Topiknyitó: Törölt felhasználó 2021. 03. 17. 11:18

ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI  

"A közös listát állító pártok vállalják, hogy csak olyan embereket indítanak képviselőjelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben, és nem játszottak össze a Fidesszel.
Mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és már közös listával indulnak, és azt ígérik, az Orbán-rendszert lebontva megadják „a nemzetnek mindazt, amit a rendszerváltáskor megígértek neki: szabadságot és jólétet”.
. .Figyelembe véve ,hogy az ellenzéki összefogás legerősebb pártja a DK,amelyet Gyurcsány Ferenc alapított,hogy általa,újra hatalomra kerüljön vagy közvetlenül vagy közvetetten,így egyértelmű,hogy a következő választás arról fog szólni,hogy vissza kerül-e újra a hatalomba Gyurcsány Ferenc.Ami a korrupció mentességet illeti az elég nevetségesen hangzik így,hiszen Gyurcsány sem a kétkezi munkájának vagy a szellemi tudásának köszönheti,hogy milliárdos lett ...........
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zhagar 2021. 10. 11. 15:25
Előzmény: #4936  Peterbond
#4940

"Egyenlőre te vagy aki azt modja hogy semmitől se lenne jobb"
nem mondom azt
azt mondom: nem életszerű, hogy itt csodák történjenek ahhoz képest, amit 1990 óta sorozatban tapasztaltunk (korrupció, eslzámoltatás megígérése amiből aztán sosem lett semmi, működésképtelen ország - hiába volt konszenzusos alkotmány 2010-ig, stb.)
és azt épp az bizonyítja, hogy orbánt újraválasztották 2010 óta már 2x
tehát te hiszel még a csodákban (ez tök szép dolog),
a magyar társadalom többsége meg, ezk szerint nem hisz már a csodákban!
tehát te egy utópista álmodozó vagy (sokadmagaddal), a társadalom többsége meg - velem együtt - realista!
ennyi
Peterbond 2021. 10. 11. 15:19
Előzmény: #4938  zhagar
#4939
Én rendes főügyészt szeretnék. Amikor az MSZP Szilit akarta köztárssági elnöknek akkor se tetszett, amikor A Fidesz Scmidt Pált vagy most Ádert az se. Ahogy most Trócsányit tervezi az se tetszik.
zhagar 2021. 10. 11. 15:16
Előzmény: #4928  Peterbond
#4938

sotime írta a alább, a 4908-ban, olvasd újra, mert remekül összefoglalta, hogy mi a LÉNYEG:
"Csak úgy érdekesség képen,Gyurcsány felesége,Dobrev Klára leváltaná a főügyészt akár törvénytelenül is pont úgy mint Jakab,ezeknek az embereknek milyen jogi alapjuk lenne bármire is ha eleve törvények felettinek tartják magukat,és kit rakna Dobrev-Jakab páros főügyésznek törvénytelenül,olyan főügyészt aki Dobrev férjét,Gyurcsányt is elszámoltatja majd ?
Erősen kétlem,ők csak a Fideszeseket akarják törvénytelen módszerekkel elszámoltatni,saját berkeikben nem tisztogatnának,lásd előválasztás során,hogyan kiálltak a kétes múltú jelöltjeik mögött.A jelenlegi ellenzék semmilyen tisztulást nem hozna csak anarchiát."
no most erre te mondatról mondatra leírhatod 100-szor, hogy a 2. bekezdésében lírtak az  "szerinted nem úgy lenne" - DE én szerintem meg az életszerű, ahogyan sotime leírta, érted??!!
erre jöhetnél azzal hogy "dehát adjunk már még egy esélyt gyurcsányéknak",
csak  erre meg a válaszom: kedves Pbond, te még ennyi idősen is hiszel a mesékben??!! hát 2010 ótí épp arrólszól a történet, hogy mindig csak orbán nyert újra!..(akit én ezzel nem védeni akarok, csak rögzítettem a tényt)
realitásérzék, realitásérzék, realitásérzék - ez nálatok hol van??!
Peterbond 2021. 10. 11. 15:14
Előzmény: #4930  cumi01
#4937
Üdv újra 2 év szünet után.
Peterbond 2021. 10. 11. 15:11
Előzmény: #4929  zhagar
#4936
"ezzel ismét igazoltad hogy utóőista szocialista vagy, aki álmodozik egy szebb világról – be is akarja mesélni hogy az lehetséges -  csakhogy az szebb és jobb világ sosem valósult meg, csak papíron – és úgy hívták hogy „szocialista rendszer, meg kommunizmus”
és a kör bezárult, hiszen leleplezve önmagad most beismerted, NINCS recepted arra, hogy azt a szebb és igazságosabb társadalmat hogyan valósítanád meg – én válaszolok: SEHOGY!"
.
Több tucatszor szóltam hogy ne találj ki szöveget amit nem mondtam. Leírtam érthetően de te az istenért se akarod felfogni. Ezeket a tévképzeteidet amiket rám aggasztottál láthatóan nem akarod elengedni. Egyenlőre te vagy aki azt modja hogy semmitől se lenne jobb. Akkor miért maradjon  Fidesz attól se lenne jobb. Semmitől se mert csak is ez lehet ami most van. Igaz még 4 évvel korábban is jobb volt és 8 éve is és 12 éve is. Tehéát nem hogy lehetne de volt is jobb.
.
Vagy emlékszel más kormány alatt 1000 milliárdos vagyon átadásra az adott kormány emberei által vezetett alapítványoknak pl?
badsector1
badsector1 2021. 10. 11. 15:07
Előzmény: #4932  zhagar
#4935
gyurcsány hazudott :))
Peterbond 2021. 10. 11. 15:06
Előzmény: #4929  zhagar
#4934
"aha, tehát csak az esti mese van: és végre azt is elismerted, hogy NINCS garancia sem arra hogy orbán helyett az összefogás jobban kormányozna; és arra sem, hogy nem lopnának."
.
Semmire sincs Garancia. Még arra se hogy Orbán nem vezeti ki az országot az EU-ból vagy vezet be katonai juntát esetleg a sariát. Csak feltételezések és valószinűségek. Amikor 2010-ben megválasztották a Fideszt akkor se volt garancia hogy jobban csinálják mint az MSZP. És láthatóan sok esetben nem is csinálták jobban.
.
De ha megfordítjuk a kérdést. Mi garancia van arra hogy az ellenzék többet vagy annyit fog lopni mint a Fidesz? Arra sincs semmi garancia. Vagy hogy rosszabb lenne bármennyive is a Fidesznél. Arra sincs garancia.
badsector1
badsector1 2021. 10. 11. 15:06
Előzmény: #4926  cumi01
#4933
illiberált szótár:
  
soros támadja Magyarországot = lenyúljuk a magánnyugdíjatokat
brüsszel támadja Magyarországot = tönkretesszük az oktatást, hogy több pénzből lophasson lölö
migráncsok támadják Magyarországot = tönkretesszük az egészségügyet, hogy több pénzből lophasson a többi oligarcha
gyurcsány = 1000 milliárdnyi közpénzt adunk alapítványainknak
zhagar 2021. 10. 11. 15:06
Előzmény: #4897  Törölt felhasználó
#4932

a nagyvezéretek megcáfolt téged, és azóta sem vonta vissza:2020/03/23: "Gyurcsány a felhatalmazási törvény vitáján: "Azért küzdünk, hogy hazánk maradjon szabad, demokratikus jogállam, azt nem lehet elvenni valami más ürügyén"
https://magyarnarancs.hu/belpol/orban-viktor-orszaggyules-marcius-23-128040
cumi01 2021. 10. 11. 15:04
Előzmény: #4901  Törölt felhasználó
#4931
Elmehetne pl. egy fradis drukkerekböl álló bizottság megvizsgálni, mennyire sportszerü az Újpest...
cumi01 2021. 10. 11. 15:00
Előzmény: #4925  Peterbond
#4930
Emlékszem (2010-ben?) amikor az MNB "elveszítette" a "függetlenségét" egy fickó felháborodva kilépett és helyi szinten politizált tovább az MSZP színeiben. Hahahaha... Ennyit a független intézményekröl... Vagy amikor Gyuszi kivágta a fél MTV-t, mikor kiverte az MDF-et a kormányból. Az MTV-s bemondó könnyes szemekkel búcsúzott el, magam is láttam...
zhagar 2021. 10. 11. 14:59
Előzmény: #4891  Peterbond
#4929
"1. elég esélyes hogy jobban csinálnák. de garancia semmire sincs."
aha, tehát csak az esti mese van: és végre azt is elismerted, hogy NINCS garancia sem arra hogy orbán helyett az összefogás jobban kormányozna; és arra sem, hogy nem lopnának - DE, MÉGIS EZT SUGALLTAD itt a fórumban már évek óta! ez az érvlés így egy illúzió, egy önáltatás, amivel vígasztaljátok magatokat akkor, amikor a szélsőbal és a szélsőjobb (gyurcsány és a jobbik) koalíciójára szavaztok.
arra meg már utaltam, de „véletlenül” mindig elfelejted: igen, te kiábrándultál a fideszből mert szerinted még rosszabbul kormányoz mint gyurcsány, DE, mégis kisebbségi vagy, hiszen a résztvettek többsége újraválasztotta orbánt 14 ben is, meg 18 ban is – már megint csak magadból induslz ki, azt hiszed ha te vmit úgy érzel akkor az úgy is van!...
szerinted orbánék alatt „rendszerszintű korrupció van” – bocs de ezen is csak nevetni tudok, hiszen minden kormányzat agy másik rendszer, még akkor is ha egyazon párt kormányoz tizenévig (mert struktúraátalakítása már orbánnak is volt), vagyis, ez is csak egy szubjektív vélemény , főleg akkor, ha a fidesszavzók szerint meg nincs itt rendszerszintű korrupció, sőt, azt mondják, hogy éppen 2010-ig volt az, - no erre a kabátra sem tudsz gombot varrni, én tudom! de az a minimum hogyha a következő kormányzati rendszer is lopni fog, akkor megint rendszerszintű lesz a korrupció 
a favellás hasonlatodra már régen válaszoltam: sosem állítottam azt, hogy bárhol bármely országban nem lehetne jobb a kormányzás, mint amilyen – én csak annyit állítottam: tök jó hogy ennyire aggódsz hogy ne legyen sem korrupció sem visszaélés sem gyilkosságból több, csakhogy, ez sajnos nem életszerű! és nem is történik meg, erről zól a magyar belpol elműlt 30 éve is!! és miközben halálra aggódod magad az orbáni korrupción, egy szóval sem bírálod az összefogás vezette önkormányzatokban tapasztalható korrupciót és visszaéléseket, illetve Cseh Katalin többmilliárdos pályázati csalását sem – ez így finoman szólva sem hiteles, hiszen elfogult vagy az egyik oldallal szemben!
a „pegazus ügyről” meg csak annyit: 1. mindenki megfigyel mindenkit akit csak tud – Merkelt is megfigyelte az amrikai titkoszolgálat stb. stb., „hűha! és most összedől a világ 2 percen belül”, ugye? 2. nemcsak a titkosszolgálatok tudnak lazán és nevetve „nemzetközi leleplező sajtókampányt” szerveztetni bármikor a beépített embereikkel, hanem még Soros bácsi is, - igen, tudod őt az év emberének épp arra hívatkozva választotta meg asszem 2 éve az Economist hogy azt írták, „neki saját külpolitikája van”, ami azt jelenti hogy ehhez neki nemzetközi hálózata és apparátusa is van, amely kérésre is bármikor le tud szállítani egy ilyen ügyet is (a brüsszeli ereszcsatornás ügy is tikosszolgálati szervezett akció volt, meg az osztrák alkancellár ibizai ügye is, erről csak ennyit – az más kérdés hogy az áldozatok besétáltak a csapdába, de van ilyen). te meg, jóízúen megetted 2 hétig bezsongva a pegazus mesét hogy „micsoda nagy lelelplezés meg izé”, - bár a bizonyítékok azóta sem kerültek elő!.. 
„Mi meg azt mondjuk hogy nem egyből a tökéletws kell hanem elnidulni a JOBB irányába”
ezt a púderdumát annyira jól ismerjük, hogy már a könyökünkön jön ki, legalább 30 éve, érted?
ezzel ismét igazoltad hogy utóőista szocialista vagy, aki álmodozik egy szebb világról – be is akarja mesélni hogy az lehetséges -  csakhogy az szebb és jobb világ sosem valósult meg, csak papíron – és úgy hívták hogy „szocialista rendszer, meg kommunizmus”
és a kör bezárult, hiszen leleplezve önmagad most beismerted, NINCS recepted arra, hogy azt a szebb és igazságosabb társadalmat hogyan valósítanád meg – én válaszolok: SEHOGY!
Peterbond 2021. 10. 11. 14:59
Előzmény: #4894  Törölt felhasználó
#4928
"Nekem sem tetszett zhagar stílusa,de amit írt hasonlatként az igaz,egy valódi diktatúrában az ide írogatók már nem élnének.Képzeld el,hogy Hitler vagy Sztálint úgy bíráltátok volna mint a szerintetek diktátort Orbánt akkor,mi lett volna a sorsotok.Teljesen egyértelmű,hogy Orbán nem diktátor és Magyarországon nincsen diktatúra."
.
1. én amúgy általában autokratikus renszerről szoktam beszélni ha Orbán kormányáról beszélünk, de vannak benne diktatórikus elemek.
.
2. Ha csak Sztálin és Hitler számít diktatúrának akkor ilyen erővel demokrácia sincs hisz az igazi demokrácia az az Athéni volt. Szóval lehetne úgy is érvelni. Diktatúrák között is vannak szintek. Mintha azt mondanád hogy valaki nem is beteg mert nem 4 féle áttételes rákja van csak sima tüdőgyülladásod ezért ne is vegyél be gyógyszert. Mert hát ha tényleg beteg lennél már a koporsódat mérnék ki.
cumi01 2021. 10. 11. 14:56
Előzmény: #4926  cumi01
#4927
További szavak a libsi szótárból itt: http://www.mars3696.hu/index.php?post=balliberalis_szotar
cumi01 2021. 10. 11. 14:55
Előzmény: #4900  Törölt felhasználó
#4926
Segítek, találtam egy régebbi definíciót:
demokrácia = kormányon vagyunk
sajtószabadság= SZDSZ-es médiauralom (ma baloldali médiauralom)

Peterbond 2021. 10. 11. 14:40
Előzmény: #4917  Törölt felhasználó
#4925
"Egyébként meg leírtam már ma,hogy addig amíg a pártok választanak főügyészt az nem lesz tőlük sohasem független."
,
Ezért kell 2/3-os töbség hozzá az Országgyűlésben és ezért választják ciklusokon túl. Így konszenzus kell a megválasztásához és nem tudja egy párt a saját emberét beültetni. Ez alól kivétel ha egy párt 2/3-ot kap és a saját emberét ülteti be.
cintanyer 2021. 10. 11. 14:32
#4924
badsector1
badsector1 2021. 10. 11. 12:48
Előzmény: #4922  Törölt felhasználó
#4923
ez egy vélemény, amit vagy elfogadsz vagy nem.
Törölt felhasználó 2021. 10. 11. 12:40
Előzmény: #4921  badsector1
#4922
Lehet,hogy igazad van,de ezt be is kellene bizonyítani,mert ez így szimplán csak vádaskodás.És pont annyira hiteles,mint ha azt kezdené valaki terjeszteni,hogy Gyurcsány megölt 3 embert,mindenféle konkrét bizonyíték nélkül.
badsector1
badsector1 2021. 10. 11. 12:31
Előzmény: #4920  Törölt felhasználó
#4921
A fideszes ügyészség szerint nem volt törvénytelen, mivel nem független a kormányzópárttól.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek