HVG cikkből: "A trükk lényege, hogy az érintett magántőkealapokban Mészáros Lőrinc,
Tiborcz István, Jászai Gellért és a többiek csak kisebbségi
tulajdonosokként jelennek meg, a többségi tulajdonos az állam." Na én erről írogattam már régóta, hogy a cégben az állam is komoly tulajdonos. Vannak hivatalos tulajdona, hadiiparban 25% és telekommunikációban 37,9% és van a magántőkealapokon keresztül, mait Jászai felügyel. Tehát a 4IGben jelenleg a kormány a tulajdonos! Sokan meg csődöt, tönkretételt, meg bosszút emlegettek :D Saját céget senki nem tesz tönkre. Írtam már többször. Szerintem a kormány és Jászai megegyeznek és a tulajdonosi szerkezetben lesz változás. Most csak a jobb pozícióért megy a harc. Sok kicsi hamarosan felébred és majd rájönnek, hogy az új kormánnyal a háta mögött, mekkora lehetőséget rejt a cég. SAFE pénzekből és a zárolt EUs pénzekből mekkora szeletet kaphat. Jobb EUs kapcsolatok miatt, akár az EUban is újabb ajtók nyílhatnak majd ki a cég előtt. Sok kicsi bepánikolt a pánikoltatók miatt. Bánhatják. Grat a kitartóknak! Tartom a véleményem, hogy amilyen gyorsan lejött, úgy majd fel is mehet. Ha megegyeznek még idén 4000re várom és 1 év alatt újabb csúcsokra. indi 1900 Szerintem felette nyithat.
Ahogy én látom, még mi, kis befektetok, jol járnánk, ha az állam visszavenné az alapokba betett pénzét és csokkentené JG hatását a cégre. Olyan értelembe, hogy nagyobb lenne a beleszolása és felugyelete az ellenorzésbe de a fejlesztés, gyártás, uzletkotés nagyobb részbol a cég vezetésére, szakemberekre, bízná.
Szerintem pozitív a cikk! Szinte minden érintett minisztérium könnyedén tud majd új igazgatósági tagokat, FB tagokat delegálni a cégbe, ezzel együtt felügyeletet és érdekképviseletet biztosítva az államnak. A tulajdonosi hányadokon pedig majd lehet alkudozni, az állami megrendelések függvényében. A cikk viszont bagatelizálja az Egyiptomot Európával összekötő adatkábel jelentőségét! Ne feledjük, hogy ez komoly uniós érdek is! Idézem: A vállalat közleménye szerint az együttműködésről szóló előzetes megállapodást június 30-án, az Egyiptom-Európai Unió Befektetési Konferencián írták alá a felek. A konferenciát az egyiptomi elnök, Abdel Fattah El-Sisi, valamint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyitották meg.Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke úgy nyilatkozott, hogy az infrastruktúra fejlesztése jelentőse növeli majd Egyiptom versenyképességét, továbbá a gazdaság teljesítőképességét is.Mohamed Nasr, a Telecom Egypt vezérigazgatója elmondta, hogy a megállapodás a vállalat ICT ágazatban meglévő erősségeire épít, amelyekkel felgyorsítható Egyiptom digitális átalakulása.
pamutt által betett cikkben azt boncolgatják, hogy az állam akár vissza is veheti a magántőkealapok felett az ellenőrzést. Ha így történne akkor Jászai nagyot csökkenne és belépne mellé az állam tulajdonosnak. Jászai több magántőkealapon keresztül is tulajdonos. Lehet amit az állami cégek toltak be, elvennék tőle és az állam lenne a tulaj, amit nem állami cégek, az pedig maradna Jászainál. Ha elismerik Jászait akkor akár az állami cégek által betolt magántőkealapok tulajdonlását kb. megfelezik és az állam és Jászai lenne a tulaj. Bármi is lesz, nem megszüntetésről van, lenne szó. Ha az állam minél nagyobb tulaj lesz, annál nagyobb érdeke, hogy a cég minél több megrendelést kapjon, minden üzletágban!!! Így saját zsebben marad a nyereség! Ezt írogatom már régóta, hogy nem szétrobbantják, hanem átveszik részben és tulajdonos lesz az állam. A tulajdon miatt, majd a kormánynak a további fejlesztés áll érdekében. Telekommunikáció és az informatika már termeli a nyereséget. Hadiipar 1-2 éven belül hatalmas nyereséget fog termelni, ami majd fedezi az űripari fejlesztéseket. Ha minden termel giga nyereség csapódik majd le a cégben. Jászainak kell majd az osztalék is, mert a tőkealapokat is fizetni kell. (Ami marad nála és az állam nem veszi át.) Talán pont ez a cikk lesz, hogy majd pár embernek felnyíljon a szeme. Régóta írom, hogy a kormány érdeke, hogy a cég jól működjön. Jövő héten már SAFE pénzekről is lesz hír, mert MP Brüsszelben lesz. Még max. 2 hónapig mehet az izmozás, de tuti leülnek, megbeszélik és részben a tőkealapok 1 részét átveszi az állam és lesznek Tiszások akik bekerülnek a cégbe. Utána 1 lesz az irány és a szekér (4IG) robog tovább szvsz. Lehet Jászai még ezért nagykövet? és lehet ha megegyeznek maradhat tovább? Érdekes!
Szia! Én is igy látom, hozzá kell szoktatni a népet, hogy a 4ig mégsem a fekete bárány a rendszerben, Ebből a cikkből remélem már sok olyan ember átlátja majd a tulajdonosi szerkezetet akik eddig azt hitték hogy az állam privatizálta a céget Jászai részére. MP-nek csak a megfelelő helyre kell a megfelelő embert ültetnie és kialakul a win-win projekt. Sokan régóta mondjuk itt a fórumon, a többség azonban hívőknek és felbeszélőknek gondolnak emiatt több személyt is. azt azért hiányolom a cikkből hogy a nagy nemztközi szerződésekből kihagyta a már meglévő leszerződött projekteket (HUMARS, GIDRAN, stb... mindenesetre az látszik hogy a telex tud értelmesen, tényekre alapulóan írni, ha akar......
Igazad van. Hiedelmek és érdekek kerdese az értelmezés. Jómagam abból indulok ki, hogy a Telex korábban milyen hangvételű és jellegű cikkeket irt, vagy cikkekben szólt a cégről. Ez mindenesetre változást jelent. És hat tudjuk, hogy milyen érdekcsoportok állnak a Telex mögött…
Az urkutatás sok szempontbol fontos. Nem csak katonai szempontbol. Ha létrejon egy olyan bázis, olyan kutato csoport ami a tudományos kutatást elore viszi az csak jo lehet az országnak. Még akkor is, ha csak kis csoportrol van szo. Ha Kapitány a tudás alapu gazdaságot akarja fejleszteni, hát itt lehet.
ÍGY A MINDEN ROSSZBAN VAN VALAMI JÓ ELVÉN FELÉLEDT A REMÉNY, HOGY NOHA IRTÓZATOSAN SOKAT KELL A BIZTONSÁGRA KÖLTENI AZ ÚJ ÉRÁBAN, LEGALÁBB EZ A GAZDASÁG REVITALIZÁLÁSÁNAK HAJTÓMOTORJA IS LEHET.
Nyugalom Részvényesek! Lehet igy is meg úgy is olvasni a cikket. Az alapján mindenki maga dönt mit csinál a kereskedésben. Bazár nyit egy óra múlva, majd meglátjuk melyik tábor irányítja az árfolyamot. Én most egyelőre vonalon kívül maradok, van elég bent játékban, majd ha tiszta lesz a kép, akkor lepek.
Nem tartom valoszínunek, hogy az állam tonkretegyen egy olyan céget, ahol 25-37% részesedése van. A legtobb keretmegállapodás még a jovo zenéje, de minden uzlet így kezdodik. Az csak természetes, mindenhol, h az állam a fegyvergyártás legnagyobb vásárloja. Még van egy hét a májusbol. Mozgalmas lesz!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.