Topiknyitó: Törölt felhasználó 2019. 10. 01. 09:58

Karácsonyt Miniszterelnöknek!  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2021. 06. 12. 23:24
Előzmény: #1458  peter_s
#1460
"A főpolgármesteri programjából szinte semmi nem teljesült"
Tévedés, időarányosan nem is áll rosszul:
http://www.igeretfigyelo.hu/karacsonygergely
peter_s 2021. 06. 12. 22:00
#1459
Index írja:
.
"A miniszterelnök-jelölt (Karácsony Gergely) szerint ugyanis sokan nem szívesen azonosulnak politikai pártokkal, miközben azt is érzik: nem elég, ha magánemberként mondanak nemet a Nemzeti Együttműködés Rendszerére. Egy ponton a politikus meg is nevezte a bizonytalan szavazókat, hozzátéve ugyanakkor, hogy ő nem célcsoportként gondolkodik ezekről az emberekről."
https://index.hu/belfold/2021/06/12/karacsony-budapest-elovalasztas-program/
.
Igen, őket, a bizonytalan szavazókat sorolta a Karácsony Gergely és szurkolótábora a főpolgármesteri kampányban a fideszhez. Most gondolom jól jönne a szavaztuk 2022-ben. Első lépésben szólni kellene a fanatikus Karácsony rajongóknak is, hogy ne fideszezzék le minden fórumon azokat a "bizonytalanokat", akik egyik politikai oldallal sem szimpatizálnak mert elvesztették a bizalmukat a politikai osztály iránt és már nem hisznek el semmit a politikusoknak. Nehéz elképzelni, hogy Tőzsdemágia, User01 és turbóellenzéki társaik megváltoztatnák a stílusukat és hozzáálásukat a politikából kiábrándult bizonytalan szavazókhoz és feladnák az "aki nincs velünk az ellenünk van" elvet, amelyet naponta alkalmaznak.
peter_s 2021. 06. 12. 21:50
#1458
Csak most olvasom, hogy Karácsony Gergely programot hirdetett. Nem is rossz, bár szerintem töredéke sem fog megvalósulni, több okból sem:
.
1, Orbánék most olyan intézkedéseket hoznak (támogatások, SZJA mentesség stb.), hogy a következő kormánynak szinte semmi mozgástere nem lesz. A politikai cukorkaosztogatás keretében elosztogatott pénzeket újra be kell csatornázni a költségvetésbe, azaz megszorításokkal kell kezdeni, ezt kb. 4 millió 
hülyével (zombi szavazók) kell majd megértetni és elmagyarázni.
.
2, A Jobbik és a DK az előválasztási visszalépésekkel most nyírja ki Karácsony Gergely döntési jogköreit, ezzel párhuzamosan pedig a Momentumot is. Ha nyer az ellenzék 2022-ben, akkor a DK fog dirigálni, várhatóan Dobrev Klára vezetésével. Karácsony a DK beszélő feje lesz, a döntést nem ő fogja hozni - feltéve 
ha tarolnak a Jobbik és a DK jelöltjei.
.
3, Karácsony felkészülhet arra, hogy Orbánék mindent megtesznek ellenzékben, hogy az új miniszterelnök és kormánya mielőbb megbukjon. Lesznek tüntetések, tiltakozások, lejárató kampány, törzsi háború csúcsra járatva.
.
4, A főpolgármesteri programjából szinte semmi nem teljesült. Most Orbánékat okolja, miniszterelnökként az ellenzéket (szintén Orbánékat) fogja. A Tóth Csaba melletti kiállása egyértelműen azt üzeni, hogy egy gyenge jellemű, megalkuvó ember, aki politikusbűnözés esetén bármikor hajlandó elfordítani a fejét.
Törölt felhasználó 2021. 06. 12. 11:18
Előzmény: #1454  Törölt felhasználó
#1456
Orbán programja az emberek folyamatos megosztása és a szemük kilopása. Meg a pénztárcánké. Esetleg építhenénk Nigériának hitelböl aszfaltkockát az Alföldön 1500 milliárdból!
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 06. 12. 10:19
Előzmény: #1452  euler
#1455
A végére azért kideriváltad hogy te is átlátsz rajta :))
Törölt felhasználó 2021. 06. 12. 09:17
Előzmény: #1448  peter_s
#1454
Az kiderült már hogy mi O1G programja? A kínai komcsi egyetemen kívül?
signal2
signal2 2021. 06. 12. 00:25
Előzmény: #1451  euler
#1453
euler 2021. 06. 11. 23:16
Előzmény: #1449  PusztaPutyin
#1452
Szerintem legyünk egy kicsit elfogadóbbak vele szemben. Mintha váltana.
Az utolsó mondata pl. kifogástalan: "Legyen egy vízió, részletesen kidolgozott terv, program és azt képviselni, ahhoz kérni a társadalmi támogatást."
.
Amit elfelejtettem a hosszú hsz-emben, az az amit még hiányolok Peter_s-től, hogy mindig csak az ellenzéket gyepálja, és elvétve, csak odavetve említi a fennálló rendszer hibáit néha, mintegy jelezve, hogy független vagyok ám!
 Pedig az egésznek az a célja, hogy megszabaduljunk a rezsimtől. 
Nem vagyok azért teljesen naív, én is akkor hiszek neki, ha a rendszert is olyan vehemenciával kritizálja majd mint az ellenzéket.
euler 2021. 06. 11. 22:47
Előzmény: #1448  peter_s
#1451
Meglepő az új, tagolt forma és az eddigi ömlesztett nihilizmus helyett tapasztalható visszafogott hangnem. (Egy "agyhalott" azért bentmaradt. :)
Komolyan megtiszteltetésnek veszem, innen már el lehet indulni érdemben, még ha több mindenben alapvetően mást is gondolunk, de nagyon sok az is amiben egyetértünk.
.
 A kiindulás téves: az előválasztás előtti visszalépéseket ("beállásokat") kellene szerintem abbahagyni, ez egyértelmű ha visszaolvasod amire reagáltam, de a következő hsz-emből is kiderül.
Túl hosszú lenne ha pontonként reagálnék, inkább összefoglalom amit lehet.
Eddig is egyértelműen jeleztem, hogy 
- a pártpolitikát most háttérbe kellene szorítani, 
- aggódtam, hogy a pártok ki fogják szorítani a civileket, 
- mielőbb elő kellene állni egy egységes ellenzéki minimálprogrammal, 
- amelyiknek központi eleme az elszámoltatás és a jogállamiság helyreállítása.
- fel kellene állítani az árnyékkormányt, civilek és szakértők bevonásával is. 
- jó lenne ezt kamikaze kormánynak tekinteni, amelyik ha elvégzi a fenti két fő feladatát, félreáll és kiírja az új demokratikus választásokat. 
Nem folytatom, talán ennyiből is látszik az alapállásom.
.
Tragikusnak látom az ország mentális és gazdasági állapotát, amelyért egyértelműen az elmúlt 11 évet és konkrétan egy hatalommániás elmebeteget okolok. Kerülöm a "nép", sőt a pártok, (főleg az ellenzékiek) hibáztatását is. Fontosnak tartom az ártatlanság vélelmét mindenkinél.
 Mindenképpen váltás kell, mert tragédiába rohanunk. (30 napos türelmi időt adtam csak az új kormánynak és magamnak, és egyáltalán nem vagyok biztos a sikerben). De mindig mondom, hogy lehetőleg békés úton történjen a váltás.
Vannak aggasztó jelek, hogy ez az ellenzék alkalmatlannak bizonyul (de nem a zuglói ügyből vezetem ezt le, azt az előválasztás helyreteheti), de alapvetően optimista vagyok, mert hiszem, hogy rajtunk egyszerű embereken is múlik.
badsector1
badsector1 2021. 06. 11. 22:20
Előzmény: #1448  peter_s
#1450
"10, Éles váltást nem várhatunk kormányváltás után."
  
ez egy szép fideszvédés volt, gratula
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 06. 11. 22:05
Előzmény: #1448  peter_s
#1449
11. A fideszrelativizálók és fideszmosdatók végre új témákat kapnak, nem kell ugyanazokhoz a régi kommunikációs blokkokhoz nyúlniuk ha a hibrid rezsim kihívóinak ekézésére indulnak, ami viszont hálistennek változatosabbá teszi a mindennapjainkat.
peter_s 2021. 06. 11. 20:22
Előzmény: #1435  euler
#1448
" az előválasztás előtt tényleg semmi értelme, sőt csak kárt okoz, abba kellene hagyni."
.
Nem kell abbahagyni az előválasztást. Legalább kiderül, mi az ellenzéki pártok terve, koncepciója és ezáltal a szavazók pótlolagos információkhoz jutnak illetve a pártok viselkedéséből következtetéseket vonhatnak le a jövőre vonatkozóan. Az eddigi történésekből következik, hogy
.
1, Az ellenzéki pártok és politikusok számára az egyéni és pártérdekek elsőbbséget élveznek a társadalmi érdekekkel szemben. 
.
2, Az ellenzék számára a legfontosabb a status qou fenntartása, ezért a civileket gyakorlatilag kitúrták az előválasztási rendszerből, így az elmúlt 10-30 év garnitúrájának újabb 4 évig bérelt helye van az országgyűlésben.
.
3, Ebben Puzsérral maximálisan egyetértek: ezzel az előválasztási szisztémával az ellenzéki oldalon gyakorlatilag megszűnt a verseny, a Párbeszédnek, LMP-nek, MSZP-nek, amely pártok valószínűleg nem jutnának be 2022-ben a parlamentbe, szintén bérelt helyük van, természetesen a pártok törzsgárdájával együtt.
.
4, Karácsony Gergely bármikor képes félrenézni ha korrupcióról van szó, illetve zsarolható. Tóth Csaba támogatása azért sokmindent megmutat ebben a tekintetben.
.
5, Az eddigiekből valószínűsíthető, hogy parlamenti és választási bojkottra nem készül az ellenzék, a mandátumot átveszik akkor is ha elveszítik a választást. Az eddigi pártalkukból látszik, hogy a legtöbben megélhetési politikára és megúszásra játszanak.
.
6, Korrupció és elszámoltatás kérdésében valószínűleg a szokásos bullshit köröket futja az ellenzék, ha kormányra kerül max. maszatolás lesz, semmi nem lesz az ígéretekből. Tóth Csabával és az elmúlt 30 év arcaival akarnak elszámoltatni? A fanatikus agyhalott futóbolondokon kívűl ezt elhiszi bárki? 
.
7, Az ellenzéki pártok 1000 szállal kötődnek a NER-hez. Tóth Csaba mögött MSZP, Jobbik, Párbeszéd és Karácsony Gergely, aki mindegyik párt támogatását élvezi.
.
8, Az ellenzéki pártok nem akarják Márki-Zay Pétert miniszterelnöknek és nem kérnek az MMM mozgalomból sem.
.
9, Az ellenzék nem elvek és ügyek mentén politizál
.
10, Éles váltást nem várhatunk kormányváltás után.
.
Kárt okoz az előválasztás a pártoknak valóban, de a választóknak nem mert addícionális információkhoz jutnak. Tetszik, amikor emberek mondják, hogy majd a választás után beszéljünk a kényes kérdésekről, ne terítsük ki a kártyákat, ne bontsuk ki az igazság minden részletét mert az összefogás a fontos, bármi áron le kell váltani Orbánt. Na, aki így gondolkodik az ne beszéljen demokráciáról mert homályban tartani a választópolgárokat nem demokratikus viselkedés. Nyílt lapokkal, elvek és ügyek mentén kellene nekimenni egy választásnak és nem titkolózva. Legyen egy vízió, részletesen kidolgozott terv, program és azt képviselni, ahhoz kérni a társadalmi támogatást.
Törölt felhasználó 2021. 06. 11. 18:51
Előzmény: #1446  euler
#1447
Nem annyira bonyolult ez hogy szükség van a Te komplex világnézetedre. Csak Te szereted bonyolítani. Együgyű kérdés -bár Te voltál rá kíváncsi- mégsem akarsz rá válaszolni. A jelző amit inkább használnod kellett volna az hogy arrogáns. Te nagyon is tudod hogy mi a probléma az összefogással. De ízlelgesd csak. 
euler 2021. 06. 11. 17:02
Előzmény: #1443  Törölt felhasználó
#1446
Bocs, de ezt még itt a fórumon se veled, és az együgyű kérdéseid alapján fogom megválaszolni. Egy kicsit komplexebb világlátás lenne szükséges a megértéséhez, mint amivel vélhetően rendelkezel.
(Az előző hosszabb hsz-t se neked szántam elsősorban, csak alkalmat adtál rá, hogy elmondjam amit akartam. - Na lehet szidni a ballib felsőbbrendűségemet! :)
Törölt felhasználó 2021. 06. 11. 17:02
Előzmény: #1443  Törölt felhasználó
#1445
Azt már tudjuk hogy vannak férgesek. Ha nem hullanak ki?  Mint ellenzéki hívő mit szólsz?
badsector1
badsector1 2021. 06. 11. 17:00
Előzmény: #1441  Törölt felhasználó
#1444
idézet tőled:
"én a gyűlöletről beszéltem és nem a szavazásról,nem az a lényeg,hogy kire szavaz az ember,hanem,hogy miért arra"
  
"Egyébként Márki Zay és Fegyőr jó páros lehetne,Márki hozná az eszét Fegyőr meg a támogatóit ,simán lenyomhatnák a másik ellenzéki oldalt."
  
szépen nyomatod a gyűlölködést az ellenzéki politikusokkal szemben, de soha sem o1g-vel kapcsolatban, te nagyon álvallásos
:))
Törölt felhasználó 2021. 06. 11. 16:52
Előzmény: #1438  euler
#1443
12 év nem volt elég hogy kihulljon a férgese? Ehhez mint ellenzéki hívő mit szólsz?
euler 2021. 06. 11. 16:50
Előzmény: #1441  Törölt felhasználó
#1442
Pálinkást miért nem ajánlod? Ő áll a népszerűségi lista végén, kettejük után. :))
Törölt felhasználó 2021. 06. 11. 16:46
#1441
Egyébként Márki Zay és Fegyőr jó páros lehetne,Márki hozná az eszét Fegyőr meg a támogatóit ,simán lenyomhatnák a másik ellenzéki oldalt.

Topik gazda

Tozsdemagia
Tozsdemagia
4 2 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek