Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
1378 2019. 10. 20. 09:04
Előzmény: #19059  Peti84
#19060

Ajaj.
Ha titkosítva van, nem tudhatod, hogy mennyi van és mire elkülönítve. Te csak a "licitálást" láthatnád. Ne veszítsd el a hitelességed, mert ez netto hülyeség amit írtál.
Peti84
Peti84 2019. 10. 20. 08:58
Előzmény: #19058  1378
#19059
Nem azt mondom hogy Gyurcsan jobb volt (ilyet nem irtam eleg baj hogy a mondandomba ezt magyarazod bele, de szived joga), ha kivancsi vagy gané volt az is meg a mostani is, lopott es lop mindegyik (valoszinuleg ez belathato idon belul ebben a 10 millios orszagban nem is fog megvalrozni). Egy pelda a mostani helyzetrol: allaimi beruhazas, titkositva (ezt jelenlegi kiralyunk eloszerettel alkalmazza, ez mar eleve egy hányinger). Egy szakagra koltsegvetesbol elkulonitve 2500 millio ft. Az alvallakozoknal (szak kivitelezo) a licit arrol megy, hogy 375 vagy 380 millio. Alaphangon 2100 millio eltunteve (ehhez kellene tapsolni?). Ja ez csak egy szakag, ilyenbol van egy kozepes beruhazason 25-27. Ez tenyleg normalis, en kerek elnezeset hogy az egesz szarkupacnak nem tapsolok felalva. To abbi kellemes vasarnapi kvzast.
1378 2019. 10. 20. 08:45
Előzmény: #19056  Peti84
#19058

Kedves Peti.
Mint írtam nekem is van vállalkozáson. Ha és amennyiben az én adómból gazdagszik meg az opus és ML, akkor én nem fogok ide irogatni, nem lesz opus részvényem sem, hanem a bahamákon fogok csendben éldegélni.
Eddig egyébként az volt a gond, hogy az eu-s pénzeket lopja.
Tudod nekem erről mindig az jut eszembe, volt itt egy szocialista kormány, ami alatt épült pl. egy m6-os autópálya. Még alagút építését is engedélyezték benne, csak mennél többe kerüljön. Aztán a dombba fúrt alagút tetejére kamionokkal hordták a földet, hogy ne látszódjon ki. Gyurcsány volt ugye a miniszterelnök. Rengeteg felszólalásban elmondta az állam pénzén építjük az autópályákat. Aztán buktak és mi derült ki? Az eu által adott támogatás mellett a többi pénzt magánbefektetők adták rá. Az orbánék vásárolták vissza az autópályát, hogy ne kelljen rajta végig kapuknál ácsorogni. Ott vajon hova lett az a pénz, amit ténylegesen az államnak kellett volna betennie az építkezésbe?  Számtalan példát lehetne írni, hogy a pénz úgy tünt el, hogy semmit nem csináltak belőle.
És most annak örülsz, hogy ez Gyurcsány által összetákolt ellenzéki koalíció nyert budapesten és gyurcsány régi elvtársai jönnek vissza városházára. Gratulálok neked.
Az nem zavart téged ugye, hogy a szocialisták által felvett eu-s és imf hitelt a Te adódból kellett visszafizetni?
KKR13
KKR13 2019. 10. 20. 00:16
#19057

Az alábbi vitákhoz hozzászólva, nagyon remélem nem térnek vissza azok az idők, amikor is a politikai elit módszertana a kimenekítés (részvény, ingatlan, elérhetetlen bankok, luxus vagyontárgyak, stb.) lesz a "hálás" feladatokon összetarhált vagyon tekintetében.
Azért az sem bonyolult, hogy bizonyos helyeken senki sem szeretne igazán megerősödő magyar cégeket, mert a végén még konkurensek lesznek (lásd OTP, MOL) és már nem csak a magyar piac lefölözése kapcsán menne a vetélkedés.
Na most, ha valakinek a fentiek ellenére a magyar feltőkésítés jelenlegi mechanizmusa nem szimpatikus, az ne akarjon nyerészkedni egy Opus ügyleten és osztani az észt, mert talán a legerkölcstelenebb "konstellációt" gyakorolja ezen magatartásával és köpi magát nap, mint nap szembe.
Peti84
Peti84 2019. 10. 19. 22:37
Előzmény: #19048  1378
#19056
Nem a politikusaink dolga kellene hogy ezt rendbe tegyek, hogy rendbe legyen az egeszsegugy meg minden mas? En nem tudom rendbe tenni. En azt tudom csinalni, hogy 2 helyen melozok, es a masik 2 egyebb jovedelmem utan befizetem az adot. Azt a penzt meg nem szeretnem ha opihoz hasonlo cegeken keresztul a mélyen tisztelt kiraly es az agyhalott (pl. ML es hozza hasonlo) droid stromanok elrakjak. Csak ez cseszi a csorom az opit illetoen es allami csecsen logo tobbi ceget illetoen. (Szerintem hagyjuk abba mert ez mar nem csak az opirol szol.) Szoval kereskedjen mindenki ahogy akar, bocsesz ha a kollegeval elkanyarodtunk arrol a vonalrol, hogy hajra opi, meg opi 1000 es az egyebb marhasagoktol. 
Csibefasirt
Csibefasirt 2019. 10. 19. 21:46
Előzmény: #19054  1378
#19055
rendben, ez egy szép gesztus, de nem hiszem hogy ezt csak nemzeti nagytőkések tehetnék meg... a felújítás meg ha időszerű, akkor a külföldi is meg fogja csinálni :)
viszont most tényleg nincs kedvem vitázni, máskor nagyon szívesen, megszoktam is ;) de most ennyire fussa
1378 2019. 10. 19. 21:38
Előzmény: #19053  Csibefasirt
#19054

Tényleg mindent megtart magának.
Hajdúszoboszlóra visszatérve. Hunguest szállók ugye ML-hez kerültek nem régen.
Ezek a szállók többségében régen épültek. El is kezdték őket felújítani.
Tavasszal egy bácsi aki a szálló megnyitása óta a szállóban dolgozott nyugdíjba ment. ML-éknek pár éve dolgozott csak. Utána néztek van-e valami problémája, volt.
Nyugdíjazása napján, amikor felment az irodába megköszönték neki, hogy mindig ott dolgozott (és annak ellenére, hogy ML-ék csak jó 1 éve vannak ott) elé tettek egy forgalmit és egy slusszkulcsot. A parkolóban lent várta egy új suzuki. Ilyenről arrafelé még nem hallottak, nem is történt nagyjából soha.
Nem nagy dolognak tűnik, de pont most beszéltünk arról, hogy érdekes a tartós baloldali vezetés után pont most tarolt a fidesz Hajdúszoboszlón.
Csibefasirt
Csibefasirt 2019. 10. 19. 21:26
Előzmény: #19052  Peti84
#19053
Nagyjából megfogtad az én kifogásom, csak nem volt kedvem megfogalmazni most :D nincs erőm vitatkozni... hogy a felépült nemzeti nagytőkés réteg mindent megtart magának... nem tudom, ettől mivel lesz jobb annál, mintha egy külföldi kivitte volna a zsét...
Peti84
Peti84 2019. 10. 19. 21:22
Előzmény: #19047  ohnetatto
#19052
Mondadod egy reszevel egyet is ertek (pl. Bizonyos uzemeket, cegeket meg kellett volna tartani.) A fobajom az hogy az alatalad vazolt modelben a "magyar nagytokes" az megelhetesi politikusokent indult, igy gyakorlatilag a kozpenzt jatsza at a sajat zsebebe es igy valik nagytokesse (az igy atjatszott vagyont egyszer sem biztos hogy vissza forgatja az orszagba, onalloan a segguket sem tudjak kitorolni). A holdingot azert hoztak letre hogy a gyerekeik, unokaik jovojet bebiztositak, es irgalmatlan vagyont szerezzenek (legalizalva a kozpenz lenyulasat). A gyerekek meg unokaknak, ha 10 ev mulva eppen kell 1 kg kokain feldobjak az eppen aktalis ceget es a legtobbet ajanlo viszi (ami nagyvaloszinuseggel kulfoldi lesz, szoval a befizetett adonk eltunt, talan nem doglik be a gazdasagunk, ok nagyon jol elnek, a ceg es profit ismet elmegy az oszagbol). 
1378 2019. 10. 19. 21:17
Előzmény: #19049  hocus-opus
#19050
Kb. Nem számolom. :)) Tudjátok elég kritikus vagyok én is a céggel szemben, de az indokolatlan pánikoltatást azt nem szeretem.
hocus-opus 2019. 10. 19. 21:09
Előzmény: #19004  1378
#19049
+++ Úgy néz ki, hogy ehhez hasonlókat még jó párszor írnod kell 2022-ig:) Asszem a választások óta (6 nap alatt) már ez a 3. ilyen írásod.
1378 2019. 10. 19. 21:06
Előzmény: #19045  Peti84
#19048

Teljesen igazad van, van kint kötszer. Legújabb londoni alkotás, de sorolok neked rengeteget ha akarod.
Lengőajtó rácsapódott a lány ujjára. Szétcsattant. Összevarták. Rögzítő kötés majd varratszedés, még egy ideig rögzítés majd útjára bocsátották.
1 hónap után hazajött, mert a seb helyén elkezdett egy vadhús nőni és az ujját nem tudta használni.
Sebészet.
Akkor talán egy röntgen. Csontszilánk van leválva ami keresztbe fordult, műtét, csontszilánkot kiveszik, megnyugtatják meg fog gyógyulni.
Ha egy átlag ember lánya terhes lesz kint londonban elmegy orvoshoz csinálnak róla egy uh-t tényleg terhes. Kérdezi hogyan tovább? Majd 8 hónapos terhesen menjen vissza akkor lesz még egy uh. Valamennyi angliában terhes magyar anyuka hazajár itt végezteti a szűrővizsgálatokat az uh-t és a legtöbb itt is szül, mivel ha kinn szül másnap reggel úgy rakják ki a kórházból, hogy a gyereket minden vizsgálat!! nélkül kiadják és azt mondják neki, majd ő vigye el gyerekorvoshoz.
Nálunk próbálná meg egy kórház gyermekorvosi vizsgálat nélkül kiadni a gyereket.
Szóval ez a demagóg duma nálam nem jön be sajnos nagyon tisztában vagyok a kinti átlag ellátással.
Az uzsoki kórház egyik fő sebésze sokszor hangsúlyozza, hogy ha kint síbaleset ér minket, ha lehetséges ne műttessük meg magunkat csak rögzítést kérjünk és jöjjünk haza, mert a mi biztosításunkra olyan lesz az a műtét, hogy ők 60%-ban később kénytelenek eltörni újra a csontot és újraműteni.
Tisztázzuk. Van mit javítani nálunk az orvosi ellátáson, de nyugaton sem megy minden simán.
Ráadásul nálunk a mai napig az állami sebészetre menő kötszer jelentős része magánklinikán köt ki, elviszi haza a főnövér, a műtéti asszisztens stb.
Ráadásul ha bemész egy mondjuk egy bélvérzéssel a gasztroenterológiai szakrendelésre, fogad a szakorvos és azt mondja 3 hónapra tud időpontot adni vizsgálatra. Amennyiben viszont elmész a magánrendelésére és fizetsz neki 20 ezer forintot, akkor ő két napon belül megnéz. Ez igaz, csak nem a magánrendelésen, mert olyan műszere nincsen, hanem a kórházban, normál munkaidejében vizsgál meg a kórházi műszerekkel két napon belül, amit ugye pénz nélkül simán is megcsinálhatott volna TB-re, mert szabad időpont érdekes módon volt.
Na most amíg ez a berögzült, sajnos sok orvosnál tapasztalható mentalitás nem változik meg, addig lehet itt
bármilyen felszerelés kórházban az ellátás sosem lesz jó. Mert az ilyen orvos nyugodj meg a kötszert is elviszi az államiból haza.
ohnetatto 2019. 10. 19. 20:53
Előzmény: #19045  Peti84
#19047
Egyszer beszélgettem egy nagytudású fideszes barátommal. Kérdeztem hogy ő rendjén tartja-e hogy minden egy bizonyos körnek a kezében összpontosul. Gondolok itt a gazdasági oldalára. Pl. Mészáros Lőrinc. Azt mondta hogy igen, tisztában van ezzel. De azt is mondta hogy kialakulr egy új tőkés osztály . Hozzátette magyar tőkés osztály
 És amivel nem tudtam vitatkozni az amikor azt mondta hogy inkább legyen illetve maradjon minden a magyarok kezében minthogy átjátszák ezeket a külföldi tőkésnek. Akik valljuk be nem szívbajosak ha ki kell vinni innen a profitot. Ezen holding isint az Opus szintén azért hozták létre hogy minden maradjon magyar kézben. És tudod mit? Igazuk is van. Inkább gazdagodjon a magyar nagytokes és vele mi is mint a külföldi. Azért nézzél vissza egy kicsit a múltba . Pl. Cukorgyárak. Megvette a külföldi hogy utána bezárja. És még sok példát lehetne mondani. Az Opus legalább építő munkát végez és nem utolsósorban nem lapatolja ki a pénzt az országból. Ezen is gondolkozzatok el páran akik köpködik ezeket a cégeket. Nézd vissza a híreket. Akar amiket most belinkeltek a fórumtársak. Nem mondanám hogy ezek a hírek nem kedvezőek a magyar gazdaságra. Úgyhogy nekem történetesen semmi bajom nincs azzel a polip holdinggal. Nem véletlen vagyok befektetője. Jó lesz ez
Peti84
Peti84 2019. 10. 19. 20:03
Előzmény: #19042  1378
#19045
 Nem azt mondtam hogy minden tokeletes nyugaton (nem kell kiforgati a mondandom lenyeget, nem ezt mondtam). Az en szakmam, amit egy szuk reteg csinalja az viszont rendben van kint (ellenben a magyar allapottal). Masik pelda: kint van kotszer a sebeszeten. Neken a gyerekemnek a sebet ugy lattak el, egy budapesti sebeszeten, hogy en mentem el gyogyszertarba, mert nem volt kotszeruk. (Magyarorszag tenyleg jobban teljesit, taps). Ebben a topikban ugy latom, hogy annak tapsolnak nagyon sokan (termeszetesn nem mindenki, altalanositani nem lehet), hogy minel tobbet lopjanak es hatha ez az arfolyamban latszani fog. Egy titok: ha az opi vezerei nem akarjak, hogy latszodjon nem is fog. Pl. a nyereseget kiveszik maskeppen, es nem adnak beleole a reszvenyeseknek. Miert tennek (nem szeretet szolgalat ez)?  Persze jottok osztalek meg minden szoveggel, ezt hagyjuk mert alom kategoria. Jelenleg az ismert szamok nem ezt tamasztjak alá, hogy mostanaban osztalek lesz.
1378 2019. 10. 19. 19:12
Előzmény: #19037  Peti84
#19042

Erre csak annyit tudok neked mondani, hogy a puding próbája az evés. Nekem is van itthon vállalkozásom, de ennek nem sok köze a lobbihoz, amiről egy szót nem ejtettél. Ellenben elhiszem azt amit egy olyan ember mond akinek relatív nagy építőipari cége van odakinn.
Azt hiszem te abban az álomvilágban élsz amit nálunk sokan csinálnak, minden ami nyugaton van az a tökéletes.
Menj ki, csinálj egy "nagy" vállalkozást és rá fogsz jönni, hogy nem téged hívnak, nem téged alkalmaznak egész addig, amíg a megfelelő ismeretséged nincsen illetve nem fizetsz előre megfelelő helyre.
1378 2019. 10. 19. 18:58
Előzmény: #19036  Macilacilong
#19041

Ezt már hónapok óta beszélik ott, de a fürdő vezetése folyamatosan cáfolta. Hajdúszoboszlón mindig baloldali polgármester és vezetés volt nagy meglepetésre viszont most a fidesz által támogatott fürdő igazgató nyert és a 8 körzetből 7-ben fideszes önkori képviselő nyert. Most az elmúlt pár napban erre fel felerősödtek a hangok, hogy ML megveszi a teljes fürdőt tokkal vonóval gyógyfürdővel, aquaparkkal stb.

Topik gazda

betgyuri
betgyuri
2 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek