Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Goncharow 2022. 10. 10. 10:18
Előzmény: #104531  frenkyghost
#104540
A "bármiben" már legyőztük őket, most hangoljuk finomra éppen a jogállamiságot, és a valódi népi demokráciát.
Goncharow 2022. 10. 10. 10:06
Előzmény: #104535  KKR13
#104539
Jól mondod, "nehéz az igaz utat járni". Ahogy itt mi többen, Lőrinc úr is egy kisebb vagyont veszíthet most, mert alkatilag képtelen letérni az igaz útról, mint tette volt ezt a sok kisnyugdíjas már a kommenisták idején is.
KKR13
KKR13 2022. 10. 10. 07:19
Előzmény: #104530  Kispenz
#104538
Pontosan ez jellemezte az eddigi itteni minőségedet, a sok "linkelgetéssel".
KKR13
KKR13 2022. 10. 10. 07:18
Előzmény: #104532  Vicus2000
#104537
Micsoda frappáns demagóg rizsa, de nyugodtan nyomjad, ha ettől nagy tekintélynek érzed magad.
KKR13
KKR13 2022. 10. 10. 07:16
Előzmény: #104531  frenkyghost
#104536
Látom van realitás érzéked.
Ez a ráfordítás mérték a közoktatás és a felsőoktatást (ott tevékenykedő valamennyi embert) figyelembe véve, kb. megegyezne a magyar költségvetés szja bevételével.
Feleségem évtizedek óta pedagógus és tudom, hogy ott bőven nemcsak a fizetés a probléma a rendszert illetően.
Tegnap mesélte a lányom, hogy az egyik tüntető tanárnak (pár éve a gimnáziumából is elküldték) az volt pár évvel ezelőtt a mondandója a gyerekeknek, hogy ha nem tanít, azt is kifizetik számára.
Tudnék beszélni órákat a jogviszony realizáló kis pályásokról is bőven, szóval lenne ott még számtalan minden, amit rendbe kéne tenni.
Érdes, feleségem a Covidból "gyorsan kijőve" mehetett be múlt héten tüzet oltani, hogy legyen, aki vigye a munkát, mert basszák meg ezt a helyzetet is csak a kormány buktatásra akarják kihasználni, miközben senkit sem érdekel, hogy a több éve folyamatosan szünetelő generáció oktatásával mi lesz, még az érettségi előtt álló osztályokat is erre használják fel.
KKR13
KKR13 2022. 10. 10. 07:08
Előzmény: #104534  maxhell
#104535
Felmondod a házileckét.
Nyomjátok itt folyamatosan a bebüfizett kulcs szavakat, a színed - javad nem láttam itt az elmúlt években, aztán jössz ide nyomni hirtelen a rizsát a diktatórikus, antidemokratikus rezsimed szellemi táplálékaként.
Úgy gondolom az agymosást most már az ellenpólus is kiérdemli az összes bebüfizett "osztó szavaival" együtt.
Semmit sem realizáltam, ha olvastad volna az elmúlt évek hozzászólásaimat, mert ilyen távban amúgy sem kívántam részvényt értékesíteni és a hozzáállásom is más egy részvény vásárlás kapcsán, tudom, nehéz az igaz utat járni. 
A részvény számot is megírtam már ebben az évben (is) és azóta szerényen növekedett is (van akinek pár ezer nagyobb veszteség, mint másnak annak többszöröse, nekem már több mint egy új autó ára benne van, de még sosem volt például egy értékes vagy akár újszerű autóm pedig már az 50 felé közeledek).
Sőt arról is színt vallottam, hogy ez nekem mennyi megtakarító évemben fájt eddig, kár most okoskodnod, pellengérre állítanod az egyenességemet, a hajlékonyok ezt sosem fogják tudni megérteni.
A világ dolgaira aztán pedig végképp nem tud hatással lenni egy ember, de egy ilyen kis ország sem.
Az, aki nemcsak mohóságból, spekulatív célból vásárolt ilyen részvényt, mert például sikeres magyar vállalkozás csoportnak kívánt része lenni, az nem fogja az elveit eldobni rögtön azért, mert jelen esetben egy halom anyagi veszteséget mutat a befektetése és lehet, hogy egy idő után kénytelen lesz realizálni.
Tudom, sok embernek csak a pénztárcáig nyúlik az erkölcsi hova tartozása, a hétköznapi életben történő csalásokat is különböző mértékben tekintik annak az emberek, láttam évtizedek alatt a közterhekhez, a szociális rendszerhez való hozzáállását sok mohónak, mindig megmagyarázzák másokra hivatkozva, ha szembesíted az illetőket ezzel.
Nekem a mostani politikai rendszer megadja a munkára rakodó sokkal kisebb adóterhelést (kevesebb csaló van a környezetemben vagy legalább már e téren nem tudnak akkora hasznot realizálni - adóalap sikálók, szociális rendszer dézsmálók) és az életembe meghatározó identitások megőrzésének esélyét.
Egy példa, hogy miért is rühellem az álszent nyugati felnyalda pártjait.
A mi kerületünkben (XV. kerület) most kijött egy rezsi támogatási rendszer, melyben azt az érzetet keltik, mintha a teljes világpiaci ár a lakosságra került volna áthárításra, pedig csak akkor lenne sírás.
Másrészt a támogatást a nyugdíj mértékhez kötik, holott évtizedek alatt láttam, hogy mennyi ember feketézett, szürkézett vagy adóalapot sikált (a nyereség egy töredékének kivétele osztalékkal), minimál járulékot vállalt a (kényszernek nevezett) vállalkozásain keresztül, miközben az így realizált "közteher elvonás nyereséget" (amit nem fizetett be) magára költhette vagy abból még vagyont is képzett.
Na az ilyenek például alacsony nyugdíjban részesülnek, holott minőségibb életet élhettek a csalás miatt, sőt sokan jelentős vagyont halmozhattak fel és most megint dézsmálhatnak a becsületesek adófizetése által, míg azok, akik rendesen bejelentett vagy tisztességes tb alapon fizették az évtizedeket, már egy a valóságnak megfelelően egy szerényebb nyugdíj esetén kimaradnak a támogatásból, holott az illetők lehet, hogy valójában sokkal jobban megérdemelnék azt.
A lófaszt ennek az álszent szemét rendszert támogatóknak és azon csüngő élősködőknek is.
maxhell 2022. 10. 09. 22:16
Előzmény: #104529  KKR13
#104534
Mennyi OPUS részvénye van tisztelt kolléga? Azokon mekkora nyereséget/veszteséget realizált? Itt ez a kérdés, nem a hazug, demagóg, autokrata, keleti diktatúrákat jellemző agymosás, amit itt szépen felsorakoztatott. De mivégre? Ezzel igazolja jelen részvényesi értékrombolást, és a részvénytulajdonosok kifosztását?
sprint53 2022. 10. 09. 22:12
Előzmény: #104531  frenkyghost
#104533
Nyugat, melyik részén ennyi ?   Vagy ez a bér mindenhol, ahogy írod?  
Vicus2000 2022. 10. 09. 21:46
Előzmény: #104529  KKR13
#104532
Igazán sikerült kimosni az agyad. Vagy nem is volt mit kimosni?
frenkyghost 2022. 10. 09. 21:37
Előzmény: #104529  KKR13
#104531
Látom amit az M1 és az origo elültetett benned, rendesen kivirágzott! 
A szar nyugaton a tanárok kezdő bére 1.000.000,. Forint netto.
Ha Orbán ebben (vagy bármiben) legyőzi a nyugatot akkor hajlandó leszek elgondolkozni azon a sok zagyvaságon amit írsz. 
Kispenz
Kispenz 2022. 10. 09. 17:52
#104530
Semmit mondó narancsos Andersen.
KKR13
KKR13 2022. 10. 09. 17:27
Előzmény: #104528  frenkyghost
#104529

Pontosan nyugaton kezdték építeni a diktatórikus, demokráciát semmibe néző rendszert, ami korábban még utópiának tűnt, azt most kezdik megvalósítani.
Egy brutális imperialista, föderalista mozgalomban szeretnének egyre több területet, erőforrást benyelni, csak az nem látja ezt, aki ezzel helyesel.
Elég megnézni a gender őrületet, a migráció erősítését, sőt azt szinte csak jó oldalról megközelítő álláspontot (a haza, terület áruba bocsátását: döntő többségben csak fiatal férfiakkal megindulva), a katonai terjeszkedést (NATO), a gazdasági zsarolást (lásd EU), a hazug zöld propagandát (úgy kommunikálnak, mint ha már készen lettek volna azonnali az átállásra, de az, ha egyáltalán lehetséges évtizedes távlatra van és még a fúziós erőműveket sem helyeztek üzembe), a vallás és elsősorban a kereszténység folyamatos támadását (a térségben természetesen legnagyobbal kell foglalkozni).
Démonizálnak minden lehetséges ellenlábast, folyamatosan manipulálják a rendszereket, beszélnek a demokráciáról, mikor azt gyakorlatban megszüntetnék bizonyos területeken.
Elég nagy területet benyeltek, akiknek az ízlik mi a francért nem távozik oda, persze lehet, hogy most is onnan ugat.
Lehet itt korrupcióról beszélni, mert a Fidesz megpróbált feltőkésíteni magyar szereplőket, amit nehéz megtenni nem igazságtalannak tűnő módon, de ez is kell ahhoz, hogy némi függetlenségre maradjon esélye a jövőben az országnak, bár úgy látom, egyre kisebb esély marad erre.
Amíg a korrupciót olyan helyeken végzik, akár durvábban, amelyek már hűséget tesznek a birodalomnak, rögtön csend honólja ezen cselekedeteket. 
Arról már ne is beszéljünk, hogy amikor 500 millió ember kapcsán történnek rendszer szintű korrupciók (lásd vakcina beszerzés és egyoldalú erőltetése), energiahordozók árának többszörözése és kötelezése a társadalmaknak azok megvételére a működőképesség érdekében vagy akár a teljesen értelmetlen és konkurencia nélküli fegyver lobbi termékeinek megvásárlása a költségvetések terhére, majd emiatt az országok és felettük lévő föderális intézmények adósság spirálba való verése, na ezeket szépen csendesen természetesen tolerálni szükséges, meg sem mukkanhatsz.
Emberi oldalról is veszélyes a folyamat, mert az identitások (faj, nyelv, nemzet, vallás, stb.) tudatos gyengítése és leépítése, a társadalom atomra való bontása már rég megkezdődött és a ma születőknek úgy tálalják, mint valami egyetlen helyes üdvözítő megoldást, mert természetesen ez szükséges ahhoz az impériumot később meg se kérdőjelezzék.
Pár évtized alatt itt is elérték, hogy sokkal önzőbbek lettek az emberek, nem érdekli a többséget, hogy az egész rendszert illetően helyesen cselekszik-e, mindenki követelőzik, de cserébe a legkevesebbet szeretné adni az igényei kielégítése érdekében, a mohóság a rendszerváltást követően folyamatosan növekszik.
Persze, amikor mártirkodni, ripacskodni kell, akkor mindenki az első sorban szeretne bizonyítani, azok is, akiknek okuk sem lenne rá, mert sokszor csak élősködnek egy rendszeren.
A "tőzsdézés" (mert ugye szinte alig van, aki itt hosszabb távban gondolkozott volna eredetileg részvények vásárlása kapcsán) is természetesen az átlagnál mohóbb alkatokat gyűjti maga köré, nekik nem igazán fontos a valamit valamiért gondolkodás, a haszon mindenek felett áll.
Természetesen itt is az olyanok csesznek rá igazán, akik nem ilyen szisztémában gondolkodtak, hanem befektetni kívántak, mert a mai világot már nem erre optimalizálják, a körülményeket sem így alakítják, a krízisekből pedig úgy látszik sosem elég.
Ettől függetlenül, ami az Opust illeti több sebből vérzik ez a sztori és nem korrektek a felek a kis befektetőkkel, mert sajnos azt is láthatták, hogy pár "hülye" volt köztük, aki tényleg befektetni kívánt, a többi meg nyugodtan vezekeljen, morálisan úgy sem tudnak velük azonosulni, szóval a kisebb részt kitevő valós kis befektető úgy néz ki, hogy tényleg csak járulékos vesztesként vannak kezelve.
Visszatérve a geopolitikai kitekintésre, a nyugat is abból tudott jól élni évszázadokig, hogy mindig valahonnan elvett valamit, majd erőfölényből olyan rendszereket épített ki, ami neki fialt (lásd pénzügyi intézmények), az utóbbi évszázadban a keményebb munkát, feladatokat (kitermelés, környezet szennyezés) kihelyezte távolra, az otthoni "piszkosabb", munkásabb dolgokra pedig külföldről importált humán erőforrást, miközben  a földi populációt tekintve kisebbségben dőzsölte az erőforrásokat, indította be a környezet lerablását.
Most persze, ha már dőlnek össze a dolgok (termékenység csökkenése - elkényelmesedett társadalmuk alkotói elemeinek csökkenése, amit migrációval próbálnak orvosolni, erőforrások szűkülése, keleti vetélytársak megerősödése, a fejlődő világ túlnépesedése és igényei, a környezet rombolásából és féktelen kihasználásából eredő események), rögtön jön a szentimentális szánom bánom múltbeli cselekedeteimet frázis és mindenkinek vezekelnie kell, de továbbra is szükséges fenntartani a vezető szerepüknek az elfogadását, amihez ugyebár a birodalmat bővíteni szükséges.
Az muzulmán tudós is megjósolta az ebből következő háborút, pedig, ha az álszentek mohósága nem lett volna ilyen mértékű, ki sem alakult volna.
Azt meg szellem uraság felejtse el, hogy a totális liberalizmus egyenlő az igazságossággal és ezt kötelezővé próbálják mindenkinek tenni (hol van itt akkor a demokrácia) és azt is, hogy a demokráciát szelektíven szükséges értelmezni.
frenkyghost 2022. 10. 09. 10:00
Előzmény: #104527  sprint53
#104528
Így van, inkább előre gyerekek, mint a rákosi rendszerben, keleti illiberális (antidemokratikus) felnyaldává, a tudatosan hazug propagandával!
sprint53 2022. 10. 08. 20:46
Előzmény: #104525  KKR13
#104527
" Mondjuk nem csodálom, hogy távol van, mert ez a Portfolio egyértelműen liberális nyugati érdek felnyaldává változott, tudatos szelektív hírformálással, " -szó szerint igaz !   :(
VágásiFeri64
VágásiFeri64 2022. 10. 07. 23:22
Előzmény: #104520  kardos74
#104526
Sejtésem van,hogy ki lehet az :( reméljük Gyuri jól van.
KKR13
KKR13 2022. 10. 07. 22:38
#104525

Gyurinak voltak merész árazásai, mondhatnám érdekes meglátásai, igaz azóta sok minden változott és az én konzervatív optimista árazásom is utópisztikus távlatokba került.
Mondjuk nem csodálom, hogy távol van, mert ez a Portfolio egyértelműen liberális nyugati érdek felnyaldává változott, tudatos szelektív hírformálással, legalább is pár évvel ezelőtt kezdtem újra gyakrabban nézni és legalább annyit változott, mint az Origo a másik irányba.
Mondjuk, ha azt veszem, hogy a fő tulaj egyike ugye OTP-s, akiknek a nyakukra ültettek egy konkurensnek ígérkező pénzintézetet, igaz, ha az is olyan hatékony lesz, mint az Opus, nagyon nem kell félniük.
Személy szerint, korábbi munkahelyem által, megismertem olyan "tagot", akik megkérdezhettem volna már erről az egész sztoriról (nem állami, nem politikai vonal), mert igen csak jártas a hazai gazdasági, tőzsdei ügyekben, de inkább büszkeségből örömmel szegényedtem el :)
Addig buzultak, amíg tényleg buzi világ lett ez :)
lenovo
lenovo 2022. 10. 07. 20:45
Előzmény: #104522  gpeti
#104524
Oszt nem mindegy? Élvezzük azt a pár kellemes órát ami még hátra van az atomvillanásig!
Goncharow 2022. 10. 07. 19:33
Előzmény: #104522  gpeti
#104523
Engem csak személyeskedésért letiltott, amikor KKR-t Kövér Laciként azonosítottam a dumájáért. De részemről nincs harag iránta.
gpeti
gpeti 2022. 10. 07. 19:21
#104522
Hétfőn felhívom a Gyurit! Csak hogy darabra megvan-e? Annó soxor beszéltem vele (is), MO legígéretesebb részvényéről, meg úgy mindenről is. Itt sokan basztatják, de amúgy normális tagnak tűnt - így telefonon keresztül. Persze ettől még lehet sorozatgyilkos.
Goncharow 2022. 10. 07. 19:20
#104521
"A hazai kisbefektetők ... az idén nyolc hónap leforgása alatt már nettó 416,1 milliárd forintért vásároltak bankrészvényeket, amelyek állománya így augusztus végére elérte az 524,3 milliárd forintos történelmi rekordot – írja a Napi.hu" (és hivatkozza a telex).
Vagyis akkor még mindig túlárazottnak ítéli az Opi-t a magyar piaci kisbefektető, különben ezt venné.

Topik gazda

betgyuri
betgyuri
2 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek