Topiknyitó: elemes 2019. 05. 28. 15:41

Bige Lászlót gyanúsítottként hallgatták ki  

https://www.agrarszektor.hu/karrier/szorul-a-hurok-bige-laszlot-gyanusitottkent-hallgattak-ki.14463.html
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lukskypoker
lukskypoker 2020. 05. 13. 10:59
Előzmény: #197  _Macika_
#198
elemes
elemes 2019. 06. 20. 09:00
Előzmény: #190  adooptimalizalo
#195
"Gyakorlatilag kilopta az államtól a döntési jogokat"
.
egyrészt nem lopta. megszerezte, jogszerűen.
másrészt, ha az államnak direkt befolyása maradt volna a bankra akkot az OTP ma nem lenne ekkora cég.
.
nem "védem" csányit -- csak azt mondom, hogy ezek az eszközök, amikkel bigét kicsinálják, nincsenek csányi eszköztárában és a nemzetközi bankhálózatát kockáztatná, ha megpróbálkozna velük.
.
csányinak nincs akkora hatalma higy a teljes magyar hatósági apparátust háromnegyed éve bigére uszítsa. ez sokkal inkább a putyin - fidesz brancs jellemzője.
elemes
elemes 2019. 06. 20. 08:55
Előzmény: #191  adooptimalizalo
#194
"Sanyibának meg fontos a bosszú, amit KITE ügyben bizonyított"
.
pont nem. a kitére egy vevő jelentkezett, a bige. csányi mondta is hogy nem érdekli, nincs olyan kite ágazat amije neki már ne lenne.
.
aztán olyat tett amit nem szokott: strómannak tolt milliárdokat és irreális felárral megvette a kitét a bige elől. üzletileg nonszensz döntés. csányi doktor akkor csinál ilyet ha visszautasíthatatlan kérést kap.
.
sok szálat idehozhatsz, de ezzekkel maximum annyit tudsz bizonyítani, hogy magyarországon ekkora nagyságrendű üzletembertől már fosik a fidesz és próbálja magágoz kötni.
.
csányi nemzetközi bankhálózati SIKERÉNEK szükséges feltétele az üzleti racionalitás. ezzel szemben nincsenek valid érvek hiszen az OTP nemzetközi hálózata sikeres, az OTP leányvállalatai mindenütt a legjobban működő bankok közé tartoznak. ez koherens és stabil tény.
sanka 2019. 06. 20. 06:49
Előzmény: #190  adooptimalizalo
#193
Ezzel az írással értek egyet,szerintem is.
euler 2019. 06. 19. 21:04
Előzmény: #190  adooptimalizalo
#192

Megfontoltam, hogy válaszoljak-e érdemben, jó sok, részben korabeli hivatkozással és saját tapasztalattal megerősítve...  Úgy döntöttem nem ér annyit, egyrészt mert indulati érvekkel csak veszekedni lehet, másrészt  jeleztem is, hogy nem Csányit sejtem a háttérben, és nem azért mert ő egy Grál-lovag. Ettől még nyugodtan lefolytathatjátok Csányi fölött a rögtönítélő eljárást, élvezettel fogom olvasni.
adooptimalizalo 2019. 06. 19. 20:13
Előzmény: #188  elemes
#191
Nagyon nem mindegy, hogy mennyit tudsz vagy mennyit nem egy témában, mert ha ismeretek nélkül okoskodsz és mondandódat a múltbeli tények cáfolják, akkor innentől kezdve üres fecsegés, amit művelsz és ne várd el, hogy más edukáljon a témában. Ezzel szemben te ignorálod a tényeket és olyan állításaidra vársz választ, amit te találsz ki: agrárium csak hobby neki. Szerinted nem fontos a bosszú és Csányi nem kockáztat, a tények szerint Sanyibának meg fontos a bosszú, amit KITE ügyben bizonyított, de gondolom téged az sem érdekel, hogy mi történt abban az ügyben, valaki más foglalja neked össze... Szerinted a pedigréje nem enged meg ilyeneket, miközben hangfelvétel van arról a neten, hogy a politikusokat megfigyelő árnyék-titkos szolgálat Sanyibának jelentetett, de gondolom te nem akarod ezt meghallgatni, valaki foglalja össze a hangfelvétel leiratát neked...
Ne várd el szerintem, hogy valaki érdemben vitázzon veled a felépített Csányi- mítoszodról, miközben nem vagy tisztában a múltjával, tényekkel...
adooptimalizalo 2019. 06. 19. 19:59
Előzmény: #189  euler
#190
Ő próbálja beállítani hatalmas horderejű sumákságnak? Gyakorlatilag kilopta az államtól a döntési jogokat és privatizálta a legnagyobb magyar bankot...Te hiszel az ilyen mesékben, hogy nem helyezték időben letétbe a részvényeket, meg nem működött egy nyomtató és nem tudták kinyomtatni ezért nem szavazhatott a legfőbb tulajdonos állam? Ébredj fel...Az újkori magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb lopása...Prudencia, omfg...Kocsis meg asszisztált neki ehhez, amit később busásan kifizetett neki az államtól ellopott pénzeken. Árnyék titkosszolgálatot működtetett, amivel politikusokat figyeltetett meg és ki is derült az egész, hangfelvételekkel. "Soha nem kényszerült arcvesztésre"- az embereknek guppi szintű memóriája van. 20 év múlva Mészárosról is így fog majd valami newbie ömlengeni...
Bizonyítani az ok-okozati összefüggéseket? Hiába próbáljátok Csányit gráll-lovagként beállítani, Bige zsigeri ellensége, mert meglopta, strómanja volt, ez nyílt titok, attól, mert itt egyesek nem halottak róla. Ott próbál neki keresztbe tenni, ahol tud 20 éve. Meghallotta, hogy a KITÉ-t megveszi és 3 nap alatt, dupláját ígérte rá, Csányi, csak hogy ne a Bigéé legyen, pedig a részvényesek már Bige ajánlatának is úgy örültek, mint majom a farkának. Mi az ha nem bosszú? Persze az agrárium, csak hobbi, mert itt valaki kijelentette és az már tény...
Itt olyanok védik Csányit, akik nincsenek tisztában a múltjával és lusták megnézni egy 30 perces videót . Mi belőle a releváns mondandó? Az, hogy NER-szinten nyomja 30 éve a háttérben orbáni tehetséggel, csak ő a 90-es években végezte a piszkos munka nagy részét, míg Viktorék 2010 után...Különbség semmi.
euler 2019. 06. 19. 12:25
Előzmény: #186  festina88
#189

Amit itt próbálsz hatalmas horderejű sumákságnak (aljasságnak?) beállítani Csányiról, szerintem az 1995-ös elnök-vezérigazgatói poszt szétválasztásáról is szavazó közgyűlés lehetett. (A videót nem néztem meg). A közgyűlésen a PM példátlan módon nem szavazhatott, mert nem helyezte letétbe az alapszabályban előírt határidőig az 1994-ben tőkeemeléssel szerzett 5 milliárdos részvénypakettet. Talán Csányinak kellett volna szólni nekik?
Csányi egy egyedi jelenség, tudatosan és hatalmas tehetséggel tudott túlélni rendszereket és közben fejlődni, úgy, hogy soha nem kényszerült arcvesztésre. Természetesen ő is igazodott a változó hatalmakhoz, ez szükséges a túléléshez.
(Azért remélem égett az arca amikor Mészáros disznótelepén sétált az avatáson, de akkor is zavarban volt amikor Orbán repülőzését magyarázta).
Vele egy kategóriába talán csak Demján Sándort lehet sorolni. Ő volt még olyan tényező mint Csányi, hogy elég volt ha némi jóindulatot mutattak a mindenkori kormányok felé. Több nem kellett, mert a kormányok keresték az ő kegyeiket.
Nem kellene nagyon elmenni Csányi irányába szerintem, vagy ha igen akkor az ok-okozati összefüggést bizonyítani. Érdemes lenne Babis felé is gondolkodni talán (uniós védelem/együttszavazás).
Egyébként elemessel egyetértek, #188
elemes
elemes 2019. 06. 19. 11:32
Előzmény: #186  festina88
#188
tök mindegy mennyit tudok vagy mennyit nem, és mint már említettem ne jutubot linkelj, hanem idézd azt a pár mondatot ami ebből releváns.
.
csányi doktornak van egy fél európában működő, nyereséges és aktívan terjeszkedő bankcsoportja.  amikor csányi doktor valahová beteszi a lábát, hogy megvegyen egy bankot, mindig meg kell győznie a helyi pénzügyi felügyeletet. az egyik fontos érve a bankok politikamentes működése, a másik pedig a prudencia. csányi doktor pontosan tudja, hogy ha egy relatív kicsi bank tulajdonosaként bajuszt akasztana a helyi főrendekkel, gyorsan kinyírnák a bankját és ez visszavetné a nemzetközi terjeszkedését.
.
szóval csányi doktor minden bizonnyal kemény eszközökkel harcol -- de kizártnak tartom, hogy beleszarna a saját nemzetközi pénzügyi pedigréjébe azzal, hogy politikai kapcsolatait kihasználva akarná megfingatni egy versenytársát. főleg, hogy mint harmadszor ignorálod, a mezőgazdaság csányi doktornak csupán hobbija.
.
lehet, hogy te személyesen szereted évtizedeken át ápolni a sérelmeidet és a bosszút fontosabbnak tartod, mint a saját jövődet, de a sikeres üzletemberek egyik fontos vonása, hogy nem ápolják a sérelmeiket és a jövőbeli perspektíváik fontosabbak, mint a revans egy régi sérelemért.
festina88 2019. 06. 19. 11:24
Előzmény: #186  festina88
#187
festina88 2019. 06. 19. 11:24
Előzmény: #179  elemes
#186
nem tudom, mennyi tudsz az otp privatizációjáról, de ezt nézd meg hogy pl miért nem szavazhatott a magyar állam a sok 10%-os rv állományával (nem emlékszek már pontosan 30vagy 40 rémlik) a közgyűlésen amikor szét akarták választani az elnök vezérigazgató poziciót... meg hogy utána miért nem szakmai befektetőnek lett értékesítve... ud zrt.... sorolhatnám az egyik lenagyobb bűnöző az országban... csak a javát már nagyon rég csinálta és elfelejtette szinte mindenki...
elemes
elemes 2019. 06. 19. 10:25
Előzmény: #182  adooptimalizalo
#185
nemtom mi ez a mánia, jutub linkekre hivatkozni eddig a pitcairn szigetekről száműzött kartárs szokása volt. ha szerinted van valami releváns érv abban a videóban, akkor idézd. azt ne várd, hogy én bogarásszam ki belőle, hogy te mit akartál mondani.
.
az egészen nyilvánvaló, hogy rendszerváltás után ekkora cég felsővezetőjévé válni és megmaradni nem a hablelkű emberek életpályája szóval nem kell győzködnöd erről, de ez nem bűn, legfeljebb sejtetés.
.
csányi doktornak a mezőgazdaság csak hobbi. neki az OTP bankhálózata a szíve csücske. azt akarod mondani, hogy a hobbijáért beáldozná a nemzetközi bankhálózatát...?
elemes
elemes 2019. 06. 19. 10:19
Előzmény: #183  adooptimalizalo
#184
természetesen elképzelhető, hogy csányi egy több évtizedes (általad vélelmezett) sérelem nyomán dugovics tituszként magával rántja a sírba bige lászlót. csak valószínűtlen.
adooptimalizalo 2019. 06. 19. 10:09
Előzmény: #181  elemes
#183
Itt a két érdek találkozik: Csányi több évtizedes sérelme, és a NER számára megszerezhető vagyon. Lehet Sanyi bácsi nagylelkűen lemondott a Bige vagyonról, ami kvázi az övé, hiszen tőle szerezte meg anno, cserébe megelégszik Bige tönkretételével...
adooptimalizalo 2019. 06. 19. 10:05
Előzmény: #179  elemes
#182
Nyilván Orbán és Csányi is tehetséges, az hogy melyik a bűnöző és melyik nem azt mindenki döntse el maga..., de azért érdemes utánanézni, milyen eszközökkel lett ő fiókvezetőből vezérigazgató, hogyan játszotta ki az állami felügyeletet az OTP-ból és lett mindenható, szóval nem olyan kényes Sanyi bácsi sem arra a renoméra, mint, ahogy azt te gondolod:
https://www.youtube.com/watch?v=pG7IR3sMrNU
Az meg, hogy Ő áll a háttérben az 100%. Ha Bige pislog egyet, akkor már megjelenik, bosszúra szomjazik, hogy átbaxta, csak volt türelme 20 évet várni a pillanatra, közben Bige, még növelte is a tőle ellopott vagyon értékét. Az csak megint a "tehetségét" dicséri, hogy ezt Orbánékon/Lőrincen keresztül intézi, hogy az ő neve látszólag ne sérüljön...
 
elemes
elemes 2019. 06. 19. 09:54
Előzmény: #177  adooptimalizalo
#181
szerintem meg nem csányi van a háttérben hanem inkább valamelyik fideszes erősember.

Topik gazda

elemes
elemes
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek