Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tevelygo1 2020. 11. 29. 15:24
Előzmény: #28695  Zsombéki
#28700
Nafigyi. Nem vagyok járványtagadó. Influenzában is halnak meg fiatalok. Ettől, hogy rámutat valaki ilyen tényekre, még nem lesz az ember járványtagadó, vírustagadó, antivaxxer (én be fogom adatni magamnak az oltást, hogy védjek vele másokat), vagy propagandahajtogató agymosott. Ne legyél ilyen érzelmileg szélsőséges az ítéleteidben.
Egyébként lehet h átestem már a víruson de mivel nem végeztettem tesztet, ebben nem lehetek biztos. Nem volt kellemes, akár a koronavírus volt akár más (de arra hasonlító tünetek voltak). Tovább is tartott, mint a sima nátha, nagyon nem volt jó, de mivel nem vagyok öreg, szerencsére azért átestem rajta (akár a covid volt akár más). Az ember beteg néha, néha még komoly tünetei is vannak, de ettől még pánikolni nem kell. Az öregeket én is féltem, de ez más téma.
Na de. Nem szeretnék veled beszélgetni, ha ennyire érzelmileg és elvakultan és ítélkezően állsz hozzá, ha valaki felhoz a te elképzelésedtől eltérő dolgokat. Főleg a politikát ne keverd bele légyszíves. Mert te leszel hiteltelen. Úgyhogy ezt a hozzáállást fejezd be.
kukker 2020. 11. 29. 15:23
Előzmény: #28695  Zsombéki
#28699
Úgy ezt az egész mindenkivel agyatlanul, értelmetlenül történő fröcsögést szerintem hanyagolhatnád barátom.
"Ez a vírus rohadt alattomos, először azt érzed, hogy megfáztál, aztán két napig nem tudsz felkelni az ágyból, úgy hogy előtte hetente több félmarathont is lefutottál, majd mikor megint 3 napig jól voltál kezdődik elölről"
Na most mond cukorborsó, én kb 4-5 évvel ezelőtt egy tavaszi influenzavírusnál egy hetes olyan láz és végtagfájdalom, hogy az ágyból megmozdulni nem tudtam, miközben előtte való héten majd száz kiloval szériáztam guggolva.
Na ne mond már, milyen újabb tüneteket nem tud ez a vírus, hát nézd már.
Szóval a lényeg a lényeg: az egész mondandód egy idehányt zagyvaság, ha nem megy értelemmel meg normálisan, akkor maradj inkább csendben, mert csak a szerveren fogyasztod a tárhelyet.
dmz 2020. 11. 29. 15:20
Előzmény: #28691  tevelygo1
#28698
Hamarosan meghalt volna ezeknek az embereknek a többsége mondjuk magas vérnyomásban vagy cukorbetegségben, de a biztonság kedvéért tüdőgyulladást is diagnosztizáltak náluk, ami nem oszt, nem szoroz, mert mi *tudjuk*, hogy valójában a magas vérnyomás miatt haltak meg végül? Honnan tudjuk ezt, vagy hogy hamarosan meghaltak volna? Pitacairn ezzel a típusú jövőbe látással a Budapest tévében is felléphetett volna a kártyavető néni mellett. 
tevelygo1 2020. 11. 29. 15:18
Előzmény: #28376  Törölt felhasználó
#28697
Apropos dugók: lehet a tömegközlekedést is tovább fejleszteni
tevelygo1 2020. 11. 29. 15:17
Előzmény: #28376  Törölt felhasználó
#28696

Kibocsátáscsökkentés: ez egy hosszútávú cél. Dolgoznak rajta rendesen. Olvass utána bár szerintem a csapból is ez folyik már, a sok zöld projekt meg új zöld szabályok meg minden, fűtéskorszerűsítéstől az elektromos járművekig (nemcsak autó). Úgyhogy igenis van változás, ne mondd, hogy nincs. Ezek nemcsak "időszakos megoldások". Pont az van, amit mondasz h drasztikus átalakuláshoz idő kell, és szépen arrafelé tartunk már. Pont, hogy nem viszi el a vírus se a fókuszt erről, azt is kihasználják arra, hogy ezeket a projekteket népszerűsítsék, tolják, támogassák. Nem tudom, neked miből támadt az ellenkező benyomásod (hogy nem kényszerítjük ki a változást, vagy hogy a járvány is csak elvitte a fókuszt erről és csak rohanunk a szakadék felé csodaváró mentalitással. Trumpot se választották újra :) )
Digitalizáció: az rendben van, az kell, de ha a home office-ra gondoltál, akkor ne haragudj de az h otthon dolgozik az ember mindig vagy az idő nagy részében az nagyon káros a mentális egészségre a legtöbb ember esetében. Egyáltalán nem ajánlott hosszú távon, ha szeretnél egészségesen élni. A virtuális életmód úgy összességében nem egészséges. Ez van.
A vakcinák eddig is hozzájárultak az egészségünk javulásához, úgyhogy nagyon csodálkozom h antivaxxer szöveget nyomatsz.
És hogy a lockdown vagy lockdown-t nagyon erősen közelítő szigorítások helyett mi kell, szerintem elég közismert téma ez már manapság és rengeteget beszéltünk róla ebben a topicban is, de ha van bármi konkrét kérdésed nyugodtan írd le.
Zsombéki 2020. 11. 29. 15:14
Előzmény: #28688  tevelygo1
#28695

Az idióta járványtagadóknak, meg azoknak üzenném, akik azt hiszik, hogy egészséges emberek nem szenvedik meg a betegséget, hogy totálisan tévednek!
A magyar adatokat lehet kukázni, mert a valósághoz közük sincs, ha van kórházban, halottszállítóknál ismerős, kérdezd meg, mi a valóság! Eheti példa, hogy az elhunyt huszonéves hölgynek a hashártya gyulladása és vakbélgyulladása nem alapbetegsége, hanem a vírus szövődménye, minden szervet képes megtámadni., bárkire ráfogják, hogy krónikus vitaminhiányban szenvedett, ráadásul többször megbuktak a statisztikai hazudozás közben!
Ez a vírus rohadt alattomos, először azt érzed, hogy megfáztál, aztán két napig nem tudsz felkelni az ágyból, úgy hogy előtte hetente több félmarathont is lefutottál, majd mikor megint 3 napig jól voltál kezdődik elölről. Vannak szerencsések, akik komolyabb probléma nélkül megússzák és vannak akik hetekig vegetálnak.
Ezt a járványkezelést az aktuálisan regnáló hatalom elqrta, bármennyire is nyomják rá a propagandát, a TV-ben, vagy ezekben a topikokban.
A vírus nem egy virtuálisan kitalált ellenség, nem egy kitalált probléma, amit majd jön mindent is megoldó Viktor és megold, ez a valóság és a vírus nem válogat jobb és bal oldal között, nem érdekli a propaganda és az hogy éppen a vírus tagadok és mismásolók mit floodolnak a topikban.
Lehet magadat nyugtatni azzal, hogy csak azoknak okoz gondot, akinek alapbetegsége van, de ez hazugság. Úgy tűnik szerencsések voltunk, nem volt különösebben komoly komplikáció, de a két hétben kétszer gondoltam azt, hogy nem fogok már élve kikelni az ágyból!
Ha valaki nem gondolja komolynak ezt a vírust, akkor tessék önkéntesnek jelentkezni, segíteni másokon és esetleg első kézből megtapasztalni, hogy mit művel életerős emberekkel, nem az ócska propagandát fújni!!!
Ha nem volt + covid teszted, akkor pedig ne is reagálj a hozzászólásra, mert hiteltelen vagy!
Shut-up
Shut-up 2020. 11. 29. 15:12
Előzmény: #28690  tevelygo1
#28694
Persze, hogy nem. A vírus nem fog eltűnni örökre (mint az influenza), így nincs értelme zárogatni-nyitogatni. Egyszerűen együtt élünk majd vele. Mindenkinek fel kell készíteni magát erre.
dmz 2020. 11. 29. 15:08
Előzmény: #28682  algore
#28693
Valóban, ezeket a vizsgálatokat kellene kivárni, mielőtt csúsztatsz. De nem megy valamiért.
Ami a te szerepedet illeti, van egy apró kis probléma az újabb valóságtagadásoddal: előbb volt a propagandád amiben leírtad, hogy csodaszer, mint hogy én arra reagáltam volna. Ha a te fejedben már az időrendiség is fordított, akkor milyen vitakultúrát lehetne várni tőled?
tevelygo1 2020. 11. 29. 15:05
Előzmény: #28682  algore
#28692

Bocsi de "Ivermectin treatment was associated with lower mortality during treatment of COVID-19, especially in patients with severe pulmonary involvement. Randomized controlled trials are needed to confirm these findings."
Ennyit a vizsgálatról, amit linkeltél.
...
A 100x az meg 30-40x nem?
tevelygo1 2020. 11. 29. 15:00
Előzmény: #28689  dmz
#28691
Nem arra gondolt, hogy amúgy is hamarosan meghalt volna ezeknek az embereknek nagy része?
tevelygo1 2020. 11. 29. 14:59
Előzmény: #28684  algore
#28690
Ja igen a WHO valóban nem ajánlja a lezárásokat, mint írtad régebben de csak olyan értelemben nem, hogy nem ezzel kell alapból a járványt kezelni. Abszolút végszükségben szabad csak alkalmazni (ami amúgy szerintem a koronavírusnál sose kéne legyen, max tavasszal volt amikor nem volt időnk tisztán átlátni h mi a valós helyzet...bár a svédeknél sikerült valahogy), és alapból nem az ilyen extrém intézkedéseket kell alkalmazni, így teljesen rendben van ami a WHO mond erről
dmz 2020. 11. 29. 14:58
Előzmény: #28681  pitcairn2
#28689
A leghalványabb fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. A kórházban ápolt, súlyos lefutású covid eseteknél fehér holló, ahol nincs egyúttal súlyos tüdőgyulladás diagnosztizálva. Ugyanígy a lejelentett covid halálozások döntő többségében tüdőgyulladás igazolható. Nem véletlenül használnak idén jóval több lélegeztetőgépet, mint a korábbi években. 
USA CDC adatok
Deaths involving pneumonia, with or without covid, excluding influenza deaths: 243,559 ( Nov 21-ig)
Pneumonia deaths: 47,956 (2018 teljes év, influenzával együtt)
Közel 200 ezerrel több tüdőgyulladással járó növekmény a halálozásokban úgy, hogy a teljes 2018-as évet hasonlítjuk egy 5 héttel rövidebb idei időszakhoz. Illetve úgy, hogy csak az idei adatból vettük ki az influenza miatti halálozásokat. Ha ezekkel korrigáljuk, akkor a lejelentett 270 ezer amerikai covid halálozásból legalább 210 ezer, azaz több mint 75%-a tüdőgyulladással járt. 
https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/COVID19/index.htm
https://www.cdc.gov/nchs/fastats/pneumonia.htm
tevelygo1 2020. 11. 29. 14:56
Előzmény: #28686  badsector1
#28688

Én bevállalom, mert nem vagyok még öreg és nincs komoly alapbetegségem, sportolok rendszeresen, és nem kell 20 percet a betegek közvetlen közelében töltenem a gondolatkísérletedben ugye, ha igen akkor fizess nekem valamennyit, mert ingyen nincs sok kedvem köhögéshez meg hasonlókhoz néhány napig.
De amúgy nem hiszem h beengednének maszk nélkül:)
Amúgy az adatok, amiket írt kb tény, lehet h van néhány % eltérés de én is ilyeneket látok mindenhol, ha jól rémlik az magyar adat h 96%-nak volt komoly betegsége, és gondolom abból is elég sok olyan volt, amitől tényleg hamar meghal az ember idősen, nem pedig csak jól kordában tartott cukorbetegség pl
tevelygo1 2020. 11. 29. 14:52
Előzmény: #28684  algore
#28687

Itt van neked ázsiai hír a hidroxiklorokin cuccosról https://asiatimes.com/2020/06/unveiling-covid-19-research-scandal/
Vagy itt van magyar is, ahol elmagyarázzák h mi a gond vele https://www.pharmindex-online.hu/hirek-cikkek/az-ogyei-figyelmeztetest-adott-ki-a-klorokin-es-a-hidroxiklorokin-sulyos-mellekhatasainak-kockazatarol
És nekem igen, bullshit csodaszer szagú h nagy dózisban kell alkalmazni a csodás hatáshoz, ennél is meg az ivermectinnél is
Melyik ázsiai országban használják hivatalosan és sikerrel? Mert a közel-keleti országok ne haragudj de nekem nem mérce ugyanúgy, ahogy Peru sem
badsector1
badsector1 2020. 11. 29. 14:43
Előzmény: #28681  pitcairn2
#28686
"szabatosan megfogalmazva csak "koronavírussal elhalálozott" kategória van
melyen belül 95-96%-ban van olyan kormorbiditás amely önmagában halálok lehetne
a fennmaradó 4-5%-ban sem egyértelmű, hogy mekkora a vírusos tüdőgyulladásban elhunytak aránya
legalábbis én erről még sehol sem láttam részletes adatokat"
   
Most akkor az feltételezed, hogy a világ hülye és te vagy az okos, aki szerint koronavírusban meghaltak gyakorlatilag 100% nem a koronavírusban haltak meg. :))))))))))))))))))))))))))))))))
Szerintem nem mernéd bevállalni, hogy bemész egy kórházi covid osztályra látogatóként, edzetten, de maszk nélkül.
algore 2020. 11. 29. 14:03
Előzmény: #28680  totoro
#28684
Ja, es azsia es a kozel-kelet pl leszarja a WHO-t (nagyjabol mindenben), kezdettol fogva es tovabbra is adja a HCQ-t, es naluk a legalacsonyabb a mortalitas. A WHO nagyjabol kontraindikatornak jo. Hogy mast ne mondjak, maszkot sem ajanlottak, es a lezarasokat sem ajanljak. Oket akarod etalonnak tekinteni? 
algore 2020. 11. 29. 13:58
Előzmény: #28680  totoro
#28683
Nem talaltam csodaszerkent az ivermectint a covid ellen. Egyebkent csodaszer, covid ellen meg meglatjuk. Egyelore minden arra utal, hogy nem hatastalan. Akkor a HCQ-rol. 
A WHO-t mar az egesz vilag leszarja. De ha olvastad volna, az egyebkent nem igazan tudomanyos igenyu linkemet az azsiai HCQ hasznalatrol, akkor is lattad volna, mire jo a HCQ. Halalos szovodmenyek kezelesere nem jo, arra jo, hogy az enyhe fertozes (1-2 besorolas) ne valjon sulyossa (3-4). Ha mar sulyossa valt, ott nem fog segiteni. Ezenkivul arra jo, hogy enyhe fertozes se alakuljon ki, azaz megelozesre.
Aki nem ert hozza, nem veszi figyelembe hogy az adagolas lenyeges, koran adva hat (elso 5 napban), kesobb adva nem. A studykat is igy kell megitelni. Aki keson adja, az nem fog tudni eredmenyt felmutatni, es veri a mellet, hogy hatastalan. Holott csak azt igazolja, hogy nincs tapasztalata a szerrel. Esetleg szandekosan torzit. Az egesz ugyebar onnan indul (eltekintve attol, a nem elhanyagolhato elozmenytol hogy SARS-1 ellen es minden egyeb koronavirus ellen hatasosnak bizonyult a multban) hogy kinaban a legelejen feltunt, hogy a betegek kozott nem talalhato reumas gyulladassal rendelkezo beteg. Azok a betegek HCQ-t szednek. Ha erdekel, itt pl boven talalsz attekintest tobb szaz studyrol 
http://hcqtrial.com/
algore 2020. 11. 29. 13:44
Előzmény: #28679  dmz
#28682
Az is haladas, ha a 100x dozisrol valo hazudozast vegre befejezted. Az in vitro vizsgalat marha regen volt, azota azert talalhattal volna mast is. Emlitettem pl Floridat, retrospektiv vizsgalat. Lasd link. De tobb mint 100 vizsgalatlat  van folyamatban, szerte a vilagban. 
Az en tevekenysegem a temaban kimerul abban, hogy a te hazugsagaidat cafolom. A gyogyszert nem propagaltam. Pusztan mereszeltem annyit allitani, hogy 1, sok orszagban normal dozisban adjak 2, a normal dozis biztonsagossaga megitelheto. 
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0012369220348984
pitcairn2 2020. 11. 29. 13:43
Előzmény: #28680  totoro
#28681
szabatosan megfogalmazva csak "koronavírussal elhalálozott" kategória van
melyen belül 95-96%-ban van olyan kormorbiditás amely önmagában halálok lehetne
a fennmaradó 4-5%-ban sem egyértelmű, hogy mekkora a vírusos tüdőgyulladásban elhunytak aránya
legalábbis én erről még sehol sem láttam részletes adatokat

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek