs. Ha teljes mozgosítás opció lenne már élt volna vele és nem börtönökből toboroznának Wagneres zsoldosokat. De mire menne ha volna is kedv az orosz népben meghalni és tömegével menne a mozgósítás után fegyverekért. A mostani 150.000-es sereget se tudja megfelően ellátni nem csak tankkal de ruhával és normális fegyverzettel se. Egyszerűen gyenge a logisztika is.
.
A másik a gyártás. Okátáll hadi gyártásra. A legtöbb alkatrészt importálta nyugatról. Tankot és hasonlót gyártani nem igen tudd majd. A 2. világháborús mtosza oroszországnak hogy ők szarták kifele magukból a hadianyagot. miközben ez gyakorlatilag nem jött volna össze az amcsi és angol segítségek nélkül. Még élelmiszert és acélt is importáltak, a gyáraik Uralon túlra telepítése szintén nem ment volna e nélkül. Az a baromi durva tömeggyártás ami megnyerte a szövetségeseknek a háborút lényegében az USA érdeme volt nem az oroszoké.
.
Szóval azt vizionálni hogy az oroszok majd hadigyártásban leverik a nyugatot badarság ( a technikai fölényről nem is beszélve ).
Tibi0002 2022. 09. 20. 10:45
Előzmény: #4391  kovko
#4399
Ez a trollmentes topic.
Csibefasirt
Csibefasirt 2022. 09. 20. 10:44
#4398
Kovko kollega azt szeretne mondani, hogy Ukrajna legyen kedves megadni magat. Csak eufemizal...
Zeci 2022. 09. 20. 10:42
Előzmény: #4391  kovko
#4397
"Ahonnan kivonultak az (a felvételeket látva) csak értéktelen szemét." Az a szemét valakinek nem más mint HAZA. És az egész azért van, hogy ne a te HAZÁD váljon értéktelen szemétté más szemében.
vaczak 2022. 09. 20. 10:40
Előzmény: #4394  kovko
#4396
Tekintve, hogy már az alapfelvetéseid zöme is téves, vagy erős csúsztatáson alapul, honnan kezdjük? Én speciel örülök annak, ha egy, a saját politikai szövetségem, sőt leginkább a saját civilizációs és értékköröm ellen már évek óta de facto háborút viselő agresszor visszaszorul. 
badsector1
badsector1 2022. 09. 20. 10:36
Előzmény: #4391  kovko
#4395
neked kimaradt, hogy pl a raktárakban levő 10000 darab tankból kb 2000 működőképes, és annak a felét már elvesztették az oroszok, gyakorlatilag annak is örülhetnek, ha az így meggyengült orosz hadsereg által nem esik szét Oroszország.
kovko
kovko 2022. 09. 20. 10:35
Előzmény: #4393  Csakegyolvaso
#4394
Nem igazán látom, hogy nekem itt Magyarországon minek is kellene örülni. Te minek örülsz?
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 09. 20. 10:32
Előzmény: #4391  kovko
#4393
Mi ertjuk de ezek szerint te nem xD
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2022. 09. 20. 10:30
Előzmény: #4390  user01
#4392
En is igy gondolom hogy neki a gabona kellett ukrajnabol hogy megnagyobb legyen europa fuggosege.De nem jott ossze inkabb visszanyalt a fagyi.
kovko
kovko 2022. 09. 20. 10:28
#4391
Aggódva figyelem ezt az ábrándos optimizmust. Eljöttek az oroszok területekről. Igen, de ezek a területek mitől olyan nagyon fontosan az EU-nak? Mi, akik közben az Isten pénzét toljuk bele hónapról hónapra egy fizetésképtelen adósnak adva „kölcsön” minek is örülünk most? Hogy fizethetjük tovább ezt az egészet, mint a katonatiszt? Nem nagyon derül ki a propagandából, hogy nekem ez mitől jó üzlet, ha a végén az ukránok ugyanúgy veszítenek. Értem én, hogy most éppen letépik pár épületről az orosz zászlót ukránt tűzve helyére és a civilek (egy vonatra való) „hazatérve” visszamegy megnézni a szétlőtt paneleket, de nekünk a hajléktalannak visszatérő ukránok is csak a + teher és még nagyobb költség, amit fizethetünk hitelbe. A jelenlegi orosz csapatmozgások ennyire lelkesítőleg kellene hassanak rám? Ahonnan kivonultak az (a felvételeket látva) csak értéktelen szemét. Mitől akkora győzelem diszponálni felette? Teljesen nyilvánvaló az első pillanattól kezdve, hogy az orosz lőszergyártás nem volt padlón és fél éve csak fejlesztik, mellette mégis tárgyalás volt Észak-Koreával lőszerről, azaz a jelenleginél nagyságrendekkel több eszköz egyidejű használata, egy jóval nagyobb orosz offenzíva lebonyolítása is tervezés alatt van. A tízszeres eszköztúlerőt látva ez nem csak blöff. Olyan végtelen mennyiségű nyersanyaguk van, hogy az égből mocskos gyújtóbombákkal szőnyegbe bombázhatnák az egész hóbelevancot, tökmindegy, hogy benzint vagy mit tesznek bele. Részletkérdés, van hozzá. Ezer fokban meg hová ásod be magad? Semmi olyat nem látni, amit az ukránok meg is tudnának tartani. Az EU egysége kiderül mennyit ér, ha hideg lesz. A lehetőségeikhez képest látványosan nem sietnek az oroszok, várják a novembert. Az egyetlen, hogy esetleg belülről kibillentik addig Putyint, de lássuk be ez is eléggé vajnyi. Jóval nagyobb az esélye, hogy a télen az ukrán nép összeroppan. Se áram, se távhő, a teherszállítás romokban és bármikor szét tudják még jobban lőni, azaz hiánygazdaság lesz. Biztosra vehető. Ha belegondolok, hogy valahol fagyban nincs áram, nincs fűtés és üzemanyaghiány van akkor az kész. Megmutatták az oroszok, hogy mellé árvíz és egyéb katasztrófák előidézése sem probléma. Nem igazán blöffölnek sajnos, amikor arról beszélnek, hogy megvan a képességük az ukránok legyőzésére. Szóval nem értem miért örülünk mi most annak az EU-ban ennyire, hogy egyre kevesebb a pénzünk és a fegyverünk, miközben semmit nem kapunk az ukránoktól cserébe. Az ukránok ugyanúgy vesztesek most is. Ahhoz meg, hogy az Oroszországi Föderáció szétessen egy általános mozgósítás kudarca kellene minimum. Egy akkora belső polgárháborús hangulat, hogy tömegek tagadhassák meg sikerrel a szolgálatot. Ez meg kb. esélytelen. Ellenben ha az orosz gazdaság teljesen átáll hadiiparira és mozgósít, akkor végig mehetnek rajtunk. Értem én , hogy akkor NATO, de attól még, hogy NATO engem szétbombáznak, mint ütközőzónát akkor én most minek is örüljek? Ti értitek, hogy mikek örülünk?
user01
user01 2022. 09. 20. 10:22
#4390

Továbbra is az a leghatározottabb véleményem, hogy nem kell árplafonban gondolkodni, a gázár összeomlana, ha az EU bejelentené, hogy embargót vezet be pl. 2023.12.31-gyel az orosz gázra.
 
Lehet, hogy utána pár napig még emelkedne is az árfolyam, a spekik ebbe az irányba látnák az eseményeket, de nem, nagyon rosszul mérnék fel a helyzetet.
 
Túlságosan egyirányba kezdett mindenki gondolkodni a gázár kapcsán, és ezt a hangulatot az oroszok lassan már csak szavak szintjén tudják fűteni, gerjeszteni. Ha ez a folyamat megtörik (egy, az így gondolkodók számára elképzelhetetlennek tűnő, vagy maguknak előre félremagyarázott esemény hatására), akkor azzal az egész oroszok által épített kártyavár összeomlik. Ez sok minden miatt bekövetkezhet, de ezt az összeomlást leggyorsabban az EU tudná elhozni azzal, ha hirtelen az egész orosz gázzsarolási helyzetet más alapokra helyezné, kivenné a kezdeményezést az oroszok kezéből, amire kézenfekvő megoldás lenne az embargó bevezetése egy 1,5 éves átmenettel (amikor az oroszok még pénzt kaphatnak Európától a gázukért).  Ez a piacoknak egy olyan nem várt esemény lenne, mintha mondjuk az ukránok ellentámadásba lendülve felszabadítanák az ország egy jelentős részét. Ja, izé, ez megtörtént, és sokan csak néztek, meg annyi jött ki belőlük, hogy ö, ööö, öööööö, izé, ööööööööööö, hát izé. Na, izé. Ö.
 
Ez az utolsó szög lenne Putyin koporsójába. Ami a teljes bukását hozná el, mert Ő most nem Ukrajnával küzd, az a háború csak eszköz, Ő Európát akarta térdre kényszeríteni. A fegyvere meg a gáz, az olaj és a gabona. Kezdetektől fogva. Az ukrajnai katonai műveletek megindítása már ennek az Európa ellen vívott harcnak az eszkalációja volt. És szerintem a piac a gázon (lévén ebben a legsebezhetőbb Európa) keresztül árazza, hogy mi lehet ennek a konfliktusnak a kimenetele. Az meg egy ideje valahogy nem abba az irányba akar menni, mint ami az oroszok kommunikációjából kellene következzen. Mit kezdett el árazni a piac? Ebben a folyamatban a végső döfés az EU részéről a gázembargó lesz, amivel az EU döntéshozók azt üzenik majd a piacnak, hogy az EU győzött. A gázpiac persze ezt félreértve első sokként rossz irányba mozdulhat (last minute kiszálló a későn ébredőknek), a gázár nőne, de ahogy megértik a piaci szereplők, hogy mit is jelent valójában az embargó bejelentése, megtalálja a helyes irányt.
 
Szerintem a recesszió már biztos, illetve a már meghozott EU-s intézkedések a fogyasztás csökkenésén keresztül kihúzzák a gázellátás csávájából Európát. Ezzel viszont az oroszok kerülnek hirtelen abba a helyzetbe, hogy pár éves távon nem tudják majd kinek eladni a gázukat, csak Európának, az embargó életbe lépéséig, utána évekig marad nekik az, hogy kannában kell azt hordják Kínába. Viszont hosszabb távon is összeomlik a piacuk, a kínaiak „mennyit engedsz a feléből” ártárgyalása se fog nekik tetszeni, de nem lesz más választásuk, marad az, hogy önköltségi ár plusz piciért kínai gyarmattá válnak. Putyin is ezzel a rémképpel kezdett el „barátkozni” az elmúlt hetekben, amit leginkább az mutat, amikor múlt héten a bizonyítványát magyarázta leendő gazdáinak, a kínaiaknak és az indiaiaknak. Vajon Putyin európai csicskái is látják már a cudar időket, ami ott kopogtat az ajtóikon?
 
Ha nagyon biztonsági játékot játszik az EU, akkor jövő év elején jelentik be az embargót (mondjuk 2024. nyári életbelépéssel), de szerintem ez egy hiba lenne, mostanában kell ezt elkezdjék kommunikálni. Az időhúzással csak elodázzák a gázárak összeomlását. A piac meg fogja ezt az üzenetet érteni, és Putyin csatlósai alól is a piac fogja kirántani a szőnyeget, elfogy a szó, mert a bezuhanó gázárat nehéz lesz „nem működnek a szankciók”-nak beállítani. Nem véletlen, hogy Putyin az EU-s ügynökein keresztül a szankciók eltörléséért küzd, neki már az is „győzelem” lenne.
 
Putyin bukásának másnapját onnan fogják a kevésbé fogékonyak felismerni, hogy Lukasenkának hirtelen külföldre kell utaznia, mert nem akar belföldön meghalódni. Fehéroroszországból Ukrajna 2.0 lesz, jöhet ott is az orosz befolyás alóli felszabadulás. Lukasenka meg majd visszagondol azokra az időkre, amikor még nem volt befagyasztva a „hanyatló nyugatra” mentett vagyona. Kérdés, hogy lesz-e Oroszországban helye még egy bukott diktátornak, ukránból már van nekik egy, Putyin se lesz már ott, hogy kirendeljen neki egy lakást a Kreml közelében. És már tervek szintjén se lesz Lukasenkának szerepe, az ukrán csicskánál még tervezhették, hogy majd Ukrajnát megszállva visszaültetik őt az orosz bábkormányba, de az ukrán háborút elnézve az oroszok nagyon leírják magukat, már regionálisan se tényezők többé.
Majd egy nagyon rövid szünet után a „hanyatló nyugat” körbenéz, hogy ki maradt még itt, aki Putyin szekerét tolta az elmúlt években. Mehet az is oda, ahova való, a történelem szemétdombjára. Lesz ott nagy sírás-rívás, majd visítás, Putyin ezeket is a helyükre rántja magával.
user01
user01 2022. 09. 20. 10:22
#4389

user01
2022. 08. 30. 14:09
Előzmény: #3607  cintanyer
#3608
 
Vicces, de szerintem azzal lehetne összeomlasztani a gázpiacot, ha az EU bejelentené az orosz gáz embargóját (vagy kivetnének rá mondjuk 1000% vámot). Mindezt mondjuk 2023. végével.
Azaz az oroszoknak adnának bő egy évet, hogy a gázukat még el tudják adni, utána hordatják kannában Kínába.
Jacob 2022. 09. 20. 10:13
Előzmény: #4386  badsector1
#4388
Egyértelmű, mindennek megvan az ára... Minden vétónak...
Ha Putyin megbukna, az lenne még érdekes.
Jacob 2022. 09. 20. 10:11
Előzmény: #4381  badsector1
#4387
Lehet ez a taktika, elhitetik vele, hogy megkapod, mikor meg támogatja a vétó feladást, akkor meg keresni valamit és még sincs lóvé...Mégis csak 2 ügy...
De szerintem, mivel már tele a zseb, neki a hatalom fontosabb, a vétő nélkül egy lópikula lenne az EU-ban.
1 % GBP, 9,5 milliót lakos a 450 millióból, olcsó gyári munkást tud adni, de már lassan azt se, semmire nem lenne hatással...
badsector1
badsector1 2022. 09. 20. 10:10
Előzmény: #4385  Jacob
#4386
orbán a vétózgatással is gazdagodik az oroszok által, te úgy ismered, hogy ingyen csinál  putyin s.ggnyalót magából?
:))
Jacob 2022. 09. 20. 10:07
Előzmény: #4382  Shortelek
#4385
Sajnos kihasználja a rendszer elemeit, amit nem ezért hoztak létre...
Nehéz eldönteni mi a jó?
- OV gazdagodik, de nem lesz szava... ezzel elveszti a hatását az európai ügyekre, erről a témáról
- OV nem gazdagodik annyira, de vétozgat... ezzel megmarad neki a ráhatása...
Azért szerintem nem egyértelmű melyiket válassza.
A megoldást tudjuk, de arra nincs ráhatása senkinek...
Shortelek 2022. 09. 20. 09:58
Előzmény: #4383  EURHUF500
#4384
Szép volna.
EURHUF500 2022. 09. 20. 09:57
Előzmény: #4377  Jacob
#4383

Ha M1 Abramsek lesznek Ukrajnában, akkor menekülés lesz az orkoknak....
Főleg hogy onnantól már a többi NATO tagállam is küldeni fogja várhatóan
Shortelek 2022. 09. 20. 09:55
Előzmény: #4380  Jacob
#4382
Ezzel orbán megint győzne, megint bejönne neki a zsarolás, orbán eltávolítása lenne a megoldás, kitiltása az EU-ból.
badsector1
badsector1 2022. 09. 20. 09:54
Előzmény: #4380  Jacob
#4381
tehát a vétózgatás feladásával tovább finanszírozható eu-s pénzekből orbán maffiaállama.
ez nem jó hír a 80-as iq felettieknek.

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek