Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nikklíszon
Nikklíszon 2020. 05. 15. 19:08
Előzmény: #17910  gombócból_is_sok
#17920
Szerintem nem csesztelek le, csak elmondtam a véleményem az irásodról. Lehet hogy a stílusom lehetett volna csiszoltabb, de nagyon rossz javaslatnak gondolom, hogy ne vegyünk maszkot, ha újra mindenki kitódul az utcára, a bkv-ra a boltokba. Csak Magyarországról fogok beszélni :
Így van, nincs járvány. Szerintem az ismert számok tükrében nem is volt ( megbetegedések voltak). Viszont valami brutál alacsony %-ban vannak fertőző képes emberek. Azért, hogy ezek se tudják átadni nagy számban a vírust, kell a maszk. És ha nem tudják átadni akkor a vírus az Ő gyógyulásukkal elpusztul. Ettől a 0,1-0,7% fertőzöttől várnâd hogy nyáj immunítást csináljanak? Annyit érnél el vele, hogy emelkedő esetszámok és vele járóan
emelkedő halálozások esetén a politikusok újra bezárnának mindent, téged is. Úgy néz ki, hogy azok az emberek akik tünetmentesen estek át a Covidon, nem szereznek védettséget. Nincs a vérükben megfelelő mennyiségű antitest. Te nem számolsz a vakcinával. Ő fogja meghozni a nyájimmunítást. Persze ha nem összeesküvéselméletes-oltásellenes a nép nagy része, hanem értelmes emberként beoltatja magát. Remélem Te is hozzájárulsz majd a nyájimmunítás megszerzéséhez. Én igen. 
Leelossy 2020. 05. 15. 18:53
#17919
Ha visszatekintünk az elmúlt időszakra,már láthatjuk,hogy sok mindenben a sokat bírált Gambadoronak volt igaza.Május tenger.A média irányít mindent,egyszer fordit és mintha mi sem törtébt volna...Nem így van? Már szinte semmit nem foglalkoznak a vírussal,lehet nem is volt...most jön a gazdaság rémhíreievel és még folytathatnám....Én érdekesnek találtam hozzászólásait ezért majnem mindet lementettem,ha valaki kiváncsi rá....
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 05. 15. 16:27
Előzmény: #17917  badsector1
#17918
Karácsony for president :))
badsector1
badsector1 2020. 05. 15. 16:22
#17917
"Karácsony: Hasznosabb lenne, ha a miniszterelnök nem tökörészne tovább"
"A főpolgármester az oldalán reagált a miniszterelnök rádiós eszmefuttatására, amiben az újranyitással kapcsolatban arról beszélt, hogy Budapest lényegében kéthetes késéssel követi majd a vidéki változásokat, majd olyan  születetten elméleti emberként jellemezte Karácsony Gergelyt, aki ha „benősül a családba, akkor biztos lehetsz abban, hogy neked kell majd átmenned, hogy összeszereld a bútort, amit vásároltak. Vagy – hogy a vidékiek is értsék, hogy miről beszélek, tehát – ha disznóvágás van, ez a típus a vacsorára jön, de ezt senki sem bánja, mert legalább nincs láb alatt, amíg a többiek dolgoznak”.Erre Karácsony azt írta:  „Viccesnek szánt példabeszédek helyett tán hasznosabb lenne, ha a miniszterelnök nem tökörészne tovább, hanem képes lenne dönteni Budapest újranyitásáról, és végre rendet tenne a kórházakban, ahol lassan többen kapják el a fertőzést, mint ahányan kigyógyulnak belőle”.Bár a kormány szerdai ülésén téma volt, hogy a vidékhez hasonlóan a fővárosban és a hozzá tapasztott Pest megyében is lazítsanak-e, végül Budapestről nem született döntés. A kormány ehelyett a polgármesterekhez fordult, hogy ők mit szeretnének. Ugyanakkor részletes adatokat a kerületi járványhelyzetről ők sem kaptak. Orbán péntek reggel azt mondta, szombat  kora délután születik majd döntés arról, mi legyen Budapesttel."
badsector1
badsector1 2020. 05. 15. 16:05
#17916
badsector1
badsector1 2020. 05. 15. 15:58
#17915
"„Miben segíti a védekezést, ha letartóztatjuk azokat, akik kritizálják a kormányt?”
Magyarországról és a koronavírus elleni védekezésre hozott különleges törvényekről vitáztak Brüsszelben. Orbán Viktor nem vett részt a vitán, de a magyar képviselők közül is csak kevesen voltak kint. Majdnem mindenki támadta a magyar kormányt, a fideszesek és a szélsőjobbos frakció viszont megvédte.Állásfoglalás vagy szavazás nélküli vitát tartott az Európai Parlament a koronavírus okozta veszélyhelyzetre hozott magyar különleges jogrendről. A vitának valódi tétje nincs, az EP inkább politikai üzenetnek szánta a fellépést a szerinte túlságosan nagy és korlátok nélküli kormányzati felhatalmazás ellen.Az Európai Bizottság mindenkit támogat a koronavírus elleni harcban, de ezzel együtt a a vírusra adott válaszoknak tiszteletben kell tartaniuk az értékeinket – mondta el a jogállamiságért felelős uniós biztos, a cseh Vera Jourova. Szerinte elengedhetetlen, hogy a kormányok betartsák a jogállamiság szabályait, és a vészhelyzeti rendelkezéseknek arányosnak kell lenniük,nem tarthatnak örökké.A vészhelyzeti rendelkezések Jourova szerint nem jelentik azt, hogy ki lehetne kapcsolni az alkotmányt vagy az uniós jogot, éppen ezért figyelnek annyira Magyarországra. Különösen azokra a helyzetekre figyel a bizottság, ahol a rendelkezéseknek nincsen időkorlátja, ahol a fékeket és ellensúlyokat korlátozzák, és ahol a parlamentnek nincsen joga visszavonni a rendelkezéseket (ez utóbbi Magyarországra nem igaz).Azt is ellenőrizzük, hogy a rendelkezések megfelelnek-e az uniós jogoknak. Von der Leyen elnök asszony közölte, hogy Magyarország ügye speciális kérdéseket vet fel, mert a rendelkezések sokkal tágabbak, mint máshol, ugyanis átfogó felhatalmazást adnak, és nincs egyértelmű lejárati idejük– mondta Jourova.Ezek a problémák jól ismert magyar környezetben kerülnek elő, ahol eddig is különös figyelmet igényelt a jogállamiság, tette hozzá. Azoknak a szabályoknak, amelyek a rémhírterjesztés ellen születnek, szerinte nem szabad a szólásszabadságot korlátozniuk. Magyarországon a sajtó helyzete évek óta romlik. Ilyen helyzetekben különösen szükség van a jól működő és felelős sajtóra, tette hozzá.A szólásszabadság ügye többször is előkerült, nem csak Jourova hozta ugyanis fel annak a férfinak az ügyét, aki véleményt posztolt a Facebookra, a rendőrség mégis előállította rémhírterjesztését, ahogy arról a másik ügyről is volt szó, amikor egy ellenzéki aktivista valós számokat posztolt a kórházak kiürítéséről, mégis előállították."
apocca
apocca 2020. 05. 15. 14:26
Előzmény: #17910  gombócból_is_sok
#17914
Van még egy aspektusa ennek az erős izolációnak (meg szájmaszk, fertőtlenítés folyamatosan, stb), még pedig nem csak a covid ellen próbáltuk elzárni magunkat, ha nem a szervezetünk, az immunrendszerünk, nem találkozott annyi (megszokott, környezetünkben jelenlévő) kórokozóval, vírussal. Ergo a normál állapothoz való visszatéréskor nem a covid, ha nem az egyéb fertőző cucc fog a megszokottnál nagyobb számú megbetegedést okozni.
manoka11s 2020. 05. 15. 13:52
#17913
Svédben már egyetlen új eset sincs.
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 05. 15. 13:49
Előzmény: #17911  ujonc
#17912
Most lapos semmi van. Lapos valami kellene csak. Ez így túl hatékony. Ezt akartam mondani.
ujonc 2020. 05. 15. 13:46
Előzmény: #17910  gombócból_is_sok
#17911
 Te hogyan lapítanád ki a görbét, ha nem a korlátozással?
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 05. 15. 13:35
Előzmény: #17909  Nikklíszon
#17910
Két-három napja lecsesztél mert feleslegesnek tartom a védekezést. Érdekes olvasnom tőled hogy mennyire nincs szerinted se helyzet. Akkor most össze vagyok zavarodva. Ha nagy a fosás és a védekezés, akkor nincs átfertőződés. Ha három hat vagy kilenc hónap múlva megindul az élet akkor gyakorlatilag azonnal újra jelentkezik a fertőzés, hiszen kb ugyanott lesz a lakosság immunitása mint februárban. Nem nyerünk semmit, cserébe a sok áldozatért. Na ezért mondom azt hogy jobban kellene hagyni a fertőzést, mert előbb vagy utóbb úgyis mindenki találkozni fog vele, így viszont nem nyerünk semmit a korlátozással. Nem megszüntetni kell a görbét hanem kilapítani.
Nikklíszon
Nikklíszon 2020. 05. 15. 13:21
Előzmény: #17908  pitcairn2
#17909
Biztos utána néztél ezeknek az adatoknak, ezért respect, nem vonom kétségbe. Tudom én is, hogy a repülés biztonságos, így én nem mondtam hogy veszélyes autóval vagy repülővel utazni, mindössze azt, hogy vállalunk valamennyi kockázatot. Abban remélem egyetértünk, hogy sajnos repülő szerencsétlenség is lesz és autóbalesetek sem szűnnek meg belátható időn belül. Covid ügyben ugyan ez a helyzet. Magyarországon annyi az esélye hogy megfertőződj, mint autobaleset résztvevőjének lenni. Örülni kéne neki, hogy valamiért nálunk ilyen csodálatos a fertőzés helyzet. Gondolom majd óriás plakátokon úgyis olvashatjuk hogy világelsők lettünk a Covid elleni harcban. Ezt tudatosítani kell az agyakban. Szerintem csak annyi az érdemük, hogy nagyon korán zártak, (2-3 Iráni fertőzött volt) mi meg rendesen beszartunk és ezért fegyelmezetten betartottuk a szabályokat. Nagyon helyesen tettük!!! Utána tudsz nézni, nálunk nem emelkedett a halálozások száma az előző évek ezen időszakához viszonyítva. Nem én fogom levonni azt a következtetést, hogy a normál influenza miatt ugyanennyien szoktak meghalni. Ez csak MO-ra vonatkozik. Ezt az egészet csak az alaptalanul rettegők miatt írtam le. 
pitcairn2 2020. 05. 15. 12:34
Előzmény: #17904  Nikklíszon
#17908
a statisztikák szerint a legtöbb halálos baleset otthon történik
2018-ban 1733 halállal végződő otthoni baleset és 567 halálos kimenetelő közúti baleset volt  Magyarországon
a repülés szinte 100%-ban biztonságos, a vonat kapcsán is csak néhány tucat áldozat lehet per év
Nikklíszon
Nikklíszon 2020. 05. 15. 12:08
#17907
Kedves Signal2! "Karácsony ebben a kérdésben nem dönthet, mert nem szakember, és a stábjában sem ülnek a szakemberek, mert azok az operett törzsnek dolgoznak. Az a helye, amit leírt, hogy ha adottak a feltételek - amelyeket a szakemberek tudnak megállapítani -, akkor nyissanak." A szakemberekből csak ennyit : Május 5 én volt a csúcson a kórházban ápolt Covidosok száma 1027. Mára már csak 614. Mondja ezt a ferde szájú szakember. Majd bejelenti, hogy akkor a 36000 üresen álló kórházi ágy harmadát újra lehet használni nem Covidos betegek ápolasara. Tehát 24000 ágyat továbbra is fenntartanak. Ezek szakemberek? Nem állítok ilyet, csak kérdezem. Szólás szabadság van Magyarországon, biztos hogy semmilyen vegzálásnak nem vagyok kitéve. Kivéve ha véletlen tévednek a hatóságok. Mit gondoltok holnap azért 5.30 ra állítsam be az órát, hogy mégse alsó gatyába várjam őket? 
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 05. 15. 12:04
Előzmény: #17905  hold66
#17906
Az MPL üzleti csomag már eddig is elképesztően drága volt. Már eddig is szemrehányást tettem magamnak azért hogy halogattam a szerződésbontást velük, most már ezt sem húzhatom tovább a végtelenségig.
hold66 2020. 05. 15. 11:04
Előzmény: #17904  Nikklíszon
#17905
Nikklíszon
Nikklíszon 2020. 05. 15. 10:09
Előzmény: #17900  signal2
#17904
Oké, így van. De tomegrendezvenyeket én sem akarok. Felelős nyitásról beszélek Bp-en is. Csak ugyanazt mint vidéken. Ha szeptembertől lehet tomegrendezvény, akkor is itt lesz a vírus. Aki bevállalja a kockázatát (Mo-n minimális) az elmegy, aki nem az nem megy el. Szerintem maszkban kellene elkezdeni a tömegrendezvényeket. Fiatalok nagy részét egyébként nem fogja érdekelni. Amikor beülsz az autódba, akkor soha nem gondolsz rá, hogy most egy valamekkora %-os kockázatot vállalsz? Mert minden nap vannak autóbalesetek, sőt egy részük már soha nem jut el A-ból B-be. És mégis beülsz és útra kelsz. Repülőn való utazás, sielés stb. Mind kockázatokkal jár és mégis bevállaljuk. 
Nikklíszon
Nikklíszon 2020. 05. 15. 09:35
Előzmény: #17901  sanka
#17903
Jól gondolod! 
Nikklíszon
Nikklíszon 2020. 05. 15. 09:33
Előzmény: #17899  signal2
#17902
Én nem mondtam, hogy Karácsony döntsön, csak erélyesen követeljen. Mindenki számára elérhető volt a REPREZENTATÍV teszt. A MOL és az OTP is készített tesztet 3 hete, az is ugyanilyen számokat mutatott. Ráadásul én is Te is, gondolom Geri is azt tapasztalta, hogy nem nagyon ismer fertőzöttet az ismerősei között. Voltak napi fertőzöttségi adatok, amelyekből szintén látszott hogy nagyon jól állunk. Ennyi infó alapján egy vezetőnek fel kell vállalnia döntést. Az nem vezető aki nem képes dönteni. O1G nem azért nem dönt mert nincs elég infója, hanem azért mert Ő 1 G.
Szeretnék olyan országot ahol Karácsony stílusa lenne a célravezető. Azt kéne felfogni, hogy alkalmi cipőben, öltöny nyakkendőben az Amazonas dzsungelében sokkal kevesebb az esélyed a túlélésre, mintha figyelembe veszed a körülötted lévő környezetet és annak megfelelően öltözködsz. 
sanka 2020. 05. 15. 09:09
Előzmény: #17899  signal2
#17901
Sehol nem pucolódott ki még a vírus mégis nyitnak. Abban, hogy Bp zárva maradt személyes bosszút gondolok, orbánc bosszuja.

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek