Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKA  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sanka 2021. 03. 17. 08:03
Előzmény: #4538  euler
#4540
"Egyesült Államok számára nemzetbiztonsági érdek ezeknek az értékeknek a védelme."
Ha viszot ezt így gondolják, akkor bizony ők bármilyen megoldást elképzelhetőnek tartanak, bármilyet.
Brüsszelben_Megbukott 2021. 03. 17. 05:28
Előzmény: #4538  euler
#4539
A liberalizmus a Világon mindenhol jólétet és szabadságot hozott az embereknek, ilyen sokáig, ekkora fejlődés soha sem volt a történelemben.
Nem véletlen, hogy a válságból is a liberális USA kerül ki először győztesen.
euler 2021. 03. 16. 23:55
#4538
El kell vágni az autokraták megélhetési forrásait – mondja Bob Menendez, az amerikai szenátus külügyi bizottságának vezetője, a bizottság múlt szerdai ülésén.
A járványra hivatkozva a magyar kormány is felgyorsította a hatalomkoncentrációt és egyre jobban elnyomja a független médiát. Az Egyesült Államok külpolitikájának meghatározó alakja az autokrata vezetésű államok közé sorolta Magyarországot, és azt mondta, hogy hazánkat is megfertőzte a korrupció. A szenátor harcot indítana, hogy elvágják az elnyomó rezsimek megélhetési forrásait.
A történelem bebizonyította, hogy a demokráciák a világon mindenhol békésebbek, az állampolgáraik nagyobb jólétben és biztonságban élnek – éppen ezért az Egyesült Államok számára nemzetbiztonsági érdek ezeknek az értékeknek a védelme.
Újabb amerikai kritika: az Orbán-kormány az autokrata rezsimek listáján
geza77
geza77 2021. 03. 15. 10:09
#4537

𝗔 𝗙𝗶𝗱𝗲𝘀𝘇 𝗹𝗮𝗸𝗰𝗶́𝗺 𝗺𝗮𝗳𝗳𝗶𝗮 𝟯𝟰𝟬, 𝗺𝗮𝗴𝘆𝗮𝗿 𝗽𝗮𝗽𝗶́𝗿𝗼𝗸𝗮𝘁 𝘀𝘇𝗲𝗿𝘇𝗲𝘁𝘁 𝗸𝗮́𝗿𝗽𝗮́𝘁𝗮𝗹𝗷𝗮𝗶𝘁 𝗷𝗲𝗹𝗲𝗻𝘁𝗲𝘁𝘁 𝗯𝗲 𝗰𝘀𝗮𝗸 𝗲𝗯𝗯𝗲 𝗮 𝗹𝗲𝗽𝘂𝘀𝘇𝘁𝘂𝗹𝘁 𝘁𝗼𝗿𝗻𝘆𝗼𝘀𝗽𝗮́𝗹𝗰𝗮𝗶 𝗵𝗮́𝘇𝗯𝗮.    :
https://imgur.com/a/plaMGJM
Felvették a pénzt a magyar államtól, a választásokon meg leszavaztatták őket a Fideszre.Ez csak egy falu... Így lehet elcsalni a választást!Szomorú hírem van egyeseknek: jönni fognak azok az idők, amikor a választási csalásban résztvevőket is kemény börtönévek várják! Ami késik, nem múlik!Köszönet a szabadeuropa.hu-nak és minden közreműködőnek a tényfeltáró riporthoz!Kép: Báthory Róbert#csalás #választásicsalás #korrupció #jobbik #fazakasattila
geza77
geza77 2021. 03. 14. 13:18
#4534
Kedves Ukrán és Román állampolgárok!
Ne szavazni és a nyugdíjért gyertek hanem szemetet gyűjteni a Tisza és a Maros partjára!
geza77
geza77 2021. 03. 13. 13:49
#4533
A főni már parancsolni sem tud?   Hajjaj,nagy a baj!   Orbán kérése ellenére is Dubajba repült a NER kedvenc magángépe Czinkóczi Sándor UTAZÁS március 12. Leszállás előtt néhány perce visszakapcsolták a gép azonosítóit, így feltűnt a radarokon.
euler 2021. 03. 12. 13:22
Előzmény: #4531  sanka
#4532
Javaslom az ilyen kijelentéseknél a többes szám első személy használatát.
Nálam bevált. Nem is teszek ilyen kategorikus kijelentéseket. :)
sanka 2021. 03. 12. 13:19
Előzmény: #4530  euler
#4531
Még mindig nagy a fidesz támogatottsága, hihetetlen ez a birka nép, az 1 bites hülye.
euler 2021. 03. 12. 09:25
#4530
Bige László rendelte meg azt a több 10 millió forintba kerülő közvélemény-kutatást, amely részletesen foglalkozik a jelenlegi politikai, gazdasági és társadalmi helyzettel. 
Bár a kutatás még nem hozták nyilvánosságra, a Telex már ránézhetett
a szokásos 1000-1500-as létszám helyett 5000 fős mintán végezte a Závecz Research
A kutatás fő megállapításai között ott van, hogy az ellenzéki összefogás népszerűbb, mint a pártok külön-külön mért eredményei
geza77
geza77 2021. 03. 10. 07:06
#4529
O 1“B”Orbán ugyanis egy Balfasz.   Mégpedig kapitális. Egy saját lábában elbotló, csetlőbotló pojáca, aki két pont között mindig megtalálja a legzűrzavarosabb kacskaringós utat. Tőrölmetszett féltehetségű focista, aki az egyszerű megoldások helyett mindig a marhára látványosnak igérkező, ugyanakkor legkevésbé sem hatékony túlmozgásos megoldást választja. Cselez, forog-pörög, csak ámul a nép, szuszogva küzd, lök és taszít, míg végül izmos kurta lábával jókora fűcsomóba rúg. Vagy ha mégis sikerül a labdát eltalálnia, azt a kapura célozva kínosan fölcseszi strómancégében felülárazott stadionja legfölső sorába. Tisztában kell lennünk mindezzel, hogy értsük mi zajlik velünk. Micsoda veszélyt jelent minden magyarországi lakosra egy kormányképtelen hőzöngő kapkodása. Jól elvoltunk pár évet azzal az önnyugtató dumával, hogy a családi maffia ugyan szitáválopta az országot, de legalább kormányozni, na azt marhára tudnak. Hát, egy frászt. Egyszer kellett csak Óegybének szembetalálkoznia a valósággal, az rögvest úgy orrnyergen csapta (lásd még: kokisallerr), hogy győzzön belőle fölállni. Hallom máris a fidesztroll huhogást, a “mosmé’mindenkilop” dumát, meg a hardcore fideszesnek becsípődött dichotomikus marhaságát, hogy “na, talán Gyurcsány alatt jobb volt?” És hát igen, ami azt illeti, felnőtt fejjel éltem 2002-2010 között, s bármíly kínos, ma már szinte kénytelen vagyok megállapítani: ennyire fantasztikusan hűdejó, talán még az is volt, mint a mostani cifra katasztrófakormányzás. Ekkora csillagászati összeget pedig, amennyit az Orbánmaffia lopott, bizony senki nem lapátolt ki még se a köz tulajdonából, sem fizikailag az országból.   https://www.facebook.com/V%C3%ADrusnapl%C3%B3-100644471581663   ÓEGYBÉ
hellforceone 2021. 03. 08. 20:15
Előzmény: #4522  signal2
#4528
nagyon szépen meg van fogalmazva a momentum oldalán, hogy mi is a jövőképük, de kíváncsi vagyok, HA hatalomra kerülnek, mit is fognak igazán megvalósítani belőle. A nagy álomból, hogy a korrupciót meg kell szüntetni, hogy majd minden jobb lesz stb stb stb. Még ha így is lenne vagy lesz, egyszer Zsiday írta meg nagyon jól, ahhoz, hogy igazán eredményeket tudjon felmutatni egy kormány, amely esetleg nem a korrupcióról, lopás, csalás, hauzgság, leépülésről szól, ahhoz bizony egy ciklus nagyon nem elég. Ahhoz akár 3-4 ciklus is kellene és közben lennének bizony megszorítások is. A helyzet az, ez a nép nem fegyelmezett, nem tud fogát összeszorítva igazán tűrni, mert ahogy az jönne, hogy bizonyos okokból megszorítások kellenek, akkor rögtön vonyítva menne az utcára és hangosan követelné vissza viktrot. Tudom, ez itt sokaknak nagyon nem fog tetszeni, őszintén nem érdekel, de ez a véleményem. A magyar sajnos nem az a típus, aki igazán tűri, hogy fát vágjanak a hátán. Amit sokan annak hisznek, hogy deeee, biiiizony a magyar már csak olyan nép... Az nem azért van, mert kitartóak és kemények lennénk, hanem azért, mert balgák és beletörődőek. Aki nem akarja ne vegye magára. Utálom viktort, mint a bűnt és sokszor álmodozom róla, mi lenne ha, de nem tudom, hogy eljön e valaha a "kánaán"...
euler 2021. 03. 08. 18:51
Előzmény: #4525  sanka
#4527
Legyen akkor erről is egy kis emlékeztető:
" Az ország válságrégióiban a nyomor jobban teljesít
A magyarországi válságrégiók, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Közép-Somogy, Dél-Baranya olyan vidékek, ahol az emberek elhelyezkedése sokféle nehézségbe ütközik: nincs infrastruktúra, nincs közlekedés, az iskolázottsági szint alacsony. Kevesen vannak itt azok az aktív korú felnőttek, akiknek hosszú távú szerződésen alapuló, bejelentett, minimálbéres munkalehetősége adódna. 
Ezekben a régiókban a másik tipikus elhelyezkedési mód az alkalmi munka, a mezőgazdaságban, építőiparban, vendéglátásban, ahol továbbra is nagyarányú a feketemunka. El lehet érni viszonylag jó jövedelmet, megalázó körülmények és extrém terhelés mellett, sok utazással a munkahelyre, de ez sincs egész évben. 
A problémák között ott van a társadalombiztosítás hiánya, melynek következtében alapvető egészségügyi és szociális szolgáltatásokhoz nem jutnak hozzá, és nem szereznek nyugdíjjogosultságot.
A szociális ellátások nagy részét a nyugdíjminimumhoz kötik, amelynek az összege nemhogy nem emelkedik több mint egy évtizede, de az a döntés született, hogy ezzel nem is kell foglalkozni. Ha valaki munka nélkül van, akkor a jogszabály szerint egy családból csak egy ember kaphat támogatást. A foglalkoztatást helyettesítő támogatás, tehát a segély összege 22 800 forint egy hónapra egy egész családnak. Ha van gyerek, akkor utána jár a családi pótlék, ennek összege szintén nem emelkedett 2008 óta. Ez a pénz nyilván nem elég semmire./Forrás: jelen.media.hu/
 https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3947351575350032&id=1560958630656017
geza77
geza77 2021. 03. 08. 18:49
#4526

Nem tudtam, hogy érdekes lehet, hol élek, de miután tegnap a köztévé kamerával jött Miskolcra, hogy lefilmezzék a lakásom – hátha találnak egy kis luxust – megmutattam magam. A Fidesznek láthatóan kellemetlen, hogy miközben ők magánrepülőkön urizálnak, én nem élek nagy lábon. Szerintük ez hihetetlen.
.
Azt írják, biztosan csak megjátszom az átlagembert, hiszen például Budapesten az Országgyűlés a jogszabály szerint akár félmillióért is bérelhetne nekem lakást az ottani munkavégzésemhez, ami azt jelenti, hogy akár a Budai Vár mellett is lakhatok egy luxuslakásban, és szerintük biztosan ott is élek.Nyilván a fideszes úrigyerekek magukból indulnak ki, bár ők nem a Budai Vár mellett laknak, hanem a várban. Én meg távol a vártól. Tegnap megígértem, megmutatom, hogy hol. Itt, egy átlagos panelben.
.
Ott, ahol sokan mások is. Tudjátok, ficsúrok, ők azok, akiket ti nem ismertek. Csak prolizzátok őket.Tudjátok mit? Így a végére elárulok még egy kulisszatitkot. Most még a földszinten lakom, jövő hónaptól azonban felköltözöm. Nem, nem a Budai várba, hanem a negyedikre. Mégiscsak miniszterelnök-jelölt vagyok, na! Jólétet minden magyarnak!#jakabpéter
sanka 2021. 03. 08. 18:38
Előzmény: #4523  euler
#4525
Orbánnak semmi nem drága, hogy megőrizze a hatalmát, az emberi élet sem, ahelyett, hogy itthon támogatná a családokat a szegény nélkülöző embereket.
euler 2021. 03. 08. 18:36
Előzmény: #4523  euler
#4524
A részletesebb újságcikkből:
"A szlovákiai, romániai, szerb, szlovén és horvát újságírókból álló nemzetközi csapat a dotációkat megvizsgálva óriási eltéréseket talált a nyilvánosan elérhető adatbázisokban, melyekről képet kaphatnánk a pénzek átlátható elköltéséről. A 2011–2020-as időszakban például 1,35 milliárd eurónyi támogatásról született döntés a BGA-nál, ám a nyilvánosan elérhető adatbázisban ennek az összegnek csupán 62 százaléka szerepel szerződéses támogatásként. 
... ami még átláthatatlanabbá teszi a támogatási rendszert: az egyes projektek dokumentációja gyakran hiányos, hiányzik, milyen kritériumoknak kell megfelelni, sok esetben utólag módosítják a megítélt összegeket – néha évekkel a döntés után –, és nem közlik ennek okát, a beszkennelt dokumentumok sokszor olvashatatlanok. 
Sokkal többet nem tud meg az ember akkor sem, ha közérdekű adatigényléssel kéri ki az egyes projektek elszámolását vagy zárójelentését – a BGA ilyen esetekben csak a jóváhagyott dokumentációját küldi el. 
... a megítélt támogatások és a kifizetések összege között óriási, 38 százalékpontos a különbség, ami túl nagy ahhoz, hogy megszüntetett vagy rosszul merített dotációk álljanak mögötte, valószínűleg egyes támogatások nem szerepelnek az adatbázisokban. A BGA nem válaszolt az újságírók ellentmondásokkal és a támogatási rendszer felépítésével kapcsolatos kérdéseire."
Létszükséglet és befolyásépítés: ömlenek a magyar milliárdok a határon túlra
euler 2021. 03. 08. 18:27
#4523
Egy ábrán a 2011 óta a szomszéd országokba vándorolt támogatások.
A teljes összeg euróban is túllépte az egymilliárdot!
https://ujszo.com/sites/default/files/inline-images/12211221.png
signal2
signal2 2021. 03. 08. 09:04
#4522
Közben itt az első fecske az előválasztásra:
https://ujmagyarorszag.momentum.hu/
Van benne 1-2 meredek ötlet...
Törölt felhasználó 2021. 03. 08. 08:24
#4521
Nem szabad megtartani a választásokat,mert elcsalják a mély állam,úgyhogy virus miatt le lesz zárva minden akkor és a törvényben benne van vészhelyzet esetén nemlehet tartani népszavazást és választásokat sem.Tehát marad orbán és evvel elindul egy lavina?megbukik az uj világrend amit akarmak .

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek