Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKA  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 04. 19. 11:24
Előzmény: #56  lancaster
#60
Ezt hívják reductio ad absurdumnak. Kiindulonk egy hamis állításból és logikailag helyes következtetéssel levezetünk belőle egy nyilvánvaló abszurditást.
A Népszava cikkében így írt Bruck.
"Gyurcsány sokat hibázott annak idején. Egyrészt rég volt. Másrészt azóta felépített egy pártot. Harmadrészt Gyurcsány nélkül nem lehet győzni. Negyedrészt jelenleg ő az egyetlen "political animal" az ellenzéki oldalon."
1. az első állításból nem következik az, hogy valami jó lenne, ha már régen is rossz volt.
De a másik három is erősen biceg.
2. Számtalan párt épült itt és volt olyan, amelyik a parlamentbe vagy az ep-be is bekerült. Na, és?
3. Nem vagyok biztos abban, hogy Gyurcsány nélkül nem lehet győzni. Abban vagyok biztos, hogy Gyurcsány akkor sem tűnne el a közéletből, ha kiderülne, hogy nélküle (viszont) lehet győzni.
4. Az kétségtelen, hogy Magyarországon ma két brand van. Orbán és Gyurcsány. Na, és? Mindketten erősen ügyelnek arra, hogy ne is tűnjön föl mellettük egy harmadik, de ehhez Orbánnak most lényegesen több eszköze van.
signal2
signal2 2020. 04. 19. 11:13
Előzmény: #54  Dehogynincs
#59
Az én vidéki, kemény fideszes ismerőseim látóköre Obertauerntől Phuketig tejed. Orvosok, jól menő vállalkozók, tanárok.
Másrészt a cikkből is egyértelműen kiderül, hogy a hüllőagy mindenkiben ott van, és mindenkinél arra lehet a legjobban hatni, értelmetlen bármilyen szempont szerinti megosztás.
Harmadrészt Budapest lakosságának is egy jelentős része vidékről származik.
Negyedrészt az az alap, hogy nem sértegetünk senkiz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 04. 19. 11:05
Előzmény: #52  zeli39
#58
Nézd! Éltem diktatúrában és az összes azutáni kormány alatt. Voltak olyan ciklusok, amikor politikailag jól éreztem magamat, de többnyire (örök) ellenzéki voltam. Minden ciklusban hallottam olyan véleményéket, hogy valamelyik előző jobb a mostaninál vagy a fennálló jobb az összes előzőnél.
Nekem az első Orbán-kormány tetszett, bár az is inkább csak közepes volt.
Ez a topic arról szól, hogy hatalomtechnikailag hogyan lehet legyőzni Orbánt.
Béha hittem azt is, hogy valami nem tetszett és annál már nem jöhet rosszabb. De Medgyessy után tényleg jött Gyurcsány.
A választók olyanok, hogy időnként bárkit elkergetnek. Gondolom, nem örülsz annak, hogy Karácsony váltotta Tarlóst.
Nem láttam különösebb változást az őszi önkormányzati választások óta a koronavírus megjelenéséig. Azóta tisztább a levegő, nem zúgnak annyira Ferihegyen a repülőgépek, tágasabbak a buszok, de ez nem Karácsony érdeme, hanem a vírusé.
euler 2020. 04. 19. 11:04
Előzmény: #43  gombócból_is_sok
#57

Jól látod, hogy a hüllőagy megszólítását nem kellene szó szerint venni. Egy kommunikációs technikáról van szó, semmi sértő nincs benne.
Jó példát hoz a cikk, ha pl. Karácsony a sokszor langyos és defenzív megnyilatkozása helyett azt mondaná, hogy:
"Már háromezer fertőzött van Budapesten. Egy héten belül még ezer kórházi ágyra van szükségem, megfelelő személyzettel. Én a feje tetejére fogom állítani Budapestet, hogy legyen annyi ágy és lélegeztető készülék, amennyi kell, de ha Orbán úr, maga nem végzi el a munkáját, akkor maga fogja kiválasztani, hogy ki legyen az a kétezer ember, aki meghal.

És előre mondom, az édesanyám nem feláldozható, a bátyáink és nővéreink sem feláldozhatók. És nem fogadunk el semmilyen olyan érvelést, ami szerint az emberélet eldobható volna." - sokkal hatékonyabb lenne.
Érdemes megfigyelni, hogy ezt a technikát (a fideszen kívül) a Dk és maga Gyurcsány alkalmazza legtöbbször.
lancaster
lancaster 2020. 04. 19. 10:54
Előzmény: #55  Dehogynincs
#56
Ekkora marhaságot!!! no comment
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 04. 19. 10:50
Előzmény: #53  euler
#55
A demokrácia és a szólásszabadság sajnos annyira szörnyű, hogy szerencsétlenkedések is előfordulnak. Az első mondatobdan levéleményvezérelsz, de a másodikból kiderül, hogy állítólag csak bedőlök mindenféle propagandának.
Nem értek egyet azzal, amit csak burkoltan mondasz ki. Kár, hogy Szálasit kivégezték és nem hibernálták. A második világháború régen volt ugyan, de ha most föl lehetne éleszteni a nyomorultat, akkor derék, fiatalos reformszocialista válhatna az egykori nemzeti szocialistából. Ő is kaphatna még egy esélyt, különösen, ha Orbántól venne el szavazókat.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 04. 19. 10:40
Előzmény: #47  signal2
#54
Az kétségtelen tény, hogy tehetséges nép vagyunk, de a vidék máshogy szavaz,  mint a főváros. A kvótanépszavazáson is kiderült, hogy vidéken kevesebb szándékosan érvénytelen szavazatot adtak le, mint Budapesten.
A gyökerezés, birkázás és a hüllőzés sértő, de könnyen lehet, hogy éppen a gyökerekre, birkákra és hüllőkre nézve az.
Valószínű, hogy nekem is csak a kocsmától a templomig terjedne a látóköröm, ha olyan közegben élnék.
Vagy akár fővárosi vagy vidéki panelproli is lehetnék. Az sem túl hízelgő kifejezés, de sajnos igen gyakran a valóságot írja le.
Ebben a topicban sem a demokrácia és a jogállam a téma, hanem az, melyik politikai söpredék tud majd több gyökeret, birkát és hüllőt mozgósítani, hogy a megnyert ciklusban gyökének, birkának és hüllőnek tartsa meg őket.
A cinikusokat joggal utálják, hiszen egy cinikusnak tíz esetből kilencszer igaza van.
euler 2020. 04. 19. 10:36
Előzmény: #51  Dehogynincs
#53

Nem tartom szerencsésnek, hogy ennyire elviszed a beszélgetést Gyurcsány és a kommunistázás irányába. Hidd el a legtöbben, itt a topikban is, már túl vagyunk ezen.
10-14 évvel ezelőtti dolgokon már túllépett az idő, nem kell bedőlni a propagandának, aki ezt a témát sikeresen beakasztotta az agyakba, de egyre kevesebbeket tud már megosztani vele.
zeli39 2020. 04. 19. 10:31
Előzmény: #21  Dehogynincs
#52
A politikában középszerű Donáth Anna,Cseh Katalin ,Karácsony Gergely,Fekete-Győr András,Dobrev Klára jobb miniszterelnök lenne mint Orbán ?:-)Orbán olyan amilyen sok probléma van vele de ő legalább képes vezetni egy országot ha nem is jól de legalább erős közepes szinten .Az ön által megnevezett politikusokat a különböző lobbi érdekek hamar bedarálnák .
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 04. 19. 10:25
Előzmény: #43  gombócból_is_sok
#51
A fidesz komcsi lelkülete is zavar. A "Kádár sírja" topicba szoktam erről adalékokat írni.
Gyurcsányt komcsinak tartom. Szép utat járt be. Rettenthetetlen kisz-titkárként a kizsákmányolók és az imperialisták ellen harcolt a díktatúrában, de aztán a saját erejéből vörös millárdos lett. A sajét erejét valahogy úgy képzelem el, hogy benősült az Apró-klánba és az anyósa odaszólt a banknak, hogy adjanak már hitelt a veje cégeinek, a bankot úgyis majd konszolidálják.
A túlmozgásos pojácát látva az okosabb párttagok már látták, hogy ez az alak szétveri az mszp-t. Ebben csak félig lett igazuk, mert az mszp még mindig mutat életjelenségeket, az ep-parlamentbe is egy fős képviselőcsoportot küldtek és az mszp szavazói is hajlandók átszavazni a dk-ra, ha mások nem is nagyon süllyednek ennyire mélyre.
sanka 2020. 04. 19. 10:17
Előzmény: #39  Dehogynincs
#50
Nyilván az öszödi beszéd is megtette a hatását, amire aztán ráeplikált a fidesz és a hüllőagyuak, hogy signál se sértődjék meg, elhitték orbánc hazugságait, igazából orbán szétzilálta az akkori kurmány tevékenységét. Bedőltek az emberek, azt hitték orbánc a kánaánt hozza el, valamennyire sikerült is, kicsit jobb lett, így érezhetik az emberek. Orbánnak ismét szerencséje volt, van, eus lóvé, gazd. fellendülés.
euler 2020. 04. 19. 10:11
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
#49

Kérlek kíméld meg legalább ezt az egy topikot attól, hogy nem témába vágó dolgokat ötödikként ide is bemásolsz. Pláne ekkora terjedelemben.
Köszönöm.
sanka 2020. 04. 19. 10:06
Előzmény: #47  signal2
#48
Nem!!!
signal2
signal2 2020. 04. 19. 10:04
Előzmény: #35  sanka
#47
"falusi gyökerek"
Mi lenne, ha szépen csöndben maradnál, és elkullognál innen? Nem szégyelled magad?
Törölt felhasználó 2020. 04. 19. 10:01
#46
Koronavírus: 65 millió ember is belehalhatkoronavírus2019-nCoVkoronavírus-járványSzerző:Meixner ZoltánLétrehozva: 2020. január 29. 09:13Módosítva: 2020. január 29. 14:38A szakemberek már számítottak egy koronavírus-járványra, így nem érte őket meglepetésként, hogy a kór valóban felbukkant. Mivel a veszély már a levegőben volt, mindössze három hónappal a vuhani esetek megjelenése előtt elkészítettek egy koronavírusvilágjárvány-szimulációt, és nem sok jóval kecsegtetett. A koronavírus-pandémia szimmulációját a Johns Hopkins Egyetem egészségbiztonsági központja a Világgazdasági Fórummal, valamint a Bill és Melinda Gates Alapítvánnyal együttműködve futtatta le 2019. október 18-án New Yorkban. A 201. Esemény néven jegyzett járványgyakorlatot Eric Toner, az egyetem tudósa irányította. A szimuláció nem csak azt modellezte, hogy a járvány hogyan fog terjedni, hanem vizsgálta azokat a területeket is, ahol az állami és magánszféra együttműködésére is szükség lenne a súlyos járványra adott valasz során, így csökkentve a gazdasági és társadalmi következményeket. Ázsiai turisták hazájuktól távol. A fertőzések ma könnyen utaznak körbe a világon - Fotó: iStock Bill Gates évek óta hangoztatja, hogy bármelyik pillanatban kitörhet egy olyan járvány, amely sok millió életet követelhet. "A NATO háborús játékokat játszik, és igen jól képzett embereket tart készenlétben. Nekünk most kórokozós játékokat kell játszanunk! Nem arra van szükségünk, hogy felvásároljuk a boltokban az összes spagettit vagy óvóhelyekre költözzünk. Cselekednünk kell, mert az idő nem a mi oldalunkon áll" - fogalmazott. Majd arra hivatkozott, hogy az Institute for Disease Modeling (Betegségmodellező Intézet) szerint egy olyan erősen fertőző és halálos kórokozó, mint az 1918-as influenza, ma világszerte csaknem 33 millió embert ölne meg, mindössze hat hónap alatt. A túlnépesedés fokozza a pandémia veszélyét Toner választása azért esett a koronavírusra, mert ez is egy emberről-emberre könnyen terjedő kórokozó, általában a légutakat támadja meg, és olyan betegségeket idézhet elő, mint atüdőgyulladásvagy a megfázás. Koronavírus már okozott súlyos akut légzőszervi megbetegedéseket, éppen Kínában, ahol a SARS-járvány mintegy 8 ezer embert fertőzött meg, és közülük 774-et megölt 2002-2003-ban. A koronavírussal az a probléma, hogy az emberek zöménél akár 14 napos lappangás után jelenkeznek csak a legtöbbször náthaszerű tünetek, de afertőzésmindvégig továbbadható. Némelyeknél viszont, akiknek a szervezete kevésbé képes védekezni, a vírus nagyon súlyos állapotot idézhet elő.  A vuhani 2019-nCoV vírus okozta járvány egyelőre nem tekinthető pandémiának annak ellenére, hogy a világon már sokfelé eljutott, megjelent Amerikában, Európában, illetve Ázsiában Thaiföldön, Japánban, Dél-Koreában, Tajvanon, Vietnamban, Szingapúrban és Szaúd-Arábiában is jelentették a felbukkanását. Nyilvánvalóan egy ideig minden nap új helyszínen fog megjelenni újabb potenciálisan halálos fertőzéseket okozva. A szakemberek elsősorban attól tartanak, hogy ha eléri a nem elég fejlett egészségügyet működtető és sűrűn lakott országokat (különösen Afrikában), akkor ott nem lesz elég erőforrás a betegség elszigetelésére, és fellobbanhat egy komolyabb járvány, kialakulhat egy újabb erős gócpont. A jelenlegi járványról Eric Toner a Business Insidernek azt mondta, hogy még nem tudni mennyire fertőző, csak az világos, hogy emberről emberre terjed, de nem nyilvánvaló, hogy milyen mértékben. A kezdeti benyomás szerint lényegesen enyhébb kórokozóról van szó, mint a SARS. Ez ugyan megnyugtató, de ezzel szemben áll, hogy valószínűleg könnyebben átadható a SARS-nál, legalább is a közösségi környezetben. (Erre utal, hogy a SARS kilenc hónap alatt okozott 8 ezer fertőzést, a 2019-nCoV viszont egy hónap alatt a Johns Hopkins Egyetem számlálója szerint több mint 6000-et.
Törölt felhasználó 2020. 04. 19. 09:57
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#45
Látom létrejött egy kicsit visszafogottabb című topic, remélhetőleg mindenki hasonlóan visszafogottam lesz.
Maximálisan egyet értek, egymást tartják életben, ahogy megy az egyik rántja magával a másikat.
Azt hittem a DK lesz Gyurcsány politikai bukása és az MSZP fog megújulni. Láthatóan új arcok kellenek új nevek mögött. Adni kell esélyt a mostani fiataloknak, a fidesznek anno ez bejött, de mai napig is ugyanazok vannak, csak épp eltelt 30 év. Állandó megújulás kell párton belül, mint a cégeknél egy versenyre épülő fluktuáció, ami kitermeli a legjobbakat. Utána meg már mind1 ki jön, hisz a renszer jó, győzött a legjobb 4 évente lehet változtatni.
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 04. 19. 09:37
#44
Na viszont megyek megcsinálok pár munkát, további szép napot.
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 04. 19. 09:37
Előzmény: #42  Dehogynincs
#43

Világos. A komcsik már a fideszben ülnek, de nagy húzás hogy sikeresen komcsiznak másokat, láthatóan működik nekik.
 
Egy velejéig elkorcsosult világban tényleg arról szólna a politikusi versengés, hogy ki tud sikeresebben lealjasodni a nép manipulálása közben. Ebben Viktor kurvajó, nincs párja. Szerintem viszont az emberekben van pozitivitásra való igény, a hüllő szinten is meg lehet őket szólítani előremutató dolgokkal. Ezt a cikk is taglalja különben. Valaki erre ráérez, akkor Viktornak vége lesz mint a botnak.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 04. 19. 09:29
Előzmény: #38  gombócból_is_sok
#42

Meggyőződéses antikommunista vagyok. A puszta létük is zavar, mint ahogy egy antifasisztát is zavarnak a nácik, de 2006-os utcai harcászat nálam végleg kiverte a biztosítékot. Elfogadom, hogy egy vörösterroristának erről ávós csemetének erről más a véleménye, de én ilyennek szeretem őket.
Gyurcsány a keblére ölelhet minden migránst, de ha választást akar nyerni idegengyűlölő közegben, akkor ehhez a közeghez kell beszélnie, ami viszont Orbán doktornak mindenféle aggály nélkül könnyedén megy.
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 04. 19. 09:27
Előzmény: #39  Dehogynincs
#41
Valóban szinte rejtély, de szerintem a nép időnként vágyat érez hogy beszaladjon a faszerdőbe, tátott szájjal. Gondolj csak Boris Johnson és Trump zavarbaejtő esetére, hogy közelebbre most ne nézzünk.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek