Topiknyitó: Portfolio 2019. 08. 08. 07:22

Amerika kezet nyújt a Brexit-mocsárba süllyedt briteknek  

Ugrás a cikkhez
Washington szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik Londonnal a Brexit után - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán, miután megbeszélést folytatott az új brit kormány külügyminiszterével, Dominic Raabbal
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 12. 26. 12:00
Előzmény: #58  totoro
#60

Azt ne várjuk, hogy az EU. nyíltan bedönti gazdaságilag az angolokat, megteszik ezt szépen lassan az angolok saját magukkal.
Törölt felhasználó 2020. 12. 26. 11:56
Előzmény: #57  totoro
#59

Minden hasonlóan működik kicsiben és nagyban is ez soha nem fog változni.
A kicsi piacokon is törvények vannak amit minden kereskedő betart egymással szemben, ezt hívják piaci nyelven "zsiványbecsület"-nek.
Anglia súlyosan megsértette a zsiványbecsület szabályait, így a többi "zsivány" már más szemmel tekint rá a jövőben és egészen más kapcsolatot fog ápolni vele, ide értve az Eu.-n kívüli országokat is legyen az az usa, japán vagy Ausztrália stb.
Az angolok elveszítették a becsületüket a piacokon, ennek az árát fogják megfizetni a következő évtizedben.
totoro
totoro 2020. 12. 26. 11:47
Előzmény: #56  Törölt felhasználó
#58
Pomperj épp most írta a FF topikba, maximálisan egyetértek: Csak egy kis idézet, érdemes elovasni a többit ott:
"A mediak unneplik a Brexit megallapodast, aminek a lenyege hogy az EU totalisan beadta a derekat.
Elotte unnepelteek nagy EU segelycsomagot es az uj, nagy koltsegvetest. 
Elotte megunnepeltek a magyar-lengyel veto fenyegetesre a teljes EU kapitulaciot."
totoro
totoro 2020. 12. 26. 11:35
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
#57

Nem állítok én be semmit sehogy, te nem akarod megérteni amit mondok :)
1. Amerikában már elkezdtek oltani előbb. Szerinted ők felelőtlenek, szerintem meg nem. És mondom, az iratanyag az eredményekkel ugyanakkor állt az USA rendelkezésére mint az EU-éra, vagy Angliáéra. Ezek tények, ne kezdjünk el virológust játszani, meg ne kérdőjelezzük meg, hogy mindenhol felelős döntés született. Mindenhol felelős döntés született, de az EU volt a leglassabb, és Anglia egyik érve a kilépés mellett beigazolódott, egyszerűen gyorsabb lett a döntéshozatal. Ez akárhogy csavarjuk előny, és nem hátrány.
2. "Egyelőre minden adat azt mutatja, hogy Anglia bukott". Igen, ezzel nem vitatkozok, Anglia rengeteget bukott a sok éves bizonytalanság miatt. A bizonytalanság miatt buktak, nem a brexit miatt, főleg nem ez miatt a Brexit miatt, ahol minden gazdasági privilégiumukat megtarthatják. Én azért még emlékszem amikor az EU azt képviselte, hogy az Angol kilépés nem mehet végbe úgy, hogy Anglia igényt tart az EU piacokra, miközben a közös teherviseléstől elbúcsúzik. Ehhez képest azt lett, az EU meg megint bebizonyította, hogy képtelen kemény döntéseket meghozni, és bármit meg lehet tenni vele szemben következmények nélkül.
Törölt felhasználó 2020. 12. 26. 11:33
Előzmény: #54  totoro
#56

Ezzel az Eu. ellenes gondolkodással meg az a legnagyobb probléma, hogy a magyar emberek gondolkodása  még nem fejlődött fel arra a szintre, hogy részei lehessenek egy szabad gazdaságnak és nyitott, emberi jogokat/értékeket tiszteletben tartó európai társadalomnak.
Én is helyesnek tartanám azt ha a magyarok minél előbb elhagynák az Eu. közösségét, Európának nincs szüksége ilyen bomlasztó társadalmakra.
Törölt felhasználó 2020. 12. 26. 11:22
Előzmény: #54  totoro
#55

Ez is tévedés.
Szerintem egyetlen ember sem halhat bele a felelőtlen kapkodásba és ebbe a kapkodásba akár tömegek is belehalhatnak, persze benne van az is, hogy akár jól is elsülhet a dolog ha tényleg nincsenek káros következményi egy ilyen vakcinának, de erre kicsi az esély mivel minden vakcinának vannak mellékhatásai is és rengeteg olyan vakcina létezett már amiről csak évek múlva derült ki, hogy olyan káros következményei vannak amelyek miatt véglegesen be is kellett tiltani őket..
Tehát, ezekkel a vakcinákkal óvatosan kell bánni és mindenképpen indokolt az alapos kivizsgálásuk.
A lényeg, hogy egyetlen emberen sem szabad kísérletezni.
A másik, hogy Angliát éppen te akarod beállítani úgy, hogy nem bukott.. pedig egyelőre minden adat azt mutatja, hogy hatalmasat veszítettek a kilépéssel. Ez is tény.
totoro
totoro 2020. 12. 26. 11:07
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
#54
Szerinted ostobaság, de azt elfelejted hogy Amerikában már rég engedélyezték és használták, így az egész csak bürokratikus lépések sorozata volt. Nem teszteltek semmit újra, nem vizsgáltak semmit, csak átnézték az iratanyagot, amit egyébként már réges-rég átnézhettek volna, mondjuk egyidőben az USA hatóságokkal.Amiért felhoztam ezt az esetet példának az pont az, hogy mennyivel rugalmasabban tudott reagálni Anglia az EU nélkül. Ha EU tag maradt volna meg kellett volna várnia a közös engedélyezést. Nyilván, te nagyon úgy akarod látni, hogy Anglia bukott, de a rugalmasabb reakció a gazdasággi kihívásokra nehezen adható el versenyhátránynak.
totoro
totoro 2020. 12. 26. 11:02
Előzmény: #50  pitcairn2
#53
Akkor azt állítod, hogy egyik fél sem tudja mit írt alá? Komolyan? A szerződést közösen szövegezték, nem egy EU diktátumot írtak alá. Ne kelljen már ilyen butaságon vitatkozni. 2000 oldal x év alatt kikristályosodott szerződésben semmi ismeretlen nincs, a 2000 oldalból az utóbbi idők vitás tételei pár tíz oldalt tehetnek ki, ha arról sincs tisztában az embered, akkor ott nagyobb bajok is vannak.
pitcairn2 2020. 12. 26. 11:01
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#52
szvsz
ez az un. "megállapodás" mindössze az integrációs folyamat interkontinentális kiterjesztését indítja el és persze lehet, hogy menetközben a jelenlegi diszfunkcionális EU-s rendszer is jelentősen át fog alakulni... 
és még inkább be lesz betonozva az EU de facto egyetlen hivatalos nyelveként az angol, hiszen az mostantól már semleges "terület":)
közel van az az idő amikor már hivatalosan is az angol lesz a number 1 EU nyelv...
Törölt felhasználó 2020. 12. 26. 10:56
Előzmény: #46  totoro
#51

Ez is egy ostobaság.
Bármelyik ország olthat először olyan ellenőrizetlen vakcinával amit az egészségügyi intézmények még nem ellenőriztek le megfelelően, hogy milyen káros következményei/előnyei vannak a vakcinának.
Az angolok elsőnek léptek, amúgy meg bárki rendelhetett elsőnek ebből a vakcinából, de mivel ez még nem ment át az EU. egészségügyi intézmények rostáján, ez így inkább egy emberkísérletnek tűnik az angolok részéről.
Egy új vakcinának mindig vannak hátrányai is főleg úgy ha a gyorsaság miatt nem tudjuk alaposan kielemezni a káros hatásokat.
pitcairn2 2020. 12. 26. 10:56
Előzmény: #49  totoro
#50
2000 oldal apróbetűvel teleírt oldal gyakorlatilag áttekinthetetlen, különösen ha olyan furmányos szövegről van szó, ahol minden egyes mondat értelméről külön lehet vitatkozni...
totoro
totoro 2020. 12. 26. 10:48
Előzmény: #45  pitcairn2
#49
2000 oldal nem sok, ha valaki nem írástudatlan és hónapok óta foglalkozik egy ügyel, akkor azt át kell lássa, magyarul ez csak humbug amit állít. Amikor én voltam része egy akkreditációs folyamatnak, nekünk háromszor ennyi iratanyagunk volt, és mégis mindenről képben voltam.
pitcairn2 2020. 12. 26. 10:47
Előzmény: #44  totoro
#48
jut eszembe, ez lenne mostanság az a híres "jogállam"!?!?
2000 oldalas (!!!!) "megállapodás"?????
ki a fene olvasta vagy olvassa ezt el egyáltalán??????
ez már majdnem olyan mint az USÁ-ban mostanság elfogadott "élénkítő" (kackac) csomag 5500 oldalas szövege...
ki a fene olvas el ilyen "joganyagokat"????
a kérdés költői volt a válasz pedig egyértelm:
SENKI
még az se aki szavaz róla...
ez nem jogállam ez inkább a valódi jogállam paródiája... 
Törölt felhasználó 2020. 12. 26. 10:46
Előzmény: #44  totoro
#47
Várjuk ki azt az 1-2 évet, ott már látszani fog az, hogy a brexitnek milyen káros következményi vannak, addig nem érdemes okoskodni erről.
totoro
totoro 2020. 12. 26. 10:44
Előzmény: #44  totoro
#46
Elég megnézni az első példát. Hol kezdtek először oltani Európában Covid ellen?
pitcairn2 2020. 12. 26. 10:44
Előzmény: #44  totoro
#45
Európában már senki sem lődöröghet szabadon:)
ami pedig a mostani több mint 2000 oldalas (!!!!) brexit megállapodást illeti csak Nigel Farage-t tudom idézni:
"Örülök neki, de lövésem sincs arról, hogy mi van benne, a kollégáim az elkövetkező hetekben fogják magukat átrágni ezen a több mint 2000 oldalas aknamezőn, akkor majd okosabbak leszünk..."
Nigel Farage (szabadon idézve)
https://www.youtube.com/watch?v=D49W1XJTYTI
totoro
totoro 2020. 12. 26. 10:38
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#44
Ezzel nem tudok egyetérteni. Milyen versenyhátrányról beszélsz, amikor ugyanazokkal a feltételekkel kereskedhetsz mint eddig? Nulla versenyhátrány, ugyanakkor nem kell megfelelniük az EU sokszor túlzó elvárásainak, ill. támogathanak olyan szektorokat amit eddig nem tehettek meg. Nemhogy versenyhátrány, épp az ellenkezője igaz. Most Anglia újratárgyalhat egy rakás kereskedelmi egyezményt harmadik országokkal, és  jobb feltételeket kínálhat mint az EU, simán összejöhet az Európai Szingapúr ideájuk. Ők lehetnek Európa kapuja, még jobban mint eddig. Azt meg miből gondolod, hogy nem lődöröghetnek szabadon Európában? Én nem vettem észre, hogy egy Norvég vagy Svájci ne lődöröghetne szabadon.
Törölt felhasználó 2020. 12. 26. 10:24
Előzmény: #42  totoro
#43

Az angolok mindenképpen vesztesei a brexitnek, nem lődöröghetnek szabadon az EU-ban.
Az, hogy hozzáférhetnek az Eu. piacaihoz még mindig nem jelenti azt, hogy ez számukra csak előnyös lesz. Sőt, inkább azt fogja jelenteni, hogy mindig hátrányba lesznek a piaci versenyben.
A brexit történetének alakulása csak január 1.-től lesz igazán érdekes, és 1-2 év még mindenképpen kell ahhoz, hogy azok a visszafordíthatatlan károk amiket okoztak a kilépéssel maguknak, megjelenjenek a gazdaságukban és a hétköznapi emberek mindennapjaiban.
Az egész világ egy hatalmas átalakulás előtt áll, ennek az átalakulásnak a kirekesztő/elszigetelődő országok csak a vesztesei lehetnek. Ebbe a csoportba fog beletartozni Magyarország is, itt is elrontották az irányokat.
totoro
totoro 2020. 12. 26. 08:50
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#42
Hát pedig én azt látom, hogy a BREXIT úgy zajlott, ahogy a britek szerették volna. Lerúgtak magukról minden kötelezettséget és megtartanak minden előnyt. Ezzel a töketlen megállapodással végleg leírta a szememben magát az EU, kvázi ezek után szabad a pálya, bárki kiléphet, mindenhez hozzáfér ami számít, de nem vonatkoznak rá a közös szabályok. Ez sima versenyelőny a briteknek, nem tudok más okot arra, hogy ebbe képesek voltak belemenni az EU döntéshozói, mint a korrumpálódást.
Törölt felhasználó 2020. 12. 26. 08:29
Előzmény: #40  peter_s
#41

Én nem látok ebben semmi kegyelemdöfést és inkább a britek kapják a folyamatos pofonokat a brexit miatt.
1-2 év és akkor fog látszani az a károkozás amit a britek okoztak saját maguknak.
Angliában is folyamatosan nő azok száma akik szerint hiba volt kilépni az eu.-ból.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek