Topiknyitó: Törölt felhasználó 2021. 03. 31. 07:57

Fidesz újra elnyeri a választók bizalmát mert ők a legjobbak ❤️  

A Fidesz újra győzni fog
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 04. 01. 04:09
Előzmény: #279  hajrámagyarok71
#280

"nem nagyon emlékszem az elmúlt 10 évben megszorító intézkedésekre"
.
A nettóbér megőrző támogatásra miért is volt szükség?
a 27%-os áfát hova sorolod?
"rabszolga törvény"
25 év alattiak, 55 év felettiek kedvezményének eltörlése
munkanélküli ellátás jelentős csökkentése
cafeteria átalakítása
hajrámagyarok71 2021. 04. 01. 00:10
Előzmény: #271  Peterbond
#279
Családpolitika: GYES visszavezetése, amit ugye Bajnai eltörölt, SZJA kedvezmény a mai állás szerint (1 gyerek: 10.000 ft, 2 gyerek: 40.000 ft, 3 gyerek: 100.000 ft), CSOK támogatás, CSOK hitel, Babaváró hitel, első házasok adókedvezménye, lakásvásárlási illeték eltörlése, lakásfelújítási támogatás, lakásfelújításhoz felvehető állami kamattámogatású hitel, GYED emelés, TGYÁS emelése, 70% helyett, a bér 100%-a.   Hirtelen most csak ennyi jut eszembe, de biztos kifelejtettem még néhány dolgot. Te pedig írd le kérlek a balliberális kormányok családtámogatási intézkedéseit. Eleve hogy mondhatod, hogy a Fidesz Bajnai gazdaságpolitikáját folytatta, hiszen a balliberális oldalnak a gazdaságpolitikája a megszorításokon alapszik, nem nagyon emlékszem az elmúlt 10 évben megszorító intézkedésekre. Szerinted a 13. havi nyugdíj rossz döntés, gondolom a nyugdíjasoknak erről más a véleménye. Én arra nem emlékszem, hogy a 2006-os választások előtt Gyurcsány ígért volna bármit is max. annyit, hogy nem lesz gázáremelés és vizitdíj. Reformokról beszélt, persze konkrétumok nélkül, ködösített szokás szerint, hiszen reformok alatt megszorításokat értett.
hajrámagyarok71 2021. 03. 31. 23:55
Előzmény: #270  Peterbond
#278
Ne haragudj, de ha megfeszülök se tudok Gyurcsányról jót mondani és olyan intézkedését sem tudok, amire azt mondanám, hogy jó volt, de ne mondd nekem hogy itt olvastál valaha bárkitől olyat, aki a balliberális oldalt képviseli, hogy ez a kormány valaha, valami jó csinált volna. Nem hogy itt, de még ellenzéki politikustól sem. Ami nem gond, miért dicsérgesse az ellenzék a kormányt. Sehol a világon nincs így, nem ez a dolguk. Nekem az a véleményem, hogy egy politikus bármit tesz vagy mond pusztán azért teszi vagy mondja, hogy megtartsa a hatalmát (ha kormányon van) vagy megszerezze a hatalmat (ha ellenzékben van). Ne legyünk már naívak, nehogy azt gondoljuk már, hogy bárkit elsősorban az érdekelne, hogy az embereknek mi a jó. Én momentán arra szavazok, akinek a kormányzása alatt szerintem nekem jobb lesz, vagy az eddigi tapasztalatok alapján jobb volt illetve melyik ideológiájával tudok jobban azonosulni. Vagy lehet szempont az is, hogy melyiktől sajnálom kevésbé, hogy lop? Ha az utolsó szempontot nézem akkor is azt kell mondanom, hogy inkább lopjon egy jobboldali politikus mint egy baloldali, de persze ez ízlés dolga. Nyilván más meg pont fordítva gondolja. De azért azzal ne áltassuk már magunkat, ha majd más kerül a zsíros bödön mellé akkor majd megszűnik a korrupció és csupa tisztességes politikus vezeti majd az országot. A Momentummal sem csak az a baj, hogy 100.000 forintot adna mindenkinek aki beoltatja magát, hanem az előző hozzászólásomban említett populista ígéretek illetve nem gondolom, hogy én lennék maradi gondolkodású, de ez az újkeletű, rohadt modern gondolkodással a család fogalmáról soha nem fogok egyetérteni és nem is ilyen felfogásban fogom nevelni a gyerekeimet, ettől függetlenül rohadtul nem gondolom úgy, hogy homofób lennék emiatt.   Én sem várok el olyat, hogy mondjál jót a Fideszről, én csak azt kértem, hogy mondjatok jót Gyurcsányról, Bajnairól vagy az intézkedéseiről. Signal írt konkrét dolgokat, meg is köszöntem neki.
hajrámagyarok71 2021. 03. 31. 23:24
Előzmény: #276  hajrámagyarok71
#277
Meg ilyen alapon az államháztartásnak az is jó lenne, ha megszűnne az állami egészségügyi ellátás és az állami oktatás és minden magán alapon működne, hiszen egy gonddal kevesebb az államnak és rengeteg pénzt is megspórolnának. Nem gondolnám, hogy ez lenne a jó irány.
hajrámagyarok71 2021. 03. 31. 23:21
Előzmény: #267  signal2
#276
Az államháztartásnak nyilván hosszútávon előnyös lett volna, de az embereknek is vajon? Ha én 20 évesen kiválasztok magamnak egy piaci alapon, magán kézben lévő nyugdíjpénztárat milyen garancia van arra, hogy 45 év múlva is létezik még a cég amikor fizetniük kéne. Melyik az a cég aminek a működését 40-50-60 évre lehet előre tervezni. Mi van, ha ez a cég 30 év múlva csődbe megy? elbuktam minden addigi befizetésemet? Vagy ha nem megy csődbe hogyan vállalnak egy életjáradékszerű kifizetést. Jelenleg sehogy, pedig a törvény szerint csak életjáradékszerűen teljesíthetik ezeket a kifizetéseket. Bemásolta a másik topikba egy nyugdjpénztári tájékoztatót, ami azzal kezdődik, hogy max. 4-5 évre tudja tervezni a nyugdjénztár a működését. Ez mennyire megnyugtató szerinted? Persze a sok egy bitestől megkaptam, hogy ez fidesz propaganda. Most erre mit mondjak? Számomra megnyugtatóbb és biztosabb az állami nyugdj, mint egy ismeretlen tulajdonosi szerkezetű magáncég által majd a jó távoli jövőben kifizetendő nyugdíj. Hozzáférni meg ugyanúgy csak akkor férsz hozzá, ha eléred a nyugdíjkorhatárt.
hajrámagyarok71 2021. 03. 31. 23:06
Előzmény: #266  signal2
#275
Akkor tudnálak megérteni, ha egyet nem is értenénk, ha az LMP,  Párbeszéd, Momentum nem közös listán indulna az általad említett két párttal. Mivel a 6 pártot magába foglaló ellenzéki tömörülés messze legerősebb pártja, a legtapasztaltabb politikusokkal a DK illetve az MSZP is ott van a harmadik, negyedik helyen, így nem nagyon tudom értelmezni azt a kijelentésedet, hogy neked az MSZP és a DK a Fidesszel van egy szinten és őket ugyanúgy nem akarod. Mostanra két pólusúvá vált nálunk is a politika így vagy jobboldali kormány vezeti majd az országot vagy balliberális 2022-től, feltéve, ha, ha a nagy összeborulás kitart a választásokig. A másik gondom az, amit leírtál, hogy a Párbeszéd és az LMP nulla százalékos párt. Ha 22-ben nem lenne közös lista egyik párt sem jutna be a parlamentbe, sőt még a 2%-os küszöböt sem biztos, hogy elérnénk, ami után állami támogatásban részesülhetnének. A Momentum  lényegesen erősebb, de ezzel a közösködéssel teljesen lejáratják magukat szerintem. Meg legyünk már kicsit tárgyilagosak. A programjukban szereplő Magyarország részvény, 4 napos munkahét, 35 évesen a nyugdíjuk terhére pihenhessünk stb. az nem éppen egy komoly párt programját mutatják. Fiatalok, előttük lehetne a jövő, de teljesen válallalhatatlanok szerintem, de persze ezzel nem kell egyetértenünk. Így megkérdezem, ha az ellenzéki listára szavazol akkor tulajdonképpen kire szavazol szerinted?
Brüsszelben_Megbukott 2021. 03. 31. 20:19
Előzmény: #273  Brüsszelben_Megbukott
#274
Minek szavazni egy olyan pártra, aminek a neve is hazugság? :)
Se nem fiatalok, se nem demokraták!
Brüsszelben_Megbukott 2021. 03. 31. 20:13
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#273
Újabb propagandista az erőszakosok, képmutatók pártján!  
Kvazir 2021. 03. 31. 20:07
Előzmény: #268  Törölt felhasználó
#272
És ez a mocsok Hadházy mindig talál valami disznóságot...
Peterbond 2021. 03. 31. 20:06
Előzmény: #264  hajrámagyarok71
#271
" Az SZJA az egyetlen? Családtámogatási rendszer? "
.
A Csok 2015-ben közepén jelentették be és azthiszem 2016-ban indult. Az SZJA-ban figyelembe vették a családi kedvezményt de mint mondtam az az SZJA. Másban hol is jelent meg a családpolitika? A befagyasztott Családi pótlékban pont azt tette mint Bajnai. Persze szóban nagyon családbarát voltak. de elsősorban az a belső "család" érdekeit jelentette mint a maffiánál :).
.
Ja a Stadion építéses hulllám előbb indult pl mint a CSOK. Az 2013-ban. Az tényleg eltérés volt de én ezt se vettem bele mivel arról szólnéánk hogy min változtattak 2011 esetleg 2012-ben a Bajnaihoz képest. Nehogymár 2015-2016-os intézkedésekre fogjuk rá hogy azzal szakítottak a Bajnai intézkedéseken. akkor tényleg a most elkezdett 13. havi nyugdíjjal is változtattak igen. Úgy 10 évre rá. Amúgy szerintem az pont jó döntése volt Bajnainak és rossz döntése most a Fidesznek. Ami főleg jó kis kampányfogás is mert 4 év alatt építené fel 1-1 héttel. 2006-ban nem szaroztak az igérettel és 14. havit igértek már következő évre ( lásd nem adósodtunk volna el hisz a Fidesz más politikát folytatott volna... ).
.
Anno 2006-os választásban az MDF mutatta be hogy mekkora igéret cunamit csinált az MSZP és a FIDESZ és hogy az tarthatatlan nincs fedezete és csak hitelből eladósodással megvalósítható. Kaptak is kemény 5%-ot a néptől. A 2006-os vereségével valójában Orbán megnyert a 2010 utáni 12 évet. Mert ha 2006-ban ő nyer most a Fidesz szenvedne az eladósodással ( ugyanolyan felelőtlen igéreteket tett mint Medgyessi és be is kellett volna tartania és őt kapta volna telibe a 2008-as válság amit valószinűleg pont úgy kezelt volna mint a mostanit. Baromi nagy eladósodással és utána megszorításokkal )
Peterbond 2021. 03. 31. 19:53
Előzmény: #265  hajrámagyarok71
#270
"Hogy Gyurcsányról meg a mostani ellenzékről nem nagyon tudok szerintem az azért van, mert nem nagyon lehet. Kiről mondjak jót?"
.
na látod pont ez az az egyoldalúság amivel vádoltál itt másokat ( meg főleg sheldon ). Ugyanis ilyen biztos nincs. Aki normálisan nézi a dolgokat az még Gyurcsánytól is tudna jó intézkedéseket vagy javaslatokat hozni. Én sose bírtam a jobbikot sőt, de tőlük is tudnék nem egy jó ötletet hozni ahogy persze irdatlan baromságot is. Én állítólag nagy momentumos vagyok mégis a 100.000 forint per oltás ötletét Feketének a legnagyobb hülyeségnek tartom. Vagy az Origos sztoriját még régebbről. De mellette látom az összes jó ötletüket is illetve a jogos kritikájukat is. Ha kérdezik tudok 10 jó döntését sorolni a Fidesznek is bármikor. Direkt nem is megyek bele olyan témákba ami populistaként kurva jól hangzana a Fidesz ellen de szerintem alaptalan vád. aminek van alapja szerintem abba viszont bele is állok.
.
Ezzel szemben fideszesektől más se látok de még a védhetetlennek is a bevédését. Tőled is az olyan vádakat az ellenzék felé ami messze jobban illik a Fideszre de ott nem zavar viszont az ellenzékre rásütöd. Akár legyen az Karácsonynál a 2 plusz polgármester helyettes ( aprópénz ahhoz képest amit a Fidesz ebben a témában véghezvitt de ott nem zavart ), vagy a komcsi múlt ( messze több a Fidesznél mint az ellenzéknél ). De ha Mészáros szóba kerül a fórum Fideszes fele még azt is képes védeni. ( Akár Seldonnal itt az élen ).
Törölt felhasználó 2021. 03. 31. 19:11
Törölt hozzászólás
#269
Törölt felhasználó 2021. 03. 31. 19:10
#268
Igen egyetértek!Ungar Péter az egyedüli szimpatikus ellenzéki politikus.A legunszimpatikus nekem Hadházy Ákos.Mindig keresi mibe tud belekötni
signal2
signal2 2021. 03. 31. 18:16
Előzmény: #264  hajrámagyarok71
#267
Jó volt, vagy sem, az kijelenthető így utólag, hoyg a lehető legrosszabb időpontban sikerült megszüntetni. Ez elmúlt évtized törénelmi lehetőséget adott, hogy a lehető legalacsonyabb kamatteher mellett történjen meg az átmenet a vegye finanszírozásra, és ma már mennének nyugdíja olyanok, akiknek csak a normál nyugdíj 75%-át kellene fizetni, és ezek aránya évről évre nőne, azaz most kezdené visszatörleszteni a korábbi államháztartási előfinanszírozást. Mivel azok is csak 75%-ot kaptak volna, akik nem a teljes idejüket töltötték a rendszerben, az államháztartásnak mondjuk 40 éves távlatban már kifejezetten előnyös lett volna. Most azoknak, akik visszaléptek 75 egyég helyett 100 egség nyugdíjat kell fizetni, miközben az akkori 3000 mrd Ft-nak már se híre, se hamva. Ez egy átlag nyugdíjnál kb azt jeleni, hogy 100 ezer Ft helyett 133 ezret kell fizeni. Azaz a teljes átállás után évi százmilliárdos nagyságrendű megtakarítás jelentkezett volna. 
signal2
signal2 2021. 03. 31. 18:11
Előzmény: #263  hajrámagyarok71
#266
"Az alapvető probléma az, hogy te úgy gondolod, hogy bárki, csak a Fidesz ne"
Hát ebben nagyon tévedsz, és nem is tudom, miből gondolod ezt.
Nekem egyáltalán nem mindegy, ki lesz, én pl az mszp-t és a dk-t kb ugyanannyira tartom, mint a fideszt: komcsi berögződésű korrupcióra hajlamos megélhetési és karrier politikusok gyúlekezete.
Ehhez képest az lmp-ben, momentumban ,párbeszédben látom egyrészt a tisztességet, a modernizálásra való igényt, a megoldásokra törekvést. Emellett nagyon szimpatikus most az Új Világ Néppárt.
Jobbikról nem tudok nyilatkozni, mert az ő programjukba még csak bele sem néztem.
hajrámagyarok71 2021. 03. 31. 17:55
Előzmény: #261  Peterbond
#265
Milyen jót írtam Orbánról vagy a Fideszről? Idézd már kérlek. Hogy Gyurcsányról meg a mostani ellenzékről nem nagyon tudok szerintem az azért van, mert nem nagyon lehet. Kiről mondjak jót? Bangónéról, Kunhalmiról, Dobrevről, Jakabról, FeGyőrről? Momentán Ungár Pétert egész normálisnak tartom ebben a társaságban, másról tényleg nem nagyon lehet jót mondani. Ja meg Schiffer, ezért is szavaztam 2010-ben az LMP-re, de ő meg fideszbérenc szerintetek, úgyhogy nem biztos, hogy  jó példa volt részemről. De még Thürmer Gyusziról is jobb véleménnyel vagyok, mint a nagyhangú ellenzékről, ő legalább tartja magát az elveihez. Most akkor mondtam 3-at is, ugye?
hajrámagyarok71 2021. 03. 31. 17:49
Előzmény: #262  Peterbond
#264
Tehát a kötelező nyugdípénztár az jó ötlet volt annak idején? Szerintem nem, de erről sem fogjuk soha meggyőzni egymást. Az SZJA az egyetlen? Családtámogatási rendszer? Bajnainál ez miben merült ki? ÁFA emelés, igen ebben igazad van, az egyetlen adó, amit emeltek.
hajrámagyarok71 2021. 03. 31. 17:46
Előzmény: #260  signal2
#263
Köszönöm, ez konkrét volt valóban. Az más kérdés, hogy ezek véleményem szerint nem feltétlen jó intézkedések az állampolgárokra nézve, hiszen Bajnai nem úgy vezette volna fel, hogy ez minden családnak fájni fog. Az alapvető probléma az, hogy te úgy gondolod, hogy bárki, csak a Fidesz ne, én meg úgy, hogy inkább a Fidesz, mint bárki más a jelenlegi ellenzéki felhozatalból. Ezért nem fognak soha közeledni egymáshoz az álláspontjaink, de igazából ez nem is nagy baj miért kellene minden embernek ugyanaúgy gondolkodnia.
Peterbond 2021. 03. 31. 17:42
Előzmény: #255  hajrámagyarok71
#262
Most velem veszekszel vagy Orbannal? Szart se forditottak vissza kb az SZJA az egyetlen lenyeges amibe belenyultak de az is a gazdagok adojat csokkentette a szegenyeket novelte oszt jonapot. 13 havi nyugdij nem lett visszavezetve 65 eves korhatar kitolas most is folyik. Afan meg 2% ot tovabb emeltek. Bevezettek par multi adot kesobb. Evekkel kesobb amikor javult a helyzet kezdtek csak igazan kedvezmenyekbe.
.
Ja meg persze beszantottak a manxupot. Az tenyleg elteres volt Bajnai hoz kepest bar az volt az egyik legrosszabb dobtesuk. Csak hogy fedezzek az SZJA utotte lyukat.
Peterbond 2021. 03. 31. 17:37
Előzmény: #257  hajrámagyarok71
#261
Toled semmi jot nem halottam ellenzekrol es semmi rosszat orbanrol. Ha leirom hogy Orbannal ez meg ez a rossz egybol jon hogy Gyurcsany igy Gyurcsany ugy es amugy is mobdjak jot 2010 elottrol. Es meg te tamadsz folyamatosan elvarva masoktol azt amit te sose teszel meg. Itt kovetelozol es amikor mar vagy 6. jara is megcsinaljak neked semmibeveszed. Mit varsz 7. jere is ugornak majd emberek a keresedre?

Topik gazda

Zajo
Zajo
3 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek