Topiknyitó: totoro 2021. 10. 18. 08:18

Márki-Zayt Miniszterelnöknek!  

Legyen már egy saját topikja :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2021. 11. 16. 00:02
Előzmény: #331  jumbo2
#340
Jórészt igen. De ettől még nem jelenti azt hogy MZP teljesen súlytalan lenne.
totoro
totoro 2021. 11. 15. 21:25
Előzmény: #334  Törölt felhasználó
#339
Huh, ez egy nagyon jó videó.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2021. 11. 15. 20:45
#338
Isten irgalmazzon annak akit hadhazi szamoltat el majd xD Jovo majusig kell kibirn iaddig lesz egy 400 HUF-os euronk hala ennek a nagyszeru vezetonknek
longforewer 2021. 11. 15. 19:22
Előzmény: #336  jumbo2
#337

Akkor ne izgulj komám, marad az ex-komcsi fidesz a hatalmon és minden kánaán lesz!
Lesz 600 forintos euro és 180% államadósság, nyugdíjra nem kell félretenni, mert nem éred meg,  kórház sem és orvosi ellátás sem lesz, a krumplit akciósan megkapod majd1000 forint alatt (kilóját) és minden évben csodálkozhatsz rajta, hogy megint magyar lett a világ legokosabb embere (okosabb mint cukkenberg is). Természetesen a hanyatló nyugat helyett keletre fordulunk és mehetsz tatárföldre a kínai vakcínával.
A valóság, hogy jelenleg nincs budapesti kerület, amit el tudna vinni a fidesz  :) Szóval kimászunk a gödörből, ahová ez a nagyszerű kormány ásta el a magyarokat.
Hajrá Magyaroszág! Hajrá Magyarok! Csak felfelé!
jumbo2 2021. 11. 15. 18:55
Előzmény: #333  WLM
#336
 "Megkerülhetetlen politikai erő, mögötte áll a Momentum, az MSZP, az Lmp."
Összesen 13 - 15% támogatottság az összes szavazó körében :)
Ráadásul az összes ellenzéki párt utálja a másikat. 
- az LMP-n belül már számtalan vezetőváltás volt és belső vita, gyakorlatilag femorzsolódtak
- MSZP: töretlenül halanak az 5%-os küszöb alá és ki tudja, kit, milyen érdekek mozgatnak a párton belül. 
- Momentum: a no olimpián kívül csak egy föld buta bukott pártvezetőt sikerült felmutatniuk, gyakorlatilag mindenki kiábrándult belőlük
- Jobbik: egészségére a baloldalnak, összefogni a szélsőjobbal
- DK: az egyetlen jelentősebb ellenzéki párt élén a legtapasztaltabb ellenzéki politikussal. Persze borzasztó népszerűtlen - érthető okok miatt
Sok sikert MZP-nek párt nélkül vezetni ezt a bagázst. 
signal2
signal2 2021. 11. 15. 18:20
Előzmény: #334  Törölt felhasználó
#335
Márpedig én részben eltörölném, mert nonszensz, hogy a teljes lakosság számára a részben importból beszerzett, környezetszennyező háztartási energia a piaci ártól elszakadva kerül átadásra. Olyan árak kellenek, amely egyrészt biztosítja az alacsony jövedelműek alapvető szükségleteinek kielégítését, másrészt energiamegtakarításra ösztönöz, harmadrészt bünteti a túlfogyasztást, pazarlást.
Én tehát sávos árat vezetnék be, ahol meg van határozva egy fő/nm alapján számolt norma a vízre, gázra, áramra, és eddig a szintig piaci ára alatt adnám, a norma fölött pedig kizárólag piaci áron, vagy akár afelett. A rendszer akkor lesz fenntartható, azaz biztonságos, ha a szereplőknek nem kell kötelezően veszteséget szenvedniük, azaz nem egy abszolút érték lenne az ár, ahanem a piaci árhoz kpest relatív.
Törölt felhasználó 2021. 11. 15. 18:12
Előzmény: #332  zhagar
#334
Így törölné el MZP. a rezsicsökkentést.
https://fb.watch/9hVfyiPNCz/
WLM 2021. 11. 15. 17:03
Előzmény: #329  jumbo2
#333
Szia Jumbo! A többiekkel ezt a témakört már többször kiveséztük, ezért csak röviden. MZP egyértelműen megkerülhetetlen és eltávolíthatatlan politikai erővé vállt. Mögötte áll a Momentum, az MSZP, az Lmp és rövidesen (szerintem egy elnökváltás után)a Jobbik is. Ráadásul, mivel nagyon nem bízik Fletókában (ami érthető), azért is hozza létre a hetedik frakciót. A DK pedig több szempontból is tehetetlen vele szemben. 
zhagar 2021. 11. 15. 16:00
#332
Kamuzik az ellenzék a majdani elszámoltatással kapcsolatban – nyilatkozta a  Magyar hangnak a Kutyapárt elnöke
Kovács Gergely többek közt azt mondta, „természetesen nem hiszi el, hogyha győzne az ellenzék, akkor saját maguk közt, egymás eddigi korrupciós ügyeit is elszámoltatnák”. arról is beszélt, hogy szerinte többször és több helyen is volt, van is összefonódás korrupciós ügyekben a kormánypárt és ellenzéke között, hozzátéve, „ő is tudna ilyen esetet említeni amikor megindult volna egy elszámoltatási folyamat, ám az azt kezdeményező ellenzéki figurára rászóltak hogy álljon le, le is állították, mert megsúgták neki hogy akkor nyilvánosságra került volna, hogy ők is benne voltak egy mutyis ügyében ugyanazon kormánypárti embernek” -mondjuk ennél konkrétabbat semmit nem állított!...
no ez is csak azt bizonyítja, amit xx alkalommal leírtak már itt is: hiteltelen az az ellenzék, amely épp azt követi el saját maga is, amivel a ormánypártot sorozatban vádolja! a „dehát Kovácsot megvette a fidesz”, meg „Kovács az komolytalan”, meg ehhez hasonló izzadságszagú mentegető kommenteket kérem mellőzni, mert k-ra unalmasak mr! ja és azt is, hogy „dehát a fidesz az  korruptabb stb című szánalmas magyarázkodásokat is mellőzzük, mert régen rossz és édeskevés egy ellenzéktől az, amikor a másik oldalt bűnösnek akarja beállítani és – függetlenül attól hogy ebben igaza van vagy sincs – ő maga is roskadozik a korrupciós ügyektől, lásd pl. fővárosi Városháza gate, Czeglédynek juttatott önkormányzati megrendelés hegyek (ő ugye gyurcsány házi ügyvédje, tömik pénzzel), autóbuszbeszerzési mutyi, transzparensnek ígért, de a gyakorlatban belterjes, hazugságokkal eltakart hétköznapi működés, kamutesztelés és arra szánt de eltűnt pénzek, stb.)
miért és hogyan lehetne ez vonzó alternatíva a fidesszel szemben? már a Kutyapárt is majdnem úgy látja, hogy: sehogy!!
jumbo2 2021. 11. 15. 15:55
Előzmény: #330  Peterbond
#331
Semjén KDNP's, ami gyakorlatilag a fidesz része, csak "marketing" célokat szolgál, hogy papíron külön párt.
Szerintem ezt te is csak viccből írtad.
Peterbond 2021. 11. 15. 14:45
Előzmény: #329  jumbo2
#330
"A lényeget ismétlem, párt nélkül hosszú politikai karriert építeni nem lehet. "
.
Semjén Zsoltnak sikerül miniszterelnök helyettesig jutnia.
jumbo2 2021. 11. 15. 13:58
Előzmény: #315  WLM
#329
MZP mögött nincsen párt, úgyhogy Gyurcsány, a legnagyobb ellenzéki párt vezetője akkor lépteti le a színpadról, amikor kedve van hozzá. Egyelőre nem éri meg, mert választást kell nyerni. 
Az is elképzelhető, hogy egy esetlegesen megnyert választás esetén a DK nem szavazza meg MZP-t miniszterelnöknek, hanem választanak valaki mást. Vagy megválasztják ugyan, de Gyurcsány megpuccsolja, mint Megyót. 
A lényeget ismétlem, párt nélkül hosszú politikai karriert épteni nem lehet. 
Törölt felhasználó 2021. 11. 15. 13:50
#328
Vannak emberek, gyülekezetek, akik egész életükben csak olvassák a bibliát, magyarázzák Jézus mondásait, és ettől keresztényeknek mondják magukat. De attól, hogy olvassák a szentírást, attól még nem keresztények, mert elfelejtenek aszerint élni, Nem olvasni, magyarázni , hanem megélni kell a hitet ! Egyébként csak sztorizgatás az egész, amikor idéznek ilyen-olyan versekből, szám és jelzés szerint. Lexikálisan ismerik a bibliát, csak élni nem tudnak az írás szerint, mert csak olvasgatják. Ettől nem kerülnek közelebb istenhez. Mondhatnám egy kalap tőzeget ér így az egész.
Törölt felhasználó 2021. 11. 15. 13:42
Előzmény: #326  Shareholder
#327
Jézus nem mondta, hogy földi helytartót nevezne ki.
És azt viszont mondta, hogy ne imádjatok bálványt, faragott szobrot !
Ehhez képest mi lett mindkettőből ! 
Shareholder 2021. 11. 15. 13:27
Előzmény: #323  gu3st8
#326
Egyszer kridának azt javasoltam, hogy vallási kérdésekben nem szerencsés világiakkal vitába bonyolódni, erre én is beleestem ebbe a hibába. Nem értem hogy jön ide az egyeház, arról van szó, amit MZP mondott. Krisztus Hegyi beszédével össze kell vetni a mondatait és cselekedeit, de ezt megtehetjük Orbánéval, Semjénével meg bármelyik politikuséval, aki nagy kereszténynek hirdeti magát. Amúgy igazad van, de nem mindegy hogyan definiáluk az egyházat. Az én definícióm szerint az Egyház a Krisztust követő keresztények közössége, amelynek a feje maga Krisztus, tehát nem a katolikus, református, evangélikus, hitgyüli maga a nagybetűs egyház, hiába tartja esetleg magát annak. Krisztus egyébként sem mondta sehol, hogy ő helytartót nevezne ki a Földön, abogy néhányan azt gondolják. Vannak gyülekezetek, ahol vezetőket, szolgálókat választanak mert nélküle nem tudnának működni, de semmi gond nincs ezzel, a Biblia erre ad útmutatást, viszont vannak olyan gyülekezetek, szervezetek is ahol a kereszténység nevében tesznek erkölcstelen dolgokat (pl. meglopják híveiket, pénzmosodák stb), de ezek is inkább a nevükben keresztények.
Sehmet
Sehmet 2021. 11. 15. 13:24
#325

Olyan, hogy "keresztény politikus" nincs, azaz van, de az csak annyit jelent, hogy a politikust megkeresztelték. Igaz, Fletó is gyakran bérmálkozott. :)
A keresztényi politika is nehezen értelmezhető, mivel a politikai dimenzióban van az origótól jobbra és balra álló gazdasági, politikai és kulturális oldal. Van olyan, aki gazdaságilag baloldali (több állam - kevesebb Kovács Pistike nélkül :) ), ugyanakkor például a társadalompolitikában jobboldali (munkaalapú társadalom, ami adott esetben a gyermekek után a munkabérből igénybe vehető adókedvezményt is jelenti, valamint a középosztály megerősítése érdekében alacsonyan tartott SZJA-t, stb.) A kulturális ideológiai oldalon lehet legjobban elkülöníteni a jobboldalt a baloldaltól. Szóval ez nem fekete és fehér.
Márki-Zay összevissza beszél. Szakértő kormány a nyugati demokráciákban nincs, mert a technokratákkal felálló kormány is a mögötte álló politikai pártok programját hajtja végre. De még az is repülhet, aki kincs bent a pártvezetésbe, mint pl. Medgyessy. Márki-Zay egyszer el akarja számoltatni a mögötte álló DK vezetőjét, valamint azt mondja rá, hogy Orbán embere, máskor pedig azt mondja, hogy az öszödi beszéd igazságbeszéd, és azon lesz, hogy a DK - melynek ugye a vezetője Gyurcsány - legyen a legerősebb kormánypárt. Máskor pedig azt kommunikálja, hogy ellenzékváltás volt, azaz leváltotta az ellenzéket, azután pedig két hét múlva velük tart, egymásba kapaszkodva ünnepi megemlékezést, egymást éltetve és támogatva. Szóval vicc ez a porszívóügynök, aki gátlástalanul beszél összevissza, a hangulatkeltésre alapoz, de ha valaki odafigyel a kijelentéseire, akkor a helyén tudja kezelni. A jobboldali elfogultsággal nem vádolható Hont András és Oszkó Péter szavai illenek rá jól, azaz politikai kalandor és futóbolond.
Shareholder 2021. 11. 15. 13:02
Előzmény: #319  Escorbia
#324
Nem kell, valóban, de képmutatónak sem kötelező lenni. A valódi keresztény ember arról ismerszik meg, hogy híven követi a Biblia tanítását, ami a mai világban nagyon nem egyszerű mert az embert bolondnak nézik és megvetik, a Biblia beszél is erről. Attól, hogy valaki elmondja minden intejúban, hogy ő keresztény ember, misére jár és Bibliát olvas, nem lesz az, ennek tettekben is meg kellene nyilvánulnia. Egy valóban Krisztust követő keresztény embert nem választanának meg még képviselőnek sem mert a többség világi értékrendjével nem összeegyeztethető a kersztény értékrend, ha az lenne, a Biblia szerint sokan nyernének üdvösséget de ha olvasod, tudod, hogy ennek pont az ellenkezőjét írja. Ennek ellenére azért mondja magát nagyon sok politikus kereszténynek, mert tudat alatt az erkölcs, kegyesség, szeretet, krisztusi tanítás fontos értékek minden ember számára, tehát népszerű, csak éppen annak erejét tagadják meg a legtöbben mert tudat felett egyben gyengeségnek is tekintik. Pedig Isten logikája szerint fordítva van: "Az én erőm az erőtlenség által ér célhoz" - írja 2Kor 12,9. Ez pedig vállalhatatlan a többség számára, MZP-nek is mert ha nyerni akar, akkor a világi többség igényeit kell kiszolgálnia, ami szöges ellentétben áll a keresztény tanítással. De lehet képmutató, igazából a híveinek többsége el fogja hinni neki, hogy keresztény, csak Isten előtt nem tud megállni a logika.
gu3st8 2021. 11. 15. 12:50
Előzmény: #318  Shareholder
#323
Ilyen alapon az egész egyház is lecsó, szervezeti jellegéből adódóan. MZP még így is közelebb áll a keresztény elvekhez, mint akármelyik politikus. Krisztust azért ne akarjuk miniszterelnöknek, mert megint a kereszten fog kikötni
Törölt felhasználó 2021. 11. 15. 08:07
Előzmény: #320  Törölt felhasználó
#322
"Elvileg ugye Gyurcsány is keresztény politikus :)"
Elvileg hantás viki is keresztény politikus:) ???????
_Sigorszky
_Sigorszky 2021. 11. 15. 07:59
Előzmény: #312  Shareholder
#321
Moszkvába csak nem mehetett szövetségest keresni. Az a vonal már foglalt. 

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek