Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKA  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 04. 20. 20:08
Előzmény: #208  Törölt felhasználó
#220

"mintha idegenek lennének,nem is magyarok."
Vannak ilyen lelkületű fórumozók is. Képesek olyan avatart választani, amelyikről lemetélték Erdélyt, Felvidéket és Délvidéket.
Törölt felhasználó 2020. 04. 20. 19:58
Előzmény: #210  signal2
#219
a jó politikus empatikus, akik képes a saját meggyőződését összhangba hozni a kommunikációjával olyan témákban, ahol az ő nézetével eltérővel találkozik. akár még kompromisszumra is képes .a nemzeti ügy érzelmi kérdés és kevésbé észbeli. ott nem igazán működnek a száraz érvek. neki is a határon túliak oldalára kellett volna állnia, úgy hogy közben képviselhette volna a saját álláspontját is. de képtelen volt,mert ő az átkosban szocialázálódott az internacionalizmus bűvkörében.
most a dk kis párt,de a GyF idején az MSZP nagypárt volt ,nagy felelősséggel. 
2 éve ezt írta a facebook oldalára
"Már kétszer annyi határon túli kettős állampolgár regisztrált a magyar választásra, mint 4 éve.Ne hagyd, hogy ők döntsenek helyetted! Szavazz az egyetlen pártra, amely már az első napon megszüntetné a kettős állampolgárok szavazati jogát! Április 8-án szavazz a Demokratikus Koalícióra!"
így nem szabad beszélni a nemzetiséged csoportjairól. kész agyrém ez a stílus. 
badsector1
badsector1 2020. 04. 20. 19:55
Előzmény: #216  Törölt felhasználó
#218
"Tudna beszélni egymással egy jobb és baloldali normálisan is"
  
Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy orbán bárkivel is szóba akarna állni a másik oldalról.
0rbán lenéz mindekit, aki nem fidesz.
A mai napon láttad a parlamentben, hogy hogyan folytották bele a szót Szabó Tímeába?
badsector1
badsector1 2020. 04. 20. 19:48
Előzmény: #208  Törölt felhasználó
#217
Mondom, hogy gyurcsányozással nyertek 2010-ben, a többi csak duma.
Törölt felhasználó 2020. 04. 20. 19:41
Előzmény: #211  Törölt felhasználó
#216
Tudna beszélni egymással egy jobb és baloldali normálisan is,ha a hangnem megfelelő lenne és az érvekre, szilárdabb erkölcsi alapokra épülne ,egymás értékeinek tiszteletben tartásával és ami lényeges a kritikai látásmód a saját oldalra is,nemcsak a másikéra. 
A hibás a politika, ami egymásnak ugrasztja őket is, végletekig leegyszerűsítve a "párbeszédet". Valójában rájuk kéne haragudni elsősorban és nem egymásra.
Az oktatási rendszer a másik nagy hibás, ahol önálló aktív kritikai gondolkodásra kellene ösztönözni a gyerekeket minél több "gyakorlatiasággal", sokkal kevesebb lexikalitással, magolással.
Társadalmi szinten a civil kezdeményezések támogatásával , ösztönzésével és a helyi szintű döntések minél nagyobb arányával lehetne javítani.
Rengeteg tehetséges, szorgos, tettrekész ember, sikeres - külföldön is -,vállalkozás működik a legkülönfélébb területeken Magyarországon. Sztem ők tartják felszínen az országot - na és a multik is - és nem a politika, ami az ő hátukon uralkodik és mondja meg,hogy mit csináljanak,hogy gondolkozzanak
Magyarország jövőjét,ha pozitívan képzeljük el,akkor a civilség megerősődésével lehetne megvalósítani. Onnan jön, jöhet minden olyan érték, amivel egy jobb,élhetőbb országot lehetne építeni.
Ezt kéne tudatosítani az emberekben, észrvenniük, kiállni magukért és egymásért és elzavarni a léhűtő ,élősködő politikai garnítúrát, akik leszerepeltek minden oldalon mondhatni. A politikát feltölteni a legrátermettebb civilekkel,szakemberekkel ahogy a rendszerváltáskor is belőlük álltak a pártok .
Ma a politika a politikusokért van az önmagában való politizálásért,akiknek a fontos, hogy a politikai karrierjük során kihasználják annak anyagi és hatalmi lehetőségeit. De sztem sokan a szereplési vágyukat is így élik ki, kvázi valakik azáltal,hogy szerepelnek a médiában.
signal2
signal2 2020. 04. 20. 19:35
Előzmény: #213  Shut-up
#215
Remélem, nem így van...
Törölt felhasználó 2020. 04. 20. 19:11
Előzmény: #209  badsector1
#214
A Fidesz egy nagy kommunikációs stratégia a kezdetektől  .De ugye azt lehet táncba vinni, aki hagyja magát. Velősen ez az elmúlt bő 2 évtized lényege. 
Shut-up
Shut-up 2020. 04. 20. 18:44
Előzmény: #210  signal2
#213
Egyszerű. Az orbán utálat az ellenzék fegyvere, mint ahogy a tavalyi választáson beigazolódott. Nem is kell nagyon másra koncentrálniuk, már ezzel tudnának nyerni. (Persze, ha gazdaságilag valóban zűrös idő jönne.)
Pisztacianemisvolt 2020. 04. 20. 18:24
Törölt hozzászólás
#212
Törölt felhasználó 2020. 04. 20. 18:24
Előzmény: #208  Törölt felhasználó
#211
Ritkán értek egyet veled, de ez most az az eset.
signal2
signal2 2020. 04. 20. 18:20
Előzmény: #208  Törölt felhasználó
#210
Jó kis írás.
Az a kérdés, hogyan tudja Gyurcsány egyszerre képviselni azt a meggyőződését, hogy határon túliak ne szavazzanak magyarországi választáson, és hogy ezen felül egyébként fontosnak tartja őket és az ügyüket.
De végül is az a dk, ami, ezzel annyi szavazót gyűjt, amennyit, nem neki kell a legtöbb szimpatizánssal rendelkező pártnak lennie. Ez a meggyőződése és kész. Szerintem ezzel nincs baj. 
Csak ne várja el, hogy más ellenzéki párt vegye át pl ebben a kérdésben az ő véleményét. Az Összefogósdninak is csak úgy van értelme, ha nem várják el egymástól a meggyőződésből fakadó ellentétek feladását a másiktól. Koncentráljanak arra, ami összeköt, ne arra, ami szétválaszt. A különbözőség pedig nemhogy nem baj, hanem erény. Az igaz erő az, ha ezek megtartása mellett képesek közösen dolgozni.
badsector1
badsector1 2020. 04. 20. 18:12
Előzmény: #208  Törölt felhasználó
#209
Azért kellett hozzá a 2006-os puccskísérlet, és az arra felépített kommunikáció.
Törölt felhasználó 2020. 04. 20. 18:06
Előzmény: #207  badsector1
#208
Mert pld Gyurcsányék és a liberálisok addigra hosszú évek munkájával sikeresen magukra haragítottak mindnekit,akinek fontos volt a nemzeti érzés, a határon túliak, vagy a keresztény értékek. Tojtak bele.nem vették komolyan A balliberális sajtó nyomta alájuk a lovat ezeknek a gúnyolásával, kifigurázásával és mellé antiszemizáztak éjjel-nappal. Ez is rém unalmas volt. 
Medgyessy megünnepelte a román nemzeti ünnepet  dec 10. .
 Amikor a Fidesz a kokárdával kampányolt a baloldal levette magáról . Hibásan.Fenn kellett volna hagyni. 
A határon túliak állampolgárságáról szóló népszavazáson Gyurcsány olyan szenvtelenül beszélt az állampolgárság megadása ellen, mintha idegenek lennének,nem is magyarok.
Szóval ez is erősen belejátszott,hogy a mostani jobberek ilyen gyűlölkődve beszélnek róluk és ezért tudott Orbán is ennyi éven át egyben tartani ezt az agyonsértett tábort.
és a választási vereség is ennek tudható be.
A balliberális oldal felépítette a saját ellentáborát , amit Orbán gyúrt egybe.
Perzse tudom,hogy a jobboldalra szavazók egy része 100 évvel el vannak maradva,meg antiszemiták, esetleg fasisztoidok is adott esetben,de intelligensebb, a másik oldal nézeteire nyitottabb politikával alakulhatott volna másképp is.
Mondjuk Gyurcsány tényleg egy komcsi ezt el kell ismerni és úgy is gondolkozik, mégha szavakban azt akarja elhitetni,hogy ő egy demokrata. Egy Kaméleon. Akár Orbán.
 
badsector1
badsector1 2020. 04. 20. 17:31
Előzmény: #206  Törölt felhasználó
#207
"Orbánék emiatt is nyertek és tudták bebetonozni magukat,mert a választók megelégelték a végtelen dumákat a demokráciáról, a toleranciáról, Európai értékekről meg a rasszista, szélsőséges jobboldlaról, miközben szétlopták magukat, nem mutattak jövőt az országnak , hazudoztak össze vissza, növesztették az államdósságot ezt el kell ismerni." 
  
Gyurcsányozással nyertek 2010-ben, a többi csak duma.
Törölt felhasználó 2020. 04. 20. 17:29
Előzmény: #205  euler
#206
én itt egy erősen leegyszerűsített véleményt fogalmaztam meg, mert nem ismerem az ellenzéki pártok jelenlegi korruptságfokát, de egyáltalán nem lepett meg, amit a kollega felhozott, hiszen 2010 előtt is tele voltak ilyen ügyekkel az akkori balos kormány, csak hajlamosak vagyunk elfelejteni. Igen. Orbánék emiatt is nyertek és tudták bebetonozni magukat,mert a választók megelégelték a végtelen dumákat a demokráciáról, a toleranciáról, Európai értékekről meg a rasszista, szélsőséges jobboldlaról, miközben szétlopták magukat, nem mutattak jövőt az országnak , hazudoztak össze vissza, növesztették az államdósságot ezt el kell ismerni. Még TGM is elismerte anno.
Szóval ők és Orbánék juttaták ide a politikát,amit Puzsér fejtegetett a videóban,amit ide belinkelt valaki,hogy a lopás, a hazudozás, a propaganda alapú politizálás teljesen normális elvárás lett, így eltüntek szépen a felelős politikusok, mert az az alkalmatlan,aki megpróbálna esetleg a józan ész alapján tenni. A lényeg, hogy szavazatot maximalizáljunk és dislike-okat minimalizáljunk (Puzsér szavaival) A politikai pártok egyfajta túlélésre játszottak  és várták,hátha megbukik végre az Orbán magától is,de ők nem tudták ezt előmozdítani aktívan.
Most meg fog bukni sztem,de ettől még ezen az oldalon is el kell szakadni a múlt korrupt, vagy tehetetlen alakjaitól és új tisztességesebb, profibb alapokra helyezni a tevékenységüket. Több hiteles ember, több valódi szakértő, nagyobb dinamizmus és kevesebb egyoldalú hőbőrgésre, vagy ripacskodásra, celebkedésre van szükség.
euler 2020. 04. 20. 15:52
Előzmény: #204  Törölt felhasználó
#205

Nem kellene hasonló elvárásokat támasztani a fidesz felé is? (Demokratikus működés, belső ellenzék). Egyáltalán, nem kellene leválasztani őket az államról, mert most az állam összes erőforrása rendelkezésükre áll. Erősen lejt a pálya így.
.
Azt meg nem értem, ha ellenzéki polgármestereknek korrupciós ügyeik vannak, miért nem folyik már ellenük nyomozás? Nem a fidesznek van ráhatása a rendőrségre, ügyészségre? Ne csináljanak már úgy mintha ők lennének ellenzékben.
Törölt felhasználó 2020. 04. 20. 15:35
Előzmény: #175  1378
#204
Orbánt nem lehet überelni és távoznia kell, amit a választók is egyre jobban akarnak majd, már mindegy, hogy ki lesz ellenzéken sztem (ha kicsit előre akarok ítélkezni)
 De attól még amit felvetsz is jogos probléma, hogy az ellenzéknek - mármint annak a felének,aki nem korrupt és felismeri ennek a veszélyét - a saját korrupciós ügyeivel is szembe kell néznie és más utat mutatnia.
írtam pár napja az MSZP zavaros ügyeiről, belharcairól. Az MSZP egy halott pártnak tünik és lehet a DK is az valszeg, meg a Jobbik is, ha nem képesek új hiteles arcokra cserélni az elhasználódott,vagy nem felkészült politikusaikat. 
Régi arcokkal sztem egyáltalán nem lehet egy pártot megújítani és ezek a régi arcok nem is fognak megváltozni. Úgy kell az ellenzéki partoknak működni, - mint nagyban egy demokráciának  - hogy legyen belső ellenzékük is,hogy az elhasználódottak helyére esélyük legyen a fiataloknak, az újonnan érkezőknek, de mintha ott is működne valamilyen kontraszelekció, vagy a vezetés kapaszkodása a pozícióikba.
euler 2020. 04. 20. 14:01
Előzmény: #200  Peterbond
#203

Látom ez a ME nagyon szívügyed neked. :)
Hidd el nekem is, de már szinte mindent elmondtunk róla, ha nem is az erről szóló topikban.
Valahol azt írtam róla, hogy az évtized bűncselekménye (esetleg még a Paks2 űberelheti)
És nem elsősorban a  17 + kivett céltartalék + kapott állami támogatás + eladott napelempark + környezetszennyezés  miatt, hanem mert állatorvosi lóként mindent bemutat, és főleg azért, mert Mészárost kimentették egy akár több 100 milliárdos kötelezettség alól, amit a közeljövőben rá kell költeni az erőműre. Ha tovább akarjuk működtetni akkor azért, ha be akarjuk zárni akkor azért és a munkahelyek megmentéséért.
(Sajnos ez az eset sincs megfelelően kommunikálva a laikus közönség felé).
badsector1
badsector1 2020. 04. 20. 13:59
Előzmény: #196  VASSS
#202
Senki nem álmodozik, nem csak Budapestet vesztettétek el.
Törölt felhasználó 2020. 04. 20. 13:58
Előzmény: #200  Peterbond
#201
Ez már régóta lejött, hogy a fideszeseket csak az zavarja, ha az ellenzék lop, na még egy érv, hogy miért gerinctelenek.
Ha igazán gerincesek lennének pártfüggetlenül nekimennének minden ilyen ügynek. De akkor miért nem? Mert tudják, hogy ha valaki borítja a bilit, akkor a sajátjuk is borul, tehát gerinctelenek, már megint.
Elkúrták az országot! Az ilyeneket azonnal le kell cserélni és csak azok maradnak, akik tiszták, mert vannak ilyenek is!

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek