Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKA  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 08. 08. 19:16
Előzmény: #5295  Peterbond
#5300
Még hozzáteszem, hogy ifjú koromban a szüleimnek egy  fillérébe sem került a sportoltatásom.  Tíz éven át felszerelést, szinte minden hétvégén versenyre utazást, szállodát, éttermi kaját, kalóriapénzt(zsebpénz) az állam állta. Manapság ugyanebben a sportágban a fiaimnak ugyanezen  számlákat már én fizetem, a versenyeken még az edző költsébeit is a szülők dobják össze. Innen nézve még alulfinanszírozott is a sport. 
Szóval szerintem orbánnak semmi érdeme a sikerekben, cserébe viszont jól megszívatja az önkormányzatokat a fölösleges stadionjaival stadionjaival.
euler 2021. 08. 08. 17:48
Előzmény: #5298  ludmilla8
#5299
Kissé leegyszerűsítetted ezt a "kétpólusú politikai berendezkedést".
Mert igaz, hogy az Antall-kormányt kivéve eddig csak mszp vagy fidesz kormány volt, de az biztos, hogy mszp kormány nem lesz mostanában, ez csak úgy értelmezhető ha a kétpólusosságot orbán vagy gyurcsányként értelmezzük.
Te is ezt említed mint lehetséges alternatívát, tökéletesen átvéve a fidesz narratíváját/propagandáját.
Orbánt természetesen eltávolíthatja a saját pártja elégedetlen része is, ha felismeri, hogy Orbán a legnagyobb akadálya a túlélésüknek, és természetesen lehetne elméletileg egy tisztán Gyurcsány kormány is, de ennek esélye nulla.
.
Ott a bazi nagy tévedés, hogy aki azt mondja, hogy "orbán takarodj!", az ezzel nem azt mondja, hogy "gyurcsány gyere vissza!". (Persze néhány dk-s hívő kivételével.)
Mert a magam részéről pl. egy harmadik erőt kívánnék, aki végül, 30 év után, elindítja már az országot a valódi rendszerváltás felé egy demokratikus úton.
Ha a realitásokat kell figyelnem, akkor azt kell mondanom, hogy orbán helyett inkább gyurcsány, mert még ő is százszor jobb. Ettől még nem vagyok gyurcsányhívő, inkább csak realista.
De mégegyszer, itt az a kérdés, hogy akarunk-e változást, vagy maradunk a "kétpólusúságnál", ami 1994 óta tart. Mert ha maradunk, akkor helyénvaló CSAK a kérdés, hogy "orbán vagy gyurcsány".
ludmilla8 2021. 08. 08. 16:44
#5298
Nem az a kérdés hogy "Orbán legyőzhető" -e . Persze hogy legyőzhető, minden , és mindenki legyőzhető egyszer az idő múlása során.  Az itt a kérdés ki jöjjön helyette?, Tehát a topic címnek kb így kellene szólnia, " Ki legyen Orbán helyett "?    Na és itt jönnek a nagy problémák , mert Mo-n kétpólusú politikai berendezkedés van  ( Bár én az egy pólus két ágat is vallom) Tehát a magyar társadalom nem képes kitermelni egy  spontán új párt létrejöttét, hanem minden a régiekből fakad. Ha leváltod Orbánt , akkor annak vagy a Fideszen belül kell megtörténnie (bár annak értelmét sokan megkérdőjeleznék) vagy az ellenzék gyurcsányi vonal újbóli visszaállítását eredményezné . Melyik lenne a helyes???  Az itt kommentelők nagy része alapból bal szimpatizáns , tehát nem kérdés , hogy ők ez utóbbit patronálják, ha nem is ismerik el közben a gyurcsány vonal megerősítését. Ők símán csak ellenzéki győzelmet szeretnének , és nem mondják ki a lényeget , hogy mi a felállás ellenzéki szinten a mélyben.Mélyen nem akarnak erről beszélni, ezért "csak" az egyöntetű Orbán szidalmazás megy. Nem beszélnek az ellenzéki pártok széthúzásáról, a jobbikról. Pedig esetleges kormányváltás után , ezek lennének a legfőbb gondok.   Ugyanis abban megegyezhetünk egyöntetűen , hogy minden politikus lop, és minden politikus a legnagyobb bűnöző , hovatartozás nélkül is.
euler 2021. 08. 08. 16:05
Előzmény: #5296  euler
#5297
Az idézet lemaradt:
"– De a diktátorok általában nem hagyják magukat leváltani…
– Orbán ilyen szempontból nem olyan diktátor, mint Sztálin. Magyarország még tagja az uniónak, hisz' kell az onnan jövő pénz, ezért a demokratikus jogállam csírái változatlanul megvannak. Ezért hiszek abban, hogy Orbán leváltható, választásokon is. Viszont, ha még egyszer nyer, akkor ez a kevés demokratikus elem is eltűnhet. 
.
– Amúgy – hiszen ezért is helyezted át Kelet-Európába Magyarországról a regényedet –, miért szükségszerű, hogy ezek az országok előbb-utóbb belekapaszkodnak egy Vezér-alkatú vezetőbe? 
– Ennek történelmi hagyományai vannak. Látjuk azt a repedést Európában, amely a több évszázados polgáriasodású múlttal rendelkező országok és a kelet-európaiak között húzódik. 
Nálunk nagyon sok a jobbágy-lelkületű, szerencsétlen ember, aki a felsőbbségtől várja, hogy valamilyen sorsot kapjon tőle. Hiába volt a rendszerváltás, ez így maradt. 
Az osztrákok nagy nemzeti költője, Franz Grillparzer mondja, hogy a változás soha nem olyan nagy, mint amilyennek először látszik. Ugye azt hittük akkor, hogy tényleg: hatalmas a változás. De nem. Nem, mert ottmaradnak azok a mélyebb beidegződések, a szokások, a félelmek, a ne szólj szám, nem fáj fejem attitűd. A jobbágyi lelkület, amellyel a földesurak akaratára rábólintottak évszázadokon keresztül. Ez generációkon keresztül hagyományozódott át, és nem úgy, mint egy francia, németalföldi, de még egy osztrák parasztnál is, aki már kétszáz évvel ezelőtt is polgárnak tartotta magát." 
euler 2021. 08. 08. 15:59
Előzmény: #5294  Törölt felhasználó
#5296
Idézek két kérdést és két választ a Kerékgyártó-interjúból.
Érzékletesen elmondja miért van ez így nálunk. 
Annyit tennék hozzá, hogy ne egy új Vezért keressünk (és akkor a celebkérdés sem érdekes), hanem egy demokratikus, elkötelezett, önfeláldozó embert, aki jó vezetőként képes menedzselni  egy csapatot. Tudom, hogy sántít, de olyan Bajnai-félét. 
A mostani kínálatból ezt szerintem Karácsony közelíti a legjobban, de ha nem ő lesz a befutó az sem tragédia. Ne EGY emberen múljon az, hogy sikerüljön felszámolni a rezsimet, mert akkor eleve nem fog sikerülni, vagy esetleg áttántorgunk egy másik autokráciába.
.
Peterbond 2021. 08. 08. 14:48
Előzmény: #5287  Törölt felhasználó
#5295
Tegyük hozzá lényegében sehova nem ömlött a TAO és egyéb milliárdokból azokba a sportágakba ahol érmeket szereztünk ( Vívás, Kajak-kenu, úszás, cselgáncs-bírkózás stb... ). Egyedül talán a vizilabda bronz tekinthető annak. Pont hogy ezekben a sportágakban nem volt ( sok esetben nem is elkehetséges ) nagy stadionépítések, milliárdos beruházások kitömött pénzek. Az igaz nálunk kap a legjobban egy olimpikon, de ez még bőségesen elfogadható szintű juttatás ( érmenként 50-29 millió forint ) illetve 330 eFt életjáradék 35. életév után ami kb évi 5 millió forint. Ezzel együtt az egész olimpiai díjazás 1-2 milliárd forint lehet. Kevesebb mint egy kazánhát Felcsúton.
Törölt felhasználó 2021. 08. 08. 14:10
Előzmény: #5293  euler
#5294
Jogos . Így van.Ezért is nehéz ez. Átlag magyart meg nem érdekli ha lop az elit .Mindig  ez volt. Ezért kellenének hiteles emberek hogy változzon a szemlélet .Politikai celebekkel nem lesz változás .
euler 2021. 08. 08. 14:05
Előzmény: #5290  badsector1
#5293
Nem az eu tartja életben, hanem mi akik harmadszor is megszavaztuk és eltűrjük őket.
Az eu (és több országa is egyenként) már elégszer próbálta felnyitni a szemünket, de nem sikerült. Most talán annyit megtesz mint a norvégok, hogy legalább választásokig visszatartja a finaszírozást. Közvetlenül beavatkozni nem tud és nem is lenne illdomos, még akkor se ha nyilvánvaló, hogy a választások nem lesznek tisztességesek.
Erre sokkal nagyobb esély van az usa részéről, ha megunja a belepiszkításainkat a nagyhatalmi játékaikba. De alapvetően ez a magyar választók dolga és felelőssége.
Törölt felhasználó 2021. 08. 08. 14:01
Előzmény: #5291  badsector1
#5292
Ha szoros lesz márpedig várhatóan az lesz akkor jön majd hogy Dobrev minek kellett miért nem egy Marky Z ... hitelesebb.. . Meg látjátok ez lesz .Akkor már késő  viszont .Még van idő korrigálni amúgy de ez sem lesz. Látjátok, felvet valamit Hadházy már elnyomják ...Fidesz tudja mit akar nagyon  és teszi is. 
badsector1
badsector1 2021. 08. 08. 13:48
Előzmény: #5288  Törölt felhasználó
#5291
ez egy érdekes helyzet, mivel a többség a protestszavazás miatt szavaz az ellenzékre, mivel őket tartja a kisebbik rossznak, és tök mindegy, hogy kunhal vagy dobrev vagy akárki.
badsector1
badsector1 2021. 08. 08. 13:45
Előzmény: #5289  euler
#5290
az a baj, hogy az eu tartja életben a szörnyet, egyszer lehet, hogy kártérítési pert kellene emiatt indítani az eu ellen.
euler 2021. 08. 08. 13:43
Előzmény: #5288  Törölt felhasználó
#5289
Igazad van, de a legnagyobb bukta akkor lesz ha marad a rezsim.
Mindenki abból főz amilye van. Nekünk ez jutott mert nekünk ez is jó. Ha nem teszünk ellene ez is marad. 
Legalább az esélyt meg kell adni a változásra, mert minél mélyebbre kerülünk annál nehezebb lesz kimászni.
.
A legjobb közérthető helyzetelemzés, (vagy kórkép, ahogy Zöldbéla kommentálta), mostanában Kerékgyártó Istvántól olvasható szerintem:
Kerékgyártó István: ha életben tartjuk a szörnyet, úgy kell nekünk   
Az interjú első része itt olvasható >>>
Törölt felhasználó 2021. 08. 08. 12:57
Előzmény: #5285  euler
#5288
Ilyen Tüttö meg Kunhalmi de írhatnám Unger v. ... akárki esélytelen a Fideszt megszorítani is.Dobrev indulása is vicc kategória .Főleg mint miniszterelnöknő...komolytalan  ez az egész így .Ezzel nem azt akarom írni hogy Fidesz komolyabb sokkal a csomó botrányával, de nekik hívőik vannak mint egy vallási szekta . Ez így sima bukta szagú . Már nem is érdekel az egész ...
Törölt felhasználó 2021. 08. 08. 12:46
Előzmény: #5286  geza77
#5287
Nem vagyok versenysport párti, de szerintem nem ördögtől való, ha egy ország presztizskérdést csinál az olimpiából. Csak néhány emberről van szó, akik feltételezhetően egy széles bázisú amatőr rendszerből -amit még a szülők finanszíroznak - választódnak ki  kiváló edzők áldásos tevékenysége folytán. Ezek a sikeres sportolók lesznek a következő generációk példaképei és ők adnak újra lökést az amatőr-sportoknak.
Azok a pénzek amiket sugall a cikkíró nem a sportban csapódnak le, hanem a Ner-nél, ilyenformán csúsztatás összehasonlítani a magyart az olasz versenysport finanszírozásával, az egy főre jutó érmek számát átlagolni pedig egy faszság. Meg lehet nézni Új-Zélandot. Ott is kiszórták a pénzt az ablakon? Az olimpiai érmek után járó életjáradékot azt ellenzem.
geza77
geza77 2021. 08. 08. 11:21
#5286

"A magyarok 20 érmet szereztek az olimpián, az olaszok 40-et.
Magyarországon élnek 9,5 millióan, Itáliában 60,3 millióan.
Az olaszoknak minimum 120 érmet kellett volna szerezniük, ha annyira érdekelné őket az érmeik száma. De mintha nem érdekelné őket ez a sztori annyira.
Nem építenek stadionokat, nem önti az állam számolatlanul a pénzt az élsport feneketlen kútjába. Sokkal inkább érdekli őket, hogy jól éljenek.
A világ egyik legjobb egészségügyi ellátórendszere az övék, a kajáik egyszerűek, egészségesek és jó minőségűek, rengetegen sportolnak, reggelente tele vannak Róma hatalmas parkjai futókkal. A család nem bomlott fel nukleáris családokra, az öregeket nem hagyják magukra, létezik társadalmi szolidaritás, és ha bárki összeesik az utcán, két perc múlva ott a mentő, mert nem mérlegelik a ruhája alapján, hogy részeg-e vagy hajléktalan. Nincs is annyi alkoholista és öngyilkos itt mint mint Magyarországon. Az olaszok elismerik a magyar sportolók teljesítményét, de 7,5 évvel tovább élnek. 7,5 év... Mennyi csodát tudsz megélni ennyi idô alatt."
euler 2021. 08. 08. 11:20
#5285
Pálinkás, a sértett fidesz-árva bemutatkozott.
MZP rossz lóra tett a Pálinkás párttal, de Karácsony helyében se sokat mutatkoznék vele.
Vihar a biliben egyébként, a verseny Dobrev és Jakab között lesz, Karácsony asszisztálásával. (Vélemény!)
Közmédiás hamisítókhoz hasonlította a 24.hu-t Pálinkás József – A lap szerint alaptalanul 
euler 2021. 08. 07. 08:54
#5284
Orbán retteg a hatalom elvesztésétől, a Fox News interjú egy segélykiáltás az amerikai szélsőjobb felé, ugyanakkor a hazai ellenzék és a nem rá szavazók fenyegetése.
https://www.youtube.com/watch?v=s01ZL5TnBNY&t=1063s
"Orbán Tucker Carlsonnak maga mondja ki, miért kell az ellenzéknek megfontolnia Vörös Imréék javaslatát arról, hogy ki kell iktatni az Alaptörvény demokrácia-szabotázs céljára megalkotott szakaszait.
Ugyanis arra kéri Amerikát, ne támogasson egy győztes ellenzéki koalíciót. Nem járna jól vele, mondja, ugyanis egy-két hónap után mindenképp az ő kormánya jön majd vissza."
https://www.facebook.com/miklos.haraszti.756/posts/277802880774957
RangerHU 2021. 08. 06. 08:46
Előzmény: #5282  RangerHU
#5283
Visszatekintve az 1990-2010 közötti időszak nem illik a magyar történelembe.
1947-1990-re is igaz, de azt az idegen megszállás biztosította.
RangerHU 2021. 08. 06. 08:38
Előzmény: #5279  Törölt felhasználó
#5282
“ 100+ éve ez megy, ”
Igen. Hozhatnek számos századfordulós kortárs írást… 
Visszazökkent  az idő….. 
euler 2021. 08. 06. 08:29
#5281
"Ahogy egy korábbi titkosszolga fogalmazott: a bizottság azért sem képes az esetleges visszaéléseket feltárni – függetlenül a Pegasus-ügytől –, mert igazából azt sem tudja, mit keressen, mit és hogyan kérdezzen.
Ha pedig kérdez, akkor könnyen úgy járhat, mint a cikk elején említett politikus, aki a kérdéseivel elárulta az informátorát.
És ha mindez még nem lenne elég, akkor egy újabb adalék: a szolgálatok által a zárt ülésen előadott információk valóságtartalmát és hitelességét a képviselők valójában nem tudják ellenőrizni." (Dezső András)

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek