Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
betgyuri
betgyuri 2020. 06. 22. 08:46
Előzmény: #45618  Donqatto
#45620
Nem kitették, hanem eladták. A Jelenleg is 50%ban a gyerekeké volt a cég... most 100%-ban . Nem apportal, nem ingyen... Jelenleg is rengetek cég van itt, és nézd meg hol van 100%... mekkora a cégháló a kereszttulajdonlás.... ez a probléma, nem az eladás. Egyébként Nagykópé már leírta mit adtunk el...
1378 2020. 06. 22. 08:44
Előzmény: #45609  betgyuri
#45619

Szuper! Most mindent beletolunk a szállodákba. Egy-két kérdésem azért lenne.
1.Vajon ki újítja fel az épületeket?
Csak nem az épületfelújítással foglalkozó euro-generál és fejérBÁL fogja?
2. A most is működő szállodák bevétele, ha jön egy második, ne adj Isten egy harmadik coronavirus hullám akkor nagyjából nulla lesz az idei és a  következő évben is. Kiszámolták, hogy a felújításra fordított összeg mennyi idő alatt fog megtérülni?
3. A teljesen átépítendő bezárt szállodák ugye 6 hótól 2 évig semmit nem fognak az opusba. Kiszámolták, egyáltalán, hogy mikortól lesz ez a rész egyáltalán nyereséges megint? Mert így ez legalább 3 évnek tűnik.
4. Mi a garancia arra, hogy a felújítás után az egészet nem adják el valakinek?
Donqatto
Donqatto 2020. 06. 22. 08:43
#45618
Ahol ilyet meg lehet tenni, hogy indoklás nélkül kitesznek egy céget a gyerekeinek szinte ingyen...ott bizalom nem fog épülni...eddig is a béka segge alatt volt...nah most aztán...
Donqatto
Donqatto 2020. 06. 22. 08:38
#45616
Szerintem is kuka...egy két felrántás még lehet benne, de megy ez szépen vissza hogy kiüssön mindent...
betgyuri
betgyuri 2020. 06. 22. 08:36
Előzmény: #45614  Wuff
#45615
OKÉ. akkor gondolom a teljes pakkot eladod.... hisz long nem játszik, és a bizalom is 0%. 
Wuff
Wuff 2020. 06. 22. 08:34
Előzmény: #45613  betgyuri
#45614
Még nem is volt kereskedés a hír óta... Bevallom, hogy nekem eddig is voltak intő jelek, de ezzel átlépték a vonalat. Természetesen nem vagyok akkora gyökér, hogy most nyitóban a teljes pakkot berakom piacin, de a long már nem játszik.
betgyuri
betgyuri 2020. 06. 22. 08:31
Előzmény: #45610  Wuff
#45613
Ha igy gondolod, akkor gondolom nem is vagy már OPUS részvényes... 
phavran77
phavran77 2020. 06. 22. 08:30
Előzmény: #45609  betgyuri
#45612
Indikatív ár:272,0 HUF10 db
Wuff
Wuff 2020. 06. 22. 08:30
Előzmény: #45266  Wuff
#45610

Nem is tudtam, hogy ekkora orákulum vagyok, hogy a pénteki BÉT-közlemény előtt 40 perccel sikerült megjósolnom az egyik legrosszabb forgatókönyvet:
"3. Lölöék "éhesek" lesznek, kiszervezik a zsíros cégeket full privátba vagy egyszerűen bedöntik a végtelen papírral az árfolyamot és xarért-húgyért kiszorítanak mindenkit és Zrt. lesz. Ott van apu pici lánya a vezetőségben, szóval nem lenne nagy ellenkezés."
Azért egy pár soros büfögéstől ettől részletesebb indoklás kellene, hogy egy nyereséges, épp egy zsíros pályázatot behúzott vagyonelemet miért is rakják ki első blikkre "xarért-húgyért" a tesók privát cégébe. Mi van akkor, ha G.M. távozása is összefügg ezzel? Mondjuk azért, mert ő nem akarta egy ekkora mutyi, részvényes-megkárosításhoz a nevét adni. Ezek után az intézményiek 110%, hogy nem vesznek bele, mert innentől bármelyik vagyonelem mehet ki mutyi-privátba, ha véletlenül túl nyereségessé válik... Mi lesz a következő fokozat? A Hunguest is megy majd egy zacskó üveggyöngyért valamelyik Mészáros gyerek zsebébe, miután az Nyrt. felújította a szállodákat?
Itt már kong a vészharang rendesen!
betgyuri
betgyuri 2020. 06. 22. 08:26
Előzmény: #45606  szaferi
#45609
A teljes forrás : 2020. JÚNIUS 22. HÉTFŐ 05:45 2020. 06. 22. 05:50Fiatalos, modern márkává válik a Hunguest Hotels szállodaláncSZINTET LÉP ÉS ERŐSÍTI ÉLVONALBELI SZEREPÉT A BELFÖLDI TURIZMUS MEGHATÁROZÓ SZEREPLŐJEThurzó KatalinÖt éven belül minőségi szintugrásra készül a magyar turizmus egyik legjelentősebb szereplője, a patinás Hunguest Hotels szállodalánc. Mészáros Beatrix, a tulajdonos Opus Global Nyrt. és a Hunguest Hotels igazgatósági elnöke a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjúban beszélt 14 tagszálloda nagyszabású megújulási terveiről, egyúttal jelezte: nem kíván foglalkozni a politikai hangulatkeltés szándékával megjelenő írásokkal. Mint mondta, professzionális szakembergárda dolgozik azon, hogy a fiatal generációt is megszólító hazai tulajdonú, nagy múltú hotellánc piacvezető szerepe tovább erősödjön a belföldi turizmusban.– A belföldi turizmus meghatározó szereplőjeként a Hunguest Hotels Magyarország legnagyobb szállodavállalata, amely jelenleg négy országban 26 szállodát tudhat magáénak. Milyen változásra készül a patinás hotelhálózat, hogyan foglalható össze a fejlesztési stratégia koncepciója?
– A Hunguest Hotels a kereskedelmi szálláshelyek piacán a legnagyobb belföldi vendégkört fogadó lánc. A soron következő fejlesztésekkel árban elérhető, de lényegesen magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtunk majd, ezzel erősítve a hazai piac iránti keresletet, és a minőségi belföldi turizmust. A több ütemben megvalósuló felújítási program a tervek szerint 14 hotel kategóriaváltását célozza, amelyek a fejlesztés eredményeként négy csillag, illetve négy csillag superior minősítésű szintre léphetnek. A Hunguest hotelek közkedvelt célpontjai a magyar és külföldi vendégeknek, akiknek több évtizedes fennállását köszönheti a szállodalánc, ezt a közeljövőben úgy szeretnénk viszonozni, hogy 14 szállodát öt éven belül felújítunk, a működő egységeinkben pedig azt kutatjuk, miként tehetnénk még kellemesebbé az ott tartózkodást, de már a fiatalabb generációnak is. Eredményeink elérésében jelentős szerepet játszanak a munkatársaink, ezért nagyobb figyelmet fordítunk a munkaerő-kiválasztásra, a -képzésre és a dolgozói motiváltságra is.– Hogyan finanszírozza a szállodalánc a nagyszabású átalakításokat? A Kisfaludy-programban már megjelentek tényszerű részletek a fejlesztésekkel járó állami támogatásról, ám ezeket helyenként sajátosan értelmezték.
– A Magyar Turisztikai Ügynökség 2017 óta a Kisfaludy programban számos pályázatot hirdetett már szálláshelyfejlesztés támogatására panzióknak, szállodáknak, de csak tavaly év végén jelent meg az első olyan felhívás, amin a Hunguest is el tudott indulni. A felújításokhoz az elnyert 17 milliárd forint mellé több mint 27 milliárd forint önerőt biztosít az anyavállalat Opus Global Nyrt., ez azt jelenti, hogy minden egyes forint állami támogatás mellé több mint másfélszer annyit hozzátesz a tulajdonos, amelyet a beruházásra fordítunk. Így minden idők egyik legnagyobb szállodafejlesztésére kerülhet sor. A beruházással megvalósuló magasabb színvonal a forgalom, ezáltal az adóbevételek, például az áfa, a társasági adó és az iparűzési adó növekedésével is együtt jár majd, utóbbi az önkormányzatok költségvetését támogatja. A Hunguest szállodák a jelentős kapacitásuk és a produkált vendégéjszakaszámok következtében az érintett települések legnagyobb idegenforgalmi adóbefizetői. Az állami támogatásra ítélt 14 szállodánk éves szinten csaknem két és fél milliárd forint idegenforgalmi adót fizet.– Mikor nyit az első felújított szálloda? Milyen ütemezésben valósulnak meg a beruházások?
– Az érintett hoteleket két ütemben újítjuk fel, a rekonstrukció első üteméhez tartozó hét szálloda felújítási munkálatai már júniusban elkezdődnek. Ez a hét ház teljes bezárás alatt újul meg, a fennmaradó szállodákat pedig részleges zárás mellett fejlesztjük. A felújítások időtartama függ azok mértékétől és a hotel nagyságától – a legrövidebb időtartam hat hónap, míg lesz olyan szálloda, amelynek felújítása elhúzódik több mint két évig. A fejlesztésekhez szükséges saját források megléte biztosítja, hogy a felújítások időben és a leggyorsabb ütemben megvalósulhassanak.– A megújulással a szabadidős- és wellnessturizmus piacán élvonalbeli szállásszolgáltató fő profilja is változik?– Tagszállodáink a legismertebb gyógyhelyeken, üdülő- és hegyvidéki területeken, kiemelt nagyvárosokban találhatók, és a legszélesebb igényeknek megfelelő szolgáltatásokat kínálják: gyógyszolgáltatások, wellness-, rekreá­ciós és fitneszszolgáltatások, konferencialehetőségek, élménydús programok. A fő profilunk nem változik, viszont a fejlesztésekkel megújuló Hunguest Hotels szállodák jellemzően magasabb színvonalat képviselnek majd, mint a jelenlegi besorolás és árkategória. De a csillagok számánál is fontosabb szempont az, amit a vendégek tapasztalnak nálunk minőségben, szolgáltatásban, érzésben: összetéveszthetetlen, mégis egészen újfajta „Hunguest-minőséget” szeretnénk nyújtani. Nagyon sok a törzsvendégünk, döntő részük az idősebb generációhoz tartozik, közülük többen vannak, akik évtizedekkel ezelőtt gyermekeikkel töltötték a nyarat valamelyik szállodánkban. A gyerekek mára kirepültek, a szülők viszont még visszajárnak. Ugyanakkor felnőtt egy generáció, akik már más, a megszokottnál rendszerint magasabb igényeket támasztanak egy turisztikai szolgáltatóval szemben. A szállodafejlesztésekkel nyitni szeretnénk a fiatalok felé, hogy akár a szüleikkel, akár az új családjukkal, illetve egyedül vagy a barátaikkal egy minden igényt kielégítő, árban megfizethető szolgáltatást vehessenek igénybe nálunk. Ennek érdekében kutatásokat végeztünk a köreikben, mert tudni szerettük volna, hogy miért utaznak, mit keresnek és mi alapján választanak szállodát – a tervezés és fejlesztések megvalósítása során ezeket az igényeket tartjuk szem előtt. A szállodák megújulásával együtt tehát egy új, fiatalos, modern márka is születik, a rebranding természetesen az arculatban is megjelenik majd.– Miként módosul a hálózat kapacitása, befogadóképessége a fejlesztési program révén?
– Új szállodát nem építünk a Kisfaludy pályázati programból, hanem a meglévőket fejlesztjük. Néhány egységünkben új szobákat alakítanak ki, például Szegeden, ahol csaknem húsz százalékkal növeljük a férőhelyeket. Azonban a fejlesztés fő iránya elsősorban a minőségi és nem a mennyiségi fejlődés. Egy példát említenék: a kisgyermekes családokra fókuszálva Gyulán és Bükfürdőn, a tervek szerint, a korábbinál jóval nagyobb és modernebb gyerekvilágot alakítunk ki. Fontos szándék, hogy a társaság értékteremtő képessége mellett a hatékonyságot is növeljük.– Külföldön is jegyez szállodákat a Hunguest Hotels. A határon túl módosulnak-e a korábbi növekedési tervek?
– Továbbra is célunk a partneri kapcsolatok ápolása és a folyamatos jelenlét a régiós piacon. Magyarországhoz hasonlóan a kelet-közép-európai térségben is kimagaslóan nőtt az utazás iránti igény az elmúlt években, és például a német turisták helyét részben átvették a szlovák, cseh, lengyel és román vendégek. Ugyan a pandémiás helyzet ezt valamennyire befolyásolhatja, de csak rövid távon. Ezzel együtt a szállodáinkba érkező foglalások reményekre adnak okot: úgy tűnik, a belföldi turizmus fokozatos bővülése valamelyest ellensúlyozza a külföldi vendégek átmeneti hiányát.– Nemrégiben arról cikkeztek, hogy a szállodavállalat csoportos létszámleépítéssel megválik munkavállalóinak jelentős részétől. Milyen szerepet szánnak a Hunguest Hotelsnek az iparági foglalkoztatásban, ezáltal a vidéki gazdaságban?
– A tulajdonos Opus Global Nyrt. eredetileg decemberi kezdéssel, szakaszosan, tehát időben elhúzva kezdte volna meg az egyes szállodák felújítását. A részleges vagy teljes zár mellett tartó munkálatok miatt egyébként is elbocsátásokra kényszerült volna a hotellánc, ám ezek az egyes házak tekintetében eltérő időpontokban és értelemszerűen egyszerre kevesebb dolgozót érintve valósultak volna meg. A pandémiás helyzetben azonban a menedzsment gazdasági szempontból racionális és elengedhetetlen döntést hozott, amikor előre ütemezte az egyébként is zárva tartó szállodák felújítását. A csoportos létszámleépítés tehát a járványhelyzet miatti bezárások és az előre hozott felújítási munkálatok együttes következménye. Fontos hangsúlyozni ugyanakkor, hogy ez egy átmeneti állapot, a megújult négy csillag, illetve négy csillag superior besorolású Hunguest Hotels szállodákba nagy számban számítunk majd a szakképzett, minőségi munkaerőre.
forrás https://magyarnemzet.hu/gazdasag/afiatalos-modern-markava-valik-a-hunguest-hotels-szallodalanc-8275671/
betgyuri
betgyuri 2020. 06. 22. 08:23
#45608
AZ OPUS vezetősége jelenleg átalakulóban. új vezérigazgató... utána kiderül, hogy Dakó marad -e ( tekintettel hogy vezérigazgatóhelyettes ,, mint Dakó Gábborol elmondható, hogy a kevés kommunikáció nem áll meg, tekintettel arra, hogy a béten a legtöbb kibocsátói hirek otp 136 után az OPUS jelentett a maga 76 db közleménnyel. 
Tovább nagy kérdés, hogy a  jelenlegi díivizióvezetők is a helyükön mardnak-e, illetve lesz e új divizió. 
Ami a cégvásárlásokat illeti egyetértek Nagykópéval :) de az a jelenlegi árfolyamra nincs hatással. 
és továbbra is NAGY KÉRDÉS, hogy  Dzsubák Attila Zsolt szakmai tapasztalata garanciát jelent a befektetői fókuszú irányításra. ---> Ez a befektetői tipusu irányítás az árfolyamra pozitív hatást jelent-e. 
Sok sok megválaszolatlan kérdés.... 
Donqatto
Donqatto 2020. 06. 22. 08:21
Előzmény: #45602  hocus-opus
#45607
Hocus-Opus...te tényleg nem hiszed el amit látsz? Amit nyílvánvalóan tesznek? Ennyire rózsaszín neked ez az egész? 
Mi az hogy kell a Titászra a pénz ezért adták el az EG-t??? Ezt te sem gondolod komolyan...400 millió már teljesen mindegy, hogy a kötvényből vagy hitelből lenne finanszírozva...elvittek egy stabilan termelő céget és nem MÁS MINT A GYEREKEK!!!!! ÉRTED TE EZT??? Amint megugrott a bevétel elvitték a GYEREKEK!!! Mit nem lehet ezen érteni...mutass már ebben a rohadt országban, ahol ilyen cégben tudsz venni 50% részesedést 400 millióért!!! Mert lennénk páran akit érdekelne a dolog! Mit tud venni 400 misiért ami ezt a céget tudja pótolni?? Őszinte választ várok...
betgyuri
betgyuri 2020. 06. 22. 08:16
#45605
Jó reggelt OPUS részvényesek ! 
NagyKópé
NagyKópé 2020. 06. 21. 23:12
Előzmény: #45603  Dale
#45604
Szerintem Paks nincs elengedve. Én nem úgy látom, hogy ezt ne akarnák csinálni.
Egyébként teljesen egyetértek 1378 kolléga hozzászólásaival. Sajnos olyan stratégiai összevisszaság ment az elmúlt években aminek nyomán a bizalom megszűnt.
1. ME jó hogy kiment. Iszonyatos kockázat és nagy beruházási igénye lett volna
2. Média jó hogy kiment. Ez nem ide illett.. politikai okok miatt
3. 4IG tulajdonosi százalék variálás. Ez vállalhatatlan.
4. Fúzió óta két akvi bejelentés volt: Titász hitelből, E.On saját forrásból. Miközben bejött a kötvény programból 28.6 Mrd. 
Ennyi pénzből ha végre akvirálnának, akkor a jelenlegi 210 Mrd árbevételt meg lehetne duplázni. Pontosan ez lenne a legfontosabb prioritás, hogy végre vásároljanak cégeket. Szerintem ezen a szinten nincs túl sok cég, ami érdekes lenne:
http://finance.bme.hu/wp-content/uploads/2019/10/BME-PM-02-Ve%CC%81rtesy-Multinaciona%CC%81lis-va%CC%81llalatok.pdf
46. oldalon a lista a top árbevételű magyar cégekről.. bankok nélkül. Ebből lehetne nézegetni..
A 47-en a legnagyobb exportálók vannak... az is izgalmas.
Dale
Dale 2020. 06. 21. 22:22
Előzmény: #45602  hocus-opus
#45603
Szóval arra célzol, hogy a Paksi munka még nincs lezsír(diszn)ozva a részünkre? Ha jól tudom, már rég neki kellett volna állni, és ha jól értesültem, a kormány mintha ki akarna hátrálni belőle. Sokan örülnénk egy tartós 500-as árfolyamnak.
hocus-opus 2020. 06. 21. 21:57
#45602
Itt van egy jó infografika az opus építőipari cégeiről:
https://g7.hu/vallalat/20200530/tavaly-tobb-mint-170-milliardnyi-bevetelt-hoztak-meszarosek-epitoipari-cegei/
Azért nem kell a kardunkba dőlnünk, amiatt , hogy eladták a Euro Generált. Persze sok az a 19(azaz 9,5)mrd-os győri meló, de lehet, hogy kell a zsozsó mondjuk a titászra;) Meg az is lehet, hogy ez volt az ára annak, hogy majd egy min.5x-ös értékű paksi meló ide jöjjön...ki tudja mi megy a háttérben;) 
Kitartás min.500-as átlagú sorstársaim!
Törölt felhasználó 2020. 06. 21. 20:54
Előzmény: #45600  Dale
#45601
Őrület gáz ami itt megy!!! 

Topik gazda

betgyuri
betgyuri
2 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek