Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
johai 2021. 02. 20. 12:11
Előzmény: #32277  Phylaxa
#32280
Ahhoz vert kene venni.
Haziorvos nem utal be,jelzem nincs is hova.
Valami olyasmit mondtak hogy xy orvos 3 honap uta kapott oltast es semmi se lett....de sok a beteg,nem ernek ra,szet kell osztani a vakcinat.
Be kell adni az oltast gyorsan,de azt nem a hazi orvos donti el kinek,es mit.
Fentrol jon az utasitas,egybekben segits magadon az Isten is megsegit
johai 2021. 02. 20. 12:01
Előzmény: #32278  harlem
#32279
,16800 lelegeztetogepet,azt kaptunk,300 md forintert.
harlem
harlem 2021. 02. 20. 11:29
Előzmény: #32277  Phylaxa
#32278
2 évvel ezelőtt ha bemegyek egy orvoshoz, H oltson be valamivel, amit mondok, mit tesz?
A megelőzés támogatását is hiányolom.
Kapott már vki ingyen maszkot, kesztyűt, vitamint, immun erősítőt v bármit?
Phylaxa 2021. 02. 20. 11:11
Előzmény: #32275  harlem
#32277
Engem is érdekelne, hogy előtte megvizsgálnak-e, miszerint van-e bennem antitest?! Ha van, akkor milyen esetekben kell mégis az oltás? 
Phylaxa 2021. 02. 20. 11:09
Előzmény: #32270  tevelygo1
#32276
Az a probléma, hogy nincs oltóanyag. Az ütemezés arra vonatkozik, ha úgy jön, ahogy szerződtek. Szerinted úgy jön? Eddig miért nem úgy jött?
     
A veszélyeztetett korcsoport egy dolog. Most olvastam, hogy aki középkorú és megkapja a betegséget, 50%-a szövődményekkel küszködik még fél év után is. Kinek akarsz eladni valamit is, ha ezek az emberek gyógyszerekre, orvosokra költik a bevételüket? 
      
Elengedhetnék, de nem teszik, szerintem nagyon helyesen. A vállalkozók tönkremennének, vevők nem lennének bizonytalan ideig. Nem beszélve a túlélők életéről. Elhiszem neked, hogy te tisztában vagy azzal, amivel a kutatók és orvosok nincsenek. Ők sajnos nem tudják, hogy a populáció mekkora része és milyen időre esik ki a jövőben, már aki túléli természetesen.
    
Szeintem kb. erről van szó, ezért zártak és ezért nem tudják, hogy mikor nyithatnak. Az egyetlen értelmes tervezés az átoltás. Nyilván ezt sem tudhatják bizonyosan, hogy milyen ideig véd és melyik mutáció ellen, ehhez kell az idő és az oltások folyamatos tökéletesítése a mutánsok ellen.
     
Sokan bebiztosítják már most magukat arra az esetre, ha munkakört kellene váltaniuk a szövődmények miatt. A biztosítók is úgy gondolják szerinted, hogy nincs itt semmi látnivaló, vagy árat emelnek? 
harlem
harlem 2021. 02. 20. 10:56
Előzmény: #32270  tevelygo1
#32275
Miért érzem azt, H a tömeges oltás hisztéria egy eszetlen lóverseny?
Aki regisztrált beoltják azzal amit kidobott neki szerencse a létező vakcinák közül.
Megvizsgálják, H az illető átesett már covidon és van- e benne antitest?
Van-e oltást kizáró akár rejtett alap betegsége?
Értem én, H nyitni kék, de ne csináljunk ebből is fej vagy írás kérdést.
dmz 2021. 02. 20. 10:45
Előzmény: #32271  tevelygo1
#32274
Szerintem érdemes lenne nálad is először az alapvető kérdésekben rendet tenni. Gyógyszerekre azért vannak klinikai vizsgálatok, mert az in vivo folyamatoknak a jelentős részét még nem ismerjük annyira, hogy előre le tudnánk írni a várható összes hatásmechanizmust, ide értve a mellékhatásokat. Nem ez a helyzet akkor, ha egy olyan egyszerű kérdésre keresünk választ, hogy egy adott mechanikai védekezést jelenető eszköz milyen hatásfokkal működik. Ide tartozik egy maszk vagy egy gumikesztyű. Ezeknél történtek nagyon egyértelmű eredménnyel járó fizikai mérések és az alábbi linkeltben a maszk pl magas, 80% feletti hatásfokkal csökkentette a környezetbe kerülő vírusterhelést. A vírusszámmal pedig arányos a fertőzés kockázata, tehát minden abba az irányba mutat, hogy van értelme a maszkviselésnek. 
És akkor jönnek a maszatolóemberek. A legtöbb koronavírus klinkai vizsgálat azért nehézkesen lefolytatható értelmes számú minta mellett, mert a népesség nagyon inhomogén módon reagál erre a fertőzésre. Kötnek ki fiatalok és élsportolók is kórházban, pedig nekik nem kellene. Amíg nem tudod a kontrollcsoportot és a vizsgálat csoportot azonos reprezentációval előállítani, addig nem lesz értelmes a vizsgálati eredményed. Másrészt, meg hülyének kell lenni, hogy embereket akarj megfertőzni maszkban, vagy anélkül. Tudomásom szerint a gumikesztyűre sem nézték meg külön, hogy hány halottal jár egy ebola járványban, ha nem veszik fel. 
Gabesz76 2021. 02. 20. 10:40
#32273
" el8ndult a 3. hullám.."
Az édes anyukátok indult el a teszkóba nyomorult hazudozó férget,vajon mikor unja mar meg a világ ezt es huzza karóba ezeket a hazig kutyákat világszerte??🤮🤮
tevelygo1 2021. 02. 20. 01:36
Előzmény: #32269  dmz
#32272

Ja ha már maszkok és modellezés. https://indoor-covid-safety.herokuapp.com/
Itt lehet játszani a paraméterekkel. Szerintem nagyon jó.
Ki is derül belőle egy pillanat alatt, hogy semmit nem érnek a maszkok.
Amikor azt mondom "a maszkok", nyilván arra gondolok, ahogyan a realitás működik maszktémában :) ... Nyilván az ideális eset is modellezhető az oldalon, akkor egész jó a dolog, de az az ideális eset, ami nem létezik. Mert túl sok a zaj a valóságban:)))
És ráadásul ez az oldal egyszerre csak 1 fertőzött ember jelenlétével tud számolni (ez a korlátja, pedig amúgy csomó minden beállítható itt, járvány elterjedtsége is, de ez nem). Hát még mi lenne, ha több fertőzöttel is számolunk.
Szóval bárki aki megnézi a linket, és játszik kicsit a beállításokkal, rá fog jönni, hogy mire is gondoltam. : P
Akit mélyebben érdekel a téma, a linken talál kurzust is a weboldal mögötti tudományról, arról, ahogyan modellezik és számítják ezeket a dolgokat.
tevelygo1 2021. 02. 19. 22:39
Előzmény: #32269  dmz
#32271

Dmz, nem olvastam még végig a vitátokat (de nagy részét igen), de amúgy írtam neked múltkor a régi hozzászólásokra választ. Nem fontos, csak mondom. : P
És amin nagyon jól szórakozom a kettőtök vitájában épp, az az, hogy algore teljesen jogosan hozza fel, hogy nem elég, ha a modell működik a kísérleti körülmények között, ha a gyakorlatban éles körülmények között - még nagyszámú népesség esetében is - a mérhető hatása elveszik az egyéb tényezők között, mert azoknak nagyobb a hatása. Amit te zajnak hívsz, azok valós tényezők, amelyek a valós körülmények között nagyobb súllyal számítanak. Te is felsoroltál belőlük néhányat már. A modelledben modellezett hatás túl kicsi tehát ahhoz, hogy gyakorlati jelentősége legyen. De az is lehet, hogy a modell a valóságban azért nem működik, mert ott más körülményekre más modell illeszkedne. Ezt is vizsgálni kellene, nem gondolod?
Szóval az, hogy a zajjal magyaráznád meg az elképzelésedet, az minimum ironikus. És nem mondhatjuk azt, hogy csak az érdekel téged, hogy mik a valós jelenségek, részletekbe menően, pontosan hogyan működnek a maszkok stb, mert nagyon is gyakorlati körülményekre szeretnéd alkalmazni, ez egyértelmű. Írtad, hogy előrébb vagyunk a védekezésben vele... Ezért (is) követtél el alapvető érvelési hibát.
Azért is duplán ironikus, mert amikor a zajjal (meg más dolgokkal) magyarázol mindent, hogy igazold, miért fókuszálsz csak bizonyos tényekre, akkor gyakorlatilag ugyanazt az érvelési hibát követed el, amit az ivermectin témában algore, és amiért te őt totál lebasztad. És amúgy nem szégyen hibát elkövetni az érvelésedben... mindenki elkövet hibákat néha. Max. a számítógép nem követ el hibát (de még az is). De totál nem véletlen, hogy akkor szállt el az agyad, és akkor kezdtél minősíthetetlen stílusban személyeskedni algore-val, amikor nem tudtál racionálisan érvelni a felvetésére, mert jogos felvetés volt. Szóval pls nézz kicsit magadba, ha fontos számodra a színvonal.
PS: Érdekelne amúgy komolyan az is, mi a szakmai háttered. Szerintem már kérdeztelek róla. Informatikus, pénzügyi elemző vagy tudományos kutató vagy?
tevelygo1 2021. 02. 19. 22:18
#32270

A portfolio.hu kommentálta a következőt egy cikk végén. "Ez azt jelenti, hogy most 134 ezer emberrel magasabb számot tudott mondani Orbán Viktor április elejére azokra, akiket várhatóan be tudnak oltani. A jelzés arra utal, hogy jelenleg kb. 2,5 millió ember regisztrált az oltásra és őket a kormány tervei szerint a következő 6 hétben be lehet oltani. Így jelen tudásunk és a kormányfői utalás szerint csak a harmadik hullám pályájától függ, hogy lehetséges-e áprilistól érdemben megkezdeni a korlátozások feloldását, vagy ez a berobbanó járvány (és az emiatt megkövetelt magasabb átoltottsági szint) miatt időben későbbre tolódik. Ugyanakkor az továbbra sem érthető, hogy a népesség 25-30%-os átoltottsága (feltehetően az első oltással) miért ad okot a nyitásra."
---
Az utolsó mondat kiveri a biztosítékot. Áprilisról beszélünk, szinte az összes komolyabban veszélyeztettet vagy nagy részüket beoltják addig, miért is ne nyithatnánk, miért kellene megvárni, mielőtt a nem igazán veszélyeztetett csoportokba tartókat is beoltják????....... Mi nem érthető ezen?! Ennyit erről.
Ha bárki le tudja írni nekem, hogy ezen mégis mit lehet fennakadni, csupa fül vagyok, mert kizártnak tartom, hogy erre létezik értelmes érvelés.
(És most nem, nem feltételezgetünk, hogy mi van, ha addigra berobban a dél-afrikai csodamutáció meg mittomén. Nem foglalkozunk a kismillió MIVANHA-val. Maradjunk a jelenlegi tényeknél és a reálisan várható tényeknél.)
dmz 2021. 02. 19. 14:44
Előzmény: #32267  algore
#32269
1. Tájékozódj arról, hogy mi volt augusztusban, mert sosem késő
https://semmelweis.hu/hirek/files/2020/09/20200831_NKKH_Oroszi_V4.pdfú;
2. Múlt héten, azaz február közepén írtad, hogy nincs többlethalálozás. Az, hogy a haverjaid twittere nem frissül december óta, a te problémád legyen. Elsődleges forrásokat is használhatnál. 
3. A szlovák közösségi tesztelések után jelentősen megtört az új esetszámok dinamikája
4. A vakcina az egyetlen megoldás a súlyos lefutású esetek visszaszorítására
5. Ivermectin terén túl sok még mindig a zaj és az egymásnak ellentmondó tanulmányok. Te kiszemezgeted a neked tetszőt. Közben meg olyan egyszerűen működsz, hogy a maszkhasználatot klinikai teszteléshez kötnéd a funkcionális bemérés helyett. Ez kb akkora sötétség, mintha a munkavédelemhez használt ugyanilyen FFP2 maszkoknál nem a szűrőfunkciót méretnéd be, hanem beküldenél párszáz embert a bányába és megnéznéd, hogy hányan kapnak szilikózist vagy később tüdőrákot. 
6. Hiába fújt visszavonulót a WHO, te nem ugrottad meg azt a szintet, hogy a PCR ciklusszámot értelmes következtetésre használd. ld 1. pont.
7. Ezek az anomáliák további vizsgálatot érdemelnek. Te pedig chemtrail teljesítménnyel kihoztál valami neked tetszőt. 
Valóban 7:0, csak fordítva ülsz még mindig azon a lovon. 
algore 2021. 02. 19. 14:28
#32268
Kicsit regebbi hir, a brit ONS (ottani KSH) utolag modositotta az oktoberi PCR esetszamokat, amelyekre hivatkozva bevezettek a 2. lockdownt. Az uj esetszamok a korabbinak a fele lett. A uj esetszamok alapjan nem lett volna alap bevezetni lockdownt.
Portugal birosag itelete szerint a PCR megbizhatatlan es nem lehet alapja karanten vagy lockdown elrendelesenek. 
Reszlet az indoklasbol:
“At a cycle threshold (ct) of 25, about 70% of samples remain positive in cell culture (i.e. were infected): in a ct of 30, 20% of samples remained positive; in a ct of 35, 3% of samples remained positive and in a ct above 35, no sample remained positive (infectious) in the culture”.“This means that if a person has a positive PCR test at a threshold of cycles of 35 or higher (as happens in most laboratories in the USA and Europe), the chances of a person being infected is less than 3%. The probability of a person receiving a false positive is 97% or higher”.
algore 2021. 02. 19. 14:08
Előzmény: #32266  dmz
#32267
Augusztusban nem is volt jarvany. Decemberben nem is volt jelentos tobblethalalozas a briteknel. A szlovakok nem is mentek semmire a tesztelesukkel. A vakcina fejlesztes sem lesz sikertortenet, ez is latszik mar. Ivermectin ugyben hazudoztal es mar az is biztosan latszik, hogy tevesen tetted. PCR teren mar a WHO is visszavonulot fujt, modositotta a modszertant, sot, Drosten cikket is visszavonatjak. A jol dokumentalt 6-odara csokkentett virusmennyiseg mellett 5x annyi rhinovirus fertozrs van. Ez eddig 7:0 nekem, minden mas modelled is megbukott, az emberisegnek mar ki kellett volna halnia covidban a modelljeid alapjan, de nem azert vagyok itt, hogy fasztmeregessek.
Na, baszd fel az agyad alaposan a teljesitmenyeden :) 
Szevasz szevasz :) 
dmz 2021. 02. 19. 10:52
Előzmény: #32259  algore
#32266
Nagyon szép, amit ideírsz, csak ha feleslegesen beemelsz módszertanilag kezelhetetlen mértékű zajokat, akkor klinikai vizsgálatokból kiindulva nem fogsz tudni a makszviselésre vonatkozó semmilyen konklúziót levonni. A tudomány meg úgy működik, hogy az előrelépést abban méri, hogy mennyire sikerült a tényeket elválasztani a látszólagostól. Ezért volt patthelyzet a remdesivirnél és az ivermectinnél. Mert egyik sem csodaszer és ha van is hatásosságuk, az nehezen jön elő a covid vizsgálatokra jellemző kiemelkedően magas zaj között. Jól dokumentálhatóan hatodára csökkentette a maszkviselés a környzetbe kerülő cseppmennyiséget és ezzel a kikerülő vírusterhelést. Ekkor jössz te és elkezdesz maszatolni, hogy fogdossák az emberek a maszkot, meg különben is, nincs még konklúzív klinikai vizsgálat a maszkviselésről. 
A maximum, amit ezzel el tudsz érni, hogy elbizonytalanítasz embereket. Láthatóan neked ennyi elég. Elég volt augusztusban is, amikor kétségbe vontad, hogy valóban járvány lenne, és elég neked most is, amikor belengeted, hogy nincs többlethalálozás, vagy hogy nincs értelme a maszkviselésnek. Ugyanígy kétségbe vontad korábban, hogy érne bármit is a szlovák közésségi tesztelés, vagy elhintetted, hogy valószínűleg nem sikerül a vakcina fejlesztése.  Az összes téma, amibe egóból beleálltál, kivétel nélkül azt mutatta, hogy fordítva ülsz a lovon és rossz üzeneteket terjesztesz. Kevés kártékonyabb figurával találkoztam életemben, mint te. 
pokrocz 2021. 02. 18. 20:14
#32265

A portfólió (eredeti írásmóddal portfolio) szűkebb értelemben különféle értékpapírok összessége, amelyeket egy befektető egy adott időpontban birtokol. Tágabb értelemben vagyonösszességet[1] jelent.
És nem a "TOMBOLÓ VÍRUS" reklámozását.....
pokrocz 2021. 02. 18. 19:43
#32262

azért megkérdezném...ez a Portfolio nevű....izé...miért a vírust és a vakcinát a tombolást,a veszélyt ,az ijedtséget,a megfélemlítést hirdeti akkor, amikor a tőzsdét szétk@rja egy opus nevű részvénynek csúfolt förmedvény?! Ez nektek tetszik,vagy szót sem érdemel...nem foglalkozunk vele,a részvényesek kifosztásával,az ötödik blúcsipsz .....(b+) Talán a nevetekben foglalt feladataitokkal foglalkozzatok....(nem tudom,hogy esetleg nem ütközik-e,mint óvatos bírálat)
harlem
harlem 2021. 02. 18. 19:30
#32261

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek