Topiknyitó: ecofun 2021. 11. 04. 08:14

Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
oldrider 2021. 11. 16. 20:03
Előzmény: #458  signal2
#460
A KIZÁRÓLAGra: hát Gróf Batthyány Lajos vagy Antall József ha akart volna sem tudott volna beengedni migránsokat, mert ez a jelenkor, a XXI. század problémája. Orbán pedig ebben elég következetes: segíteni kell őket úgy, hogy saját hazájukban boldoguljonak. Mi van ebben kivetni való? 
signal2
signal2 2021. 11. 16. 19:37
Előzmény: #457  oldrider
#459
Egyszerűen hihetetlen, mennyi megvezethető ember van. Csak nyomni kell a propagandát, beszopják az emberek, rágják a hazug gumicsontot, s közben lerohasztják, es kifosztják alattuk az országot, szetszakítják a nemzetet.
signal2
signal2 2021. 11. 16. 19:35
Előzmény: #457  oldrider
#458
Hocsi, de itt eddig KIZÁRÓLAG Orban ekgedett beigránsokat. 2015-ben úgy 400 ezret, akik tovabb álltak, azóta pedig kb 50 ezer gazdaság miigránst, akik le is telepedtek itt. 2001-ben Orban mondta, eddig egyedüli magyar politikusként, hogy 1 millió bevandorló kell a gazdaság fenntartásához, 2014-ben migransbarát migraciós startégiát fogadott el a kormány. Tehat a tények épp az ellenkezőjét tanusítják, amit a 100 milliárdos propaganda hirdet. A fideszmédia folyamatosan es durvan hazudik. Észre kellene már venni. Nem kell hozzá sok, utana kell mézni az állításainak. De megnézhetjük a bukott sajtó- és helyreigazítási pereiket is.
A szexuálisan atipikus emberek pedig eddig is itt éltek közötted, tehát senki nem tudja rádszabadítani őket. Ellenben a propaganda tud uszítani ellenük... sikeresen.
oldrider 2021. 11. 16. 19:15
Előzmény: #452  signal2
#457
Hát akkor engedd be a migránsokat és szabadítsd ránk a buzikat meg azokat akik noha férfinak vagy nőnek születtek, de úgy gondolják, hogy ők mindkettők! Baromi jó lesz, különösen jó példa lesz ez a fiatalok számára. Meg lesz sok gazdasági előnye is. Nem kell külön női meg ffi wc, nem kell az iparnak külön női meg ffi ruhát gyártani. A kórházakba nem kell elkülöníteni a női meg ffi osztályokat és a férfiak is mehetnek a nőgyógyászhoz. Ha meg nem fogadja őket, majd lecsap rá a lmbqvalami! 
signal2
signal2 2021. 11. 16. 19:01
Előzmény: #453  Törölt felhasználó
#456
Szeretnélek emlékeztetni arra is, hogy az elmúlt évtized törtenelmi kedvező külső es belső környezetben zajlott, így történelmi lehetőség volt a gyors felzárkózásra vagy kiugrásra. 
7 év világgazdasági növekedés, 0 közeli kamatok, évente a gdp 3-4%-ának megdelelő külső tranazfer, és végig 2/3, 62-ről 65 évre emelkedő myugdíjkorhatár, stb.
Csodát tehettek volna, de elbaszták. Sőt jórészt saját hatalmuk és vagyonuk hízlalására használták.
Ettől függetlenül azt kívánom, hogy jövőre nyerjen a fidesz kis többséggel. Jön a kamatemelkedés, döcög a világgazdaság, brutális jiány van a költsegvetésben, gyengítették az állam kompetenciáit. Bírkózzanak meg ők a következő évekkel. 
oldrider 2021. 11. 16. 18:57
Előzmény: #452  signal2
#455
Szerinted Bige támogatná anyagilag Márki Z-t ha most nem folynának ellene büntető eljárások és a börtön levegője nem csapta volna meg tavaly? 
(Megmondom a választ: eszében sem lenne, sőt ha kérne is tőle elutasítaná.) 
signal2
signal2 2021. 11. 16. 18:55
Előzmény: #453  Törölt felhasználó
#454
Sajnos aznoktatás, a jogallamiság, a korrupció mind jobb állapotban volt 2010 előtt, az államadósságban meg most sikerült ugyanodanleküzdenie magat Orbánnak, pwdig abban sokáig jól állt. Ha te a sok pelda alapján nem látod, hogy a jelenlegi kormány teljesen foglyul ejtette az orszagot, akkor nem tudok segíteni. 
Ennyit magyar kormányég nem uszított, ennyit magyar kormány még nem lopott
Törölt felhasználó 2021. 11. 16. 18:52
Előzmény: #449  signal2
#453
Szépen felsoroltad azokat a problémákat amik az eddigi baloldali liberális kormányok idejében is megvolt és jelenleg is megvan,akkor miért kellene egy kormányzásképtelen koalícióra bízni az országot,azért,hogy a zsíros bödönnél azon marakodjanak,hogy kinek jár több ???Oktatás,egészségügy mikor volt jobb Orbán előtt,sohasem.És mikor volt korrupció mentes a baloldali liberális kormányzás,soha.
signal2
signal2 2021. 11. 16. 18:47
Előzmény: #450  oldrider
#452
Nálam nem erény önmagaban sem az EU-val való vita, sem az olyan saját maguk által kitalált harcok, mint az ún. lmbtq-propaganda elleni harc. Ez a cirkusz része az embereknek. Terelés. 
Törölt felhasználó 2021. 11. 16. 18:42
#451
Az fontosabb, hogy mit kérnek a támogatásért cserébe.
oldrider 2021. 11. 16. 18:31
Előzmény: #449  signal2
#450
Tényszerűen, korrektül, leírod a valóságot. De a jövő nem egy személyen múlik. 
Orbán, a maga karizmatikus egyéniségével, erejével az EU-val is szembeszáll, (talán még akkor is, ha nem kellene). Ez azért sok magyar lelkületű embernek tetszik. Márki valakibe - akiről mondom őszintén, egy hónapja azt sem tudtam ki - öntik a pénzt azok akik Orbán ideje alatt is milliárdosok voltak. Szerinted a kisember nincsen megkavarodva? A háromgyermekes kapja a csÓkot, a nyugdíjas a 13. havit. Láttuk, hogy Orbán Merkellel is szót tudott érteni és az oroszokkal sincs rossz viszonyban. A buziság, pedofília, gender dolgok terén is az egészséges magyar emberek érdekeit képviseli és a legkeményebb EU nyomás ellenére is kiáll a biológiailag egészséges emberek igazáért. Támogatja a sportot, melynek köszönhetően a világon szinte mindenütt, minden sportágban tekintélyes eredményeket érünk el, tisztelnek bennünket. 
Hogy a hatalmához kell a tőke  a vagyon és körülveszi magát ezekkel az természetes. Én nem járok szavazni, de ha mérlegre teszem a rendszerváltás utáni időszakot akkor inkább a biztosra mintsem a semmiből előjött milliárdosok által befolyásolt bizonytalansággal voksolnák.
Egyszerűbben: most Orbán kezében tartja az ország nagytőkéseit. 
Ha Márki Z. nyerne, őt kezükben tartanák az őt most támogató nagytőkések.
signal2
signal2 2021. 11. 16. 17:22
Előzmény: #448  zhagar
#449
Az EÜ-rendszer elsősorban azért van szarban, mert alulfinanszírozott. A kórházak folyamatosan nem fizetik a beszállítókat, kevés az ápoló, kevés az orvos. Ami itt nagyot fejlődött 10 év alatt, az a magánegészségügy. 
Az oktatás lényegi tartalmi és módszertani elemei pont ugyanazok, mint 40 évvel ezelőtt. Az iskolák feleszeretsége is kirikán aluli, tanárhiány van, de akik még tanárként dolgoznak, azok is teljesen demotiváltak, mert megalázóan alacsony a fizetésük. Emellett megnőtt az adminisztrációs terhük is. Az általános iskolai oktatás az én gyerekeimnél látottak alapján egy katasztrófa. És az olyan finomságokról még nem is beszéltem, hogy ha bármiben tipikustől eltérő a gyereked, akkor valóságos pokoljárás.
De ez csak 2 terület, ami gond, miközben egy sor más dologal is probléma van. Honnan veszed, hogy csak ezt a kettőt mantrázzák? A korrupcióról hallottál-e már? Vagy szerinted azt nem mantrázzák? Hát, könyörgöm, naponta jönnek elő olyan ügyek, hogy brutális porfittal üzletelnek cégek, hogy hatalmas összegű ingyenhiteleket kapnak csókosok, hogy kifizették az EU-s támogatást, oszt nem épült semmi, hogy többszörös áron nyerik el a haverok a közbeszerzéseket. Ember, állami sintre emelték a korrupciót! 
Aztán ott van a jogállam. Szerinted arról kussolnak? A mostani kormány játszótérnek használja a parlamentet, nem tartják be a saját jogzsbályaiakt, ha valami akadályba ütköznek, kedvük szerint módosítgatják az alkotmányt, salátatörvényekkel operálnak, hogy ne lehessen egyesével tárgyalni az ügyeket, 9 évre betonozgatják be az embereiket, verik szét a piacgazdaságot, komcsi beavatkozásokkal, titkosítják a közadatokat, stb, stb.
Arról olvastál-e már, hogy milyen mértéktelen propagandát nyomnak? Uszítják egymás ellen az embereket, egészen elképesztő vehemenciával. Adnak 100 milliárdot a törvénytelenül működő "közmédiának", és még ennyit eltapsolnak kormányzati propagandára. Évi 200 milliárdból mossák az agyatokat.
Friss problémaként telejsen szabadjára engedik az államadósságot és az inflációt, közben a birkák szemét kiszúrják benzinársapkával. Mintha csukott szemmel rohannának a szakadék felé, csak az a baj, hogy húznak mindenkit magukkal.
Szóval jót kamuztál azzal, hogy nincs más "ötlet". Nemhogy ötlet van, hanem konkrét, és nagyon komoly gondok, nem is kevés.
zhagar 2021. 11. 16. 17:05
Előzmény: #429  Törölt felhasználó
#448
jól érzed: a „lerombolt oktatás és egészségügy” csak mantra-címsszavak, amiket azért ismételget az ellenzék, mert nincs jobb ötlete, amivel hergelni tudhatná még a magyarokat (miután érzékeli, hogy nem tudott összejönni Mzp okt 23-i naggyűlésére csak kb. 3 ezer eember).
a valóság ehhez képest: sem az oktatás sem az eügy színvonala nem romlott érdemben, sőt inkább javult az elmúlt 11 évben, mert EU-s pénzek részben pedig magyar eü beruházások történtek a tárgyi feltételekbe és emberrkbe egyaránt (eszközbeszerzések épületfelújítások, illetve ápolói-orvosi-tanári béremelések. elég csak 1 példát kiemelni, Kőbányán pl. az összes háziorvosi rendelő kívül-belül megújult eszközben épületeiben is ez kb. 8 rendelő összesen, illetve kapott a kerület egy teljesen új 5 szintes szakrendelőt is  mert a régi már majdnem összedőlt).
oktatás: nam tudsz róla, de van előrelépés abban hogy gondolkodni is tanítsák meg a magyar diákot, jópár szakmai tanulmányi versenyen értek el nemzetköz szinten top 3-as helyezéseket magyar középiskolások és egytemisták egyaránt, csak az ellenzéki média ezen sikereket szándékosan elhallgatja, signal és társai így azt hiszik hogy amit nem írnak meg nekik a telex.-hu-n, , az nincs is! legutóbb egy szegedi gimnazista lány nyert  aranyérmet egy nemzetközi földrajz versenyen
személyes tapasztalat a végére: kint élő ismerősöktől-rokonoktól tudom, hogy pl. a francia állami alap és középfokú oktatás egy nagy kalap sz@rt sem ér a pl. a magyarhoz képest, épp azért amire utaltál: nálunk legalább a legalapvetőbb történelmi-földrajzi ismereteket stb. ,megtanítja  az iskola, így általános műveltségben egy átlagmagyar  gyerek tudása jóval meghaldja egy francia állami iskolákat (alap és közép) végzett diákét! ennek egyszerű bizonyítéka amikor Bukarestben kötöttek ki francia szurkolók a foci EB-n, miközben ők Bp.-re szerettek volna jönni mert itt játszott a válogatottjuk, csak hát..az alapvető tájékozódás sem megy nekik így azt sem tudták hová vették meg a hegyüket, hát sorry..
a német állami iskolarendszer a franciához képest többet ad jóval, de összességében az sem jobb a magyarnál. erre egyébként az szokott lenni a balliberális válasz hogy csak olyan nemzetkzi teszteredményeket ismerte a telex és társai, amikből azt lehet bebizonyítani, hogy a magyar iskolarendszer az sz@r, meg a legrosszabb és még annál is..hát persze, ez tudod olyan mint ahogy és amikor az EU "megméri a " a jogállamiségot is pl., és "véletlenül mindig az jön ki azokból a mérésekből hogy ahol jobboldali kormány van hatalmon, ott "mindenütt sérült a jogállamiság (Sargentini jelentés ordas hazugságai és társaik..
ecofun 2021. 11. 16. 16:17
Törölt hozzászólás
#447
euler 2021. 11. 16. 13:59
Előzmény: törölt hozzászólás
#446
Akkor tudunk visszatérni a kérdésre, ha majd visszajelzel, hogy láttad  A Tanú  és a Bűnös város c. filmeket. Ez sajnos előfeltétele a megértésnek, főleg az első.
ecofun 2021. 11. 16. 13:15
Törölt hozzászólás
#445
euler 2021. 11. 16. 12:44
Előzmény: törölt hozzászólás
#444
Részletekbe nem mehetek bele, mert az anyag 80 évre titkosítva van.
Azon ügyhöz kapcsolódik amelyben Bástya elvtárs sprickoló tömegek általi inzultálását vizsgálták és a jegyszedőt internálták.
sanka 2021. 11. 16. 12:41
Előzmény: #435  euler
#443
Ezeknek mindegy milyen tényeket írsz:))
ecofun 2021. 11. 16. 12:32
Törölt hozzászólás
#442
Törölt felhasználó 2021. 11. 16. 11:59
#441
Bojár eddig is az ellenzéket pénzelte ez köztudott,nincs vele semmi gond,a pénzével mindenki azt tesz amit akar.Bige viszont egészen más tészta,ő mind a két oldal kegyét kereste attól függően ki is volt hatalmon,mondjuk ebben tiszta Csányi,ezért is rakom őket egy kalapba meg azért is mert mind a kettőt tisztességtelen vállalkozónak tartom.Ha különbség van köztük akkor talán az,hogy Csányi azért egy művelt és értelmes ember is egyben míg Bige egy tipikus bunkó milliárdos.

Topik gazda

ecofun
4 1 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek