Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
csendben 2021. 04. 25. 21:58
Előzmény: #39055  tevelygo1
#39060
Azért írtam egy hetet,mert ahogy ategnap esti felvételeket elnéztem a fiatalok akik tömegbe verődve ünnepelték a szabadságot.Egy hét (kb.)lappangási idő (a tapasztalatok szerint).
tevelygo1 2021. 04. 25. 21:54
Előzmény: #39056  Heisenberg
#39059

Élni eleve kockázatos:)) Egyébként nyilván olyan mértékű kockázatra gondoltam, ami realisztikus, érdemes figyelembe venni döntéseknél. A budapesti belvárosban is van egy 0,0...%-os (0-nál nagyobb) halálozási kockázata annak, ha elsétálunk egyes régi bérházak mellett, de azért még megteszik az emberek. Sőt van, hogy más, újabb ház mellett elsétálva vág agyon az öngyilkos aki kiugrik a magas emeletről és rád pottyan (megtörtént eset). Pedig ott a kockázat még sokkal kisebb volt eredetileg.
Meg a többi standard példa, autóba ülés, repülőre ülés...
A focimeccses (gondolom?) kérdésedről nem tudom pontosan mekkora a kockázata, de pont azért, mert már sok veszélyeztetettet beoltottak, szerintem nem nagy annak sem.
Nem hiszem, hogy értem, hogy nálad hol van az ingerküszöb a kockázatokkal kapcsolatban.
csendben 2021. 04. 25. 21:43
Előzmény: #39054  Heisenberg
#39057
Alakul az csak figyelni kell a híreket: azok a magyarok,akiket nem itthon oltottak nem kaphatnak kártyát.(de mivel már oltpttak,így itthon nem vehetik fel az oltást) Tehá,ha haza akarnak jönni (pl.:szavavzni),mehetnek karanténba.Az más kérdés,hogy ahonnan jönnének,ott el fogják-e fogabni a magyar igazolást. Közben gőzerővek folyik a határon túliak oltásának az előkészítése.Ők -valószínűsithetően- nem lesznek karanténlakók... 
Heisenberg
Heisenberg 2021. 04. 25. 21:41
Előzmény: #39051  tevelygo1
#39056
Pedig ezt még akkor írtam, amikor még a mai közlemény meg se jelent....miért, szerinted nincs kockázat? Abban sem látsz kockázatot, hogy 18 év alattiak igazolás nélkül mehetnek pl 67 ezer ember közé, akik közül feltehetően ( elsősorban külföldiek) sok lehet a fertőzött (pl. Ukrajnából jött szurkoloknak vajon milyen " igazi" papirjuk lesz a "tesztekről"? )
tevelygo1 2021. 04. 25. 21:39
Előzmény: #39052  csendben
#39055

Szerintem mi nem engedhettük volna meg magunknak még nagyobb károk nélkül. Nem vagyunk Ausztria  (amúgy ott is biztos hogy sokan megszenvedték, de azzal totál egyetértek hogy ott minden civilizáltabban megy, úgyhogy valszeg a lockdown is:) De mégegyszer, ehhez erősen szükségeltetik a jobb gazdaság, több erőforrás megléte).
Ebola csak úgy jön ide, hogy akkor nem lenne vita, hogy érdemes a gyerekeket oltani vagy sem. Picit sarkítva. :)
Én is remélem, hogy minden rendben lesz. Bár azt nem tudom, hogy miért épp 1 hetet írtál, vagy mire írtad. Ja említettél mutálódást amúgy: szerintem nem lehet komoly döntést hozni "mi van ha" gondolatok alapján. Vagy lesz mutáció gyerekeknél, vagy nem. Szerintem bizonytalan lehetőségekre nem lehet alapozni felelősségteljes döntéshozást. Meg megint az ebola: azért ahhoz nagyon nagy mutáció kellene, hogy annyira rémessé váljon a dolog, hogy már nem maradna időnk fórumokon vitatkozni, hanem mindenki rohanna felvenni az oltást lélekszakadtában.
Szóval ennyit a bizonytalan lehetőségekről, hogy lesz-e mutáció, lesz-e negyedik hullám, ha igen az mekkora lesz, stb.... Döntést ezekről NEM lehet hozni. Amit tehetünk általánosságban, az az eü folyamatos fejlesztése, amit eddig is kellett volna amúgyis. Már van vakcinagyárunk, szóval valami lépés már történt a járvánnyal kapcsolatban is, de lehetett volna bőven még egypár más intézkedés is az 1+ év alatt....
Heisenberg
Heisenberg 2021. 04. 25. 21:33
Előzmény: #39049  tevelygo1
#39054
Rendben, én is több szempontot veszek figyelembe és természetesen mindezt kizárólag a tisztánlátásért.
Kicsit figyelem azt is  - bár nem ilyen áron szeretném látni - , hogy a Fidesz hogyan épiti fel az új választási tematikáját a világjárványt is felhasználva....
csendben 2021. 04. 25. 21:30
Előzmény: #39052  csendben
#39053
cítus=virus
csendben 2021. 04. 25. 21:28
Előzmény: #39046  tevelygo1
#39052
"anyagilag megengedhetik maguknak a teljes lezárást sokáig": amennyit elköltöttünk a cítus kapcsán (helyesebben ürügyén!),azon mi is "megengedhettük" volna anyagilag...
Gyerekek:hogy jön most ide az ebola? Csak egy hét és kiderül (vagy sem),hogy a szabdságank mekkora lesz az ára..Neked legyen igazad és a nagy szabadságnak ne böjt legyen vége!
tevelygo1 2021. 04. 25. 21:24
Előzmény: #38941  Heisenberg
#39051
Ezt most látom. Ha szerinted beoltott embereknek kockázatot jelent a zsúfolt helyek látogatása, akkor enyhén szólva nem fogunk közös nevezőre jutni.
tevelygo1 2021. 04. 25. 21:20
Előzmény: #39029  Heisenberg
#39050

Azért ez a forgatókönyv ne jöjjön be...... Vagy ha igen akkor gyártsák le és szállítsák ki az új vakcinát azonnal, vagyis addigra, mire elterjed az új mutáns... Gyártókapacitások már valamennyire felálltak és lehet még fejleszteni rajtuk, Bill Gates jól mondja, hogy ez fontos. Mert nyilván senki nem akar megint rohadt lockdown-t és nem is lehet csinálni örökké. Challenge trial segítségével azonnal meg lehet oldani a hatékonyság tesztelését is (ha feltesszük, hogy a módosított vakcina biztonságossága annyit nem változik - nem értek ehhez részleteiben, de úgy tudom ez reális).
Ha továbbra sem prioritizálják az eü felkészítését, és emiatt nem lesz a veszélyeztetetteknek új vakcina időben, akkor meg remélem fellázad a nép a lockdown ellen. Ennyi.....
PS: Főképpen azért vagyok ellene az elképzelésnek, hogy mindenkit kötelezően oltassunk, mert ugyanazon alapszik ami miatt a lockdown-okat is ránk erőltetik. Meg persze azért, mert egészséges fiataloknál nem biztos, hogy megéri a kockázata. Nem látom, hogy úgy kéne aggódnunk a mutációk miatt, ami megalapozná, hogy erőltessük a nyájimmunitást. Vagy a tökéletességet, hogy tökéletesen kiirtsuk a vírus írmagját is.
tevelygo1 2021. 04. 25. 21:10
Előzmény: #39024  Heisenberg
#39049
Az engem is érdekelne, hogy pontosan mikortól nézték a halálozásokat, az is, hogy 6 hónap múlva hogy fog kinézni. Addig annyit tennék hozzá, hogy gondolom a járvány kellős közepéből származik az adatok nagy része. A párszáz halál tehát ebbe belefér a járvány kellős közepéből. És ha pl. az összes veszélyeztetettet beoltva 10 ezer helyett csak 2 ezer ember hal meg 1 járványhullámban, az szerintem elég kézzelfogható előnye a vakcináknak - és akkor csak 80%-os hatékonyságot számoltam, meg akkor csak 5x-ösen véd a haláltól. És igen, mindez csak sacc, de a lényeg a lényeg. Mindenféle felesleges lezárás helyett valódi egészségügyi és célzott intézkedés. És bizonyára sokkal hatékonyabb is. Ezek után én nem szőröznék apróságokon a vakcinákkal kapcsolatban, csak legyenek biztonságosak és tűrhető (pl. a fenti) mértékben hatékonyak. A szőrözés mondjuk azoknak oké, akik szeretnek elmélkedni a dolgokon, és én is szívesen meghallgatok további részleteket, de nem beszélnék ezekről a kisebb problémákról azok előtt, akik veszélyeztetettek és bizonytalankodnak hogy beoltassák-e magukat. A táblázat bennem összességében nem keltett semmilyen erős kételyt.
tevelygo1 2021. 04. 25. 20:58
Előzmény: #39034  totoro
#39048

Na még egyszer. Mit képzelsz magadról, hogy pszichózisnak hívod az eltérő véleményt. Tőled több racionalitást vártam, mert ez bizony sajnos nem volt az....ez részedről csak személyeskedés volt a köbön. Ha tudom, hogy ilyen könnyen elszáll az agyad, nem címeztem volna feléd semmilyen kemény igazságot. Érvelhetünk számokkal, de akkor kezdheted te azzal, hogy miért tartod ennyire fontosnak, hogy napi 30 ember miben hal meg vagy azt hogy hány évesek. Miért éppen nekik tartod fenn az empátiád egy elég nagy részét, ez mennyiben racionális szerinted, mi alapozza meg? Erről érdekelne okfejtésed. A személyeskedés helyett. Ennyi.
Heisenberg
Heisenberg 2021. 04. 25. 20:54
Előzmény: #39040  csendben
#39047
Én ezért is látom ezt most egy kicsit öngólnak. Annyi mindent nem tudunk, mert nem adnak róla információt, hogy ááá egy kicsit se gyanús, hogy pont akkor hozzák ki a nyugati vakcinák állitólagos lemaradását, amikor érkezik a töménytelen kinai cucc....
tevelygo1 2021. 04. 25. 20:54
Előzmény: #39040  csendben
#39046

Jah, anyagilag megengedhetik maguknak a teljes lezárást sokáig. Ennyivel foglalható össze a dolog.
Gyerekek oltása: erre akkor térjünk vissza, ha ebolává mutálódott
Heisenberg
Heisenberg 2021. 04. 25. 20:51
Előzmény: #39041  csendben
#39045
Igen láttam. Elképesztő, a magyar viszonyokhoz képest utópisztikus....de mivel van családi kapcsolatom, ismerem is a helyzetet.
badsector1
badsector1 2021. 04. 25. 20:40
#39044
"A Németországban működő BioNTech török elnökével (ennek a cégnek az alelnöke a magyar Karikó Katalin) szerdán egyeztetett virtuálisan Sanghaj vezetője, Li Csiang, aki nem mellesleg az országot irányító Politikai Bizottságnak is tagja.A tárgyalások még tavaly októberben kezdődtek a BioNTech és a sanghaji vezetés között. Most már olyan fázisba jutott a fejlesztés, hogy hamarosan sor kerülhet a vakcina engedélyezésére Kínában, sőt, a tömeggyártása előkészületei is jól haladnak – értesült a Global Times, amely szerint ehhez már csak a jogi procedúra lezárására van szükség, minden más feltétel adott.A két fél közötti szerződés szerint Sanghajból első lépésben külföldre szállítanak 100 millió adag oltóanyagot, majd pedig a Fosun gyógyszergyár megkezdi a hazai értékesítést.Kínában jelenleg ötféle vakcina van forgalomban, de a BioNTech–Fosun az első, melyet nemzetközi kooperációval állítottak elő, ráadásul az első az országban, amely az RNS-technológiát használja. A Global Times beszámol arról, hogy a vakcinát sok más országban már felhasználták, de arról nem tesz említést, hogy az a német BioNTech és az amerikai Pfizer közös fejlesztésének eredménye. Az amerikai Pfizer neve nem is szerepel a cikkben."
kukker 2021. 04. 25. 20:31
Előzmény: #39039  Heisenberg
#39043

"Sváby most szembesült azzal, hogy nincs antiteste"
andristeste van....
Bruhahahahaha,....
:)
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 04. 25. 20:20
Előzmény: #39039  Heisenberg
#39042
De jó hogy nincs televízióm közel másfél évtizede.
csendben 2021. 04. 25. 20:16
Előzmény: #39039  Heisenberg
#39041
Te is láttad a sógoréknál forgatott filmet?

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek