Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKA  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2023. 04. 05. 09:04
#6759
Orbán szempontjából eddig valóban tragikus ez az év. Ennek örömére most még nagyobbat nyerne, mint tavaly. A brutális propaganda mindent is megold. Az emberek imádják a 7%-os reálbérzuhanást, a lakáspiaci visszaesést és a 26%-is inflációt. 
"Még a tragikusan alacsony januári lakáshitelezést is sikerült alulmúlni februárban. A tavaly májusi csúcshoz képest ötödére zuhant a folyósított hitel."
"Míg januárban még csak 0,2 százalékkal maradt el az ipari termelés volumene az egy évvel korábbitól, addig februárban már 4,6 százalékkal."
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 04. 03. 14:35
Előzmény: #6673  euler
#6758
Lépcsőház effektus. Pár hét elteltével eszembe jutott egy frappáns válasz.
A Pitagorasz-tétel. Bármely derékszögű háromszög leghosszabb oldalának (átfogójának) négyzete megegyezik a másik két hétfejű sárkány négyzetösszegével. Tehát: ha egy háromszög derékszögű, akkor a leghosszabb oldalára emelt négyzet területe a másik két hétfejű sárkányra emelt négyzetek területének összegével egyenlő.
Hétfejű sárkányok nincsenek (csakúgy, mint eu-s nemzetállamok), de tudjuk, hogy befogókat kell értenünk rajtuk. Magához a Pitagorasz-tételhez nincs érdemi hozzáfűznivalóm. A tételt be tudom bizonyítani úgy is, hogy a befogókat következetesen hétfejű sárkányoknak vagy akár nemzetállamoknak nevezem.
himihumi 2023. 04. 02. 15:51
Előzmény: #6754  euler
#6757
Most blaszfémiát követek el.
Egy ilyen topicban a fősodorral szemben nyilatkozok...
Szóval ezt mindenki tudta eddig is külföldön is. Merthogy a "korrupció" még a Holdról is látszik. Csak ugye ezek a kis stiklik el lettek nézve, mert az orbáni rendszer a retorikától eltekintve totálisan kiszolgálták az USA és az európai nagytőkét.
Merthogy bármely külföldi politikus azt csinálja, amit a nagytőkés gazdáik mondanak neki.
Ha megsasolod az ábrát (ma reggeli portfolios cikk), akkor látszik, hogy orbán az alacsony bérköltséggel remekül kiszolgálta a német + egyéb összeszerelő üzemeket, s ezzel megalapozta azt, hogy lopjon bármennyit is, a nagytőke és rajta keresztül a politikusok lehetővé tették, hogy felépítse kicsiny birodalmát. Arról nem is beszélek, hogy adóparadicsomot hozott létre Európában a 9%-os társasági adóval.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20230402v02x8a5yh.jpeg
Nem buta ez a fiú, és érti a nagytőke működését... 
cintanyer 2023. 04. 01. 19:39
Előzmény: #6753  troli
#6755
Nos felkészülhetünk a kínai sültkukac menüre ha nem akarunk éhen halni.
Komolyabbra  véve a mondandómat, egyre silányabb árukkal találkoztam az élelmiszer boltokban. 
Nem tudom a beszerzési forrásokat, de gondolom Orbán kalapja miatt egyre gyatrább minőséget tudnak importálni a kereskedők. 
Az áruházi polcok pedig nagyon hasonlítanak a hajdani keleti blokkra, amikor mi még a vidám barakkhoz tartoztunk.
Sokat gondolkoztam azon, hogy el kellene indítani egy csendes forradalmat, ahol gyűjtő fuvarral minőségibb és olcsóbb árukhoz jutunk. Az adó a kedves szomszédainkat gazdagítja.
Hátha a fejükhöz kapnak az okos tojások Lázárral együtt!!
euler 2023. 04. 01. 18:36
Előzmény: #6753  troli
#6754
"Tavaly augusztusban háttérbeszámolót kaptam Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter bizalmas megbeszéléséről, amelyet a hazánkba akkreditált EU tagállami nagykövetekkel folytatott.
Az osztrák és a német nagykövet arról panaszkodott, hogy a Mészáros Lőrinc (értsd Orbán) maffia ki akar szorítani osztrák / német kis- és középvállalatokat az országból és a strómanok a cégek teljeskörű felvásárlására tesznek félreérthetetlen stílusban ajánlatot. 
Osztrák (SPAR) és német (EOn) nagyvállalatok esetében kisebbségi részesedés átadására akarják kényszeríteni őket.
Mondani sem kell, hogy ezekről minden nagykövet jelentést készít, amely eljut a kancelláriákra Dublintól Helsinkiig. 
Navracsics ígéretet tett, hogy a panaszt továbbítja a főnökének (Megjegyzés: minek, hiszen ő áll az egész mögött?!)
Nos a hír mára eljutott a Der Spiegelhez, ami egyben azt is jelenti, hogy a hazai maffiafőnök nem fejezte be ezirányú tevékenységét..."
https://www.facebook.com/kancz.geopolitika/posts/pfbid02VnHyfUgYVQouqCv8Mgngey3f5zFRXExcoV5n1kcSZoMPXJABeYeFCh2cHRvBKxXUl
gazmber 2023. 03. 30. 23:27
Előzmény: #6749  gazmber
#6750

https://www.facebook.com/BelalMohebParrotsPark/videos/547377397073342/
így kellene izét is kirakni a 3.14csába...és nem csak az eu-ból ☺ szvsz
gazmber 2023. 03. 30. 23:26
#6749

euler 2023. 03. 30. 23:12
Előzmény: #6747  Frololo
#6748
Egyetértek, hogy minden normális helyen annak kellene történni amit írsz, és csodálkozom, hogy nálunk nem. 
Nincs kizárva, hogy a nép veszi kezébe a dolgokat, de nem az lenne az optimális megoldás.
Az ellenzékkel szemben vannak kétségeim és különösen a legutóbbi választás azért ezt igazolja. De keresem az okokat, pl itt: Előzmény: #6719  euler
Frololo
Frololo 2023. 03. 30. 22:55
Előzmény: #6733  euler
#6747

"Azt nem tettem hozzá, hogy ahhoz hogy hibázzanak, állandóan támadni sőt provokálni kellene őket. Folyamatos nagylétszámú utcai tünttésekkel, polgári engedetlenséggel, bírósági perekkel stb. Erre sajnos a jelenlegi ellenzék nem képes, ill. a megszervezésére nem képes"
Én ezzel tisztelettel nem értek egyet.
Lakosságarányosan nálunk haltak meg a legtöbben COVID-ban, hozott ez valamit?
Kijelenthető, hogy egy külföldről pénzelt (EU) kormány jelentős médiatúlsúllyal egy komfortos életszínvonal mellett nem leváltható? Erre kiderül a válasz akkor, ha az életszínvonal a nagyközönség számára lecsökken és még csak az első telen vagyunk túl.
euler 2023. 03. 30. 22:39
#6746
A ma 35 éves  Fiatal Demokraták SZÖVETSÉGE tortájára:
.
"Az eltelt három és fél évtized alatt a Fidesz látványosan hűtlenné vált az alapításakor hangoztatott gondolatokhoz. 
(...) a párt jelenleg a magyar szélsőjobboldali nacionalizmus fő ereje, annak elnöke, Magyarország éppen csak meg nem koronázott kormányfője pedig az illiberális demokráciaként emlegetett fából vaskarika feltalálója."
https://www.klubradio.hu/adasok/a-fidesz-35-eve-karpati-janos-jegyzete-134268
himihumi 2023. 03. 30. 18:38
Előzmény: #6743  signal2
#6745
Azt gondolatam, hogy a rezsimet egy jó kis gazdasági válság fogja elsodorni.
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem ez fog véget venni az orbáni rendszernek.
A tétek világszinten emelkedtek és most már a nyugati rendszer és a keleti rendszer áll egymással szemben.
Kezd nyilvánvalóvá válni, hogy az európai és USA rendszer drasztikusan veszti el gazdasági vezető státuszát, és ennek nyomán Európa gyorsabban, az USA egyelőre lassabban a katonai előnyét. Valójában pólusváltás van a világgazdaságban.
Eddig a nyugati világ adóssághalmozását és pénznyomtatását egyszerű ciklikusságnak tekintetem, ami után gazdasági összeomlás jön, de most már sokkal inkább úgy látom, hogy a pénznyomtatás a gazdasági erőközpont áttolódás megakadályozására tett kétségbeesett kísérlet volt.
Azt gondolom, hogy ennek a problémakörnek egyenes ági következménye lesz egy kiterjedt és jelentős háború nyugat és kelet között. Szemmel látható, hogy mindenki a háborúra készül. Elég csak megnézni a nagyobb defense cégek részvényárfolyamait, és máris látható, hogy a nagytőke mit vízionál.
Alapvető törvényszerűség, hogy a leépíthetetlen adósságok nyomán a háborús megoldás szokott előkerülni.
MEglátásom szerint az Orbáni rendszer  háború fogja elsöpörni (vagy direkt háború, vagy annak oldalszele)
euler 2023. 03. 30. 17:27
#6744
Oroszország Ukrajna elleni háborújának körülményei között megnőtt a közép- és kelet-európai régió szerepének jelentősége – jelentette ki kedden Bukarestben Mateusz Morawiecki.   Reményei szerint ‘Ukrajna győzelme és a béke megteremtése’ után Románia, Lengyelország és Ukrajna közös gazdasági, befektetési és katonai együttműködési stratégiákat dolgozhat ki  - ennyit a V1-ről.
signal2
signal2 2023. 03. 30. 13:13
Előzmény: #6741  Paja1975
#6743
A fizetések kb 7 év alatt duplázódtak, de csak HUF-ban. Ott azt kell bemutatni, hogy font sterlingben mennyit vagy euróban mennyit változtak. RÁadásul nem egyedi a régióban. A baltikumban még gyorsabban nőttek a bérek, éa környező országokban is ütememes volt. Csak ott nem értékelődött le úgy a deviza, mint nálunk, tehát ők a nyugati országokhoz gyorsabban közeledtek.
A CSOK eleinte valóban brutál sokat számított. A bevezetéskor építhettél 60 millióért egy jó 120m2-es házat. Ma ez duplája. 120 milliónál már nem befolyásoló tényező a 10 millió. A gépjárművásárlási támogatást egyébként megszüntették, csak nem verték nagy dobra.
Sok embernek nincs józan paraszti esze, vagy nem hiszi el a hivatakos statisztikát, ha az ellentmond a hiedelmének. PL hiába mutogattuk itt, hogy a 10 évvel ezelőttihez képest nem nőtt a bűnözési ráta Németországban, miközben itthon a fidesztábor egyöntetűen azt hiszi, hoyg a migránsok miatt elszabadult a bűnözés. Csak a statisztika mutat teljesen mást.
euler 2023. 03. 30. 13:13
Előzmény: #6735  signal2
#6742
Azért titkon remélem, hogy még nem tartunk ott mint a beloruszok. Persze, hogy nem mert ott lőttek, börtönökben öltek is, talán érthetőbb, hogy feladta az ellenzék.
De ott a másik példa Izrael, ahol egy olyasmi törvényjavaslat(!) miatt amin Orbánék már rég túl vannak, heteken keresztül százezres tüntetések voltak, vízágyúkkal szembemenve.
Aztán a hatalom meghátrált. Lehet mondani, hogy akkor amikor már a hadsereg is morgolódni kezdett, de addig el kellett jutni.
Szóval más bajok is vannak itt nem csak az ellenzék, vagy egyáltalán nincsenek akkora bajok amit néhányan látunk. (És megint a propaganda, ami mindent átmos. De unalmas már ezt állandóan hozzátenni. Mert nem látják az emberek, még a tájékozottabbak se, hogy mennyire visszaköszön időnként náluk is.)
Még egy dolog ahhoz amivel kezdtem: Nálunk van egy szelep amin távozhat a fölös gőz. A nyitott uniós határok.
Paja1975 2023. 03. 30. 13:07
Előzmény: #6738  chart-trader
#6741
Pont ezert nem leszek politikus es kepzeld ahol elek, 20 eve kulfoldon, nagyon sokan meg vannak rokonyodve, hogy van egy orszag, ahol azert kapnak penzt, kocsit emberek, hogy gyartsak a gyerekeket, es nem tudjak elkepzelni hogyan lehet par ev alatt dupla fizetesek. Mondjuk nekem ezek elmagyarazasaval meg Magyarorszag on sem volt bajom, meg a kocsmaba sem and. Szerintem ebben nincs semmi gaz, ha mondjuk hozzatrszed, hogy az infla azert van , mert a fiatesek a termelekenyseg follott nottek, illetve plusz penzek lettek a gazdasagba ontve a tamogatasok reven. Ezt nem egy nagy ugy elmagyarazni. Szamok, jozan oaraszti esz kell hozza

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek