Topiknyitó: Törölt felhasználó 2021. 03. 17. 11:18

ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI  

"A közös listát állító pártok vállalják, hogy csak olyan embereket indítanak képviselőjelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben, és nem játszottak össze a Fidesszel.
Mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és már közös listával indulnak, és azt ígérik, az Orbán-rendszert lebontva megadják „a nemzetnek mindazt, amit a rendszerváltáskor megígértek neki: szabadságot és jólétet”.
. .Figyelembe véve ,hogy az ellenzéki összefogás legerősebb pártja a DK,amelyet Gyurcsány Ferenc alapított,hogy általa,újra hatalomra kerüljön vagy közvetlenül vagy közvetetten,így egyértelmű,hogy a következő választás arról fog szólni,hogy vissza kerül-e újra a hatalomba Gyurcsány Ferenc.Ami a korrupció mentességet illeti az elég nevetségesen hangzik így,hiszen Gyurcsány sem a kétkezi munkájának vagy a szellemi tudásának köszönheti,hogy milliárdos lett ...........
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2021. 07. 16. 13:05
Előzmény: #1697  globaltrend
#1700
"https://www.independent.co.uk/news/world/europe/germany-opens-its-gates-berlin-says-all-syrian-asylum-seekers-are-welcome-remain-britain-urged-make-similar-statement-10470062.html
.
"mert senki nem számított arra hogy Merkel meghívót küld majd nekik és annak hatására pillanatok alatt milliós nagyságrendben özönlik el a Balkánt! "
.
4-500.000 ember volt. Merkel augustusban ( cikk 25.-ei ) mondta hogy jöhetnek a Szírek. Lényegében átvéve Tőlünk a már ITT lévőeket. A migránsok pedig azért indultak meg mert Libanon és Törökország lényegében betelt ( libanonban 4,5 milllió lakossra jutott kb 1,5 millió menekült, töröknél ennél is többen voltak ).
signal2
signal2 2021. 07. 16. 13:02
Előzmény: #1695  Törölt felhasználó
#1699
Peterbond már 2-szer leírta? komolyan gondolod, hogy 200 km kerítést nem kerültek ki? A migránsok pont eljutottak oda, ahova akartak, teljesen függetlenül a kerítéstől. Ami valójában csökkentette jelentpsen a számukat, az a Török-EU megállapodás volt, azaz a törökök sok pénzért cserébe nem engedték át a határon a náluk feltorlódott többmillió migránst. 
Peterbond 2021. 07. 16. 13:01
Előzmény: #1695  Törölt felhasználó
#1698
"Látom továbbra sem érted,hogy a határzár nélkül,ha Orbánék az összes menekültet vonatra pakolják ellenőrzés nélkül akkor ,Merkel összefosta volna magát,rövid időn belül.Egyébként lehet,hogy ez lett volna a helyes döntés"
.
Miért gyakorlatilag nem ez történt? Maradt itt egy is a menekültekből? A keletiig felvittük őket, ott jól elzártuk őket hogy lehessen mutogatni őket meg elérni hogy egyre jobban elveszítsék a türlemüket majd mikor Merkel szólt hogy ok befogajuk őket mentek is buszokkal ausztria felé.
.
Gyakorlatilag ez örtént. Egy kérelmet nem vittünk végig, és menekültet kb pár százat fogatunk be évente.
globaltrend 2021. 07. 16. 13:00
#1697
signal írta a migrációról: „2016-2020 között hasonló volt a migrációs mozgás, mint 2015 előtt. Előtte is megoldottuk keríés nélkül, és utána is meg tudtuk volna”
ez természetesen nem igaz! Szerbia és Horváto. erre jó pldák, ahol, bizony be van a mai napig is rekedve kb. 10- 10 ezer migráns, akik hazamenni nem akarnak , hanem helyette zaklatják a helyi lakosságot, illetve fosztogatnak és sértegetik továbbra is a határt! mit mondott akkor orbán elenzéke? azt hogy „a kerítés nem odl meg semmit, európai megoldás kell” – csakhogy az európai megoldás azóta is várat magára, mert az Eu-török megállapodás csak egy részmegoldás, amivel zsarolhatóvá tették Európát Erdogan számára! ha tehát az ellenzék kormányzott volna itt 2015 ben akkor a szerb-horvát csapdában vergődnénk mi is, a nyakunkon legalább 300 ezer migránssal, „okosbond és signal pedig örömmel fizetnék bizonyára az adójukból az írni-olvasni sem nagyon tudó afgán, bangledesi, stb. barátaik eltartását, ugye?!
ezerszer le lett írva itt is korábban: nemcsak orbán, mindneki elkésett a határkerítései felhúzúsúval, mert senki nem számított arra hogy Merkel meghívót küld majd nekik és annak hatására pillanatok alatt milliós nagyságrendben özönlik el a Balkánt! a kerítés megépítéséhez csak az anyagbeszerzés önmagában is olyan időigényes volt, hogy hetekbe telt + munkaerőszervezés, stb.!
Peterbond 2021. 07. 16. 12:59
#1696
Amúgy pont 2016-ban és 2017-ben is mindent megtettünk hogy akadályozzuk az EU-s lépéseket a migrációs helyzet kezelésére. A 2015-ben még Orbánék által is javasolt lépéseket ( Frontex erősítése bővítése, Görögországba EU-s egységek bevetése stb... ) sorra fúrtuk meg és vétóztunk akadályoztunk minden Eu-s fellépést. Pont ahogy a Török-EU megállapodás elött is. Egy EU-s problémában mi voltunk a szemétkedő aki csak ellentett a közös fellépésnek. Pl közös kvótával nem volt gond amikor nálunk voltak 100.000-es menekültek és nem győztük volna. De 1200 ELBÍRÁLÁSÁT nem vettük volna át pl olaszországtól, spanyolországtól vagy görögországtól de még azt is akadályoztuk hogy ebben megállapodás szülessen.
.
Mi végig a konfliktus fennmaradásában voltunk érdekeltek nem a probléma kezelésében, megoldásában.
Törölt felhasználó 2021. 07. 16. 12:57
Előzmény: #1693  Peterbond
#1695
Látom továbbra sem érted,hogy a határzár nélkül,ha Orbánék az összes menekültet vonatra pakolják ellenőrzés nélkül akkor ,Merkel összefosta volna magát,rövid időn belül.Egyébként lehet,hogy ez lett volna a helyes döntés,akkor most az a sok nagyképű liberális képviselő sehol sem lenne,mert a saját népük zavarta volna el őket.
Peterbond 2021. 07. 16. 12:53
Előzmény: #1690  Törölt felhasználó
#1694
Egyébként itt lenne az ideje,hogy a pökhendi németek és társaik megköszönjék Orbánéknak,hogy "csak"annyi migráns van náluk mint amennyi van és nem jóval több,mert ha nincsen a magyar határzár akkor jóval nagyobb lenne náluk is a migráns mennyiség.
.
Na ezen azért felröhögtem :). mostanra már a történelmet is átírjuk? Hány migránst is vettünk át? Visszafordult egy is a mi határzárunktól vagy egyszerűen megkerülte azt? Nehogymár mi mentsük meg az Eu-t mert a 50-100 kilométeren ott a falunk az 1000 kilométeres EU határból amit kb 2000 kilométert gyalogolva értek el a menekültek.
.
Ha a rendes menet lett volna NEKÜNK kellett volna elbírálni kb 400.000 menekültkérelmet, de a németek átvették ezeket. És még ők legyenek hálásak nekünk....
Peterbond 2021. 07. 16. 12:51
Előzmény: #1689  Törölt felhasználó
#1693
"hogy az osztrákok lezárták volna egy idő után a határokat és az annyira migránsbarát nyugati országok is kitették volna a megtelt táblát,így itt rekedtek volna a migránsok nálunk,hiába mentek volna eredetileg tovább."
.
Ehhez képest pont Merkel vette át azokat akik itt voltak nálunk és EU szabály szerint NEKÜNK kellett volna elbírálni a menekültkérelmüket. Szóval egyenlőre az EU és Németország nekünk segített ezek átvételével. Az EU-török megállapodás pedig bezárta a Balkáni útvonalat ( nem pedig áttolta egy másik EU-s országra a problémát ). Persze maga a migráció mint jelenség ettől nem oldódik meg és a határzárunktól se fog. Ez attól sokkal összetettebb és nehezebb probléma.
Peterbond 2021. 07. 16. 12:47
Előzmény: #1687  Törölt felhasználó
#1692
"Ha szerinted a fizikai határzár semmit sem javított azon,hogy az illegális határátlépést visszaszorítsák,akkor nagyon egy álom világban élsz :)))
A világ összes pontján,ez a leghatékonyabb és egyben leghumánusabb megoldás,mert elvileg aknákat is lehetne telepíteni mint Ázsiában és Afrikában ami nagyon nem humánus megoldás,viszont jóval olcsóbb, ha már kifogásoltad a határzár költségeit is."
.
leírtam hogy mit ért el. Egy EU szintű problémában mi egyszerűen a többiekre toltuk a problémát. lényegében Vác felhúzott egy 2 kilométeres gátat a Dunánál de a határában hagyta hogy a szomszéd faluba ömöljön a víz. Ez nem a probléma kezelése csak önös érdekből a probléma áttolása másokra. A menekültáradatra nem volt könnyű megoldás de mi bele se kezdtünk hanem rátoltuk másokra ( ami amúgy is nekünk kisebb probléma lett volna hisz a menekültek csak átmentek volna rajtunk nyugatra ). Látod az aknákkal és egyebekkel te jössz. Nem én vártam volna el ilyesmit a kormánytól.
.
Amúgy a humánusabb megoldás táborok építése és a menekültkérelmek elbírálása majd a nem jogosultak visszatelepítése a jogosultak befogadása lett volna. Kurva nehéz hosszú és egyáltalán nem látványos munka. ezért bele se fogtunk. Inkább propagandát csináltunk belőlük is. Ahogy most a melegellenességből vagy a térdeplésből is. Mert utálni/gyűlölni mindig kell valakit nálunk.
Peterbond 2021. 07. 16. 12:40
Előzmény: #1684  Peterbond
#1691
Inkább leírom másképp hogy értsd. Aktuális téma. Angol tudás vezető politikusoknál.
.
Ti azt mondjátok mekkora gáz hogy egy felelős vezetői pozicióra készülő jelölt nem tudd megfelelően angolul. Nálam ez nem kizáró tényező. nem kezdtem se a fidesz se más pártnál ezt basztatni. Ha kérdezel szerintem igenis előny az angol és egyébként több nyelvtudás de nem kizáró tényező a hiánya. De fel se hozom a témát.
.
Ellenben amikor valaki megjegyzi hogy "ha Karácsony lenne senkivel se tudna társalogni és így nem lehet vezető politikai személy, bezzeg a fideszesek képesek" akkor gond nélkül megjegyezném hogy Kövér angol tudása pont ugyanannyi mint Karácsonyé és ő Házelnök, és Áder János beszélt angolja is kb nulla mégis évek óta köztársaasági elnökként járja a világot Magyarország képviseletében.
.
Ez nem azt jelenti hogy NEKEM fontos hogy legyen angolja. Arra hívom fel a figyelmet hogy ha Karácsonynál ez NEKTEK probléma akkor Kövérnél és Ádernél miért nem?
Törölt felhasználó 2021. 07. 16. 12:35
#1690
Egyébként itt lenne az ideje,hogy a pökhendi németek és társaik megköszönjék Orbánéknak,hogy "csak"annyi migráns van náluk mint amennyi van és nem jóval több,mert ha nincsen a magyar határzár akkor jóval nagyobb lenne náluk is a migráns mennyiség.Persze,ahogy ismerem őket ezzel sem lett volna gondjuk,gyorsan átnyomatnak pár törvényt az EU-ban,hogy osszák szét más EU-s országokban a migránsokat.
Törölt felhasználó 2021. 07. 16. 12:26
Előzmény: #1686  signal2
#1689
Nem győzőm magam ismételni,hogy elkéstek Orbánék a határzár építésével, de legalább ők felépítették, ha az ellenzéken múlott volna"kivétel az akkori Jobbik ami nem egyenlő a mostani Jobikkal"akkor fel sem épült volna,és most tobzódhatnánk a menekültekben,mert tuti,hogy az osztrákok lezárták volna egy idő után a határokat és az annyira migránsbarát nyugati országok is kitették volna a megtelt táblát,így itt rekedtek volna a migránsok nálunk,hiába mentek volna eredetileg tovább.
signal2
signal2 2021. 07. 16. 12:24
Előzmény: #1687  Törölt felhasználó
#1688
Valamennyit természetesen segített, és ha már van, akkor teljesen felesleges lebontani. Élőerőt tud kiváltani. Azonban 2016-2020 között hasonló volt a migrációs mozgás, mint 2015 előtt. Előtte is megoldottuk keríés nélkül, és utána is meg tudtuk volna. Amikor nagyon kellett, akkor meg még nem volt. 
Törölt felhasználó 2021. 07. 16. 12:20
Előzmény: #1680  Peterbond
#1687
Ha szerinted a fizikai határzár semmit sem javított azon,hogy az illegális határátlépést visszaszorítsák,akkor nagyon egy álom világban élsz :)))
A világ összes pontján,ez a leghatékonyabb és egyben leghumánusabb megoldás,mert elvileg aknákat is lehetne telepíteni mint Ázsiában és Afrikában ami nagyon nem humánus megoldás,viszont jóval olcsóbb, ha már kifogásoltad a határzár költségeit is.
signal2
signal2 2021. 07. 16. 12:18
Előzmény: #1678  Törölt felhasználó
#1686
Már 2014 végén és 2015 elején pontosan látszott, hogy jön egy nagyobb migráns/menekült áradat:
https://index.hu/belfold/2014/12/10/menedekkerok_menekultek/
https://index.hu/belfold/2015/01/11/orban_gazdasagi_bevandorloknak_nem_adunk_menedeket/
Toltunk is rá egy jó ksi magyar nyelvű uszító kampányt. Ennyit készültünk rá. A határzár aztán 1-2 hónap alatt felépült, miután július végén megszuületett a kormányhatározat sz építésről. De ugye határozhattunk volna róla január és június között bármikor, és megépülhetett volna az a fránya kerítés, mielőtt ideér a tömeg. Valamiért mégis az lett a döntés, hogy előbb plakátkampányolunk, hogy jön egy csomó rossz-gonosz migráns, majd hagytuk őket átmasírozni az országon. Miután átvonult a tömeg, már el is kezdtük építeni a kerítést. 
Érdeks lesz a kerítés kérdése, amikor Szerbia csatlakozik az EU-hoz.
Törölt felhasználó 2021. 07. 16. 12:13
Előzmény: #1680  Peterbond
#1685
Igen, az akkori Jobbik ötlete volt a fizikai határzár,de az már nem az a Jobbik amelyik most éppen Gyurcsány puszi pajtása lett időközben,és része az ellenzéki összefogásnak.
Peterbond 2021. 07. 16. 12:06
Előzmény: #1681  Karvalytokes
#1684
Bocs de kurva rosszul látod. itt arról beszélünk hogy olyasmit rótok fel az ellenzéknek (nem mellesleg a MOSTANINAK ) amit a Fidesz se oldott meg. Mi ennyit írtunk.Én aztán nem követelem hogy a Fidesz miért nem lövetet a határon. A vicc az hogy ugyanazt nézitek el a Fidesznek amit a Mostani ellenzéknek felróttok pedig akkor a mai ellenzék java hatalom közelébe se volt miközben az akkori Fidesz 2/3-al kormányzott és most is kb ugyanazok az emberek vannak a hatalomban.
signal2
signal2 2021. 07. 16. 12:05
Előzmény: #1681  Karvalytokes
#1683
Én egy másodpercig nem foglalkoztam László Petrával. Szeretnélek megkérni, hogy kitalációidat tartsd meg magadnak, és ne hazudozz rólam! Köszi
Peterbond 2021. 07. 16. 12:04
Előzmény: #1678  Törölt felhasználó
#1682
"tűnik, hogy az ellenzéki oldalról a mai napig nem értik,hogy Orbán a fizikai határzár megépítésével mennyire jót tett ennek az országnak és milyen katasztrofális helyzet állt volna elő ha az ellenzékiek,Gyurcsánnyal az élen vannak akkor hatalmon."
.
A Határzárunk csak terelte a menekülteket nem kezelte a problémát. csont nélkül rátoltuk a dolgot Szlovéniára és Horvátországra vele. És a helyzetet végül az EU.-török megállapodás oldotta meg. De láthatóan sokan azt hiszik a menekültek miután 1000 kilométereket vándoroltak a mi 41 kilométeres határzárunk fogta meg.
Karvalytokes
Karvalytokes 2021. 07. 16. 12:01
Előzmény: #1679  KNZilium
#1681
Ja ,az idekommmentelök signal2-vel az élen csoportosan támadták László Petrát amiért egy illegális betolakodót akart elgáncsolni ,később kiderült nem is volt igaz.Most 5 -6 év után kiderült Orbán nem végezte rendesen a feladatát.(szerintük)Hát ehhez azért pofa kell.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek